پناهگاه «مونته روزا» یک کریستال در قلب آلپ:

نمیشه از «مونته روزا» چیزی گفت و در مورد پایگاه/ پناهگاه مونته روزا چیزی ننوشت!
زیرا این پایگاه بزرگ بواقع نتنها یک اثر معماری و مهندسی خلاق است، بلکه نمادی است از درک و اجرای صحیح استفاده از منابع در کوهنوردی پایدار با حداقل آسیب به محیط.

در مطلبی که آماده کردم، با این پایگاه کوهستانی بیشتر آشنا میشویم و متوجه میشویم چرا به آن کریستال کوهستان مونته روزا می‌گویند.
نظرتان را به این مطلب جلب میکنم:

https://www.amir.ahmadi.li/monte-rosa-refugi-a-crisatl-in-hert-of-alps/
مسیر اسپاگتی تور

در مطالب پیشین چندباری به مسیر اسپاگتی تور اشاره کردم. مسیر اسپاگتی و یا بهتر است بگم اسپاگتی تور (Spaghettitour)، یکی از جذاب ترین مسیرهای کوهنوردی/ پیمایشی در آلپ محسوب می‌شود و در میان آلپینیست‌ها بسیار محبوب است. به طوری که هر ساله چالش‌های مختلفی در آن و پیرامون آن در فرم های گوناگون انجام می‌گیرد.

📍در حد فاصل بین قله دوفور اشپیتزه (۴۶۳۴ متر) تا قله غربی برایت هورن (۴۱۶۴ متر)، خط‌الراسی در ارتفاع حدود ۳۵۰۰ متر از سطح دریا وجود دارد که در امتداد یک یخچال طبیعی عظیم بنام یخچال مرزی کشیده شده.
در دوطرف این یخچال طبیعی و در امتداد آن حدود ۲۰ قله اصلی بالای ۴۰۰۰ متری آلپ قرار گرفته‌اند.

📍این مسیر و خط‌الراس که اغلب بر روی یال‌های پوشیده از یخ و قله‌هایی قرار دارند که در مرز بین سوئیس و ایتالیا مشترک هستند، گاهی اوقات به کوهنوردان این امکان را می‌دهد که در یک لحظه با یک پا در سوئیس و پای دیگر در ایتالیا باشند.

📍به دلیل اینکه بسیاری از این قله‌ها در این منطقه در خط مرزی بین سوئیس و ایتالیا قرار دارند، کوهنوردان شب‌ها را در پناهگاه‌هایی در سمت ایتالیا می‌گذرانند و روزها را در کوه‌های سوئیس سپری می‌کنند و از آنجا که در این اقامتگاه‌ها طبیعتاً پاستا سرو می‌شود، به مسیر اسپاگتی یا اسپاگتی تور معروف شده است.
اما اسپاگتی فقط اصل داستان نیست!

📍در این مطلب به این مسیر و جذابیت ها و چالشهای این مسیر میپردازم.
شما را به خواندن آن دعوت می‌کنم:


https://www.amir.ahmadi.li/spaghetti-tour/
نیکولاس هوجاک، سریعترین آلپینیست در مسیر اسپاگتی.

در پست و مطلب قبلی، درباره‌ی خط‌الرس مرتفع مونته‌روزا و مسیر اسپاگتی توضیح دادم که این مسیر در انواع چالش‌ها و فرم‌های مختلف اجرا می‌شود. یکی از این چالش‌ها، پیمایش این مسیر در کمترین زمان ممکن است. در حال حاضر، رکورد سریع‌ترین پیمایش این مسیر، توسط آلپینیست‌های آدریان زوربروگ (Adrian Zurbrügg) و نیکولاس هوجاک (Nicolas Hojac) ، هر دو از سوئیس، با صرف زمان ۱۳ ساعت و ۳۹ دقیقه انجام شده است. قبل از آن، این رکورد در اختیار اولی اشتک، فقید، و آندراس اشتایندل با صرف زمان ۱۴ ساعت و ۳۵ دقیقه بود.

ممکن است سوالی پیش بیاید: چگونه می‌توان در مسیری که دیگران در طی ۶ روز ۱۸ قله صعود می‌کنند، مثلاً در ۱۵ ساعت صعود کرد؟ جواب این سوال در انتخاب مسیر و البته عدم فرود برای شبمانی در پناهگاهای بین مسیر مرتبط است.

نکته تکمیلی: نام خانوادگی نیکولاس هوجاک ممکن است به فارسی، نیکولاس هویاک و یا هوژاک نیز نوشته شود. اما تلفظ صحیح آن همانطور که خود نیکولاس میگوید: هوجاک است.

پی نوشت: در حال حاضر نیکولاس سفیر ورزشی برند «رد بول» و برند «ماموت» است.

اگر مایل هستید در مورد نیکولاس هوجاک و فعالیت‌های او بیشتر بدانید، مطلبی را در سایت قرار داده‌ام که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنم.

https://www.amir.ahmadi.li/nicolas-hojak-from-emergence-to-brilliance/
بمناسبت روز «دخترانِ » تمامی مادرها و پدرها.


تصویر از مجله کوهستان سال ۱۳۴۳
مجله کوهستان نشریه فدراسیون کوهنوردی ایران بود،
که گویا ان سالها به عنوان ضمیمه مجله تربیت بدنی بچاپ میرسیده.

زنده یاد خانم مهری حکیمی را در اواخر دهه ۵۰ به عنوان همسر مرحوم «بشردوست» در محل تولیدیشان در ساختمان پلاسکو باهاشون آشنا شدم و از همان زمان حق بزرگی بر گردنم داشتن.
روحشان شاد و یادشان گرامی.

یاد همه پیشکسوتان گرامی

در داستان «کاپشن کوهنوردی و باطری سولفاته: دشمنان خونین» به آن ماجرا پرداخته ام.
انواع اقامتگاهای کوهستانی

📍در چند پست اخیر که در مورد توده کوه مونته روزا و تور اسپاگتی بودند، چندین بار صحبت از جانپناه و پناهگاه و پایگاه و قرارگاه به میان آمد.

📍در مطلبی که آماده و در سایت قرار دادم انواع اقامتگاهای کوهستانی و تفاوت آنها را بررسی میکنیم.

📍گاهی این تفاوت ها بسیار نامحسوس هستند. اما به هر حال میتوانند در کمی و کیفی برنامه های کوهنوردی کم و بیش تاثیر گذار باشند.

📍نظرتان را به این مطلب جلب میکنم:

https://www.amir.ahmadi.li/types-of-mountain-lodges/
سرگرمی های کوهنوردی سال ۱۳۴۲

📍در آن سال‌ها که اینترنت و شرکا نبود، کوهنوردان اوقات فراغت خودشان در شهر را چگونه صرف میکردند؟


📍تصویر بخش سرگرمی های مجله کوهستان سال ۱۳۴۲ زیر نظر استاد ناصر رستمی.

📍اگر مایل هستید با بیوگرافی «استاد ناصر رستمی» بیشتر آشنا شوید، توجه‌تان را به این مطلب جلب میکنم:

https://www.amir.ahmadi.li/nasser-rostami/

امیر سعید احمدی
به بهانه بیستمین میلاد «وبلاگ کوه قاف».

به احتمال قوی، اکثریت دوستان حاضر در این کانال وبلاگ "کوه قاف" را می‌شناسند و می‌دانند که این وبلاگ یکی از بهترین وبلاگ‌ها در زمینه کوهستان و کوه‌نویسی است که مجموعه‌ای گسترده از مطالب آموزشی، کوه‌های آلپ و دنیای قله‌های هشت‌هزار متری را پوشش می‌دهد که می‌توان در اینترنت به زبان فارسی مطالعه کرد.

شخصاً از سالیان بسیار دور از خوانندگان پر پروپاقرص این وبلاگ بوده‌ام، حتی سال‌ها پیش از آنکه خود نویسنده این وبلاگ یعنی آقای رضا زارعی را شخصاً با هاشون آشنا بشوم. و اگر عمری باقی باشد، همچنان با کمال علاقه از خوانندگان آن خواهم ماند.
جنس مطالب نوشته شده به قلم آقای رضا را بسیار دوست دارم و به راحتی می‌توانم با مطالبشان ارتباط برقرار کنم.

در بیستمین سال وبلاگ ارزشمند "کوه قاف"، برای این وبلاگ آرزوی موفقیت بیشتر دارم و برای نویسنده آن یعنی آقا رضا زارعی محترم، بهترین‌ها را که همانا سلامتی و شادی است، آرزومندم.

خلاصه اینکه مهر وبلاگ "کوه قاف" بسیار پیش از مهر آقا رضا زارعی در قلب من جای گرفت.

بهار ۱۴۰۳
امیر سعید احمدی

https://www.tg-me.com/kouheghaf/6687
تسمه آلپین راننر از برند بلو آیس:

در دنیای کوهنوردی، نوآوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید همواره موجب بهبود کارایی و ایمنی کوهنوردان می‌شود. شرکت فرانسوی Blue Ice با معرفی تسمه آلپین راننر (Alpine Runner)، یک گام بزرگ در این راستا برداشته است. این تسمه، که با هدف ارائه راه حل‌های مؤثرتر برای کوهنوردان طراحی شده، نه تنها در صعودهای فنی بلکه در تمامی شرایط کوهنوردی کاربرد دارد.

حلقه‌ تسمه کوهنوردی در هر نوع و بافت، پس از طناب‌های کوهنوردی، به عنوان تجهیزات یا محصولات مهم در کوهنوردی فنی شناخته می‌شوند. از تسمه‌های حلقه‌ای یا تسمه‌های نواری باز و همچنین کوئیک‌دراوها برای مقاصد و استفاده‌های گوناگون در طول صعود فنی استفاده می‌شود.یکی از مهم‌ترین کاربردهای آن‌ها ایجاد و نصب کارگاه‌های حمایت و فرود است.

اگرچه بیشترتسمه‌ها، قابلیت تحمل بار و شوک بسیار بالایی دارند، اما در زمانی که شوک ناشی از سقوط به کارگاه وارد می‌شود، کشسانی ناچیزی نشان می‌دهند. این موضوع باعث می‌شود که تسمه‌های کوهنوردی معمولاً به عنوان یک قطعه خشک و کم‌انعطاف و استاتیک شناخته شوند. 
در واقع، هنگام سقوط، بخش اعظم فشار و شوک ناشی از آن توسط طناب صعود که خاصیت کشسانی (دینامیک) دارد، و بدن خود صعودکننده و اصطکاک طناب و ابزارهای میانی جذب و مهار می‌شود.

نسل جدید از تسمه های کوهنوردی موسوم به آلپین راننر "Alpine Runner" از شرکت Blue Ice نمونه‌ای برجسته از پیشرفت در تکنولوژی تجهیزات کوهنوردی است که با هدف افزایش کارایی و ایمنی در صعودها طراحی شده است. این تسمه با خاصیت کشسانی ( محدود) و مقاومت بالا در برابر سایش، به یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌ها برای کوهنوردان تبدیل شده است.

در مطلب پیش رو این تسمه با کارایی مختلف را بررسی میکنیم:

https://www.amir.ahmadi.li/alpine-runner-from-ice-blue-innovation-in-climbing-slings/
شماره ۹۸ فصلنامه کوه منتشر شد:

خبری بسیار خوب،
با خبر شدم نود و هشتمین شماره فصلنامه کوه منتشر شده.

📍سپاس از همه عزیزانی که در انشار مجدد این فصلنامه تلاش کردند. بخصوص سرکار خانم احمدیانفر، اقای محسن نیک روش و دکتر صالحی و مهدی شیرازی عزیز.

📍با بی‌صبری و هیجان فراوان و لطف و محبت دوستان یک جلد آن بدستم رسید.

📍اگر در مورد فصلنامه کوه میخواهی بیشتر بدانی، این مقاله را از دست نده:

https://www.amir.ahmadi.li/faslnameyekouh/

امیر سعید احمدی
اشتفان سیگریست: یک آلپینیست تمام عیار.

در ادامه مطالب قبلی در مورد دیواره آیگر


📍در دنیای کوهنوردی، خیلی آلپینیست ها آمدند و رفتند اغلب نیز یک داستان بی‌نظیری در کوهستان‌ها برای کوهنوردی و دنیای کوهنوردی خلق کردند. اما برخی از این کوهنوردان به عنوان نمادهایی از شجاعت، استقامت و ماجراجویی شناخته می‌شوند.

📍اشتفان سیگریست، نامی که در دنیای زیبای کوهنوردی معاصر شاید قدری برجسته‌تر شده است، اما در ایران کمتر شناخته شده است.

📍اشتفان یک آلپینیست تمام عیار و یکی از برجسته‌ترین کوهنوردان سوئیس است.
از کوهنوردی در کوه‌های آلپ تا ماجراجویی‌های بر فراز قله‌های هیمالیا، اشتفان سیگریست با شجاعت، استعداد و تعهد خود، دستاوردهای بی‌شماری را در دنیای کوهنوردی به دست آورده است.

📍اما داستان اشتفان زیگریست فقط به موفقیت‌های برجسته در کوهنوردی محدود نمی‌شود.
او یک نوآور، ماجراجوی، و ورزشکار است که با تلاش‌هایش در بهبود ایمنی و تکنولوژی ابزارهای کوهنوردی، به عنوان یک الگوی الهام‌بخش برای جوانان و کوهنوردان سراسر جهان شناخته می‌شود.

📍در مطلبی که آماده کردم، با این آلپینیست بیشتر آشنا میشویم.
همراه با لیست بخشی از فعالیت هایش و به همراه عکسهای که بخشی از آن از آرشیو شخصی است.

https://www.amir.ahmadi.li/stephan-siegrist-der-alpinist/
مقاله آشنای بیشتر با «اشتفان سیگریست» و فعالیتهای کوهنوردی و کاشفانه او را بسیار پیشنهاد میکنم.

https://www.amir.ahmadi.li/stephan-siegrist-der-alpinist/
یخچالهای طبیعی کوهستانی:

📍در لابلای چند پست گذشته و البته در بسیاری از مطالبی که در آینده نیز به آن خواهم پرداخت، صحبت‌هایی از یخچال‌های طبیعی کوهستانی به میان آمد.

📍به توده‌های عظیم از یخ و برف متراکم شده که از تبلور مجدد برف‌های قدیمی و فشرده شده بر روی یکدیگر در طول زمان تشکیل شده‌اند، یخچال‌های طبیعی گفته می‌شود. این توده‌ها تحت تأثیر نیروی جاذبه و گرانش به آرامی در حرکت هستند.

📍یخچال‌های طبیعی معمولاً در نواحی قطبی شمالی و جنوبی زمین، به صورت پهنه‌ها و کلاهک‌های یخی، و یا در ارتفاعات و دره‌های کوهستان‌های بلند یافت می‌شوند.

📍یخچال‌های طبیعی را می‌توان بر اساس چندین معیار و شاخص مختلف دسته‌بندی کرد. این دسته‌بندی‌ها ممکن است بر اساس محل تشکیل و موقعیت جغرافیایی، ویژگی‌های توپوگرافی، ویژگی‌های حرکتی، ویژگی‌های فیزیکی و ترمودینامیکی، موفولوژی، و یا دوران تشکیل آنها باشد.

📍یخچال‌های طبیعی کوهستانی نه تنها از عوامل اصلی شکل‌دهی کوهستان هستند، بلکه از مهمترین منابع تأمین آب شیرین نیز به شمار می‌آیند. متاسفانه به دلیل پدیده گرمایش زمین، این منابع طبیعی ارزشمند کره خاکی رو به انقراض و نابودی هستند.

📍در مطلبی که در سایت قرار دادم، با «یخچال‌های طبیعی کوهستانی» بیشتر آشنا می‌شویم.

https://www.amir.ahmadi.li/mountain-glaciers/
آناتومی یخچال طبیعی کوهستانی:

📍در مطلب قبل خواندیم که یخچال‌های طبیعی کوهستانی، که به آنها یخچال‌های آلپی نیز گفته می‌شود، در مناطق کوهستانی بلند شکل می‌گیرند، جایی که تجمع برف و یخ بیش از ذوب آن در طول دوره‌های زمانی طولانی است.

📍همچنین خواندیم که این یخچال‌ها، که نقش مهمی در شکل‌دهی چشم‌انداز کوهستانی دارند و به چرخه جهانی آب کمک زیادی می‌کنند، از بخش‌های مختلفی با نام‌های علمی مشخصی تعریف می‌شوند.

📍در مطلبی که در سایت قرار دادم، به تشریح آناتومی یخچال‌های طبیعی کوهستانی می‌پردازم
و اصطلاحاتی مانند:
. منطقه تجمع (Accumulation Zone)، منطقه ذوب (Ablation Zone)، خط یخ‌برف (Firn Line)، انتهای یخچال (Glacier Terminus)، شکاف‌ها (Crevasses) یخ رفت‌ها (Moraines)، دره یخچالی (Glacial Valley) یخشار (Icefall) و سراق‌ها (Seracs) و دها اصطلاح دیگر که هر «کوهنورد فنی فعال در ارتفاعات بلند» باید آنها را بشناسد، را بررسی میکنیم:

https://www.amir.ahmadi.li/anatomy-of-a-mountain-glacier/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کشور فرانسه در روزهای آخر آماده‌سازی خود برای المپیک تابستانی است.

امسال، یکصدمین سالگرد المپیک زمستانی شامونی هم هست.

در آخرین روزهای پیش از شروع رسمی مسابقات المپیک ۲۰۲۴ در فرانسه، مشعل المپیک وارد شامونی شد، و تا بر فراز کوه «آگویی دومیدی» صعود، از های لاین عبور و نهایتا از این کوه به دره توسط پاراگلایدر پرواز کند.

پینوشت: با دیدن این فیلم ، شدیدا نگران اون پاراگلایدری بودم که مشعل المپیک را حمل میکرد!! اتیش و پارچه و رایزرهای پاراگلایدر بسیار حساس هستند به آتش🤔
بررسی تعدادی از مهمترین یخچالهای طبیعی کوهستانی:

📍در ادامه مبحث یخچال‌های طبیعی کوهستانی شاید بیهوده نباشد که چند تا از مهمترین یخچال‌های طبیعی کوهستانی را نیز بررسی کنیم.

📍البته تعداد یخچال‌های طبیعی کوهستانی در سطح جهان آنقدر زیاد است که به یک کتاب قطور نیاز دارد تا درموردشان صحبت کرد.

📍به همین دلیل من فقط به تعداد محدودی از آنها بسنده کرده‌ام.
از شما دعوت می‌کنم نه‌تنها این مطلب را، بلکه دو مطلب آخر در مورد یخچال‌های کوهستانی را نیز مورد توجه‌تان قرار دهید:

https://www.amir.ahmadi.li/the-most-important-mountain-glaciers-in-the-world/
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صعود تضمینی!
 
متن از وبلاگ کوه قاف- شرکت SUMMIT KARAKORAM در تبلیغ برنامه گاشربروم‌های تابستان امسال از «سانو شرپا» به عنوان راهنمای ارشد استفاده خواهد کرد. کسی که دوبار تاکنون تمامی ۱۴x۸۰۰۰ متری راصعود کرده و قاعدتا فرد مجرب و قابل اعتمادی است.

اما تبلیغات این شرکت با ذکر جمله: “رهبری و تجربه Sanu Sherpa در تضمین موفقیت و ایمنی تیم اعزامی بسیار مهم خواهد بود”، تبلیغی انحرافی و‌مشتری جذب کن است.
چون قاعده صعود به ارتفاعات ‌جز توانایی فرد، تجربه، شرایط محیطی مناسب و امکانات در کنار راهنمای مجرب نیست. پس اگر قصد جمع کردن پول زیاد برای دادن به شرکت‌های نپالی و پاکستانی را دارید و احیانا بعدا می‌خواهید بگوئید: “خانه خود را فروخته‌اید”! گول تبلیغات آنها را نخورید و اصولی کوه‌نوردی کنید.

متن باز نشر مطلبی است از کانال کوه قاف:
T.me/kouheghaf
Channel name was changed to «کوهنوردی همراه با امیرسعید احمدی»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مدیریت ریسک نقاب برفی
مدیریت ریسک در کوهنوردی و مواجهه با نقاب‌های برفی امری حیاتی است.

📍در مطلبی که در سایت قرار دادم، به این پدیده زیبا اما خطرناک در کوهستان میپردازم.
شما را را به مطالعه این مطلب دعوت میکنم:
نقاب برفی و مدیریت ریسک آن

موزیک متن کلیپ: بخشی از تئاتر موزیکال : شهر قصه
2024/06/30 17:42:12
Back to Top
HTML Embed Code: