tg-me.com/Chmmt/3679
Last Update:
❤️دیل_گِتَه_تالش❤️
هر روز یک مطلب در مورد تالشان
امروز مشاهیر تالش
دکتر رضی شبان
پزشک حاذق ،نیکوکار و روزنامه نگار برجسته
شهرستان شفت بخصوص مناطق تالش نشین آن همواره زادگاه و پرورشگاه مردان و زنانی بوده که در علم و دین و سیاست و فرهنگ و خیر اندیشی سر آمده بوده شایسته و سزاوار تجلیل و تکریم بوده اند .
از جمله این مردان زنده یاد دکتر رضی شبان ، پزشک حاذق خیر اندیش و خوشنام شهرستان شفت و استان گیلان می باشد.
زنده یاد دکتر شبان در سال۱۲۹۰ در روستای سفید مزگی از توابع شهرستان شفت دیده به جهان گشود تا در اینده بتواند در زندگی فرهنگی و اجتماعی مردم اثرگذار باشد.
در زمانی که رضی به سن آموختن و مدرسه رسید خبری از مدارس نوین در منطقه نبود تحصیل علم و سواد آموزی فقط از طریق یادگیری از کسانی بود که از طالقان به محلات مختلف گیلان در رفت وآمد بودند و به مردم سواد می آموختند .
پدر رضی شبان فردی مومن و متدین و صاحب اعتبار و احترام بود فرزند خود رضی شبان را که مستعد فراگیری قران و کسب دانش بود نزد طالقانی ها فرستاد تا از همان اوان کودکی و خردسالی او را کسب علم ودانش و آموزه های دینی و اخلاقی و انسانی اشنا کنند.
مرحوم شبان پس از کسب دوره یادگیری قران و تحصیلات ابتدایی دبستان با توجه به وضعیت خوب مالی پدر و علاقه خانواده جهت ادامه تحصیل در دبیرستان شاهپور رشت در مقطع دبیرستان ثبت نام می کنند .
زنده یاد شبان با جدیت و پشتکار به کسب علم و دانش می پردازد و دوران دبیرستان را با موفقیت به اتمام می رساند و با شرکت در کنکور سراسری در میان ۱۰۰ نفر متقاضی ورود به رشته پزشکی با کسب رتبه اول کنکور وارد دانشگاه پزشکی تهران می شود .
رضی شبان شالمایی پس از اخذ دانشنامه طب عمومی با شور و شعف زاید الوصفی و بمنظور خدمت به مردم زادگاهش و استان گیلان با افتتاح مطب پزشکی به شغل شریف طبابت مشغول میگردند و روزهای ( پنجشنبه و شنبه) هر هفته بیماران را رایگان ویزیت می نمودند .
از اقدامات بسیار مهم دکتر شبان که میتوان از انها یاد کرد عبارتند از پیگیری و پیشگیری از بیماری سل که در استان گیلان مردم را تهدید میکرد. و اگر بخواهیم به نقش ارزنده ای که دکتر در درمان مبتلان به بیماری سل داشته در این مقال بپردازیم باید دهها صفحه در مورد نوشته شود .
از جمله کارهای عمرانی دکتر در زادگاهش می توان به
ساخت مسجد صاحب الزمان شالما ، بهداشتی کردن چشمه های جاری اب منطقه شالما و سفید مزگی ، حفر چند حلقه چاه عمیق و نصب منبع فلزی و لوله کشی اب اشامیدنی، و همچنین تاسیس درمانگاه شبانه روزی شالما که نقش بسزایی در بهبود وضعیت بهداشتی منطقه و درمان بیماران منطقه داشته .
، احداث پاسگاه ژاندارمری روستای شالما که باعث ایجاد امنیت در منطقه و عدم مراجعه مردم منطقه به شفت گردید گام دیگر برای آبادانی منطقه بود.
احد اث پاسگاه منابع طبیعی بمنظور حفظ و حراست و صیانت از جنگل منطقه، که همواره مورد تعرض و دست اندازی برخی سود جویان بود احداث حمام بهداشتی جهت رفاه حال مردم و بسیاری از خدمات خرد و کلان، از اهم کارهای مانا و ماندگار پزشک نیکوکار و خیر اندیش بود جهت کمک به مردم منطقه شفت و استان گیلان از خود بجای گذاشته که امروز موجب محبوبیت او در میان مردم زادگاه و منطقه شفت و بخصوص مردم تالش زبان گردیده پیر و جوان از او به نیکی یاد میکنند.
دکتر شبان در سال۱۳۲۷ در انجمن شهر رشت انتخاب شد و تا پایان سال ۱۳۳۱ بمدت ۴ سال لحظه ای از کار و تلاش و خدمت به مردم غافل نبود. در دوره ای که شبان عضو انجمن شهر رشت بود با پرداخت هدیه ۱۵۰ هزار تومانی در رابطه با ازدواج شاه با ثریا و ارائه سخنرانی مفصل و مبسوطی و تشریح اوضاع نابسامان مردم و کشاورزان شجاعانه مخالفت کرد و اتفاقا مخالفت ان مرحوم مقبول واقع شد. دکتر شبان در دهه ۳۰ مدیر مسئول و صاحب نشریه شبان بود که اقای خسرو شاهی نیز بعنوان سر دبیر ایشان را همراهی میکردند. شایان ذکر است ۵۵ نسخه . هفته نامه شبان که در کتابخانه ملی رشت نگهداری می شود در دسترس محققان و پژهشگران استان گیلان قرار دارد بسیاری از محققان از جمله اقایان فریدون شایسته و استاد نادر افشاریان و مرحوم احمد سفردوست در تحقیقات خود از نشریه شبان استفاده نموده و به تعبیر زیبای دکتر فریدون شایسته استاد محترم تاریخ: اگر دکتر شبان بزرگ هیچ کاری دیگری جز انتشار نشریه شبان انجام نداده بودند و ما امروز فقط تنها نشریه شبان را از ایشان به یادگار داشتیم باز ان مرد بزرگ سزاوار و شایسته تجلیل و تکریم بودند.
BY مجله مجازی تالشان
Warning: Undefined variable $i in /var/www/tg-me/post.php on line 283
Share with your friend now:
tg-me.com/Chmmt/3679