tg-me.com/psiket_academy/1059
Last Update:
#کیوـ_نیوز
📌 غلبه دانشمندان چینی بر مانع کلیدی برای محاسبات کوانتومی فوتونی مقیاسپذیر
🛎️ تیمی از دانشمندان چینی به دستاورد مهمی در حوزه محاسبات کوانتومی فوتونی دست یافتهاند که میتواند راه را برای توسعه کامپیوترهای کوانتومی مقیاسپذیر هموار کند. این پیشرفت، سد اصلی که مدتها اجرای عملی سامانههای محاسباتی کوانتومی را معوق کرده بود، مرتفع میکند. پژوهشگران رویکردی نوین ارائه دادهاند که قابلیت اطمینان و کارآیی محاسبات کوانتومی با استفاده از فوتونها را بهبود میبخشد.
✅ چنین پیشرفتهایی در محاسبات کوانتومی فوتونی از اهمیت زیادی برخوردارند چرا که توانایی انقلاب در بسیاری از صنایع از جمله مخابرات و داروسازی را دارند. با تمرکز بر راهحلهای مقیاسپذیر، دانشمندان قصد دارند یکپارچهسازی فناوریهای محاسبات کوانتومی را در زیرساختهای موجود تسریع بخشند. این پیشرفت گامی امیدوارکننده به سوی استفاده از قدرت عظیم محاسبات کوانتومی برای حل مسائل محاسباتی پیچیدهای است که فراتر از تواناییهای سیستمهای محاسبات کلاسیک هستند. جامعه علمی جهانی این دستاورد را به عنوان اثبات پیشرفت سریع فناوریهای کوانتومی میبیند و گامی نزدیکتر به باز کردن مرزهای جدید در محاسبات است.
🌀 کامپیوترهای کوانتومی فوتونیک از ذرات نوری منفرد (فوتونها) برای انجام محاسبات استفاده میکنند. این سیستمها جذاب هستند زیرا فوتونها سریع حرکت میکنند، بهسختی با محیط اطراف خود تعامل دارند و میتوانند در دمای اتاق کار کنند. بااینحال، یکی از چالشهای اصلی، از دست رفتن فوتونها است که باعث اختلال در محاسبات شده و مانع از عملکرد مؤثر تصحیح خطا میشود. تاکنون، منابع فوتونی تکذرهای موجود به کارایی لازم برای مقیاسپذیری این سیستمها نرسیدهاند.
💡تیم تحقیقاتی این مشکل را با قرار دادن یک نقطه کوانتومی(یک نانوساختار نیمهرسانا که قادر به انتشار فوتونهای منفرد است)درون یک میکروکاویتۀ باز که جمعآوری فوتون را بهبود میبخشد، حل کرد. قابلیت تنظیم این کاویتۀ نوری به پژوهشگران امکان داد تا بیشترین میزان پیوند میان نقطه کوانتومی و فوتونهای منتشر شده را ایجاد کنند و در نتیجه کارایی را افزایش دهند بدون اینکه خلوص یا عدمقابلتشخیص بودن فوتونها تحت تأثیر قرار گیرد.
📣 نویسندگان مقاله نوشتند:"این منبع، برای اولین بار، به آستانه کارایی مورد نیاز برای محاسبات کوانتومی فوتونیک مقیاسپذیر رسیده است."
⭐این منبع به کارایی ۷۱.۲%، عدمقابلتشخیص بودن فوتونها در سطح ۹۸.۵۶% و نرخ خطای تولید چندفوتونی بسیار پایین ۲.۰۵% دست یافته است. نتایج نشان میدهد که این روش میتواند برای ساخت سیستمهای کوانتومی بزرگتر بر پایه فوتونها کاربردی باشد.
🔗لینک جزئیات خبر
BY مدرسه کوانتوم سایکت

Share with your friend now:
tg-me.com/psiket_academy/1059