Telegram Group Search
♨️درگیری سایبری سعودی و امارات

🔻موج انتقادات از سعودی‌ها درپی مرگ صدها زائر در مراسم حج امسال، امارات -همسایه عربستان- را نیز در نوردید؛ و حالا این رویداد به موضوعی برای جنگ سایبری دو رقیب پیدا و پنهان حاشیه خلیج‌فارس تبدیل شده است.

🔻ارتش سایبری سعودی در شبکه‌های اجتماعی، امارات را به دلیل مداخلاتش در درگیری‌های عربی به بهانه مبارزه با اخوان‌المسلمین هدف حملات خود قرار داده‌اند.

🔻این موج حملات سعودی و مناقشات، پس از آن در گرفت که اماراتی‌ها، از سعودی به دلیل کم‌کاری در ساماندهی و برگزاری موسم حج و جان‌باختن صدها زائر به دلایل مختلف، انتقاد کردند.

🔻امارات به کمک و پوشش نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) در سودان که مظنون به ارتکاب جنایت علیه غیرنظامیان در چارچوب درگیری بر سر قدرت در آن کشور هستند، متهم است.

🔻از همین‌رو، اکانت‌های سعودی با راه‌اندازی موجی از حملات، این کشور را به فتنه‌انگیزی در برخی کشورهای منطقه به بهانه کنارزدن اخوان‌المسلمین از صحنه سیاسی و جلوگیری از به قدرت رسیدن آن‌ها، متهم کرده‌اند.

🔻به گفته سعودی‌ها، امارات که آشکارا خود را ضد اخوان و درحال جنگ با آنها معرفی کرده، خود از برخی از آنها حمایت و بلکه میزبانی می‌کند.

🔻در همین راستا، «ضاحی خلفان» رئیس پیشین پلیس دبی نوشته: سازمان اخوان مُرد و دلیل آن امارات بود؛ لذا از کسانی که ما را متهم می‌کنند، تعجب نکنید.

#عربستان #امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️تلاش انگلیس برای سرکوب هرگونه انتقاد از امارات در پیوند با جنگ سودان

🔻روزنامه گاردین به نقل از برخی منابع گزارش داد مقامات دولت انگلیس تلاش کرده‌اند انتقادات از امارات پیرامون نقش این کشور در ارسال تسلیحات برای شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع (RSF) در سودان را سرکوب کنند.

🔻به نوشته گاردین، ادعای فشار مقامات وزارت خارجه انگلیس بر دیپلمات‌های آفریقایی برای خودداری از انتقاد از امارات درباره حمایت از شبه‌نظامیان RSF، نشان‌دهنده پیوند نزدیک میان لندن و ابوظبی است.

🔻یونا دایموند، حقوقدان بین‌المللی حوزه حقوق بشر گفته در گفت‌وگوهایی غیررسمی که اوایل این ماه در اتیوپی برای اتخاذ اقدامات قانونی علیه نقش امارات در جنگ سودان داشته، برخی منابع به او خبر دادند که انگلیس فعالانه برای جلوگیری از محکومیت امارات از سوی افراد و کشورها تلاش می‌کند.

🔻با این حال لندن این اتهامات را رد کرده است.

🔻نیروهای موسوم به RSF که از سوی گروه‌های حقوق بشری به ارتکاب جنایات ضدانسانی متهم شده، شهر الفاشر در دارفور سودان را محاصره کرده‌اند.

🌐The Guardian
#امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ولیعهد جدید کویت؛ انتصابی در جهت مخالف روند رایج جانشینی در حاشیه خلیج فارس

🔘اندیشکده «بنیاد کشورهای عربی خلیج‌فارس در واشنگتن» نوشت:

🔻انتصاب صباح الخالد الصباح -سیاستمداری بی‌حاشیه و دیپلماتی کارکشته- به عنوان ولیعهد کویت، شاید به گذر از شکاف‌ها در این کشور حاشیه خلیج‌فارس کمک کند، اما هنوز راهی دراز در پیش است.

🖇️بیشتر بخوانید..

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️ولیعهد جدید کویت؛ انتصابی در جهت مخالف روند رایج جانشینی در حاشیه خلیج فارس 🔘اندیشکده «بنیاد کشورهای عربی خلیج‌فارس در واشنگتن» نوشت: 🔻انتصاب صباح الخالد الصباح -سیاستمداری بی‌حاشیه و دیپلماتی کارکشته- به عنوان ولیعهد کویت، شاید به گذر از شکاف‌ها در این…
♨️ولیعهد جدید کویت؛ انتصابی در جهت مخالف روند رایج جانشینی در حاشیه خلیج‌فارس

🔻ماه مه، برای کویتِ تحت رهبری شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح، آکنده از رویدادها و تحولات بود؛ شیخ مشعل در فرمانی، پارلمان را حداکثر تا ۴ سال منحل و چندین اصل مرتبط با این نهاد در قانون اساسی را تعلیق کرد. این اقدام مغایر با قانون اساسی، دست‌کم برای مدتی، کویت را از نهاد قانون‌گذاری خود محروم می‌کند؛ همچنان که این تردید را بر می‌انگیزد که آیا کویت پارلمان پرقدرت منتخب و بی‌تا، و آزادی‌هایی که شهروندانش دارند را حفظ خواهد کرد؛ یا به سمت نظامی تمرکزگراتر و خودکامه‌تر همانند دیگر پادشاهی‌های حاشیه خلیج‌فارس پیش خواهد رفت.

🔻شیخ مشعل پس از رهایی از نظارت پارلمان، تصمیم دیگری نیز گرفت که آینده کویت را تحت تأثیر قرار می‌دهد: او روز یکم ژوئن صباح الخالد الصباح را به عنوان ولیعهد منصوب کرد؛ این انتصاب که احتمالاً با هماهنگی شورایی از بزرگان خاندان الصباح انجام شده، تا حدی غافلگیرکننده بود. از هنگامی که شیخ مشعل در دسامبر ۲۰۲۳ به قدرت رسید، گمانه‌زنی‌هایی میان کویتی‌ها و تحلیلگران فزونی گرفت که او یکی از فرزندان خود را به این سِمت منصوب خواهد کرد. با این‌حال، او سراغ صباح الخالد باتجربه‌تر رفت؛ دیپلماتی کهنه‌کار که از ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹ وزیرخارجه و از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ نیز نخست‌وزیر بوده است.

🔻این گام، گرایش‌ها و روندهای خلیجی [در گزینش جانشین] را به چالش می‌کشد؛ و نشان می‌دهد کویت علی‌رغم تعلیق پارلمان، دست‌کم در زمینه جانشینی حاکم، راهش -از دیگر حاشیه‌نشینان خلیج‌فارس- جداست.

🖇️ادامه دارد..

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
♨️ولیعهد جدید کویت؛ انتصابی در جهت مخالف روند رایج جانشینی در حاشیه خلیج‌فارس 🔻ماه مه، برای کویتِ تحت رهبری شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح، آکنده از رویدادها و تحولات بود؛ شیخ مشعل در فرمانی، پارلمان را حداکثر تا ۴ سال منحل و چندین اصل مرتبط با این نهاد در…
🔘همه شاهزادگان
🔻بنابه سنت‌ها و سپس قانون اساسی، حکومت کویت منحصر در نوادگان مبارک الصباح شده؛ که سال ۱۸۹۶ تا ۱۹۱۵ امیر این کشور بود. طی چندین دهه، حکومت بین دو تن از فرزندان مبارک (یعنی جابر و سالم) و نوادگانشان دست‌به‌دست شده است. با این حال، از سال ۱۹۷۷ -به استثنای دوره کوتاه سعد العبدالله الصباح در ۲۰۰۶، فرزندان احمد جابر حکومت را در دست داشته‌اند؛ و این روند، علیرغم سن بالای این برادران ناتنی ادامه داشته است. در واقع این قاعده در یک روند پرشتاب پیاپی از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳، بین سه ۸۰ ساله جریان داشت.

🔻این وضعیت شباهت‌هایی با تاریخ حکومت در عربستان سعودی دارد؛ که در زنجیره‌ای بلند از برادران -فرزندان محمد بن سعود، بنیانگذار کشور- جریان داشته است. خاندان الصباح نیز مانند آل‌سعود، احترام سنتی به بزرگ خاندان را حفظ، و از گرایش به سمت نسل بعدی خودداری کرده‌اند. مشعل الصباح ۸۳ ساله، اکنون کوچک‌ترین فرزند زنده احمد الجابر است. بر این اساس، انتظار می‌رفت حکومت به نسل بعدی شیوخ «جابر» منتقل شود؛ و چه بسا، همانند عربستان، قدرت، از شیوخ نسل بعدی خاندان الصباح عبور کرده و به فرزند امیر برسد.

🔻این انتظار، عوامل دیگری نیز داشت؛ معروف است که شیخ مشعل از طرفداران رویکرد محمد بن سلمان در گرایش به جوانان در عربستان، و شیوه اصلاحاتی که ولیعهد جوان سعودی در پیش گرفته، است.

🔻در واقع، شیخ مشعل تعلیق پارلمان را به عنوان اقدامی ضروری به تصویر کشید: برای مهار "مداخله" پارلمان در انتصابات وزیران و ولیعهد؛ و برای پایان دادن به استیضاح وزرا از سوی پارلمان؛ و نیز مهار گسترش فساد. انتظار می‌رود تعلیق ۴ ساله پارلمان، این فرصت را برای امیر فراهم کند تا آن‌گونه که می‌خواهد حکمرانی کند و حتی اصولی از قانون اساسی که الگوی بیتای تقسیم قدرت در کویت را ترسیم کرده، تغییر دهد.

🔻دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، حکومت را در نهادهایی دولتی متمرکز کرده‌اند که مستقیماً به حاکم پاسخگو هستند؛ شمار سِمت‌های وزارتی که از سوی اعضای خاندان حاکم اشغال می‌شود نیز، به نفع تکنوکرات‌هایی که می‌توانند مأموریت‌های پیچیدهٔ مورد نیاز حکومت در تنوع‌بخشی و جهانی‌سازی سیاست‌ها را بهتر انجام دهند، رو به کاهش است. به این ترتیب، متمرکزسازی دولت و تحکیم حکومت در دست حاکمیت، با هم در دولت‌های تکنوکراتیک‌تر و خودکامه‌تر توسعه یافته است.

🔻این تحکیم، عنصر دیگری نیز دارد: گرایش مشخص به سمت جانشینی مستقیم پدر؛ یا پدرانی که پسران خود را به عنوان وارث (ولیعهد) منصوب می‌کنند. این رویداد نه تنها در عربستان سعودی، بلکه در دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نیز رخ داده است: در عمان پس از درگذشت سلطان قابوسِ فاقد فرزند، در قطر که حمد بن خلیفه به نفع پسرش کناره‌گیری کرد، و در امارات که محمد بن زاید تقریباً یک سال پس از اینکه رسماً قدرت را از برادرش به ارث برد، پسرش خالد را به عنوان وارث خود منصوب کرد؛ بحرین به طور منحصر به فردی در خلیج‌فارس، یک الزام قانون اساسی مبنی بر اصالت دارد؛ اما حتی در این کشور نیز، سلمان بن حمد، ولیعهد به تازگی پس از درگذشت عموی پرنفوذش، اختیارات خود را به عنوان نخست‌وزیر تقویت کرده است.

🔻در مدت کوتاهی که شیخ مشعل در قدرت بوده، به نظر می‌رسید کویت نیز به همین سمت در حرکت است؛ احمد المشعل، فرزند بزرگ شیخ مشعل، رئیس نظارت بر عملکرد دولت شد؛ برادر کوچکترش، طلال، نیز در انتخابات پارلمانی اخیر با حضور در تجمعات عمومی مورد توجه قرار گرفت. رویداد قابل توجه دیگر آن که کابینه‌ای که شیخ مشعل پس از تعلیق پارلمان منصوب کرد، به استثنای نخست‌وزیر که مستقیم از سِمت خود به عنوان مشاور مشعل وارد دولت شد، شامل تنها یک عضو از خاندان الصباح بود.

🔻به نظر می‌رسید تأخیر در گشایش پارلمان و انتصاب ولیعهد، حاکی از گفت‌وگوهایی دشوار در درون خاندان حاکم باشد؛ و این‌گونه، در کویت و محیط منطقه‌ای، نشانه‌هایی حکایت از آن دارد که در صورت لزوم، انتقال نسلی در خاندان الصباح به‌زودی رخ خواهد داد؛ و مشعل یکی از پسران خود را به عنوان وارث منصوب می‌کند.

🖇️ادامه دارد..

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
🔘همه شاهزادگان 🔻بنابه سنت‌ها و سپس قانون اساسی، حکومت کویت منحصر در نوادگان مبارک الصباح شده؛ که سال ۱۸۹۶ تا ۱۹۱۵ امیر این کشور بود. طی چندین دهه، حکومت بین دو تن از فرزندان مبارک (یعنی جابر و سالم) و نوادگانشان دست‌به‌دست شده است. با این حال، از سال ۱۹۷۷…
🔘گسترش دایره جانشینی
🔻اما این رخ نداد؛ در واقع، با انتصاب صباح الخالد به ولیعهدی، دایره حاکمان احتمالی آینده در خاندان الصباح، به وضوح گسترش یافت.

🔻صباح الخالد نه فرزند و نه نوه امیر؛ و بلکه از یک دودمان کاملاً متفاوت، و جدای از «سالم» و «جابر» است که تاکنون در حکومت مشارکت داشته‌اند. از دیرباز باور بر این بوده که این نسَب، برای حکمرانی فرصت‌سوز بوده و عبور از بزرگان دودمان پرقدرت‌تر «جابر»، جنجال‌برانگیز خواهد بود. درواقع، شیخ مشعل با انتصاب صباح الخالد، نه تنها از دو فرزندش احمد (۵۳ ساله) و طلال (۳۷ ساله)، بلکه از بسیاری از دیگر رقبا در میان نوادگان احمد الجابر نیز عبور کرد؛ ازجمله ناصر المحمد (۸۴ ساله) و احمد النواف (۶۸ ساله) نخست‌وزیران پیشین، و احمد الفهد (۶۰ ساله) وزیر دفاع.

🔻با این‌حال، همه این گزینه‌ها مشکل‌دار بود؛ چرا که دوران مسئولیت همه آنها برچسب فساد خورده است. برآیند رایزنی‌های مشعل با بزرگان خاندان الصباح، نه بازگشت به ارشدیت و سالمندی، و یا انتصاب هنجارشکنانهٔ یکی از فرزندان مشعل؛ بلکه یک راهکار میانه بود. درعین‌حال، انتصاب صباح الخالد، به یکی دیگر از معیارهای بسیار مهم انتخاب سلطنتی پایبند بود: «شایستگی برای حکومت».

🖇️ادامه دارد..

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس
🔘گسترش دایره جانشینی 🔻اما این رخ نداد؛ در واقع، با انتصاب صباح الخالد به ولیعهدی، دایره حاکمان احتمالی آینده در خاندان الصباح، به وضوح گسترش یافت. 🔻صباح الخالد نه فرزند و نه نوه امیر؛ و بلکه از یک دودمان کاملاً متفاوت، و جدای از «سالم» و «جابر» است که تاکنون…
🔘دولتمرد کهنه‌کار
🔻صباح الخالد با انبوهی از تجربیات پا به سِمَت جدید می‌گذارد؛ و این برای شیخ مشعل که تجربه خودش تنها در پرونده امنیتی است، بسیار ارزشمند خواهد بود. صباح الخالد ازجمله پیشینه طولانی در امور خارجه دارد؛ سال ۲۰۱۱ وزیرخارجه شد؛ سال های ۱۹۸۳-۱۹۸۹ نماینده دائم کویت در سازمان ملل، و ۱۹۹۵-۱۹۹۸ سفیر کویت در عربستان بود.

🔻به نظر می‌رسد همین همسایه قدرتمند خلیجی -عربستان- در اولویت شیخ مشعل قرار دارد؛ ریاض میزبان نخستین سفر خارجی امیر کویت بود. ولیعهد جدید نیز همین کشور را برای نخستین سفر خارجی خود برگزید؛ این نشان می‌دهد شیخ مشعل مایل به بکارگیری مؤثر تجربیات صباح الخالد در زمینه سیاست خارجی است.

🔻صباح الخالد همچنین در سال‌های سخت همه‌گیری کرونا نخست‌وزیر کویت بود. این تجربه رهبری دولت و همکاری با پارلمان بسیار ارزشمند خواهد بود؛ و به‌ویژه، به نظر نمی‌رسد صباح الخالد به اندازه پیشینان، واکنش‌های سیاسی یا قطبی‌سازی مردمی را برانگیزد.

🔻بنابه گزارش خبرگزاری دولتی، انتصاب صباح الخالد با استقبال اعضای برجسته خاندان حاکم، و به‌ویژه، بزرگان دودمان‌های «سالم» و «جابر» همراه شد؛ و این نخستین نمایش وحدت بود.

🖇️ادامه دارد..

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
🔘یک گام رو به جلو
🔻اگرچه تعلیق پارلمان از سوی امیر، انتقادات را روانه قوه مقننه کرد؛ اما اتحاد درونی خاندان حاکم کویت نیز ضعیف بود؛ امری که همواره یک پیش‌شرط ضروری برای ثبات سیاسی و پیشرفت در توسعه اقتصادی کویت به شمار می‌رود. انتصاب ولیعهد بدون جدل‌های طولانی، یک گام مهم رو به جلو است.

🔻اینکه این نخستین نمایش وحدت تا چه اندازه پابرجا بماند، نیاز به گذر زمان بیشتری دارد. شیخ مشعل در هر دو سخنرانی مهم خود -پس از به قدرت رسیدن و پس از تعلیق پارلمان- از اقدامات دولت پیشین به شدت انتقاد، و تلویحاً احمد نواف نخست‌وزیر و هماهنگی او با احمد الفهدِ تبعیدی را محکوم کرد. حتی گزارش‌هایی نیز مبنی بر بازجویی یا تعقیب اعضای دولت گذشته منتشر شده است.

🔻هنوز راه درازی برای گذر از شکاف‌هایی که درون خانواده الصباح، و همچنین اختلاف دیدگاه شدید در جامعه پدید آمده، در پیش است؛ و همه این‌ها همزمان با بازنگری در قانون اساسی کویت رخ می‌دهد؛ انتصاب یک ولیعهد بی‌حاشیه، غیرجنجالی و کارکشته، در این مسیر کارگشا خواهد بود.

🔘پایان🔘
🌐 AGSIW

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️بلومبرگ: مشکلات حج امسال مستلزم تلاش و هزینه‌های بیشتر سعودی است

🔻کریستی برک، رئیس دفتر بلومبرگ در عربستان می‌گوید مشکلات سعودی در حج امسال به این معناست که باید برای پذیرش سالانه ۳۰ میلیون زائر در ۲۰۳۰، تلاش بیشتری انجام دهد؛ و امکانات بیشتری فراهم سازد؛ که هزینه بالایی برای کشور خواهد داشت.

🔹دولت سعودی که نتوانست ۱.۸ میلیون زائر را مدیریت کند؛ چگونه ۳۰ میلیون در سال را - آنگونه که در چشم‌انداز ۲۰۳۰ برنامه‌ریزی کرده- مدیریت خواهد کرد؟

#عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
روزنامه عبری: مصر و امارات در تشکیل نیروی امنیتی در غزه پساجنگ مشارکت می‌کنند

🔻روزنامه «تایمز اسرائیل» به نقل از مسئولان رژیم صهیونیستی نوشت: مصر و امارات آماده مشارکت در شکل‌گیری نیروی امنیتی در غزه پس از پایان جنگ هستند.

🔻سه مقام آگاه به این روزنامه عبری گفتند که آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا در جریان سفر ۲ هفته پیش خود به قطر، مصر، اراضی اشغالی و اردن اعلام کرد که واشنگتن برای راه اندازی یک نیروی نظامی هماهنگ با افسران محلی فلسطینی، از قاهره و ابوظبی حمایت کرده است.

🔻این روزنامه عبری همچنین نوشت به‌رغم اینکه آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و حماس همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد؛ آمریکا به دنبال جذب همپیمانان عرب برای این طرح است.

🔻این مسئولان تاکید کردند که مصر و امارات شروطی را برای مشارکت خود تعیین کرده‌اند، از جمله خواستار پیونددهی این ایده با ایجاد مسیری برای تشکیل کشور فلسطین در آینده شده‌اند؛ خواسته‌ای که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متعهد شده از آن جلوگیری کند.

🔻در همین راستا، یک مسئول عربی تاکید کرد که امارات خواستار مشارکت آمریکا در نیروهای امنیتی غزه در مرحله پساجنگ شده است.

🔻بلینکن به همتایان خود گفته است که آمریکا به ایجاد و آموزش نیروهای امنیتی کمک خواهد کرد و به این نیروهای امنیتی یک مأموریت موقت محول خواهد شد تا در نهایت بتواند جایگزین یک نهاد کامل فلسطینی شود.

🔻بلینکن در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه ژوئن در دوحه گفته بود که آمریکا و شرکای آن به‌زودی برنامه‌های خود را برای مدیریت پس از جنگ در غزه منتشر خواهند کرد.

🔻وی در ادامه افزود: در هفته‌های آتی، ما پیشنهاداتی را برای عناصر اصلی روز آینده ارائه خواهیم کرد، برنامه‌ریزی که شامل ایده‌های ملموس در مورد نحوه مدیریت حکومت، امنیت و بازسازی باشد.

🔻مقاماتی که با روزنامه تایمز اسرائیل صحبت کردند، گفتند که واشنگتن در حال تلاش بر روی سه طرح در مورد هر یک از این موضوعات است و امیدوار است که عربستان عملیات‌های بازسازی را برعهده بگیرد و آن را راهبری کند.

🌐 Times Of Israel

#امارات #عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️راه‌اندازی نخستین خط پرواز میان بغداد-صلاله

🔻سفارت عراق در عمان از راه‌اندازی نخستین خط پرواز مستقیم میان بغداد پایتخت عراق و شهر صلاله عمان خبر داد.

🔻قیس العامری سفیر عراق در عمان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ما برای گشایش نخستین خط هوایی مستقیم میان بغداد و صلاله از طریق شرکت هواپیمایی السلام در تاریخ ۲۸ ژوئن آمادگی داریم.

🔻العامری این گام را دستاورد تلاش‌های بی‌وقفه سفارت عراق در عمان در راستای تقویت روابط دو جانبه و تسهیل مسافرت به دو کشور دانست.

🔻گفتنی است پس از وقفه‌ای بیش از ۲۰ ساله، نخستین هواپیما از عمان در تاریخ ۳۱ آگوست ۲۰۲۳ در فرودگاه بین‌المللی بغداد به زمین نشست.

🔻روابط مسقط و بغداد که درپی اشغال کویت از سوی عراق در سال ۱۹۹۱، قطع شده بود، سال ۲۰۱۹ پس از چند دهه، با دیدارهای مقامات دو کشور رو به بهبود گذاشت.

🔻شهر صلاله عمان یکی از مقاصد گردشگری به شمار می‌آید که در سال‌های گذشته، صدها هزار نفر از گردشگران را به خود جذب کرده است.

#عمان
🌐 X

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
عجله کویت برای توسعه بندر مبارک

🔻رسانه‌های کویت این هفته گزارش دادند چین همه برنامه‌های پروژه بندر بزرگ مبارک را برای مطالعه و بررسیِ اجرا و توسعه آن دریافت کرده است؛ و کویت از پکن خواسته این فرآیند (بررسی) هرچه زودتر انجام شود.

🔻به نوشته روزنامه القبس، یک هیئت چینی به‌تازگی برای بررسی و ایجاد سازوکار توسعه و ساخت بندر بزرگ مبارک، از کویت دیدار کرده، تا پس از آن، دو کشور به توافق برسند.

🔻به گفته یک منبع دولتی، چین ۶ ماه برای بررسی و مطالعه پروژه زمان خواسته است؛ اما کویت درخواست کرده این فرآیند کوتاه‌تر باشد.

🔻بندر مبارک، واقع در جزیره بوبیان در شمال کویت، یک پروژه راهبردی بسیار کلیدی برای کویت است؛ که سال ۲۰۱۱، باهدف تبدیل این کشور به یک مرکز منطقه‌ای حمل‌ونقل و لوجستیک رونمایی شد؛ اما مدت کوتاهی پس از آن، به دلیل چالش‌های بی‌شمار، مانند تنش‌های سیاسی با عراق و محدودیت‌های فنی و اقتصادی، بیش از یک دهه بر زمین ماند.

🔻اکنون -به‌ویژه پس از پروژه بلندپروازانه "جاده توسعه" بین عراق، امارات، قطر و ترکیه- کویت نیز به تکاپو افتاده و از چین برای احیای این پروژه کمک خواسته است؛ و در همین راستا، ۳۱ ماه مه گذشته یک هیئت چینی برای گفت‌وگوها و بررسی‌های فنی و میدانی از کویت دیدار کرد.

#کویت

🌐 القبس

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️مشارکت ایرانیان مقیم کویت در انتخابات ریاست‌جمهوری

🔻محمد توتونچی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت با تقدیر از همکاری مقامات این کشور و به‌ویژه وزارت خارجه کویت برای برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری، گفت از حدود ۳۰ هزار ایرانی مقیم کویت، ۶ هزار نفر واجد شرایط رأی دادن هستند؛ که می‌توانند با مراجعه به یکی از چهار مرکز رأی‌گیری در نظرگرفته شده رأی خود را به صندوق بیاندازند.

#کویت

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️پیشرفت ۸۲ درصدی اجرای پروژه جاده نجف اشرف به عربستان

🔻وزارت سازندگی و مسکن عراق از پیشرفت چشمگیر ۸۲ درصدی اجرای پروژه جاده نجف اشرف به عربستان خبر داد.

🔻این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد فاز ۱ و ۲ این پروژه ساخت جاده‌ای ۱۰۰ کیلومتری است، که با نظارت اداره راه و پل‌سازی وزارت سازندگی و مسکن اجرا می‌شود.

🔻وزارت سازندگی و مسکن عراق گفت درصد پیشرفت فاز اول این پروژه به ۸۲ درصد رسیده و حدود ۳۰ کیلومتر از آسفالت این جاده انجام شده است.

🔻همچنین فعالیت‌های مربوط به فاز دوم جاده ادامه دارد و به پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی رسیده و ۱۸ کیلومتر از جاده آسفالت شده است.

🔻این پروژه باهدف احیای فعالیت تجاری و اقتصادی میان عربستان و عراق، و تسهیل راه زمینی حج اجرا می‌شود؛ و همچنین دروازه‌ای برای سرمایه‌گذاری و گردشگری عربستان در نجف و کل عراق خواهد بود.

#عربستان
🌐 ina
🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در عربستان

🔻سرانجام پس از چند روز رایزنی فشرده مقامات مختلف ایران با مقامات سعودی، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در عربستان نیز برگزار می‌شود.

🔻بنابه گزارش‌ها، ایرانیان مقیم عربستان، و به‌ویژه ۴۷ هزار تن از حجاج، برای شرکت در انتخابات، می‌توانند تنها در سفارت و کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در ریاض و جده حضور یابند.

🔻ساعاتی پس از اعلام موافقت ریاض با برگزاری انتخابات ایران در این کشور، علی باقری سرپرست وزارت خارجه ایران و فیصل بن فرحان وزیر خارجه سعودی در تماسی تلفنی، پیرامون روابط دوجانبه، تازه‌ترین تحولات منطقه و موضوعات مشترک گفت‌وگو کردند.

🔻همچنین بامداد امروز (آدینه) علیرضا عنایتی، سفیر ایران در ریاض با حضور در محل کنسولی سفارت، رأی خود را به صندوق انداخت و از روند رأی‌گیری در شعب اخذ رأی در عربستان نیز ابراز رضایت کرد.

#عربستان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
از بین دکتر جلیلی و دکتر پزشکیان ، به کدام یک رای دادین؟

۱- دکتر جلیلی

۲- دکتر پزشکیان
2024/06/28 23:54:18
Back to Top
HTML Embed Code: