Telegram Group Search
♨️بی لیاقتی سعودی در اداره حج و زائرانی که بر روی آسفالت داغ جان می‌کنند!

🔺سال‌هاست که بسیاری سازمان‌ها، گروه‌ها و شخصیت‌های اسلامی و غیر اسلامی و حتی برخی کشورهای جهان به دلیل سوء مدیریت سعودی در برگزاری حج خواستار سپردن این مراسم بزرگ و سنگین به هیئتی بین المللی می شوند. امسال نیز چند هفته پیش از شروع حج بسیاری کاربران با اشاره به تجارب سالیان گذشته هشتگ حج امن نیست را پیش و در هنگام برگزاری اعمال حج داغ کردند.

🔺هرچند پروپاگاندای سعودی همواره تلاش کرده با استقبال از اولین گروه های زائران از برخی کشورها و حتی تقدیم چند شاخه گل به آنان، آمادگی خود برای برگزاری این مراسم را در سطح بالایی نشان دهد اما انتشار ویدئوهای متعدد از جان دادن حاجیان بر روی آسفالت داغ آن هم به دلیل نبود امکانات اولیه پزشکی، سطح واقعی مدیریت سعودی را آشکار کرده و صحت بسیاری از ادعاهای این حکومت درباره پذیرایی از ضیوف الرحمن را به چالش می کشد.

🔺در برخی ویدئوهایی که آنها را عمدتا زائران غیر عربستانی منتشر کرده اند، قصور سیستم بهداشت سعودی به وضوح مشخص است. حاجیان در حال جان کندن بدون هیچ رسیدگی پزشکی یا ارسال آمبولانس و یا حتی وجود افرادی آشنا با کمک های اولیه که بتوانند به این افراد کمک کنند، به حال خود رها شده اند تا اجبارا به لقاءالله نائل شوند!

🔺ضعف مدیریت و سیستم بهداشت سعودی به حدی است که جنازه زائران پس از مرگ نیز بر زمین مانده و مقامات محلی ظاهرا هیچ عجله ای برای جمع آوری جنازه ها ندارد و دیگر زائران مجبورند در کنار اجساد مرحومین، به استراحت و تناول غذا بپردازند.

🔺نکته دیگری که از نحوه کمک افراد موجود در صحنه به حاجیان در حال احتضار مشخص است این است که این افراد به احتمال زیاد دچار هیچ نوع بیماری سخت و صعب العلاجی نبوده و صرفا به دلیل گرما زدگی و عدم تحمل حرارت بالای 50 درجه، قادر به بازگشت به آغوش عزیزان خود نبوده و در غربت جان میسپارند.

🔺این تراژدی زمانی به کمدی تبدیل می شود که بدانید قرار است بن سلمان در سال 2030 تعداد حاجیان را از 2 میلیون حاجی در سال به 6 و یا حتی 10 میلیون نفر افزایش دهد!

#عربستان

🔹مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️اختلافات مرزی سعودی-امارات؛ مناقشه مرزی یا رقابت نفوذ؟

🔻اختلاف مرزی میان عربستان و امارات در کریدورهای سازمان ملل، «رقابت پنهان» یا «درگیری بر سر رهبری منطقه‌ای» را در دهه گذشته میان دو همسایه خلیجی برجسته کرده است.

🔻به گفته تحلیلگران، از متن نامه‌هایی که دو کشور به سازمان ملل نوشته‌اند، گسترش شکاف درباره مناقشه مرزی به خوبی نمایان است؛ که باعث شده دو کشور برای اثبات حقوق حاکمیتی، به سازمان ملل روی آورند.

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
Photo
♨️اختلاف مرزی عربستان-امارات؛ مناقشه مرزی یا رقابت نفوذ؟

اختلاف مرزی عربستان و امارات درباره منطقه الیاسات، این پرسش را به همراه داشته که آیا این پرونده تنها یک مناقشه مرزی است یا در چارچوب رقابت نفوذ دو همسایه خلیجی تعریف می‌شود؟

🔘اختلاف مرزی و اختلافات پنهان

🔻مناقشه مرزی میان عربستان و امارات در کریدورهای سازمان ملل، «رقابت پنهان» یا «درگیری بر سر رهبری منطقه‌ای» را در دهه گذشته میان دو همسایه خلیجی برجسته کرده است.

🔻به گفته تحلیلگران، از متن نامه‌هایی که دو کشور به سازمان ملل نوشته‌اند، گسترش شکاف درباره مناقشه مرزی به خوبی نمایان است؛ که باعث شده دو کشور برای اثبات حقوق حاکمیتی، به سازمان‌ملل روی آورند.

🔻به‌رغم این اختلاف و دیگر پرونده‌های ناهمسویی سعودی-امارات، برخی ناظران اما بر این باورند که هنوز فرصت خوبی برای پر کردن شکاف -هرچند موقت- هست؛ چرا که منافع مشترک دو کشور بیشتر از نقاط اختلافی است.

