Telegram Group Search
💢شایسته است که با تحریم کالاهای اسرائیلی که متضمن حقوق مادی و معنوی صهیونیست های جنایتکار است، گامی کوچک در حمایت از فلسطینیان مظلوم برداریم.

🔸تصویر، شامل برندی است که یا تماماً در تملک اسرائیل است؛ یا بخشی از سهام آنها متعلق به صهیونیست هاست.
🔜 @tarjomanaf
🔴 خزانه لیتیوم افغانستان و نگاه چین به این خزانه

منبع: اوراسیا رویوو
25 / جون / 2024

⬅️این نشریه در مطلب اخیر خود با نویسندگی الطاف موتی از کشور هندوستان براین باور است که رقابت برای لیتیوم افغانستان منعکس کننده رقابت ژئوپلیتیک کلی تر و گسترده تر برای منابع حیاتی در انتقال انرژی پاک است.

⬅️حرکت های استراتژیک چین رابطه پیچیده بین امنیت انرژی، منافع اقتصادی و پویایی قدرت منطقه ای را برجسته می سازد. همانطور که افغانستان مسیر خود را به جلو طی می کند، توسعه مسئولانه، همکاری بین المللی و تعهد به پایداری زیست محیطی در به کارگیری پتانسیل لیتیومی آن برای رشد اقتصادی و ثبات بلندمدت در منطقه بسیار مهم خواهد بود. نتیجه تعیین خواهد کرد که آیا لیتیوم افغانستان به منبعی برای آبادی و شکوفایی آن تبدیل می شود یا کاتالیزور و یا عاملی برای بی ثباتی.

⬅️سال های آینده در تعیین آینده منابع لیتیوم افغانستان بسیار مهم خواهد بود. با برنامه ریزی دقیق، شیوه های توسعه مسئولانه و همکاری بین المللی، افغانستان این پتانسیل را دارد که از ثروت لیتیوم خود برای بازسازی اقتصاد جنگ زده خود استفاده و آینده روشن تری را برای مردمش تضمین نماید.

⬅️با این حال، چالش‌ها قابل توجه و بااهمیت خواهند بود و چشم‌انداز ژئوپلیتیکی همچنان پیچیده باقی مانده است. تصمیمات گرفته شده توسط طالبان، جامعه بین‌المللی و ذینفعان اصلی مانند چین تأثیر پایدار و پایا بر آینده افغانستان خواهد داشت.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📱 تصمیم عاصی تحلیلگر مسائل سیاسی:

⬅️بدبختی افغانستان این است که تمام آن کسانیکه جمهوریت را سقوط دادند. فساد کردند. دزدیدند. پیشتر از همه فرار کردند. با سقوط جمهوریت بودیجه و پول ها ادارات دولتی را با خود بردند حالا دوباره فعال حقوق بشر، جامعه مدنی، جبهه دار و دوکاندار سیاسی شدند. عادی سازی و شستشوی هویتی مفسدین جهاد و جمهوریت تکرار تاریخ است.

⬅️همین هایکه با میلیون ها دالر، هزاران سرباز داخلی و خارجی و حمایت بین المللی با تمام امکانات کاری نتوانستند حالا با چهره و لباس عوض بدل کردن چیزی نمی توانند. افغانستان نیاز به یک بدیل معتبر و روایت جدید و نسل جوان دارد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 حکومت سرپرست در نشست دوحه به رهبری ذبیح‌الله مجاهد اشتراک می‌کنند

⬅️وزارت امور خارجه می‌گوید که هیأت‌شان در نشست دوحه به رهبری ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی این گروه اشتراک می‌کند.

⬅️عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز سه‌شنبه، ۵ سرطان، با نشر پیامی در برگه ایکس از دیدار امیرخان متقی، سرپرست این وزارت با مجاهد و شماری از مقام‌های این گروه خبر داده است.

⬅️متقی در این دیدار افزوده که این تصمیم براساس دستور ملا هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان گرفته شده است.

⬅️بلخی همچنان به نقل از متقی نوشته است که این هیأت در نشست سوم دوحه در مورد سیستم مالی و بانکی افغانستان، چالش‌های سکتور خصوصی و اقدامات حکومت سرپرست برابر مواد مخدر گفت‌وگو خواهند کرد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 افغانستان از رهگذر مواد مخدر تهدیدی برای منطقه و جهان نیست

⬅️وزارت داخلۀ حکومت سرپرست ادعا کرده است که دامن مواد مخدر در افغانستان برچیده شده و از این ناحیه هیچ تهدیدی متوجه منطقه و جهان نیست.

⬅️عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت ناوقت دو شنبه ۲۴ جون با نشر پیامی در ایکس، مواد مخدر را تهدید جهانی خوانده و گفته است که مبارزه با آن به اقدامات و کارزار مشترک کشورها و سازمان‌های بین‌المللی نیاز دارد.

⬅️او ادعا کرده است که حکومت سرپرست در راستای مبارزه با مواد مخدر تعهد دارد و توانسته در زمان اندک و امکانات کم، مواد مخدر را از افغانستان ریشه‌کن کند.

⬅️قانع در ادامه گفته است: "با اطمینان گفته می‌توانیم که در حال حاضر هیچ تهدیدی ناشی از پدیده مواد مخدر از جانب افغانستان به کشورهای همسایه و جهان وجود ندارد و در مقابل ما آرزومندیم که سازمان‌های بین‌المللی نیز در زمینۀ فراهم‌سازی امکانات به خصوص بدیل معیشت برای دهاقین افغانستان، با امارت اسلامی همکاری نمایند."

⬅️ این درحالیست که گزارش اخیر منشی عمومی سازمان ملل متحد نشان می‌دهد رویدادهای مربوط به مواد مخدر در افغانستان ۹۷ درصد افزایش یافته است. بر اساس گزارش انتونیو گوتیرش، از اول فبروری تا ۱۳ می سال جاری میلادی ۴۱۸ واقعه ثبت شده است، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته چنین رویدادها ۲۱۲ واقعه بود.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 سازمان ملل: هدف نشست سوم دوحه وادار کردن طالبان به انجام تعهدات بین‌المللی است

⬅️سازمان ملل متحد اعلام کرده که هدف نشست سوم دوحه وادار کردن طالبان به انجام تعهدات بین‌المللی افغانستان، به ویژه حقوق بشر و حقوق زنان و دختران است.

⬅️سازمان ملل روز سه‌شنبه، ۵ سرطان، در بیانیه‌ای ادغان مجدد افغانستان زیر سلطه طالبان را از دیگر اهداف این نشست عنوان کرده است.

⬅️در این بیانیه آمده است: «هدف نهایی نشست سوم دوحه این است که افغانستان در صلح با خود و همسایه‌گانش قرار گیرد، به‌طور کامل در جامعه بین‌المللی ادغام شود و به تعهدات بین‌المللی خود، از جمله در مورد حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران عمل کند.»

⬅️براساس بیانیه، این نشست فرصتی برای یافتن راه‌های تعامل «اصولی» با طالبان است.

⬅️در بیانیه تصریح شده است که در نشست دو روزه دوحه چالش‌های متعدد مردم افغانستان، کشورهای همسایه، منطقه و جامعه جهانی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

⬅️قرار است نشست سوم دوحه در روزهای ۱۰ و ۱۱ سرطان با میزبانی سازمان ملل و اشتراک نماینده‌گان ویژه حدود ۲۵ کشور و سازمان‌های بین‌المللی در قطر برگزار شود.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📱 کمال ناصر اصولی نماینده پیشین مجلس نمایندگان:

⬅️ائتلاف شمال امتحان خود را در افغانستان داده است، آنها بازیگران اصلی نابودی افغانستان و تضعیف جمهوریت بودند، بنابراین جلسات آنها و شرکت سایر شخصیت ها در جلسات نمی تواند نمایندگی از ملت افغانستان کند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 حزب التحریر افغانستان از طالبان افغانستانی به دلیل روابط شان با روسیه انتقاد کرده است: "روسیه سیاست دشمنی و جنگ علیه اسلام دارد و نزدیکی حکومت سرپرست با روسیه، سایر قدرت های سلطه گر بین المللی را تحریک می کند"

منبع: ممری
26 / جون / 2024

⬅️در بسیاری از کشورها، سیاستمداران و نظامیان نظرات متضادی در مورد حکومت کنونی افغانستان دارند. روسیه کشوری است که سیاستمداران آن نظر بسیار مثبت و سازنده ای در مورد حکومت کنونی افغانستان دارند.

⬅️سیاستمداران روسی برای استفاده از دولت فعلی در بازی های ژئوپلیتیک سیاسی و منطقه ای بین المللی خود، می خواهند آنها را به خود نزدیک کنند اما مقامات نظامی، دولت فعلی را یک تهدید واقعی و بالقوه امنیتی و استراتژیک برای منطقه و روسیه می دانند.

⬅️نهادهای سیاسی و دیپلماتیک روسیه سیاست های دولت فعلی را بسیار تحسین می کنند، از آنها در صحنه های دیپلماتیک بین المللی و حتی اقتصادی حمایت می کنند و می خواهند روابط سیاسی و اقتصادی گسترده ای با امارت داشته باشند. مثلا؛ اخیراً وزارت امور خارجه و وزارت عدلیه روسیه از ولادیمیر پوتین درخواست کرده اند تا نام رهبران دولت فعلی را از فهرست سازمان های تروریستی حذف کند. بنابراین مقامات فعلی حکومت سرپرست در مجمع اقتصادی سن پترزبورگ شرکت کردند. 

⬅️اما در عین حال مقامات نظامی و استخباراتی روسیه بارها افغانستان را کانون تروریسم و ​​افراط گرایی می دانند و وضعیت کنونی افغانستان برای منطقه و روسیه بسیار خطرناک عنوان می کنند. آندری بلوسف وزیر دفاع روسیه در نشست وزرای دفاع شورای امنیت در تاریخ 12 ماه جوزا سال جاری گفت که افغانستان منبع اصلی ناامنی کشورهای آسیای مرکزی است. وی در نشستی که در قزاقستان برگزار شد، اظهار داشته: وضعیت افغانستان منبع اصلی ناامنی و بی‌ثباتی آسیای مرکزی است که بسیاری از گروه‌های رادیکال فضایی برای فعالیت پیدا کرده‌اند و تلاش می‌کنند افکار خود را در کشورهای همسایه ترویج دهند. 

⬅️در این نوشته سعی شده است به اهداف این اظهارات متناقض مقامات سیاسی و نظامی روسیه پرداخته شود. چرا روس ها از حکومت کنونی افغانستان حمایت می کنند و چرا افغانستان را همزمان مرکز تروریسم و ​​بی ثباتی امنیتی می نامند؟

⬅️روسیه وضعیت کنونی افغانستان و حکومت کنونی را فرصت بسیار مهمی برای تامین منافع ملی خود می داند. دلایلی که روسیه می‌خواهد با دولت کنونی تعامل گسترده داشته باشد به شرح زیر است:

⬅️نخست: روس‌ها می‌خواهند افغانستان را آرام آرام به حوزه نفوذ خود تبدیل کنند و با آمریکا رقابت داشته باشند. این امر زمانی امکان پذیر است که به دولت فعلی امتیازاتی داده شود و در نهایت مسئولان دولت فعلی در ازای این امتیازات خود را در اختیار آنها بگذارند. در حال حاضر افغانستان از بعد اقتصادی با مشکلات جدی مواجه است و از بعد سیاسی ظاهراً فقط چین و روسیه از دولت فعلی حمایت می کنند در عوض، آمریکا کانال های دیپلماتیک و اقتصادی را همراه با روسیه باز خواهد مرد.

⬅️دوم: روسیه چشم بر منابع معدنی گران قیمت و باارزش افغانستان دوخته است. روسیه می خواهد در استخراج معادن افغانستان سرمایه گذاری کند. همچنین روسیه پس از جنگ در اوکراین با چالش های اقتصادی مواجه است و روابط تجاری آن با اروپا و غرب قطع شده است. از این نظر روس ها افغانستان را بازار خوبی برای روسیه و کشورهای آسیای مرکزی می دانند. علاوه بر این، افغانستان می تواند به عنوان کریدور انرژی و سایر کالاهای تجاری به جنوب آسیا مورد استفاده قرار گیرد. از این رو وضعیت کنونی افغانستان را فرصتی برای تقویت اقتصاد ملی خود می دانند.

⬅️سوم: حکومت فعلی پس از روی کار آمدن، مبارزه بسیار جدی را برای سرکوب داعش آغاز کرد و تقریباً فعالیت مسلحانه این گروه را در افغانستان کاهش داد. علاوه بر این، دولت کنونی مجاهدین تاجیکستان، ازبکستان، چچن و سایر کشورهای آسیای مرکزی را که تقریباً 20 سال در افغانستان علیه اشغالگری آمریکا جنگیدند، کنترل و مدیریت کرده و زندگی روزمره این مجاهدین را تحت کنترل خود درآورد. این برای روسیه و آسیای مرکزی مهم است.

⬅️یکی از دلایل اصلی اظهارات مقامات نظامی روسیه، تشویق دولت فعلی به تقویت سیاست حذف و فشار علیه همه گروه‌های اسلامی است که روسیه و آسیای مرکزی آنها را تهدیدی برای خود می‌دانند. همچنین انتقاد از مقامات نظامی و سیاسی می تواند هدفی برای تشویق دولت فعلی به مذاکره باشد.

⬅️در برقراری روابط دوجانبه با هر کشوری باید سیاست آن کشور در رابطه با اسلام و سایر مسلمانان را در نظر داشت. روسیه از دیرباز سیاست خصومت و جنگ با اسلام و مسلمانان را در پیش گرفته است. روسیه در حال حاضر برادران و خواهران مسلمان ما را در سوریه، لیبی و دیگر سرزمین های اسلامی می کشد. پس نباید برای منافع و منافع مادی خود به کشوری نزدیک شد که با اسلام و مسلمین دشمنی دارد.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⬅️همچنین نزدیکی دولت کنونی با روسیه، دیگر قدرت های سلطه گر بین المللی را تحریک می کند و این امر باعث می شود که افغانستان بار دیگر به آله سیاسی و استراتژیک آن تبدیل شود.

⬅️در مجموع می توان گفت که دولت فعلی هر چقدر هم اصالت داشته باشد، اخوان اسلامی در حال دور شدن از سیاست اسلامی و همچنین روسیه و حتی غرب است. دولت کنونی هر چه بیشتر روی سیاست و اصول دولت - ملت قدم بگذارد، روسیه و غرب را بیشتر جذب می کند.

⬅️علاوه بر این، نزدیک به سه سال است که دولت فعلی در اجرای سیاست خارجی اسلام یعنی دعوت و جهاد کوتاهی کرده و به جای دعوت و جهاد، سیاست اقتصاد محور را برگزیده است.

⬅️بنابراین این سیاست دولت فعلی باعث شده تا روسیه برای ایجاد روابط حسنه با آنها اقدام کند. متأسفانه دولت فعلی با اجرای چنین سیاست هایی به جای آخرت، منافع این دنیای فانی را در اولویت قرار داده است. آنها فکر می کنند که با اجرای کامل اسلام، روابطش با این دنیا خراب می شود و با چالش هایی مواجه خواهند شد.
🔜@tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 مجلس نماینده‌گان امریکا لایحه قطع ارسال پول به حکومت سرپرست را تصویب کرد

⬅️تیموتی بروچیت، نایب رییس کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان امریکا از تصویب لایحه قطع کمک‌های‌ مالی خارجی به دست حکومت سرپرست خبر داده است.

⬅️ویب‌سایت مربوط به کمیته روابط خارجی مجلس نماینده‌گان امریکا روز چهارشنبه، ۶ سرطان، به نقل از تیموتی خبر داده است که لایحه قطع دسترسی حکومت سرپرست به کمک‌های مالی ایالات متحده، توسط این مجلس به تصویب رسیده است.

⬅️تیموتی بروچیت که ارایه دهنده این لایحه به کانگرس امریکا بود، تاکید کرده که نباید یک دالر مالیات‌دهنده‌گان ایالات متحده به دست «تروریست‌ها» برسد.

⬅️این مقام امریکایی روز گذشته از احتمال تصویب لایحه قطع دسترسی حکومت سرپرست به کمک‌های مالی خارجی این کشور خبر داده بود.

⬅️او در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفته بود: « هر پولی که به حکومت سرپرست برسد، بسیار ناپسند است. ما ۳۵ تریلیون دالر بدهی داریم و نیازی به تامین مالی دشمنان خود نداریم.»

⬅️گفتنی است که امریکا پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان تا کنون بیش از ۲.۸ میلیارد دالر را به‌‌عنوان کمک‌های بشردوستانه و توسعه‌ای به افغانستان کمک کرده است.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ذاکر جلالی:‌ طالبان با محاسبات سنجیده عازم دوحه می‌شوند

⬅️ذاکر جلالی، رییس سوم سیاسی وزارت خارجه طالبان گفته است که هیأت این گروه پس از چند ماه چانه‌زنی با سازمان ملل، با محاسبات دقیق و آماده‌گی کامل راهی دوحه می‌شود.

⬅️جلالی روز چهارشنبه، ۶ سرطان، در برگه «ایکس» نوشته که هیأت این گروه به رهبری ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی عمومی طالبان عازم دوحه خواهد شد و در این تصمیم هیچ عجله‌ای در کار نبوده است.

⬅️این مقام وزارت خارجه طالبان خاطرنشان کرده که دو نشست قبلی سازمان ملل درباره افغانستان بدون حضور طالبان نتیجه ملموس نداشته است و کشورها اهمیت این گروه را درک کرده‌اند.

⬅️کم‌تر از یک هفته به برگزاری سومین نشست دوحه درباره افغانستان باقی‌ مانده است. طالبان روز گذشته اعلام کردند که هیأت این گروه در نشست سوم دوحه در مورد سیستم مالی و بانکی افغانستان، چالش‌های سکتور خصوصی و اقدامات طالبان در برابر مواد مخدر گفت‌وگو خواهند کرد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💢شایسته است که با تحریم کالاهای اسرائیلی که متضمن حقوق مادی و معنوی صهیونیست های جنایتکار است، گامی کوچک در حمایت از فلسطینیان مظلوم برداریم.

🔸تصویر، شامل برندی است که یا تماماً در تملک اسرائیل است؛ یا بخشی از سهام آنها متعلق به صهیونیست هاست.
🔜 @tarjomanaf
🔴 امریکا: طالبان علیه بچه بازی در صفوف این گروه اقدام نکرده اند

⬅️وزارت خارجۀ ایالات متحده در گزارش سالانه خود در مورد قاچاق انسان گفته است که در صفوف طالبان بچه بازی وجود دارد و طالبان در برابر استخدام نوجوانان به عنوان سرباز و سوی استفاده جنسی از آنان اقدام نکرده اند.

⬅️در این گزارش آمده است که این گروه که از حدود سه سال به اینسو دوباره بر افغانستان مسلط شده است، حد اقل معیارهای مبارزه با قاچاق انسان را رعایت نمی کند.

⬅️بر اساس یافته‌های این گزارش، طالبان در افغانستان در برابر سوی استفاده جنسی از کودکان و استخدام آن‌ها به عنوان سرباز اقدام نکرده و تا اکنون نتوانسته‌اند قربانیان را شناسایی و از آن‌ها حفاظت کنند.

⬅️دراین گزارش، افغانستان در ردیف سوم کشورهایی قرار گرفته است که کمترین توجه به مساله قاچاق انسان کرده اند.

⬅️در گزارش وزارت خارجۀ ایالات متحده از حکومت طالبان خواسته شده است تا دربرابر قاچاق انسان گام های عملی بردارد.

⬅️در فهرست سفارشات این گزارش آمده است که کودکان نباید به عنوان سرباز در صفوف طالبان یا گروه های مسلح استخدام شوند، بچه بازی باید ممنوع قرار داده شود و قربانیان این رویدادها باید شناسایی و از آن‌ها محافظت صورت گردد.

⬅️این وزارت پیشنهاد کرده است که باید تلاش‌ها برای شناسایی قربانیان افزایش یابد، قربانیان نباید به گونۀ غیرموجه مجازات شوند، همکاری با جامعه مدنی برای حفاظت از افراد متضرر مرد و زن باید بیشتر شود، قانون مبارزه با قاچاق انسان باید تصویب شود و هرنوع قاچاق انسان جرم شناخته شود.

⬅️به اساس این گزارش، اکثر قربانیان قاچاق انسان به ویژه کودکان در کارهای شاقه مانند قالین بافی، خشت زنی، مزدوری، بچه بازی، جمع آوری حاصلات زراعتی، کارهای ساختمان، گدایی، کشت خاشخاش، کار در معادن، قاچاق مواد مخدر و سلاح و سایر بخش‌ها مورد سو استفاده قرار می گیرند.

⬅️طالبان درمورد یافته های این گزارش به ویژه ممنوع قرار دادن بچه بازی و رسیدگی به قربانیان قاچاق انسان تا اکنون واکنش نشان نداده اند، اما در گذشته گفته بودند که آنها قانون شرعیت اسلامی را در کشور عملی می‌سازند که این همه را منع می‌کند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 نشریه عرب نیوز پاکستان در نوشته اخیر خود " شکست بزرگ تخیل و تصور سیاست آمریکا، در درک نادرست طالبان" عنوان کرده که:

⬅️ادامه یافتن مسئله انزوای افغانستان منجر به سوء تفاهمات فاحش و خطرناکی در رسیدگی به مسائل امنیتی خواهد شد که در عوض در صورت وجود سیاست تعامل، نسبتاً به راحتی قابل حل است. هر چه زودتر این امر پذیرفته شود، برای امنیت منطقه ای و جهانی بهتر خواهد بود.

⬅️طالبان افغانستان مایلند روابط خود را با ایالات متحده تقویت کنند و محیطی را ایجاد نمایند که در آن منافع ایالات متحده توسط هیچ گروهی که از خاک آنها فعالیت می کند، تهدید نشود قابل ذکر است که این تعهد طالبان شامل هر قدرت خارجی یا منطقه ای می شود.

⬅️در برخی از محافل این باور وجود دارد که تحریک طالبان پاکستان با کمک حکومت سرپرست طالبان حملات موفقیت آمیزی را در داخل خاک پاکستان انجام داده است و طالبان قویا این اتهام را رد کرده اند.

⬅️اما سوال اینجاست که طالبان با کمک به بی ثبات سازی مناطق مرزی پاکستان چه چیزی به دست خواهند آورد؟ آیا طالبان آنقدر ساده لوح خواهند بود که از یک گروه شبه نظامی حمایت کنند و همکاری کشوری را که برای منافع آنها حیاتی است از دست بدهند؟ صدها هزار افغان در پاکستان زندگی می کنند و این دو کشور با یکدیگر مرز طولانی دارند. پاکستان برای دسترسی به آسیای مرکزی به افغانستان نیاز دارد و افغانستان برای دسترسی به دریا به پاکستان. بدون این درک تاریخی و واقعی، یک تصور نادرست در تخیل و تصور سیاست آمریکا باقی می ماند.

⬅️در نهایت، به اشتباه نتیجه گیری شده است که طالبان و تحریک طالبان پاکستان دارای منافع مشترک ثابتی هستند. برخی از عناصر تحریک طالبان پاکستان ممکن است از طالبان در مقاومت در برابر اشغال خارجی حمایت کرده باشند، اما این هرگز هدف اصلی آنها نبوده است. مبارزه آنها در آن زمان و اکنون بازگرداندن نظام حکومتداری قدیمی در مناطق قبیله ای است.

⬅️اینها مفروضات مشکوک و غیرقابل اعتمادی هستند و هر سیاست جدیدی که بر اساس چنین نظرات بی‌اساسی تدوین شود، می‌تواند به ناامیدی‌های بیشتر برای ایالات متحده منجر گردد. در واقع منصفانه نیست که تصور کنیم طالبان افغانستان و تحریک طالبان پاکستان برنامه های مشابهی را دنبال می کنند و با منافع مشترکی به یکدیگر مرتبط هستند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ملل متحد: نشست دوحه فرایندی برای «مدغم‌ساختن افغانستان با جهان بادر نظرداشت تعهدات جهانی» است

⬅️سازمان ملل متحد با نشر بیانیه‌ای گفته است که نشست دوحه یک فرایند برای «مدغم‌سازی افغانستان به جهان با توجه به تعهدات بین‌الملی این کشور» است.

⬅️این در حالی است که دیدبان حقوق‌بشر پیش از این گفت که ملل متحد بنابر خواست طالبان بحث حقوق زنان را به گونه گسترده از دستورکار (آجندای) نشست سوم دوحه حذف کرده است.

⬅️اما بر بنیاد این بیانیه، رزمری دیکارلو، معاون دبیرکل ملل متحد در امور سیاسی گفته است: «نشست‌های دوحه یک فرایند است که در نتیجه آن طالبان باید به تعهدات بین‌المللی افغانستان به‌شمول حقوق زنان عمل کنند».

⬅️در این بیانیه آمده است که نشست سوم دوحه درباره افغانستان، به روزهای ۳۰ جون و اول جولای با شرکت ۳۰ نماینده از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی به ریاست خانم دیکارلو برگزار می‌شود.

⬅️ملل متحد گفته است که در نشست دور سوم دوحه در مورد تعامل جامعه جهانی با طالبان به صورت منسجم‌تر، هماهنگ‌تر و ساختارمندتر گفت‌وگو می‌شود.

⬅️این بیانیه می‌افزاید که در این نشست همچنین در مورد گزارش ارزیابی مستقل آقای سینرلی اوغلو که به شورای امنیت ارائه شد، نیز بحث خواهد شد.

⬅️فریدون سینر اوغلو، گزارش‌گر ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در نومبر ۲۰۲۳ گزارشی در مورد وضعیت افغانستان تهیه کرد که توسط دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت این سازمان ارائه شد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 حکومت مستبد امام علی‌رحمان و موج جدیدی از اسلام‌ستیزی در تاجکستان

منبع: المرصاد
نویسنده: ابوعثمان غزنوی

⬅️حکومت مستبد تاجکستان تحت رهبری کمونیست خودکامه امام علی‌رحمان با وضع قوانینی، موج جدیدی از اسلام‌ستیزی را در این کشور به راه انداخته است.

⬅️در تازه‌ترین مورد از همچو اقدامات ضد اسلامی، مجلس ملی تاجکستان، طرح منع تجلیل از جشن‌های عید و پوشش حجاب را تصویب کرد. بر اساس این طرح، بعد از این زنان با حجاب حق ورود به شفاخانه، مکتب و هیچ ادارۀ حکومتی در این کشور را ندارند.

⬅️این نخستین بار نیست که دولت دیکتاتور تاجکستان علیه اسلام و مسلمانان به اقدامات ظالمانه متوسل می‌گردد؛ سابقۀ اسلام‌ستیزی در تاجکستان از سال ۲۰۱۰ به این‌سو در این کشور آغاز شده و تاکنون با شتاب و شدت بیشتر ادامه دارد. دولت لائیک این کشور، همه ساله با تصویب و توشیح چندین طرح علیه مراسم و مناسک دینی، خود را در برابر یک و نیم میلیارد مسلمانان جهان قرار می‌دهد و ملت مسلمان این کشور را که اکثریت قاطع شان مسلمانان اند، در ادای مراسم دینی به چالش مواجه می‌کنند. این در حالی است که تاکنون هیچ اداره و سازمان حقوق بشری و مدافع از آزادی، پیرامون این موضوع، موقف گیری نکرده و حتا هیچ رسانۀ خارجی آن را زیر پوشش خبری قرار نداده است.

⬅️جای تعجب این است که خوارج داعشی که اکثریت شان شهروندان تاجکستان اند و زیر نام اسلام دست به فتنه و فساد در سایر کشورهای اسلامی می‌زنند، چرا در برابر این اقدامات ظالمانۀ دولت مستبد این کشور در برابر مسلمانان، حداقل آن را محکوم نمی‌کنند؟

⬅️واضح است که خوارج داعشی و دولت اسلام‌ستیز تاجکستان دو روی یک سکه اند و در چارچوب راهکارهای ویژۀ از قبل هماهنگ شده، در پی قلع و قمع اسلام اند. 

⬅️باید گفت، در شرایطی که بیداری و خیزش مسلمانان جهان با قوت و توان، به منظور باز پس گرفتن حقوق غصب شده، روز به روز فراگیرتر می‌شود و دولت‌های وابسته به غرب و به ظاهر نیرومند، ساقط شده اند یا در آستانه سقوط می‌باشند و بازگشت به مجد و عظمت اسلامی رو به جلو است، جای تعجب است که در قلب عالم اسلام و در منطقه‌یی که سوابق امجاد و مفاخر اسلامی آن از کهن‌ترین سوابق می‌باشد، علی‌رغم اراده و خواست مردم، تعداد محدودی از سردمداران بازمانده از دورۀ حاکمیت کمونیستی شوروی، به صورتی بسیار زشت، که در همه ملل و امم و نظامات و قوانین محکوم است، با اسلام‌ستیزی و استعمارپذیری، استقلال، شرف و عزت دیرین ملت خود را هدف قرار داده اند.

⬅️ملت دلیر و سربلند تاجکستان که در این منطقه کوچک از وطن بزرگ اسلامی و عضو جامعۀ فرهنگی و دینی یک و نیم میلیارد مسلمان می‌باشند، مردم متدین بوده و به استقلال و هویت اسلامی خود متعهد و باورمند اند؛ ولی عدۀ معدودی زمامداران فاسد و مستبد باقیماندۀ از دورۀ حاکمیت شوروی، در برابر یک ملت بزرگ و با افتخار اسلام قرار می گیرند.

⬅️این عده معدود در این قطعه به ظاهر کوچک اسلامی و در واقع دربردارندۀ افتخارات کهن فرهنگی، بساط اسلام‌زدایی گسترده اند و مسلمانان کشـور را که 96 درصد جمعیت آن می باشند، زیر فشارها قرار داده، با وضع قوانین همانند منع حجاب، منع آذان، منع ریش گذاشتن، و عجیب‌تر از همه، منع نام‌گذاری فرزندان به نام‌های دینی محمد و عبدالله که بهترین نام‌های اسلامی می‌باشند، سلب هویت اسلامی در آن کشور عزیز و پارۀ تن جوامع اسلامی را تعقیب می‌نمایند.

⬅️باید گفت، این اقدامات نه فقط اهانت به ملت عزیز و برادر تاجکستان است، بلکه اهانت به همه مسلمانان در سراسر جهان است.

⬅️افزون براین، اقدامات یادشده که افراطی‌ترین اقدامات در برابر یک ملت مسلمان تلقی می‌گردد، خود باعث بی‌ثباتی در منطقه نیز می‌گردد.

⬅️بنابراین، انتظار می‌رود، دولت های اسلامی و سازمان کنفرانس اسلامی، همچو طرح‌های ضد اسلامی دولت تاجکستان را محکوم نموده و نسبت به حاکمان آن کشور هشدار داده و برای توقف آن، از هر ابزار فشاری که در اختیار دارند، استفاده کنند.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 انستیتوت صلح ایالات متحده: منع کشت کوکنار در افغانستان منجر به افزایش فقر شده است

⬅️انستیتوت صلح ایالات متحده امریکا (یو اس آی پی) می‌گوید که ممنوعیت کشت کوکنار از سوی طالبان، فقر میلیون‌ها افغان را که برای امرار معاش خود به این محصول وابسته بودند، عمیق‌تر کرده‌است.

⬅️این انستیتوت با نشر گزارشی به روز پنجشنبه گفته که افغانستان، از نظر تاریخی منبع اصلی تولید تریاک غیر قانونی در جهان، دومین سال بی‌سابقه کاهش چشمگیر کشت کوکنار را سپری می‌کند.

⬅️«یو اس آی پی» افزوده که هیچ نشانه‌یی از معیشت بدیل از قبیل بدست آوردن محصولات باغداری، مالداری و یا سایر فعالیت‌های غیر کشاورزی دیده نمی‌شود و درعین زمان تلاش برای کاهش صادرات مواد افیونی از قبل ذخیره شده، انجام نشده‌است.

⬅️در ادامه آمده که ممنوعیت کشت کوکنار از سوی حکومت طالبان در محافل بین‌المللی مورد تحسین قرار گرفته، اما تأکید شده که در نشست سوم دوحه که روی مبارزه با مواد مخدر و معیشت بحث می‌کنند، باید امریکا و متحدان‌اش به حقایق مربوط به این ممنوعیت بپردازند.

⬅️انستیتوت صلح ایالات متحده امریکا در این گزارش افزوده که رنج زمین‌داران از این ممنوعیت می‌تواند فشارها برای از سرگیری کشت کوکنار را تشدید کرده و اجرای ممنوعیت آن را دشوارتر بسازد و به‌گفته «یو اس آی پی» شاید این روند منجر به درگیری‌های خشونت‌آمیز فراتر از آن چیزی شود که در اعتراضات قبلی دیده شده‌است.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📝پس از ممنوعیت کاشت تریاک، مردم افغانستان در سال 2023 چقدر تریاک برداشت کردند؟

⬅️طالبان بی‌تردید کشت خشخاش را در طول سال های 2022-2023 به شدت کاهش داده‌اند و تقریباً همسطح درصد کاهشی را که در سال‌های 2000-2001 به دست آورده‌اند، زمانی که در قدرت بودند، بوده است.

⬅️میزان برداشت خشخاش امسال نسبت به سال های گذشته بسیار کمتر بوده است و از زمانی که دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل (UNODC) در سال 1994 شروع به ارزیابی نمود، به ‌جز سال 2001، بسیار کمتر از هر سالی دیگر است. اما ارقام بسیار متفاوتی در مورد چگونگی آن وجود دارد.همچنین قابل ذکر است که در سال جاری پس از اعمال ممنوعیت موثر از سوی طالبان، زمین های زیادی با کشت تریاک باقی مانده است.

⬅️این اختلافات در داده ها باید برطرف شود زیرا تفاوت مهمی بین خشخاشی که عملاً در سراسر کشور از بین می رود در مقابل کشت قابل توجهی که در مناطق خاصی متمرکز می شود، وجود دارد. باید به این سوالات پاسخ داده شود – چگونه آنها سیاست‌ها را مدیریت و اجرا می‌کنند. قابل ذکر است که چشم‌انداز سال آینده با ادامه ممنوعیت کشت تریاک با توجه با همه نشانه‌ها، می تواند پیامدهای اقتصادی و سیاسی بالقوه‌ای که این ممنوعیت ممکن است داشته باشد برای طالبان ایجاد کند ...
مطالعه بیشتر
http://surl.li/oloxq

@tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 هشدار از جایگزین‌های خطرناک به خاطر کاهش تریاک افغانستان

⬅️افغانستان مدت زیادی بزرگترین تولیدکننده تریاک در جهان بود. طالبان کشت کوکنار را، که از آن تریاک حاصل می‌شود، منع کرده اند. اگر هیروئین، که از تریاک ساخته می‌شود، کمیاب گردد، چه اتفاقی خواهد افتاد؟

⬅️کارشناسان مواد مخدر سازمان ملل متحد، با درنظرداشت کاهش شدید تولید تریاک در افغانستان، از استفاده از جایگزین‌های جدید و خطرناک اظهار نگرانی کرده اند.

⬅️اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد در ویانا روز چهارشنبه به ویژه در مورد جایگزین هیروئین مصنوعی «نیتازن» هشدار داده است که از مجموعه ترکیبات کیمیایی و طبیعی ساخته می‌شود. به قول این اداره، این ماده قبلاً باعث مرگ و میر مصرف‌کنندگان در چندین کشور اروپایی شده است.

⬅️طالبان در سال ۲۰۲۲ کشت کوکنار در افغانستان را، که ماده خام هیروئین از آن به دست می‌آید، منع کردند. بر اساس گزارش اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد، تولید تریاک در سال ۲۰۲۳ در سطح جهان، با ۷۴ درصد کاهش، به کمتر از ۲ هزار تن رسید.

⬅️توماس پیچمن، کارشناس این اداره ملل متحد، گفته است که تا حال هیچ کمبود قابل تشخیص عرضه در بازار وجود ندارد. اما او همزمان هشدار داده است: «کمبود ایجاد خواهد شد. آنگاه شاید مشکلی به وجود بیاید.»

⬅️در گزارش اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد آمده است که اگر در صورت کمبود عرضه، داروهای جایگزین طبی به طور فزاینده برای مصرف کنندگان هیروئین تأمین نگردد، آنها احتمالاً به استفاده از داروهای جایگزین غیرقانونی و مصنوعی مانند نیتازن یا فنتانیل رو بیاورند. این مواد مخدر مصنوعی تأثیر قوی‌تری نسبت به هیروئین دارند و از همین خاطر خطر مرگ ناشی از مصرف بیش از حد را افزایش می‌دهند.

⬅️بر اساس این گزارش، در حال حاضر در سراسر جهان بیشتر از ۲۹۲ میلیون نفر از انواع مختلف مواد مخدر استفاده می‌کنند، که اکثریت آنها، یعنی ۲۲۸ میلیون نفر حشیش یا چرس مصرف می‌کنند. به این ترتیب رقم مجموعی مصرف کنندگان انواع مختلف مواد مخدر در جهان ۲۰ درصد بیشتر از ده سال پیش است.

⬅️کارشناسان اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد همچنان از افزایش شدید تولید و استفاده از کوکائین ابراز نگرانی کرده اند. این امر نه تنها به خشونت در امریکای جنوبی و حوزه کارابین منجر می‌شود، بلکه سبب ایجاد مشکلات صحی در اروپا نیز می‌گردد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 براساس گفته های یک دیپلمات غربی شرکت کننده در کنفرانس دوحه:

⬅️ اشتراک هیئت 6 نفره طالبان به رهبری ذبیح الله مجاهد در کنفرانس قطر حائز اهمیت است دلیل آنکه ذبیح الله مجاهد یکی از اعضای فعال دفتر هبت الله آخندزاده رهبر طالبان است و درخواست ها و نگرانی های شرکت کنندگان در کنفرانس مستقیماً به شیخ خواهد رسید.
📱 سمیع یوسفزی
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/06/26 22:08:21
Back to Top
HTML Embed Code: