tg-me.com/ieinstitute/797
Last Update:
📌 سیستم پشتیبانی تصمیم (DSS) و انواع آن
سیستم پشتیبانی تصمیم (DSS) ابزار بهره وری در دست کارکنان فکری است تا آن ها را در امر تصمیم گیری یاری رساند. پردازش معاملات به موضوعات عملیاتی روتین مربوط می باشد و لذا (DSS) شامل اجزاء MIS جز پردازش معاملات است.
بیشتر توجهات امروزی در جهت برقراری MIS فعال تر جهت پاسخگویی به نیاز های اطلاعاتی تصمیم گیرندگان در سطوح عملیاتی، تاکتیکی و استراتژیکی قرار گرفته است.
چند از این توجهات به شرح زیر است:
پیچیدگی رو به رشد سیستم های کامپیوتری به عنوان بخشی از حیات کاری کارکنان حرفه ای و مدیریتی.
درک رو به رشد مدیران در این مورد که MIS را می توان و باید طوری طراحی نمود که نیاز های اطلاعاتی تصمیم گیرندگان را برآورده سازد.
پیشرفت های فنی در برخورداری از خدمات محاسباتی آسان تر (با سخت افزار ارزان و نرم افزار های فراوان).
✅ نکاتی مهم در خصوص DSS
- سیستم پشتیبان تصمیم ممکن است شامل تهیه ی یک گزارش ساده موجودی کالا یا یک مدل ریاضی پیچیده مانند مدل تعیین مسیر کامیون ها باشد.
- یک DSS ممکن است بر اساس سیستم کامپیوتر pc بنا نهاده شود و یا براساس یک main frame مرکزی
- یک DSS ممکن است توسط استفاده کنندگان مستقیم آن، اشخاص پیشتیبانی کننده ی تصمیم گیری و یا توسط ستاد فنی طراحی و به اجرا در آید.
- یک DSS ممکن است خودنگهدار باشد و به بانک اطلاعاتی شرکت و یا به بانک های اطلاعاتی بیرون از سازمان متصل باشد.
- منافع DSS ممکن است بر مبنای واحد هایی ملموس اندازه گیری شود و یا برمبنای شرایط و معیار های غیر ملموس.
✅ مهمترین پیشرفت هایی که به کمک DSS میسر شد
پیشرفت های جدید دامنه ی تغییر پذیری مسائلی که DSS می تواند نقش مفید و اقتصادی در آن ها بر عهده داشته باشد افزایش داده است. مهمترین این پیشرفت ها به شرح زیر است:
- کاهش بهای سخت افزارهای کامپیوترهای شخصی و ترمینال های رودررو و تعاملی و سهولت دستیابی تصمیم گیرندگان به آن ها.
- سهولت در یادگیری زبان های جدید سطح بالا که سازمان را قادر می سازد تا DSS خاص خود را بدون تحمل هزینه ای زیاد طراحی نماید.
- پیشرفت های حاصله در نرم افزار های پردازش متون امکان دست کاری و تحلیل داده های کمی در زمینه کاربرد های غیر صنعتی DSS فراهم نموده است.
- سهولت و ارزانی نسبی طرح DSS، زمینه مساعدت های کمی ناقص جهت مسائل غیر کمی و غیر روتین را امکان پذیر ساخته است. (مانند تحلیل بار مالیاتی بر درآمدهای مختلف به ازاء سطوح مختلف مالیاتی).
- روش های تحلیلی و نرم افزار هایی جهت مساعدت تصمیم گیرندگان توسعه یافته که در آن ها، وزن دهی ذهنی به اهداف متعدد جهت یافتن گزینه ای که توازن قابل قبولی میان اهداف متضاد برقرار نماید، تسهیل شده است.
⚙️ دانشکده صنایع و مدیریت👇
@ieinstitute
BY دانشکده مهندسی صنایع
Warning: Undefined variable $i in /var/www/tg-me/post.php on line 283
Share with your friend now:
tg-me.com/ieinstitute/797