🔻در رویدادی نادر، مناقشه مرزی سعودی-امارات درباره منطقه الیاسات، در دو ماه گذشته علنی شد؛ عربستان در نامه ۱۸ مارس، اعلام الیاسات به‌عنوان منطقه حفاظت‌شده اماراتی از سوی ابوظبی را فاقد اعتبار حقوقی و قانونی، و مغایر با قوانین بین‌المللی دانست؛ و گفت آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

🔻امارات نیز ۱۶ می در نامه‌ای واکنش نشان داد و نوشت: الیاسات جزو آب‌های سرزمینی این کشور است و هیچ حق حاکمیتی برای عربستان بر این منطقه را به رسمیت نمی‌شناسد.

🔻گزارش رسانه‌ها همواره از «دوستان-دشمنان» یعنی امارات و عربستان، و رقابت ژئواکونومیک و درگیری نفوذ میان آنها سخن گفته‌اند.

🔻عبدالله باعبود، پژوهشگر مرکز «مالکوم کر-کارنگی خاورمیانه» می‌گوید چندین مناقشه مرزی میان کشورهای خلیج هست؛ چرا که برخی مرزها، روشن ترسیم نشده است، و این مناقشات هرازگاهی، به‌ویژه هنگامی که پای اختلافات پنهان دیگری نیز در میان باشد، سر بر می‌آورد.

🔻باعبود می‌افزاید: اختلاف اخیر نیز در چارچوب فراگیر اختلافات پنهان سعودی-امارات است؛ ریاض و ابوظبی رقابت اقتصادی دارند؛ عربستان با چشم‌انداز ۲۰۳۰ تلاش دارد مهم‌ترین کشور منطقه و مرکز اقتصادی جهان باشد؛ و درپی جذب سرمایه است؛ درحالی که امیرنشین دبی در این مسیر یک رقیب جدی ریاض به شمار می‌رود.

🔻ریاض و ابوظبی در چند پرونده سیاسی، ازجمله یمن، افغانستان، و رقابت نفوذ در کشورهای شاخ و شرق آفریقا و برخی کشورهای شمال این قاره نیز اختلاف دارند.

🔻اختلاف در سازمان اوپک را نیز باید به این فهرست افزود؛ چرا که امارات در تلاش است خودش را یک بازیگر و قدرت مؤثر منطقه‌ای با راهبرد مشخص تحمیل کند؛ درحالی که عربستان نیز راهبرد خودش را دارد؛ این اختلاف مرزی تنها بازتاب همه این اختلافات است.

ادامه دارد...

#عربستان #امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️اختلاف مرزی عربستان-امارات؛ مناقشه مرزی یا رقابت نفوذ؟ اختلاف مرزی عربستان و امارات درباره منطقه الیاسات، این پرسش را به همراه داشته که آیا این پرونده تنها یک مناقشه مرزی است یا در چارچوب رقابت نفوذ دو همسایه خلیجی تعریف می‌شود؟ 🔘اختلاف مرزی و اختلافات…
🔘آینده و تبعات اختلاف
🔻فواز گِرگِس، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه لندن می‌گوید روی‌آوردن عربستان به سازمان‌ملل نشان‌دهنده گستره شکافی است که میان دو کشور درحال گسترش است؛ و ناتوانی دو کشور در حل این مناقشه مرزی، همچنین نشان می‌دهد روابط میان این دو، دیگر به آن استواری و پایداری گذشته نیست.

🔻به گفته وی، روابط دو کشور در مرحله‌ای مه‌آلود به سر می‌برد؛ این تنش در روابط به نفع هیچ‌کدام نیست؛ و پیامدهای آن دامن‌گیر شورای همکاری خلیج‌فارس نیز خواهد شد؛ چرا که عربستان و امارات ستون فقرات شورا هستند؛ و از همین‌رو، تنش در روابط آنها، به نوعی ناهمبستگی و ناتوانی شورا در فعالسازی پرونده‌های مهم خواهد انجامید.

🔻به گفته گرگس، به دلیل منافع مشترک و پیوند راهبردی میان عربستان و امارات، سران دو کشور تلاش خواهند در آینده نزدیک، این شکاف را مستقیم حل کنند؛ و شاید این تنش‌ها گذرا باشد.

ادامه دارد...

#عربستان #امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
🔘آینده و تبعات اختلاف 🔻فواز گِرگِس، استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه لندن می‌گوید روی‌آوردن عربستان به سازمان‌ملل نشان‌دهنده گستره شکافی است که میان دو کشور درحال گسترش است؛ و ناتوانی دو کشور در حل این مناقشه مرزی، همچنین نشان می‌دهد روابط میان این دو، دیگر…
🔘قانون چه می‌گوید؟
🔻از لحاظ حقوقی و قانونی، تصمیم‌گیری درباره ترسیم مرزها وظیفه سازمان‌ملل نیست؛ و کشورها باید خود دوجانبه آن را حل کنند.

🔻فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان‌ملل گفته ما درحال حاضر هیچ توضیح مفصلی در این‌باره نداریم؛ ما همه تلاش‌های کشورها برای عادی‌سازی روابط دوجانبه را تشویق می‌کنیم.

🔻دکتر کنستانتینوس یالوریدس، رئیس تیم تحقیقاتی حقوق دریاها در موسسه حقوق بین‌الملل بریتانیا، می‌گوید بنابه قوانین بین‌المللی، یک وظیفه قانونی برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات وجود دارد، اما هیچ وظیفه عمومی برای حل اختلافات به خودی خود وجود ندارد و اختلافات در مرزهای زمینی و دریایی می‌تواند به طور نامحدود ادامه یابد، مگر اینکه کشورهای مربوطه مایل به حل‌وفصل اختلاف باشند.

🔻یالوریدس گفت که ابزار عمومی حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی در ماده ۳۳ فصل ششم منشور سازمان‌ملل آمده؛ که بر مذاکره، تحقیق، میانجیگری، آشتی، داوری، حل‌وفصل قضایی، توسل به سازمان‌ها و ترتیبات منطقه‌ای یا دیگر روش‌های صلح‌آمیزی که کشورها بر می‌گزینند، تصریح دارد.

🔻به گفته وی، همه کشورها آزاد هستند رویکردی را که ترجیح می‌دهند انتخاب کنند، اما مذاکره رایج‌ترین گزینه برای اختلافات مرزی بین‌المللی است، زیرا این اختلاف محدود به طرف‌های مربوطه بدون دخالت اشخاص ثالث است.

🔻هنگامی که کشورها در دستیابی به توافق در مورد مرزهای دریایی شکست می‌خورند و هیچ تمایلی برای دادخواهی وجود ندارد، کنوانسیون حقوق دریاها در سازمان ملل، که عربستان و امارات عضو آن هستند، از کشورها می‌خواهد تلاش کنند تا به "سازوکاری موقت با ماهیت عملی" برسند؛ تا زمانی که اختلاف به صورت نهایی حل شود.

🔻این موارد شامل تعیین مناطق مورد مناقشه به عنوان یک منطقه اداری مشترک یا یک منطقه توسعه مشترک و توافق در مورد به اشتراک گذاری منابع در سرزمین‌های مورد مناقشه است.

ادامه دارد...

#عربستان #امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
🔘قانون چه می‌گوید؟ 🔻از لحاظ حقوقی و قانونی، تصمیم‌گیری درباره ترسیم مرزها وظیفه سازمان‌ملل نیست؛ و کشورها باید خود دوجانبه آن را حل کنند. 🔻فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان‌ملل گفته ما درحال حاضر هیچ توضیح مفصلی در این‌باره نداریم؛ ما همه تلاش‌های کشورها…
🔘پیشینه مناقشه مرزی
🔻پیشینه مناقشه مرزی سعودی و امارات به سال ۱۹۷۴ باز می‌گردد؛ که دو کشور توافق حل‌و‌فصل مناقشه مرزی که به توافق جده معروف شد را امضا کردند؛ برپایه آن توافق، عربستان از ادعای حاکمیت بر بخشی از منطقه نفت‌خیز «البریمی» واقع در مرزهای شمال غرب عمان و امارات دست برداشت؛ و در مقابل، مجموعه‌ای از اراضی نفت‌خیز در مرزهای دو کشور، مانند جزیره الحویصات را به دست آورد؛ امارات نیز ۸۰٪ میدان نفتی الشیبه و ۵۰ کیلومتر از سواحل خود را واگذار کرد.

🔻همچنین بنابه آن توافق، عربستان امارات -که در آغاز بنیانگذاری بود- را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت شناخت.

🔻عبدالخالق عبدالله، استاد علوم سیاسی در امارات می‌گوید: آن توافق باعجله و در شرایط دشوار بنیانگذاری امضا شد؛ و شاید آن شرایط، امارات را به امضای توافق واداشت بدون آنکه به بسیاری جزئیات مهم -که بعداً متوجه آنها شد- توجه داشته باشد.

🔻وی افزود: بر این مبنا، ابوظبی برای اصلاح برخی بندهای توافق، به عربستان مراجعه کرد؛ و بارها با پاسخ رد عربستان مواجه شد.

🔻توافق ۱۹۷۴ تنش میان دو کشور را پایان نداد؛ و بلکه کار به جایی رسید که امارات سال ۱۹۹۹، در اعتراض به راه‌اندازی یک میدان نفتی در منطقه الشیبه، و شراکت ندادن امارات در درآمدهای آن، نشست وزیران خارجه و نفت کشورهای خلیج‌فارس در عربستان را تحریم کرد.

🔻تنش در روابط سال‌های بعد از آن نیز رو به فزونی گذاشت؛ تا سال ۲۰۱۰ که به اوج رسید؛ در آن سال، امارات گشت‌های دریایی عربستان را به ورود به آب‌های سرزمینی‌اش متهم کرد؛ این تنش بالا گرفت و به تبادل آتش هشدار نیز رسید.

🔻سال ۲۰۰۴ امارات مسئله اصلاح توافق مرزی را با عربستان مطرح کرد؛ و آن توافق را «ظالمانه» خواند. سال ۲۰۰۵ شیخ خلیفه بن زاید، رئیس امارات در فرمانی، برای نخستین‌بار «الیاسات» را منطقه حفاظت‌شده اعلام کرد؛ این فرمان، سال ۲۰۱۹ لغو و فرمان جدیدی جای آن را گرفت که گستره منطقه حفاظت‌شده را، از ۴۲۸ به ۲۲۵۶ کیلومترمربع افزایش می‌داد.

🔻عبدالعزیز بن رازن، تحلیلگر سیاسی و مشاور در مرکز رسانه و مطالعات عربی، اختلافات را تنها در نگرش‌ها می‌داند و می‌گوید: پرونده الیاسات پایان‌یافته است؛ مالکیت این منطقه برپایه توافق ۱۹۷۴ متعلق به عربستان و در نقشه‌های بین‌المللی سازمان‌ملل نیز ثبت شده است.

🔻وی همچنین فرمان سال ۲۰۱۹ امارات را مغایر با توافق ۱۹۷۴ دانست؛ و لذا عربستان نمی‌تواند به تغییر یک‌جانبه توافق رضایت دهد.

🔻اما عبدالخالق عبدالله، می‌گوید امارات بر این باور است که زمینه برای اصلاح برخی بندهای توافق وجود دارد؛ اما عربستان توافق را مختومه و غیرقابل تغییر می‌داند.

🔘[پایان]

#عربستان #امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️یک نماینده پیشین و یک وکیل کویتی به زندان محکوم شدند

🔻حمید العلیان، نماینده پیشین پارلمان کویت به اتهام «به چالش کشیدن اختیارات امیر کویت» به ۲ سال زندان با اعمال شاقه محکوم شد.

🔻دادستانی کل کویت ماه مِی گذشته، پرونده العلیان را به دادگاه کیفری ارجاع داده بود؛ و او ششم ژوئن کنونی، بازداشت و به اتهام یادشده به زندان مرکزی کویت برده شد.

🔻العلیان در واکنش به انتصاب شیخ احمد الصباح به عنوان نخست‌وزیر کشور از سوی امیر کویت، سازوکار گزینش نخست‌وزیر را زیر سؤال برده و از این انتخاب انتقاد کرده بود.

🔻دادگاه کیفری کویت همچنین یک وکیل را -بدون افشای هویت- به اتهام تشویق به تغییر رژیم کشور، اهانت به امیر و سوءاستفاده از تلفن، به ۴ سال زندان با اعمال شاقه، مصادره تلفن و تجهیزات، و حذف حساب کاربری در شبکه ایکس محکوم کرد.

🔻بنابه گزارش رسانه‌های کویت، متهم با رد اتهامات، گفته حساب وی در شبکه ایکس هک شده است.

🔻درحالی که انتقاد به امیر کویت در دوره‌های گذشته، با تسامح بیشتری از سوی مقامات همراه بود، اما در دوره جدید (شیخ مشعل) نشان داده هیچ‌گونه انتقادی را بر نمی‌تابد.

🔻۲۲ مِی گذشته نیز «مساعد القریفه» کنش‌گر سیاسی و نامزد انتخابات پارلمان، به اتهام تعدی به اختیارات امیر کشور، به ۴ سال زندان با اعمال شاقه محکوم شده بود.

🔻عبدالله فهاد العنزی و ولید مساعد الطبطبائی، از دیگر نمایندگان پیشین پارلمان بوده‌اند که به اتهامات مشابه بازداشت و زندان شده‌اند.

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ مضاوی الرشید: دولت سعودی مسئولیت‌پذیر نیست/ نمی‌توانیم گرمای هوا را مسئول مرگ صدها زائر بدانیم

🔻 مضاوی الرشید، فعال معارض سعودی ساکن لندن، در مصاحبه‌ای با یک نشریه آلمانی گفت: واقعیت روی زمین با روایت دولت عربستان مبنی بر اینکه به زائران اهمیت می‌دهد، در تضاد است. به عنوان مثال دولت میتوانست با فراهم کردن آبخوری‌های کافی و حفاظت از سلامت و امنیت مردم مانع از مرگ آن‌ها شود.

🔻هر سال در ایام حج مصیبت‌هایی رخ می‌دهد. باور کردنی نیست که در قرن بیست و یکم، صدها زائر فقیر جان خود را از دست بدهند و اجساد آنها در خیابان‌های منطقه زیارتی پراکنده شده باشد.

🔻این بار، ظاهراً اکثر آنها مانند سال 2015 در اثر ازدحام کشته نشدند ، بلکه در نتیجه دمای بالا جان خود را از دست دادند. این موضوع دال بر یک مشکل طولانی مدت است: عربستان سعودی تغییرات آب و هوایی را جدی نمی‌گیرد. در حالی که تغییرات اقلیمی مسلماً یک مشکل جهانی است، اما دولت در آماده سازی برای حج به وضوح این واقعیت را در نظر نگرفت که دمای هوا امروز می تواند به 50 درجه برسد.

🔻هرچند همیشه تابستان در عربستان سعودی گرم بوده است، با این وجود ما نمی‌توانیم تغییرات آب و هوایی را مقصر بدانیم. این موضوع تحت نظارت حکومت است. با افزایش دما و حضور بیش از ۲ میلیون زائر در کشور، این سوال پیش می‌آید که برای جلوگیری از وقوع فاجعه چه تدابیری لازم است؟ در عوض، سعودی‌ها اکنون مانند گذشته خود حجاج را مقصر می‌‌دانند.

🔻همیشه این گونه توجیه کرده‌اند: حجاج به تقصیر خودشان مردند. در گذشته، رسانه‌های سعودی اغلب می‌گفتند کشته‌شدگان، اگر از کشورهای فقیر آفریقایی آمده باشند، ناآگاه بوده و از دستورات پیروی نمی‌کنند. به طور آشکاری نژادپرستی زیادی در این بازی وجود دارد.

🔻باید بدانید که حتی افزایش تعداد زائران بخشی از "چشم انداز 2030" است. هدف این است که 3 میلیون زائر فقط برای حج به کشور بیایند. اما صرف نظر از این، تعداد زیاد زائران را نمی توان بهانه‌ای برای جان باختن بیش از 600 نفر قرار داد. در هند سفرهای زیارتی با بیش از 3 میلیون نفر وجود دارد. مشکل این است که در عربستان سعودی هیچ کس مسئول شناخته نمی‌شود.

🔻مشکل اساسی، تجاری‌سازی حج است که منجر به سوء استفاده می‌شود. زیرا تمام امکانات رفاهی فقط برای افراد ثروتمند است. درست است که دولت، مکه را مدرن کرده و برای این کار هزینه زیادی صرف کرده است، اما مقدار زیادی هم از زائران پس می‌گیرد. هدف این شکل از توسعه تامین امنیت و آسایش زائران عادی نیست، بلکه همه باید فقط مصرف کنند و هزینه اقامت خود را به دولت بپردازند.

🔻 برای جلوگیری از اتفاقات مشابه، شفافیت اولین گام خواهد بود. ثانیاً، هر چند این به نظر سعودی یک خواسته رادیکال است، اما باید شورایی از کشورهای مسلمان وجود داشته باشد که مسئول حج باشد. وجود این شورا می‌تواند راه‌هایی برای محدود کردن تعداد زائران یا جلوگیری از چنین بلایایی پیدا کند.

🌐 Taz

#عربستان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ مدیریت افتضاح سعودی درحج، نزدیک به هزار حاجی را به کام مرگ فرستاد

🔻عبدالله العوده، فعال معارض سعودی و دبیر حزب التجمع الوطنی، با اشاره به گزارش المانیتور مبنی بر افزایش مرگ حاجیان در مکه تا ۹۰۰ نفر نوشت: تمام دنیا و همه دیپلمات‌های عرب متحد سعودی فاش کرده‌اند که تعداد شهدای حج به هزار نفر نزدیک شده و ده‌ها هزار نفر نیز به دلیل نبود نبود خدمات دچار مشکل شده که تعداد کمی از آنان به بیمارستان منتقل شده و بسیاری دیگر به دلیل عدم آمادگی بیمارستان ها و مراکز درمانی و بهداشتی سعودی به ناچار توسط همراهان و تیم های پزشکی کاروان‌ها مورد مراقبت قرار گرفته اند.

🔻 درحالیکه افتضاح سعودی در مدیریت حج امسال به تیتر اصلی رسانه‌های اصلی جهان تبدیل شده، سعودی‌ها همچنان اصرار دارند که هیچ حادثه‌ای رخ نداده است. این دروغ است.

🌐 X

#عربستان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ رئیس جمهور تونس، وزیر امور مذهبی این کشور را به دلیل مرگ ده‌ها زائر تونسی در حج برکنار کرد

🔻قیس سعید رئیس جمهور تونس روز جمعه در پی گسترش موجی از انتقادات در پی مرگ و مفقود شدن ده‌ها تونسی در حج امسال، ابراهیم شایبی وزیر امور مذهبی را برکنار کرد.

🔻دست کم 49 زائر تونسی به دلیل گرمای شدید جان خود را از دست دادند، در حالی که خانواده‌ها همچنان در جستجوی بستگان مفقود شده هستند.

🔻بر اساس آماری که خبرگزاری فرانسه از مقامات کشورهای عربی و آسیایی و دیپلمات‌ها تهیه کرده است، تعداد جان باختگان حجاج امسال از هزار نفر فراتر رفت. یکی از شواهد نشان می‌دهد که اکثر قربانیان مجوز حج ندارند.

🔻وزارت بهداشت عربستان روز یکشنبه از ثبت 2764 مورد گرمازدگی ناشی از دمای بالا در اماکن مقدس، قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عدم رعایت دستورالعمل‌ها خبر داد. اما هیچ اطلاعاتی در مورد فوتی‌ها منتشر نکرد.

🌐 alhurra

#عربستان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️از هر سه نفر یک نفر برندهای تجاری را به دلیل جنگ اسرائیل علیه غزه تحریم می‌کند

🔻 نظرسنجی اخیر trust barometer نشان می‌دهد از هر سه نفر، بیش از یک نفر برندهایی را که به عنوان حامی یکی از اطراف درگیر در جنگ اسرائیل علیه غزه شناخته می‌شود، تحریم می‌کند. کشورهای نفت‌خیز خلیج فارس و کشورهای بزرگ با اکثریت مسلمان پیشتاز هستند.

🔻 در این نظرسنجی از 15000 مصرف کننده در 15 کشور از جمله فرانسه، عربستان سعودی، بریتانیا و ایالات متحده نظرسنجی شد.

🔻عربستان سعودی با 71 درصد بیشترین تعداد پاسخ‌دهندگان را به خود اختصاص داد و گفت که آنها برندها را به دلیل حمایت درک شده از یک طرف تحریم می‌کنند.

🔻یک نظرسنجی که در ماه دسامبر توسط موسسه واشنگتن برای امور خاور نزدیک _ یک اندیشکده حامی اسرائیل _ انجام شد، نشان داد که 96 درصد از شهروندان سعودی معتقدند کشورهای عربی باید روابط خود را با اسرائیل در پاسخ به جنگ غزه قطع کنند.

🔻 در امارات متحده عربی، 57 درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که برندها را به دلیل جنگ تحریم می کنند.

🔻در اندونزی، بزرگترین کشور با اکثریت مسلمان جهان، بیش از یک نفر از هر دو نفر نیز اعلام کردند که برندها را تحریم می کنند.

🔻تعداد پاسخ دهندگان از کشورهای عربی و مسلمان که محصولات را به دلیل جنگ غزه تحریم می‌کنند، به طور قابل توجهی بیشتر از میانگین جهانی 37 درصد است که کمی بیشتر از یک نفر از هر سه پاسخ‌دهنده است.

🔻میدل‌ایست‌آی گزارش داده است که مصرف‌کنندگان در عمان، یک شریک کلیدی غربی، کالاهای غربی را به دلیل حمایت آمریکا و متحدانش از اسرائیل تحریم کرده‌اند. آنها از نوشیدنی‌هایی مانند Mountain Dew به Kinsa، یک برند نوشیدنی سعودی، روی آورده‌اند. در پاکستان، برندهای محلی شروع به تولید محصولات محلی کرده‌اند تا جایگزین نوشابه.ها و لوازم آرایشی غربی شوند.

🔻این نظرسنجی همچنین حاکی از افزایش ناسیونالیسم مصرف‌کننده در کشورهای حاشیه خلیج فارس است. تعداد پاسخ دهندگان در عربستان سعودی و امارات متحده عربی که گفتند برندهای تولید کشورشان را نسبت به خارجی‌ها ترجیح می‌دهند به ترتیب 13 و 10 امتیاز افزایش یافت.

🌐 MiddleEast Eye

#عربستان #امارات

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ مشغولیت سعودی به فعالیت‌های سرگرمی در بحبوحه فاجعه غزه و بحران مرگ‌ومیر در حج

🔻 فواد کوثر، فعال معارض سعودی نوشت: قتل عام و قحطی در غزه، و صدها جنازه و زائر مفقود شده در بیت‌الله، در حالی که بن‌سلمان و مشاورانش مشغول قانع کردن زنان بازیگر بدون پوشش هستند تا در عربستان فعالیت کنند.
این حماقت و فسق نشانه چیست؟

🌐 X

#عربستان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس


@PGulfStudies
♨️دیدار وزیران سعودی از آسیای میانه؛ همکاری بی‌سابقه فرانفتی

🔻دور جدیدی از پیوند میان کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و کشورهای آسیای میانه، این ماه آغاز شد؛ روندی که می‌تواند سرمایه‌گذاری‌های هدفمند به سمت کاهش وابستگی به نفت و گاز در هر دو منطقه را به گونه‌ای شگفت‌انگیز تقویت کند.

🔻وزیران بلندپایه سعودی با وعده سرمایه‌گذاری‌های گسترده در زیرساخت‌ها و با پشتوانه مالی صندوق توسعه سعودی از پیشکک و آستانه دیدار کردند؛ صدر جباروف رئیس‌جمهوری قرقیزستان هفتم مارس میزبان ولید الخریجی معاون وزیر خارجه عربستان بود؛ نشستی که حلقه تازه‌ای از پیوند شکوفای اقتصادی و دیپلماتیک میان عربستان و قرقیزستان به شمار می‌رود؛ الخریجی در این نشست گفت که وزیر سرمایه‌گذاری سعودی به زودی از قرقیزستان دیدار خواهد کرد؛ این نشان دهنده اهتمام سعودی‌ها به تداوم تقویت همکاری اقتصادی میان دو کشور است.

🔻همان روز، عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی در آستانه با قاسم توکایف رئیس جمهور قزاقستان دیدار داشت؛ توکایف به سطح بی‌سابقه روابط دوجانبه دو کشور که با توافق منافع اقتصادی و راهبردی توسعه یافته، اشاره کرد.

🔻قزاقستان به‌دنبال کاهش وابستگی اقتصادی به همسایگان، مانند چین و روسیه است؛ از آن‌سو عربستان سعودی بکارگیری سرمایه‌های خود در توسعه نفوذ منطقه‌ای و جهانی را دنبال می‌کند.

🔻پویایی اقتصادی و ژئوپلیتیک نوسان‌آمیز، دو منطقه را به برپایی شراکت‌های راهبردی جدید ترغیب می‌کند؛ آسیای میانه شاهد دوره‌ای از حاکمیت اقتصادی بی‌سابقه است؛ چرا که حمله روسیه به اوکراین باعث شده نفوذ این کشور در این جمهوری‌های پیشین شوروی تضعیف شود. اگرچه چین یک بازیگر اقتصادی کلیدی در آسیای میانه به شمار می‌رود؛ اما کشورهای این منطقه نگران وابستگی مالی به چین هستند. کشورهای آسیای میانه (C5) درپی روابط جدیدی برای ایجاد توازن علیه شرکای سنتی خود است.

🔻کشورهای حاشیه خلیج‌فارس با سرمایه‌های هنگفت، شرکایی معمولی به شمار می‌روند؛ این کشورها، ازجمله عربستان، امارات و قطر، از لحاظ ژئوپلیتیک در تلاش برای تبدیل توان مالی خود به قدرت نرم هستند تا به رهبران منطقه‌ای و بازیگرانی دیپلماتیک تبدیل شوند. این کشورها همچنین از لحاظ اقتصادی نیز، وابستگی به صادرات نفت را یک خطر جدی می‌دانند؛ لذا با همین ثروت‌های نفتی، درپی سرمایه‌گذاری گسترده در بخش‌های غیرنفتی در سراسر جنوب جهانی هستند.

🔻کشورهای C5 درعین برخورداری از منابع انرژی پاک، فاقد سرمایه‌های گسترده برای بهره‌برداری از آنها هستند.

🔻تحول در زمینه انرژی، عامل دیگری در ترغیب همکاری میان کشورهای خلیج‌فارس و آسیای میانه به شمار می‌رود؛ این دو منطقه، منابعی عمده برای نفت و گاز طبیعی بوده؛ و از همین رو، از تجارت دوجانبه بی نیاز بوده‌اند. اما انرژی پاک و نیاز به تنوع‌بخشی، به یک ضرورت راهبردی برای تولیدکنندگان انرژی سنتی شده است.

🔻این پویایی پرنوسان، نشست‌ها و همایش‌های متعددی میان کشورهای خلیج‌فارس و C5 درپی داشته است؛ چنان‌که همه رؤسای جمهور این ۵ کشور در نشست ماه ژوئیه سران شورای همکاری خلیج‌فارس و آسیای میانه در جده حضور داشتند. همچنین نشست‌ها و کنفرانس‌های دیگری نیز در راه خواهد بود؛ ازجمله نشست سرمایه‌گذاری میان کشورهای دو منطقه به میزبانی ترکمنستان و قرقیزستان در سال جاری، و نیز نشست سمرقند در سال آینده (۲۰۲۵).

🔻گفت‌وگوهای مقامات سعودی در آسیای میانه بر تقویت همکاری اقتصادی متمرکز بود؛ اگرچه امارات از لحاظ تاریخی، برجسته‌ترین حضور مالی را در منطقه داشته، اما سعودی‌ها نیز دارایی لازم برای رقابت را دارند.

🔻 مهم است که کشورهای آسیای میانه سرمایه‌های سعودی و اماراتی را در راستای تشویق تنوع اقتصادی و حمایت از صنایع نوپای خود مانند انرژی تجدیدپذیر به کار گیرند؛ اگر مدیریت این سرمایه‌ها و توسعه اقتصادی به نحو شایسته انجام نشود، تزریق حجم عظیمی از سرمایه می‌تواند به تقویت ساختارهای ضعیف حکمرانی، تقویت فساد و غرق‌شدن کشورها در بدهی‌های طاقت‌فرسا بیانجامد.

🌐 Caspian Policy Center

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️فعالیت رستورانی در دبی با نام «نتانیاهو»!

🔻درحالی‌که شمار قربانیان غیرنظامی حملات رژیم صهیونیستی در غزه و فلسطین به حد بی‌سابقه‌ای رسیده، و از هزاران خانه جز ویرانه‌ای برجا نمانده اما، برخی شیخ‌نشینان جنوبی خلیج‌فارس چترشان را تحت عناوینی چون «تسامح» برای کسب‌وکارهای صهیونیست‌ها گسترانده‌اند تا مبادا سایه جنگ بر سود آن‌ها سنگینی کند!

🎥 رستوران و کافی‌شاپ «بی‌بی» BiBi در قلب دبی؛ به پاس کارزار کشتار نتانیاهو در غزه!

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️توافق ایران و بحرین برای آغاز گفتگوهای از سرگیری روابط سیاسی

🔺وزیر خارجه بحرین که به دعوت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست مجمع گفتگوی همکاری آسیا به ایران سفر کرده، در دیدار با باقری کنی، مذاکراتی پیرامون بازگشت روابط دیپلماتیک با سرپرست وزرات خارجه ایران داشته است.

🔺در بیانیه صادر شده پس از این دیدار آمده، "در چارچوب روابط تاریخی برادرانه پادشاهی بحرین و جمهوری اسلامی ایران و پیوندهای دینی، همسایگی، تاریخ مشترک و منافع متقابل بین آنها، دو طرف بر ایجاد ساز و کارهای لازم برای آغاز گفتگوهای دو کشور برای بررسی چگونگی از سرگیری روابط سیاسی توافق کردند.

✍️بحرین تنها کشوری است که پس از حمله به نمایندگی های سعودی در سال 2016 و متعاقب آن کاهش سطح روابط برخی کشورهای خلیج فارس و قطع روابط برخی دیگر با ایران، هنوز روابط نتوانسته روابط خود با جمهوری اسلامی ایران را به حالت سابق بازگرداند.

✍️همچنانکه بحرین آخرین کشوری بود که پس از بحران سال 2017 میان سعودی و قطر و قطع روابط برخی کشورهای عربی با دوحه، موفق شد روابط خود را با قطر بهبود بخشد.

#بحرین

🔹مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️بحران هسته‌ای در روابط دیپلماتیک امارات و اسرائیل!

🔻ماشین جنگی رژیم صهیونیستی در کنار ده‌ها هزار شهید و زخمی و آواره، صدها هزار نفر را نیز از آب و غذا محروم کرده، و بسیاری از مردم به‌ویژه کودکان فلسطینی نیز از گرسنگی جان می‌دهند؛ با این حال، امارات که روزی با بهانه «تلاش برای حل مسئله فلسطین به شیوه دیپلماتیک» دست به سازش با رژیم صهیونیستی زده، اکنون نه تنها در همین مسیر ادعایی هم کاری از پیش نبرده، بلکه این روزها، به شدت از اینکه دیپلمات‌های اماراتی و خانواده‌هایشان در سرزمین‌های اشغالی دسترسی به خرمای هسته‌دار ندارند، به ستوه آمده است!

🔻بله درست خواندید! محرومیت دیپلمات‌های اماراتی و خانواده‌هایشان از خرمای هسته‌دار، خشم و اعتراض شدید شیوخ اماراتی را برانگیخته است.

🔻بنابه گزارش‌ها، جلوگیری رژیم صهیونیستی از واردات خرمای "هسته‌دار" از امارات، خشم این کشور حاشیه خلیج‌فارس را برانگیخته است.

🔻به گفته «یارون آوراهام» خبرنگار شبکه ۱۲ اسرائیل، وزارت کشاورزی این رژیم در هفته‌های گذشته، از ورود خرمای هسته‌دار از امارات جلوگیری کرده؛ و در این راستا، یک بارِ ۱۰۰ کیلویی از این نوع خرما نیز بازگردانده شده است.

🔻این اقدام، به‌شدت خشم امارات را برانگیخته، و خواستار رسیدگی وزارت خارجه اسرائیل به این موضوع شده است، اما وزارت کشاورزی رژیم همچنان بر موضع خود پافشاری می‌کند.

🔻وزارت کشاورزی اسرائیل در نامه‌ای به «محمد الخاجه» سفیر امارات گفته: واردات خرمای هسته‌دار به اسرائیل ممنوع است؛ اما خرمای بی‌هسته، بدون مجوز هم امکان واردات دارد.

🔻مقامات وزارت خارجه امارات گفته‌اند: پشت‌پرده این اهانت به سفارت امارات، و دلیل عدم رعایت عرف و موازین دیپلماتیک برای ما روشن نیست.

🔻بنابه گزارش‌های متعدد بین‌المللی، ده‌ها هزار نفر در غزه از کمبود شدید آب، غذا، دارو رنج می‌برند.

#امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️نماینده پیشین پارلمان کویت راهی زندان شد

🔻دادگاه کیفری کویت امروز دوشنبه ولید الطبطبایی، نماینده پیشین پارلمان این کشور را در یک پرونده امنیتی دولتی، به ۴ سال زندان محکوم کرد.

🔻دادستانی کل کویت الطبطبائی را به دخالت در اختیارات امیر کشور و نوشتن توییت مغایر با قانون متهم کرده بود؛ اتهامی که الطبطبائی آن را تکذیب کرد.

🔻به دنبال دستور شیخ مشعل به انحلال پارلمان و تعلیق برخی اصول قانون اساسی، الطبطبائی در شبکه ایکس نوشت: از آزادی‌ها، حقوق و دستاوردهای قانون اساسی ملت دفاع خواهیم کرد.

🔻او روز بعد نیز برخی کشورها را -بدون نام بردن- به دخالت در امور کویت متهم کرد.

🌐 العربیة

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
استوری و پروفایل مخصوص عـیدغـدیر♥️👇

https://www.tg-me.com/+Zr5H_tsdn1c0NGFk
از بین دکتر جلیلی و  دکتر پزشکیان ، به کدامیک رای می‌دهید؟

۱- دکترجلیلی

۲- دکتر پزشکیان
2024/06/25 00:23:10
Back to Top
HTML Embed Code: