Telegram Group Search
موضوع : آیا اصطلاحی بنام طب نبوی حقیقت دارد ؟ و آیا پیروی از فرامین پزشکی پیامبر از حجیت شرعی برخوردار است یا نه ؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۸ دقیقه و ۳۰ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
موضوع : انواع هواپرستان

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۴ دقیقه و ۳۸ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۴۹

بخش :_


🔷 سؤال :

چطور می‌توان به واقعیت آخرت پی برد؟

🔶 جواب :

قبل از پاسگویی به جواب این سؤال باید گفت که واقعیت قیامت برای کسی اثبات می‌شود که به خداوند و اسماء و صفات خداوند ایمان داشته باشد.

با توجه به دلایل زیر میتوان به واقعیت آخرت پی برد:

۱. قدرت الهی : که مطلق و إلی ألابد است.

۲. حکمت الهی : که این هم مطلق و إلی ألابد است.

۳. مجازات الهی : مجازات انسان به خاطر تخلفاتش در دنیا

محمد حامدی


@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۰

بخش : یکم

🔴 سوال :

توحید و نبوت و معاد از اصول اسلام هستند. آیا وجود خلل و یا عدم اعتقاد به هر کدام از آنها انسان را دوزخی می‌کند؟

🔵 جواب:

نکته‌ی بسیار اساسی در این جا این است که در هر بنایی وجود ستون‌ها از اهمیت تعیین کننده‌ای برخوردار است؛ به‌ صورتی که استحکام یا سستی آن در پایداری و عدم آن نقش حیاتی دارد؛ زیرا همه‌ی اجزای ساختمان مذکور بر ستون‌های مربوطه قرار می‌گیرد.

در مسئله‌ی باورها نیز همین قاعده حاکم است‌؛ یعنی اینکه همه‌ی اجزای دین، بر ارکان و ستونهای دینداری، که باورها هستند، قرار می‌گیرد. البته در میان مردم، باورها بیشتر به اقرار لفظی صرف و بی خاصیت تلقی می‌شوند. اما در قرآن وجود باور، نقش حیاتی و اساسی دارد؛ و وجود و عدم آن در زندگی انسان، بسیار تعیین کننده است. زیرا در جهان آفرینش، وجود دو امر حیاتی است:

۱. داشتن باور حق و پرهیز از باور باطل

۲. داشتن ایدئولوژی و احکام اخلاقی و باید و نبایدهای خیر در زندگی و پرهیز از احکام شر که ارتباط میان آنها بسیار حیاتی است.

اما تنها جایی که آنها با هم مرتبط نیستند، این است که باورها به صورت تولیدی و استدلالی، بایدها و نبایدها را ایجاد نمی‌کنند؛ یعنی در هیچ یک از مخلوقات این عالم، بایدها و نبایدها نوشته نشده، تا با خواندن آن، آنها را بیابیم و در بقیه‌ی موارد، ارتباط محکمی با هم دارند؛ مثلاً کسی که به خداوند معتقد نیست هرگز خود را مکلف به اجرای احکام دینی نمی‌داند و براساس اهوای خود و دیگران زندگی می‌کند و خود را در قبال هیچ کدام از هشدارها و بشارتهای دینی مسئول نمی‌داند و برعکس، کسی که به خداوند معتقد است، حق ندارد از اهوای خود و دیگران فرمانبرداری کند؛ بلکه باید در همه‌ی امورات زندگی بر طبق فرمان خدا زندگی کند. به همین خاطر در قرآن، مهمترین کاری که از انسان مسلمان خواسته شده، داشتن ایمان دینی و به دنبال آن انجام اعمال صالح و پرهیز از معاصی است.
  
قضیه‌ی جهنمی شدن انسان نیز قانونمند است و تنها متکی بر انکار لفظی باورهای دینی نیست؛ بلکه کسانی در آن داخل می‌شوند که باورهای غیر دینی آنها، زندگی ویرانگری را برای خود و دیگران و موجودات جهان آفرینش می‌سازد؛ زیرا جهان آفرینش، در تفکر قرآنی مجموعه‌ای بهم پیوسته و به عبارت دیگر یک دستگاه واحد است؛ به صورتی که عملکرد هر یک از اجزای آن، بر همه‌ی اعضای آن تاثیر گذار است، لذا گناهانی که از ما سر می‌زند، تنها بر قسمت کمی از زندگی ما تاثیر گذار نیست؛ بلکه کل جهان آفرینش را مختل می کند. البته این که با وجود گناهان ما، فعلاً جهان آفرینش برپا است، بخاطر این است که برای اجرای کامل سنت امتحان، وجود جهانی نسبتاً آرام لازم است، چون هنوز همه‌ی انسانها به محل آزمایشگاه نیامده اند و برای امتحان آنها وجود امکانات لازم است؛ به همین خاطر جهان آفرینش فعلاً تخریب نشده است؛ در غیر این صورت، با انجام تنها یک گناه به صورت مصرانه از جانب ما بعد از اتمام حجت، جهان آفرینش فاسد و نابود می شد.

محمد حامدی


@mohamadhamedy
اثبات وجود خدا 3
بحثی در مورد اثبات وجود خدا

🔹 بخش سوم: بیان دلیل نظم
🔹گوینده: محمد حامدی
🔹زمان: ۳۹ دقیقه و ۱ ثانیه
🔹زبان: کردی

https://www.tg-me.com/انسان»قرآن»خوشبختی/com.mohamadhamedy
موضوع : با عنایت به نیازهای ثابت و متغیر انسان ، آیا حوزه های دوگانه ی دین( جهان آفرینش _ وحی) نیز متناسب با نیازهای ثابت و متغیر انسان خلق شده اند یانه؟ کیفیت تاریخمندی در هر دو حوزه ی دین چگونه است؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۱۴ دقیقه و ۳۸ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۱

بخش : پایانی

مسئله‌ی بسیار مهم در این جا این است که همه‌ی اعمال انسان بر اساس کیفیت نیت صاحبان آنها ارزیابی می‌شوند؛ و یکی از نیت‌های جاری انسان، این است که خواهان انجام اعمال بد برای همیشه و در حد بسیار گسترده‌ای است، به حدی که اگر واقعه‌ی مرگ مزاحم کار او نشود، می‌خواهد که کار خود را برای همیشه و در حد بسیار وسیعی ادامه دهد؛ لذا این را می‌خواهد که برای ابد و همیشه با محصولات باورها و اعمال خود، زندگی کند؛ که این حالت، یا با ایمان و عمل صالح همراه است و یا با کفر و سیئات. و داشتن نیت تداوم ابدی بر آن بستگی دارد. و این البته وجود قلب بسیار سخت و بی‌عاطفه‌ای را از انسان می‌طلبد؛ که خداوند نیز صاحبان این گونه دلها را به جهنم می برد.

 لا یَصْلاهَا إِلا الأشْقَى ⭐️ الَّذِی کَذَّبَ وَتَوَلَّى [سوره لیل : آیه ۱۵ و ۱۶]
که هيچ کس در آن آتش در نيفتد مگر شقي‌ترين خلق ⭐️ همان کس که (آيات و رسل حق را) تکذيب کرد و روي از آن بگردانيد.

بر اساس مطالب فوق روشن شد که در صورت وجود خلل در باور به توحید، نبوت و معاد و یا عدم اعتقاد به آنها، همه‌ی زندگی انسان تحت‌الشعاع آن قرار می‌گیرد و موجب ایجاد فساد در زندگی خود و دیگران و جهان آفرینش در حد بسیار گسترده و همیشگی می‌شود. و این البته خسارت بسیار بزرگی را تولید می‌کند و با وارد شدن ایشان در جهنمی با آن وصف، تناسب دارد.

در خاتمه باید این را گفت که همه‌ی ما اعم از دیندار و غیر دیندار، این را پذیرفته‌ایم که زندگی ما زمانی سر و سامان پیدا می‌کند که در همه‌ی زمینه‌ها از متخصصین مربوطه فرمانبرداری کنیم تا به آنچه از زندگی می‌خواهیم (آسایش و آرامش) برسیم. دقیقاً نقش باورهای دینی نیز همین گونه است و ما خداوند را به عنوان خالق آمر و فوق تخصص جهان آفرینش می‌شناسیم، لذا همه‌ی زندگی خود را در اختیارش می‌گذاریم تا از این طریق به سعادت هر دو جهان نایل شویم؛ در غیر این صورت، در هر دو سرا برای همیشه دچار بد بختی می‌شویم.

پس وجود و عدم باورهای دینی در سعادت و شقاوت انسان، نقش تعیین کننده‌ای دارد؛ لذا باید وجود آنها را بسیار جدی گرفت تا در نهایت به سعادت هر دو جهان برسیم و زندگی خود را از دچار شدن به بد بختی ابدی در دنیا و آخرت، حفظ کنیم.

مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ [سوره النحل : آیه ۹۷]
هر کس کار شایسته‌ای انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالی که مؤمن است، او را به حیاتی پاک زنده می‌داریم؛ و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام می‌دادند، خواهیم داد.

قَالَ اهْبِطَا مِنْهَا جَمِيعًا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُم مِّنِّي هُدًى فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَىٰ [سوره طه : آیه ۱۲۳]
(خداوند) فرمود: «هر دو از آن (بهشت) فرود آیید، در حالی که دشمن یکدیگر خواهید بود! ولی هرگاه هدایت من به سراغ شما آید، هر کس از هدایت من پیروی کند، نه گمراه می‌شود، و نه در رنج خواهد بود!

محمد حامدی


@mohamadhamedy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى [سوره طه : 124]
و هر کس از یاد من دل بگرداند،در حقیقت، زندگی دل تنگ [و سختی] خواهد داشت، و روز رستاخیز او را نابینا محشور می‌کنیم.

https://www.tg-me.com/انسان»قرآن»خوشبختی/com.mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۲

بخش : یکم

🔴 سوال :

آیا برزخ به عالم پس از مرگ گفته می‌شود؟ روح چگونه از بدن خارج می‌شود و وارد عالم برزخ می شود؟ ویژگی های برزخ چیست؟ نحوه‌ی ادامه‌ی حیات انسان در برزخ چگونه است؟ آیا برزخ تفاوتی با آخرت و بهشت و جهنم دارد؟

🔵 جواب :

با سلام
برزخ در لغت به معنای فاصله‌ی میان دو چیز می‌باشد و در اصطلاح قرآن، به فاصله‌ی میان مرگ انسان، تا شروع قیامت گفته می‌شود.

لَعَلِّي أَعْمَلُ صَالِحًا فِيمَا تَرَكْتُ كَلَّا إِنَّهَا كَلِمَةٌ هُوَ قَائِلُهَا وَمِن وَرَائِهِم بَرْزَخٌ إِلَىٰ يَوْمِ يُبْعَثُونَ [سوره المومنون : آیه ۱۰۰]
شاید در آنچه ترک کردم (و کوتاهی نمودم) عمل صالحی انجام دهم!» (ولی به او می‌گویند:) چنین نیست! این سخنی است که او به زبان می‌گوید (و اگر بازگردد، کارش همچون گذشته است)! و پشت سر آنان برزخی است تا روزی که برانگیخته شوند!

بر اساس قرآن، زمانی که اجل کسی فرا می‌رسد، خداوند به ملائکه‌ی قبض ارواح، دستور می‌دهد که روحش را از بدنش خارج کنند؛ و برای انجام این کار، به همراه عزرائیل ، تعدادی دیگر از ملائکه وجود دارند که او را در این کار یاری می‌دهند. البته جزئیات کیفیت این کار به طور مفصل بیان نشده است؛ اما تنها در این حد بدان اشاره شده است که روح مجرمان، بسیار سخت خارج می‌شود؛ به صورتی که حتی در هنگام قبض روح، از جانب ملائکه، عذاب داده می شوند؛ و روح مؤمنین نیز با احترام و شادکامی و بسیار آسان از بدنشان خارج می‌شود.

وَلَوْ تَرَىٰ إِذْ يَتَوَفَّى الَّذِينَ كَفَرُوا الْمَلَائِكَةُ يَضْرِبُونَ وُجُوهَهُمْ وَأَدْبَارَهُمْ وَذُوقُوا عَذَابَ الْحَرِيقِ [سوره الاعراف : آیه ۵۰]
و اگر ببینی کافران را هنگامی که فرشتگان (مرگ)، جانشان را می‌گیرند و بر صورت و پشت آنها می‌زنند و (می‌گویند:) بچشید عذاب سوزنده را (، به حال آنان تأسف خواهی خورد)!

یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ⭐️ ارْجِعِی إِلَى رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً ⭐️ فَادْخُلِی فِی عِبَادِی ⭐️ وَادْخُلِی جَنَّتِی[سوره الفجر : آیه ۲۷ تا ۳۰]
(آن هنگام به اهل ايمان خطاب لطف رسد که) اي نفس (قدسي) مطمئن و دل آرام ⭐️ به حضور پروردگارت باز آي که تو خشنود به (نعمتهاي ابدي) او و او راضي از توست. ⭐️ باز آي و در صف بندگان خاص من در آي ⭐️ و در بهشت من داخل شو.

در ضمن، بعد از دریافت روح از جانب عزرائیل، روح مربوطه تحویل ملائکه‌ی مامور عذاب یا مامور بهشت داده می‌شود و ایشان را بر اساس زندگی دنیویش یا به بهشت و یا به جهنم برزخی می‌برند و تا روز قیامت، در آنجا باقی می‌مانند.

 فَلَوْلا إِذَا بَلَغَتِ الْحُلْقُومَ ⭐️ وَأَنْتُمْ حِینَئِذٍ تَنْظُرُونَ ⭐️ وَنَحْنُ أَقْرَبُ إِلَیْهِ مِنْکُمْ وَلَکِنْ لا تُبْصِرُونَ ⭐️ فَلَوْلا إِنْ کُنْتُمْ غَیْرَ مَدِینِینَ ⭐️ تَرْجِعُونَهَاإِنْ کُنْتُمْ صَادِقِینَ ⭐️ فَأَمَّا إِنْ کَانَ مِنَ الْمُقَرَّبِینَ ⭐️ فَرَوْحٌ وَرَیْحَانٌ وَجَنَّةُ نَعِیمٍ ⭐️ وَأَمَّا إِنْ کَانَ مِنْ أَصْحَابِ الْیَمِینِ ⭐️ فَسَلامٌ لَکَ مِنْ أَصْحَابِ الْیَمِینِ ⭐️ وَأَمَّا إِنْ کَانَ مِنَ الْمُکَذِّبِینَ الضَّالِّینَ ⭐️ فَنُزُلٌ مِنْ حَمِیمٍ ⭐️وَتَصْلِیَةُ جَحِیمٍ ⭐️ إِنَّ هَذَا لَهُوَ حَقُّ الْیَقِینِ ⭐️ فَسَبِّحْ بِاسْمِ رَبِّکَ الْعَظِیمِ [سوره الواقعه : آیه ۸۳ تا ۹۶]
پس چرا هنگامي که جان کسي به گلو رسد ⭐️ و شما وقت مرگ (بر بالين آن مرده حاضريد و او را) مي‌نگريد ⭐️ و ما به او از شما نزديکتريم ليکن شما بصيرت نداريد ⭐️ پس چرا اگر حيات به دست شما و طبيعت است و شما را آفريننده‌اي نيست ⭐️ روح را دوباره به بدن مرده باز نمي‌گردانيد اگر راست مي‌گوييد؟ ️ پس (بدانيد آن که بميرد) اگر از مقربان درگاه خداست ⭐️ آنجا در آسايش و نعمت و بهشت ابدي است ⭐️و اگر از اصحاب يمين است ⭐️ پس (وي را بشارت دهيد که) تو را (از هر رنج و درد و الم) ايمني و سلامت است ⭐️ و اما اگر از منکران و گمراهان است ⭐️ نصيبش حميم جهنم است ⭐️ و جايگاهش آتش دوزخ است ⭐️ اين (وعد و وعيد) البته يقين و حق و حقيقت است ⭐️ پس به نام بزرگ خداي خود تسبيح گوي.

پس جنازه‌ای که ما در میان قبر می‌گذاریم، تا روز قیامت از روح جدا می‌شود و خداوند در روز قیامت، دوباره جسم و روح را به هم ضمیمه می‌کند و بعد از آن تا ابد با هم خواهند بود.

أَیَحْسَبُ الإنْسَانُ أَلَّنْ نَجْمَعَ عِظَامَهُ ⭐️ بَلَى قَادِرِینَ عَلَى أَنْ نُسَوِّیَ بَنَانَهُ [سوره القیامه : آیه ۳ و ۴]
 آيا آدمي پندارد که ما ديگر ابدا استخوانهاي (پوسيده) او را باز جمع نمي‌کنيم؟ ⭐️ بلي (استخوانهاي او را جمع مي‌کنيم) در حالي که ما قادريم که سر انگشتان او را هم منظم درست گردانیم.

محمد حامدی


@mohamadhamedy
موضوع : آیا طایفه ای از جن که در جریان نزول سوره ی جن ندای هدایت بخش بخش قرآن را شنیده و خود را هدایت یافته تلقی نمودند ، نیازمند پیروی از سنت پیامبر نبوده اند؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۱۱ دقیقه و ۳۷ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
Forwarded from محمد حامدی
موضوع : آیا ما بر اساس معانی لغوی و اصطلاحی ایمان و آیه ی ۱۴ حجرات وارد فاز ایمان دینی مورد نظر قرآن شده ایم یا اینکه در مرحله ی اسلام باقی مانده ایم ؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۹ دقیقه و ۴۱ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۳

بخش : نهایی

از مهمترین ویژگی‌های عالم برزخ این است که با شروع آن، دوران ابتلا و امتحان انسان، پایان می‌یابد و دوران نتیجه و جزا و پاداش، شروع می‌شود.

قِیلَ ادْخُلِ الْجَنَّةَ قَالَ یَا لَیْتَ قَوْمِی یَعْلَمُونَ ⭐️ بِمَا غَفَرَ لِی رَبِّی وَجَعَلَنِی مِنَ الْمُکْرَمِینَ [سوره یس : آیه ۲۶ و ۲۷]
(و به این مرد با ایمان پس از کشته شدن، در عالم برزخ) گفته شد: بیان داخل بهشت شو، گفت: ای کاش ملّت من هم (از این نعمت بزرگ) آگاه بودند ️که خدا چگونه در حق من مغفرت و رحمت فرمود و مرا مورد لطف و کرم قرار داد.

مِّمَّا خَطِيئَاتِهِمْ أُغْرِقُوا فَأُدْخِلُوا نَارًا فَلَمْ يَجِدُوا لَهُم مِّن دُونِ اللَّهِ أَنصَارًا [سوره نوح : آیه ۲۵]
(آری، سرانجام) همگی بخاطر گناهانشان غرق شدند و در آتش دوزخ وارد گشتند، و جز خدا یاورانی برای خود نیافتند!

همچنین بر اساس میزان درجه‌ی ایمانی کسب شده در دنیا، درجات ایمانی مؤمنین به صورت همیشگی در حال افزایش خواهد بود و برعکس، بر مبنای  میزان درجه‌ی کفر و سیئات کسب شده‌ی مجرمین در زندگی دنیا، درجات عذاب آنها نیز افزایش می‌یابد؛ زیرا انسان‌ها در دوره‌ی امتحان در دنیا، خواهان ایجاد تنوع و گسترش اعمال و نتایج خودشان بوده‌اند و زندگی اخروی خویش را نیز بر همین مبنا قرار می‌دهند. به صورتی که حتی در بهشت و جهنم نیز این حالت، وجود دارد و تا ابد ادامه می یابد.

فَذُوقُوا فَلَن نَّزِيدَكُمْ إِلَّا عَذَابًا [سوره النباء : آیه ۳۰]
پس بچشید که چیزی جز عذاب بر شما نمی‌افزاییم!

وَأُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِینَ غَیْرَ بَعِیدٍ ⭐️ هَذَا مَا تُوعَدُونَ لِکُلِّ أَوَّابٍ حَفِیظٍ ⭐️ مَنْ خَشِیَ الرَّحْمَنَ بِالْغَیْبِ وَجَاءَ بِقَلْبٍ مُنِیبٍ ⭐️ ادْخُلُوهَا بِسَلامٍ ذَلِکَ یَوْمُ الْخُلُودِ ️لَهُمْ مَا یَشَاءُونَ فِیهَا وَلَدَیْنَا مَزِیدٌ [سوره ق : آیه ۳۱ تا ۳۵]
و بهشت را براي اهل تقوا نزديک آرند تا هيچ دور از آن نباشند (و رنج حرکت نکشند) ⭐️ اين بهشت همان است که وعده داده شديد، براي هر بنده‌اي که به درگاه خدا بازگشته و نفس را (از حرام) نگه داشت ⭐️ آن کس که از خداي مهربان در باطن ترسيد و با قلب خاشع و نالان به درگاه او باز آمد ⭐️ در آن بهشت با تحيّت و سلام حق در آييد که اين روز دخول ابدي در بهشت جاوداني است ⭐️ بر آن بندگان در آنجا هر چه بخواهند مهيّاست و باز افزون‌تر از آن نزد ما خواهد بود.

بنابراین نحوه‌ی زندگی انسان در عالم برزخ، بر اساس انتخاب ایمان و عمل صالح و کفر و سیئات، ارزیابی می‌شود و آنها یا در بهشت و یا در جهنم برزخی خواهند بود. البته مؤمنین در آنجا تنها به استفاده از نعمت‌ها و لذت‌های مادی و معنوی مشغول می‌شوند و به انجام هیچ کاری مکلف نمی‌شوند، و تا روز قیامت، به این کار ادامه می‌دهند و بعد از پایان محاسبه در روز قیامت، در بهشت حقیقی داخل می‌شوند و تا ابد به استفاده از نعمت‌ها ادامه می‌دهند. ضمناً مجرمین نیز در جهنم برزخی تا روز قیامت دچار عذاب می‌شوند و پس از محاکمه در روز قیامت، برای همیشه در جهنم حقیقی داخل می‌شوند.
 
تنها تفاوتی که عالم برزخ با حیات‌ اخروی و بهشت و جهنم اصلی دارد، این است که انسان در عالم برزخ، با روح و جسم برزخی (حالتی که ما در خواب داریم) زندگی می‌کند و در آخرت و بهشت و جهنم اصلی با جسم و روح حقیقی به حیات خود ادامه می‌دهد.

والله اعلم بالصواب

محمد حامدی

@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۴

بخش : یکم

🔴 سوال :

براساس مشاهده‌ی بعضی از روایات، انسان‌ها به اندازه‌ی گناهانشان در جهنم باقی می‌مانند و بعد از آن خارج می‌شوند و بقیه‌ی عمر خود را در بهشت زندگی می‌کنند؛ آیا بهشت و جهنم موقت هستند یا ابدی؟ اگر ابدی است آیا خداوند بخاطر گناهان کوچک، ما را دچار عذاب ابدی می کند؟

🔵 جواب:

در ابتدا لازم است به نحوه‌ی ارتباط روایات با قرآن مجید، اشاره‌ای هر چند گذرا بنماییم تا به حل موضوع درخواستی کمک کند. بر اساس قرآن، دین خدا در سه بخش خلاصه می‌شود:

۱. قرآن

۲. سیره و سنت پیامبر (ص)

۳. فرامین اولی‌الامر یا متخصصین هر دو حوزه‌ی دینداری (علوم تجربی و انسانی و همچنین علوم وحیانی)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا [سوره النساء : آیه ۵۹]
ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اطاعت کنید خدا را! و اطاعت کنید پیامبر خدا و اولو الأمر [= اوصیای پیامبر] را! و هرگاه در چیزی نزاع داشتید، آن را به خدا و پیامبر بازگردانید (و از آنها داوری بطلبید) اگر به خدا و روز رستاخیز ایمان دارید! این (کار) برای شما بهتر، و عاقبت و پایانش نیکوتر است.

بر مبنای ترتیبی که در آیه‌ی ذکر شده آمده، اولاً باید قرآن را فهم نمود؛ ثانیاً از حیات مبارک پیامبر (ص) برای فهم درست قرآن، کمک گرفت؛ ثالثاً از متخصصین مربوطه در همه‌ی موارد زندگی اطاعت نمود. ترتیبی که قرآن برای فهم صحیح دین بر شمرده، ما را به مراد خداوند می‌رساند و راه‌های دیگر از این امر ناتوان هستند. اما با کمال تأسف، بر اثر عدم رعایت این روش قرآنی از جانب دوستان نادان و دشمنان دانا، این روند، معکوس شد و معرفی دین بر خلاف آن بیان شد. یعنی در ابتدا روایات پالایش نشده عرضه شدند، سپس برای کسب مجوز و تایید، به سراغ قرآن رفتند؛ که این کار نادرست، سبب شد تا  دین خدا زشت، غیر قابل قبول، خرافی و ناتوان جلوه شود؛ که برای رفع این بلای ویرانگر، بسیار ضروری است که آگاهان قرآن و حدیث قبل از هر کاری این عارضه‌ی دین گریز را حذف نمایند؛ تا از این طریق چهره‌ی حقیقی دین جامع، توانا و پاک خدا بر همگان آشکار شود و بر همه‌ی اندیشه‌های ناتوان ساخته‌ی بشر چیره گردد. در غیر این صورت، دین خدا به مجالی برای هوس رانی سود جویان و خرافه پرستی انسان‌ها مبدل می‌شود.

بِالْبَيِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ [سوره النحل : آیه ۴۴]
(از آنها بپرسید که) از دلایل روشن و کتب (پیامبران پیشین آگاهند!) و ما این ذکر [= قرآن‌] را بر تو نازل کردیم، تا آنچه به سوی مردم نازل شده است برای آنها روشن سازی؛ و شاید اندیشه کنند!

برای اطلاع بیشتر به کتاب «آسیب شناسی مفاهیم دینی» نوشته محمد حامدی و فایل صوتی«سوال درباره‌ی بهشت و جهنم»، که در کانال آمده مراجعه شود.

ضمناً براساس قرآن هم بهشت ابدی است و هم جهنم.

إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْکِتَابِ وَالْمُشْرِکِینَ فِی نَارِ جَهَنَّمَ خَالِدِینَ فِیهَا أُولَئِکَ هُمْ شَرُّ الْبَرِیَّةِ ⭐️ إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَئِکَ هُمْ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ ⭐️ جَزَاؤُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الأنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا أَبَدًا رَضِیَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ذَلِکَ لِمَنْ خَشِیَ رَبَّهُ [سوره البینه : آیه ۶ تا ۸]
كسانى از اهل كتاب كه كفر ورزيده‌اند و [نيز] مشركان در آتش دوزخند [و] در آن همواره مى‏‌مانند اينانند كه بدترين آفريدگانند ⭐️ در حقيقت كسانى كه گرويده و كارهاى شايسته كرده‏‌اند آنانند كه بهترين آفريدگانند ⭐️ پاداش آنان نزد پروردگارشان باغ‌هاى هميشگى است كه از زير [درختان] آن نهرها روان است جاودانه در آن همى‌مانند خدا از آنان خشنود است و [آنان نيز] از او خشنود، اين [پاداش] براى كسى است كه از پروردگارش بترسد.

محمد حامدی


@mohamadhamedy
السلام علیکم برادر و خواهر گرانقدرم

پیشاپیش فرا رسیدن عید سعید قربان را بر شما و خانواده ی محترمتان تبریک و تهنیت عرض می نمایم. امیدوارم خداوند رحمان در همه ی مراحل زندگی الطاف بیشمارش را بر ما ، شما و همه ی مسلمین جهان تداوم بخشد.

البته هم هستی ما و هم نعماتی که در اختیار داریم متعلق به مالک اصلیش( خداوند) می باشد و ما مالک هیچ چیزی در این میان نیستیم.بنابراین لازم است که با تمام وجود تلاش نماییم که در حد وسع خویش آنها را در راه اعتلای دین خدا و سعادت بندگانش قربانی نماییم ، تا بدین وسیله حیات طیبه در دنیا و بهشت ابدی را در آخرت کسب نماییم.

❤️❤️❤️❤️🍀🍀🍀🍀❤️❤️🍀🍀❤️🍀
@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۵

بخش : دوم

سوال مربوطه براساس فهم روایتی پالایش نشده از طریق قرآن، ایجاد شده؛ لذا اگر سوال کننده‌ی محترم در ابتدا این سوال را بر قرآن عرضه می‌نمود و سپس به سراغ تحلیل روایات می‌رفت، خیلی واضح و صریح جواب خود را دریافت می‌نمود و هیچ‌گونه تعارضی را نیز مشاهده نمی‌نمود.

براساس قرآن، گناهان انسان بر دو نوع تقسیم می‌شوند:

۱. گناهان لممی: که صاحبان آنها بدون قصد عمدی و حالت پشیمانی و خجالت و تنها براساس غلبه‌ی هوس، بعد از بکارگیری همه‌ی توانشان آنها را انجام می‌دهند و بعد از انجام آن یا در اثنای آن بزودی از آن توبه می‌نمایند؛ که این‌گونه گناهان در روند توبه حذف می‌شوند و صاحبان این‌گونه گناهان، هرگز به جهنم نخواهند رفت.

إِلَّا مَن تَابَ وَآمَنَ وَعَمِلَ عَمَلًا صَالِحًا فَأُولَٰئِكَ يُبَدِّلُ اللَّهُ سَيِّئَاتِهِمْ حَسَنَاتٍ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِيمًا [سوره الفرقان : آیه ۷۰]
مگر کسانی که توبه کنند و ایمان آورند و عمل صالح انجام دهند، که خداوند گناهان آنان را به حسنات مبدل می‌کند؛ و خداوند همواره آمرزنده و مهربان بوده است!

۲. گناهان مصرانه: صاحبان آنها با قصد عمد و بدون احساس خجالت و پشیمانی و بعد از اتمام حجت و تا زمان مرگ آنها را در نهایت توانشان انجام می‌دهند؛صاحبان این‌گونه گناهان بعد از فهم این قاعده‌ی غریب قرآنی و اتمام حجت، هرگز وارد بهشت نمی‌شوند و برای همیشه در جهنم باقی می‌مانند.

بَلَىٰ مَن كَسَبَ سَيِّئَةً وَأَحَاطَتْ بِهِ خَطِيئَتُهُ فَأُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ [سوره البقره : آیه ۸۱]
آری، کسانی که کسب گناه کنند، و آثار گناه، سراسر وجودشان را بپوشاند، آنها اهل آتشند؛ و جاودانه در آن خواهند بود.

در ضمن همه‌ی اعمال صالح قبلیشان باطل می‌شود.

وَلَقَدْ أُوحِيَ إِلَيْكَ وَإِلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكَ لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ وَلَتَكُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِينَ [سوره الزمر : آیه ۶۵]
به تو و همه پیامبران پیشین وحی شده که اگر مشرک شوی، تمام اعمالت تباه می‌شود و از زیانکاران خواهی بود!

محمد حامدی


@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۶

بخش : نهایی

ضمناً براساس آیات ذکر شده (سوره البینه : آیه ۶ تا ۸] بهشت و جهنم ابدی است.

زیرا انسان به طور فطری دارای حب بقا و جاودانه زندگی کردن است و در حیات دنیا بعد از اتمام حجت، جایگاه ابدی خویش (بهشت یا جهنم) را تعیین می‌کند؛ اینکه زندگی ما در حیات دنیا موقت است بخاطر طبیعت امتحان انسان است که باید دوران آزمایش، محدود و کوتاه باشد؛ اما حیات آخرت، که دنیای نتیجه‌ی امتحانات انسان است، باید ابدی باشد؛ زیرا از ویژگی‌های دنیای نتیجه، این است که همیشگی باشد. از جهتی دیگر خود انسان نیز در همین حیات موقت دنیا، براساس نیتش، که خواهان زندگی بر طبق خواسته‌ی فعلیش برای همیشه است، این را تعیین می‌کند که خداوند در حیات اخرویش چگونه با او تعامل کند و در این مجال هرگز غیر از زندگی جاویدان در یکی از دو سرانجام بهشت یا جهنم راهی دیگر را نمی‌خواهد؛ و هرگز راهی در این میان را نمی‌جوید که مدتی را در جهنم و مدتی دیگر را در بهشت زندگی کند.

در قرآن غیر از بهشت و جهنم ابدی، اشاره‌ای به جهنم موقت نشده است و ما در کتابی که قبلاً معرفی کردیم، همه‌ی آیات  مربوطه را ذکر کرده‌ایم، تا محققین به نتیجه‌ی محکمی برسند که همانا ابدی بودن هر دوی آنها است. و انسان در حیات دنیا سرانجام ابدی‌اش را تعیین می‌کند؛ یا جهنم ابدی و یا بهشت جاویدان.

موضوع کوچک یا بزرگ بودن گناهان انسان نیز، به نوع گناهان دوگانه‌ی انسان بستگی دارد که قبلا ذکر شد؛ لذا بایستی گناهان خود را بر اساس قرآن ارزیابی کنیم تا از این طریق این را درک کنیم که گناهان ما یا از نوع لممی است و یا از نوع مصرانه؛ والبته صاحبان گناهان لممی بعد از توبه و صرف آخرین توانشان در دینداری، مورد غفران الهی قرار می‌گیرند؛ و هرگز حتی به صورت موقت نیز به جهنم نمی‌روند؛ همچنین صاحبان گناهان مصرانه بعد از اتمام حجت بر آنها و دوام ایشان بر گناهان تا زمان مرگ، هرگز وارد بهشت نمی‌شوند و برای همیشه در جهنم باقی خواهند ماند.

ثُمَّ أَنتُمْ هَٰؤُلَاءِ تَقْتُلُونَ أَنفُسَكُمْ وَتُخْرِجُونَ فَرِيقًا مِّنكُم مِّن دِيَارِهِمْ تَظَاهَرُونَ عَلَيْهِم بِالْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَإِن يَأْتُوكُمْ أُسَارَىٰ تُفَادُوهُمْ وَهُوَ مُحَرَّمٌ عَلَيْكُمْ إِخْرَاجُهُمْ أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَمَا جَزَاءُ مَن يَفْعَلُ ذَٰلِكَ مِنكُمْ إِلَّا خِزْيٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يُرَدُّونَ إِلَىٰ أَشَدِّ الْعَذَابِ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ [سوره البقره : آیه ۸۵]
اما این شما هستید که یکدیگر را می‌کشید و جمعی از خودتان را از سرزمینشان بیرون می‌کنید؛ و در این گناه و تجاوز، به یکدیگر کمک می‌نمایید؛ (و اینها همه نقض پیمانی است که با خدا بسته‌اید) در حالی که اگر بعضی از آنها به صورت اسیران نزد شما آیند، فدیه می‌دهید و آنان را آزاد می‌سازید! با اینکه بیرون ساختن آنان بر شما حرام بود. آیا به بعضی از دستورات کتاب آسمانی ایمان می‌آورید، و به بعضی کافر می‌شوید؟! برای کسی از شما که این عمل (تبعیض در میان احکام و قوانین الهی) را انجام دهد، جز رسوایی در این جهان، چیزی نخواهد بود، و روز رستاخیز به شدیدترین عذابها گرفتار می‌شوند. و خداوند از آنچه انجام می‌دهید غافل نیست.

فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ ⭐️ وَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَهُ [سوره الزلزال : آیه ۷ و ۸]
پس هر کس به قدر ذره‌اي کار نيک کرده باشد (پاداش) آن را خواهد ديد. ⭐️ و هر کس به قدر ذره‌اي کار زشتي مرتکب شده آن هم به کيفرش خواهد رسيد.

و من الله توفیق

محمد حامدی


@mohamadhamedy
موضوع : تحلیلی کوتاه در مورد احیای مجدد کتابخوانی و پیشگیری از تعطیلی کتابفروشیها

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۹ دقیقه و ۴ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۷

بخش : یکم

🔴 سوال:

چرا خداوند برای معرفی نعمت‌های بهشت زنان حوری صفت را تبلیغ کرده است؟

🔵 جواب:

در قرآن و سنت این حقیقت بیان شده است که محل تامین همه‌ی آرزوهای معنوی و مادی بی‌نهایت انسان (اعم از زنان و مردان)، بهشت جاویدان است. و البته یکی از آرزوهای غریزی و فطری انسان، زندگی با همسری زیبارو و با 
اخلاق است که نسبت به هم عشق و علاقه‌ی فراوانی داشته باشند؛ و این علاقه را تنها به همدیگر تقدیم کنند و کسی دیگر در این محبت خالصانه، شریک نشود.

ضمناً بر اساس تحقیقات روانشناسی در بعضی از موارد، زنان و مردان با هم تفاوت‌هایی دارند که به بعضی از 
آنها در ذیل اشاره می‌شود:

۱. زنان، مطلوب بودن و معشوق بودن را می‌طلبند اما مردان، طالب بودن و عاشق بودن؛ زنان نعمت بودن را می‌طلبند و مردان طالب نعمت هستند.

۲. زنان دوست دارند بر کسی غیر از خود، تکیه کنند اما مردان دوست دارند بر آنها تکیه شود.

۳. زنان از عواطف بسیار لطیفی برخوردارند اما مردان از تدبیر و عقلانیت بیشتری برخوردارند.

۴. زنان تربیت فرزندان، خانه‌داری و شوهرداری را با استعدادات خود بیشتر متناسب می‌دانند؛ اما مردان اداره‌ی معیشت و محافظت از خانواده را می‌پسندند.

۵. زنان بیشتر در رابطه با خاطرات، در زمان گذشته زندگی می‌کنند؛ اما مردان در آینده.

۶. قوه‌ی تخیل زنان از مردان بیشتر است.

۷. زنان کارهای پر هراس و مشقت بار را دوست ندارند اما مردان بدان می‌پردازند.
بر اساس این تفاوت‌ها لازم بود خداوند، برای معرفی زندگی پرسعادت بهشتی زنان و مردان به معرفی یکی از آنها بپردازد تا از این طریق، فاکتور مشترکی گرفته شود و هر دوی آنها به خواسته‌ی خود برسند؛ لذا خداوند در قرآن به معرفی مطلوب، معشوق و نعمت (زنان) پرداخته تا کلام خداوند طولانی نشود؛ و البته این امر به این معنی نیست که زن در قرآن تحقیر شده است؛ بلکه از این طریق به زن کرامت و حرمت بخشیده شده و مردان را به عنوان خواستگار آنها معرفی نموده؛ و با این کار، مردان را به دنبال زنان می‌فرستد و به نوعی از گدایی عاشقانه وادار می نماید، که مردان از این کار به صورت فطری لذت می‌برند.

در اینجا نکته‌ی مشترک برای زنان و مردان این است که در بهشت هر دو نوع به خواسته‌ی خود می‌رسند یعنی بر اساس تفاوت‌های موجود میان زنان و مردان، هرکدام به خواسته ی خود 
می‌رسند و در این میان، به کسی از آن ها ظلم نمی‌شود؛ و هر دوی آنها از این نوع زندگی کاملاً راضی خواهند بود، زیرا در بهشت به همه‌ی آرزو‌های مادی و معنوی انسان (اعم از مرد و زن) پاسخ داده می‌شود.

لَّهُمْ فِيهَا مَا يَشَاءُونَ خَالِدِينَ كَانَ عَلَىٰ رَبِّكَ وَعْدًا مَّسْئُولًا [سوره الفرقان : آیه ۱۶]
هر چه بخواهند در آنجا برایشان فراهم است؛ جاودانه در آن خواهند ماند؛ این وعده‌ای است مسلّم که پروردگارت بر عهده گرفته است!

محمد حامدی


@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۸

بخش : نهایی

ضمناً زنان به صورت فطری خواهان زیبایی ظاهری در حد اعلاء هستند؛ و کلمه‌ی حوری نیز بیشتر برای تحقق این  خواسته‌ی آنها مطرح شده؛ زیرا حوری در زبان عرب به معنای زنان زیباروی و چشم گرد و سیاه چشم، معنی شده است؛ البته حس جمال خواهی تنها متعلق به زنان نیست و مردان را نیز شامل می‌شود. اما این حس در رابطه با زیبایی ظاهری، بیشتر در زنان مصداق دارد.

پس در بهشت هم زنان وهم مردان، در نهایت زیبایی خلق می‌شوند.

بعضی دیگر از مفسرین قرآن واژه‌ی حور عین را که در آیات الهی آمده، به معنی متغیر ثابت آورده‌اند، به این صورت که واژه‌ی حور در زبان عربی به معنای متغیر و کلمه‌ی عین به معنی ثابت است، و در نهایت گفته‌اند، حور عین به همسران دنیایی مومنین (اعم از زنان و مردان) تعبیر شده که به صورت مداوم در راستای زیباتر شدن هستند، در حالی که روح و شخصیت آنها ثابت است، همچنین گفته‌اند تفسیر حور عین به زنان سفید روی و چشم سیاه، تفسیری مرد سالارانه است، و با نظام قسط خداوندی مغایر است. به هر حال خداوند هر دو نوع بشر را اعم از مرد و زن را در بهشت به رضایت کامل و ابدی می‌رساند، و بدین گونه هر دو نوع تفسیر از حور عین، با هم جمع می‌شوند.

إِنَّا أَنشَأْنَاهُنَّ إِنشَاءً[سوره الواقعه : آیه ۳۵]
ما آنها را آفرینش نوینی بخشیدیم

حتی در احادیث نبوی آمده است که در ملاقات اولیه‌ی همسران بهشتی (مردان و زنان) حدود چهل سال به صورت مات و متحیر به همدیگر نگاه می‌کنند؛ و این امر بخاطر وجود زیبایی وصف ناپذیر زنان و مردان بهشتی است. بنابراین، اینکه قرآن یکی از همسران را برای دیگری تبلیغ کند، کسر شأنی برای هیچکدام از آنها نیست، چون زن و مرد هرکدام، نصف زندگی خانوادگی را تشکیل می‌دهند؛ به همین خاطر است که کلمه‌ی زوج و زوجه، برای آنها بکار رفته است.
در خاتمه باید گفت همچنان که در فایل صوتی خصوصیات بهشت (که در کانال مورد نظر آمده است) آمده همه‌ی بهشتیان اعم از زنان و مردان به همه‌ی خواسته‌هایشان خواهند رسید؛ و هیچکدام از آنها محرومیتی را نخواهند کشید و ظلمی بر آنها وارد نمی‌شود؛ و آنها از خداوند راضی می‌شوند و خداوند نیز از آنها راضی می‌گردد.

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ ⭐️ جَزَاؤُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَرَضُوا عَنْهُ ذَلِكَ لِمَنْ خَشِيَ رَبَّهُ [سوره البینه : آیه ۷ و ۸]
در حقيقت كسانى كه گرويده و كارهاى شايسته كرده‏ اند آنانند كه بهترين آفريدگانند ⭐️ پاداش آنان نزد پروردگارشان باغهاى هميشگى است كه از زير [درختان] آن نهرها روان است جاودانه در آن همى مانند خدا از آنان خشنود است و [آنان نيز] از او خشنود اين [پاداش] براى كسى است كه از پروردگارش بترسد.

پس بهشت جای تأمین همه‌ی خواسته‌های انسان (اعم از زن و مرد) است و جای محرومیت برای هیچکدام از آنان نیست.

ومن الله توفیق

محمد حامدی

@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۱۵۹

بخش : یکم

🔴 سوال :

لطفاً حقیقت مرگ و عالم پس از مرگ و کیفیت حالات روح در عالم برزخ و مراحل قیامت را بر اساس قرآن توضیح دهید؟

🔵 جواب:

خداوند از دو طریق با انسان و جهان آفرینش ارتباط بر قرار می‌کند:

۱. از طریق خلق آنها

۲. از طریق امر و اداره‌ی آنها تا رسیدن به سرانجام مقرر

إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَىٰ عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ وَالنُّجُومَ مُسَخَّرَاتٍ بِأَمْرِهِ أَلَا لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ تَبَارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعَالَمِينَ[سوره الاعراف-آیه۵۴]
پروردگار شما، خداوندی است که آسمانها و زمین را در شش روز [= شش دوران‌] آفرید؛ سپس به تدبیر جهان هستی پرداخت؛ با (پرده تاریک) شب، روز را می پوشاند؛ و شب به دنبال روز، به سرعت در حرکت است؛ و خورشید و ماه و ستارگان را آفرید، که مسخّر فرمان او هستند. آگاه باشید که آفرینش و تدبیر (جهان)، از آن او (و به فرمان او) ست! پر برکت (و زوال‌ناپذیر) است خداوندی که پروردگار جهانیان است!

وجود انسان نیز بر اساس این قاعده‌ی قرآنی از دو جهت تشکیل شده است:

۱. جسم و نیازهای مادی

۲. روح و نیازهای روانی

خداوند برای رفع نیازهای جسمانی و روحانی انسان نسبت به خلق دو کتاب اقدام نمود:

۱. جهان آفرینش برای تأمین نیاز‌های جسم انسان و سایر مخلوقات

۲. وحی و متعلقات برای تأمین نیازهای روحی انسان

حقیقت جسم، چون جزو خلق و مخلوقات خداوند است، تقریباً برای ما شناخته شده است. چون بر اساس حواس پنجگانه‌ی انسان قابل شناسایی است. اما حقیقت روح چون جزو عالم خلق و مخلوقات نیست و جزو عالم امر است، برای ما غیر قابل شناسایی است.

وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّي وَمَا أُوتِيتُم مِّنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِيلًا [سوره الاسرا : آیه ۸۵]
واز تو درباره «روح» سؤال می‌کنند، بگو: «روح از فرمان پروردگار من است؛ و جز اندکی از دانش، به شما داده نشده است!»

بر اساس قرآن تنها بر جسم انسان پدیده‌ی مرگ واقع می‌شود اما روح انسان از این قاعده مستثنا بوده و جاودانه است و هرگز نه در دنیا و نه در آخرت دچار واقعه‌ی مرگ نمی‌شود. بنابراین در هنگام مرگ انسان، تنها جسم انسان است که دچار مرگ می‌شود و تا روز قیامت با روحش ارتباط نمی‌گیرد. اما روح انسان هرگز با پدیده‌ی مرگ روبرو نمی‌شود و در هنگام مرگ، انسان کاملاً بر وجود خویش همانند حالات دنیویش آگاه است و در زمان جدایی روح از جسم، ناظر این حقیقت است.

محمد حامدی

@mohamadhamedy
2024/06/20 10:45:50
Back to Top
HTML Embed Code: