Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 احمد سعیدی تحلیلگر سیاسی: هر نشستی که طالبان در آن شرکت می کند به نفع افغان هاست.
🔜@tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📱 توییت ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست:

⬅️امروز با آقای ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در دوحه دیدار و گفتگو کردیم.

⬅️ روسیه از موضع امارت اسلامی افغانستان حمایت کرد و امارت اسلامی نیز از موضع مثبت روسیه تشکری نمود.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 سمیع الله احمدزی کارشناس سیاسی: همانطور که امارت اسلامی از جهان انتظاراتی دارد، آنها هم از ما انتظاراتی خواهند داشت

⬅️فایده این نشست این خواهد بود که در بخش نظام بانکداری سهولت ایجاد خواهد کرد، در بخش اقتصادی سهولت ایجاد خواهد کرد، کمک های بشر دوستانه را افزایش خواهد داد، راجع به موارد فوق بسیار بحث خواهند کرد، راجع به مسائل اقلیمی بسیار بحث خواهند کرد یعنی تمام مسائلی که راجع به آن بحث خواهد شد اقتصادی است، راجع به مواد مخدر در این موارد بحث می کنند یعنی همانطور که مجاهد گفت راجع به مسائل داخلی گفتگو و بحث نمیکنند به این خاطر که موضع امارت اسلامی همین است که در مسائل داخلی ما دخالت نکنید به همین خاطر آنها در مورد مسائل خارجی که به خارجی ها مربوط است و عامل آن هم خارجی ها هستند و به آنها مربوط است بحث میکنند و تلاش میکنند تا در همان بخش سهولت ایجاد کنند.

⬅️مسئله دوم اینست که مسائلی که مطرح کردیم خواسته ماست، در مقابل آنها چه میخواهند؟ چراکه آنها طرف مقابل ما هستند و طرف مقابل هم تقاضا هایی از ما دارد، به همین آسانی که از ما نمی‌پذیرد مسئله آنها اینست که میخواهند ابتدا افکار امارت اسلامی را مطالعه کنند که در دوسال گذشته از لحاظ محدودیت و فشار در چه حالتی قرار دارند؟ آنها برای چه سطحی از تعامل آماده اند؟ آنها برای مثلا رشد نظام بانکداری، برای کمک های اقتصادی، تغییرات اقلیمی، برای همکاری جامعه بین المللی کدام موارد را می‌پذیرند، یا کدام موارد است که امارت اسلامی از آنها میگذرد، یا این محدودیت‌ها چه دست آورد هایی دارد، فشار بر امارت اسلامی چقدر است؟ به همین خاطر جامعه جهانی امارت اسلامی را در این نشست بررسی میکند و مسئله دوم زمانیکه آنها تشویق میکنند و در حالت تشویقی دو مسئله را برای ما می‌گذارند کوشش آنها اینست که دو موارد دیگر را که در گزارش فریدون سینیرلی اوغلو وجود دارد و ممکن است در آینده دوباره نشست دوحه برگزار شود بررسی کنند، چراکه برای آن سه فارمت انتخاب شده است یکی همین نشست دوحه است، یکی دیگر در سطح کوچک بین المللی ایجاد تماس منطقه‌ای است و سوم انتخاب نماینده ویژه است؛ اکنون تلاش میکنند تا در بخش دوم که عدم استفاده از خاک افغانستان بر علیه دیگر کشورها، افغانستان عاری از قاچاق مواد مخدر و در مقابل آن حذف محدودیت های طالبان بحث شود و بحث سوم راجع به انتخاب نماینده ویژه برای افغانستان است.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
ترجمان افغانستان
📱 توییت ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست: ⬅️امروز با آقای ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در دوحه دیدار و گفتگو کردیم. ⬅️ روسیه از موضع امارت اسلامی افغانستان حمایت کرد و امارت اسلامی نیز از موضع مثبت روسیه تشکری نمود. 🔜 @tarjomanaf
🔴 روسیه و اوزبیکستان از موضع امارت اسلامی در نشست سوم دوحه حمایت کردند.

⬅️مولوی ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی به صورت جداگانه با ضمیر کابلوف نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در امور افغانستان و عصمت‌الله ارگاشف فرستاده ویژه رییس جمهور اوزبیکستان برای افغانستان، در دوحه دیدار کرده است.

⬅️در این دیدار دو کشور از موضع امارت اسلامی در نشست سوم دوحه حمایت کرده‌اند.

⬅️مولوی ذبیح‌الله مجاهد در صفحه ایکس خود نگاشته است، در این دیدارها، گسترش روابط امارت اسلامی با هردو کشور نیز مورد گفت‌وگو قرار گرفته است.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آجندای نشست دوحه چگونه خواهد بود؟

⬅️نخستین روز نشست دوحه درباره افغانستان قرار است امروز (یک‌شنبه، ۱۰ سرطان) ساعت ۶:۴۵ شام به وقت محلی آغاز شود.

⬅️براساس اطلاعات رسیده، تدابیر شدید امنیتی برای این نشست روی دست گرفته شده و ماموران امنیتی سگ‌های بازرس کننده را نیز به محل آورده‌اند.

⬅️در حال حاضر، نماینده‌های ویژه کشورها و سازمان‌ها در محل برگزاری این نشست مصروف دیدارها و صحبت‌های شخصی هستند.

⬅️بر اساس آجندای نشست دوحه، قرار است روزمری دیکارلو، معاون دبیرکل ملل متحد در امور سیاسی و میزبان این نشست سخنرانی کند و سپس نماینده قطر به عنوان کشور میزبان صحبتی خواهد داشت و پس از آن ذبیح الله مجاهد، رییس هیئت اشتراک‌کننده طالبان در این نشست سخنرانی خواهد کرد.

⬅️بر بنیاد این آجندا، پس از آن هر نماینده ویژه می‌تواند به مدت سه دقیقه درباره موضوع صحبتی داشته باشد.

⬅️تقریباً همه نماینده‌های کشورها و سازمان‌های جهانی به دوحه رسیده‌اند تا در این نشست شرکت کنند.

⬅️این نشست در هتل «رتز کارلتون» در دوحه برگزار می‌شود.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 دیدار دوستانه یو شیائوونگ نماینده ویژه چین در امور افغانستان همراه با ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه و آصف درانی نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان پیش از برگزاری نشست سوم دوحه
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📱 ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست:

⬅️امروز ظهر با جی پی سینگ، نماینده هند در امور افغانستان، پاکستان و ایران در دوحه دیدار و در مورد تقویت روابط دو کشور گفتگو کردیم.

⬅️هند از موضع افغانستان در نشست آتی دوحه حمایت کرد. همچنین از کمک های هند به افغانستان ابراز تشکری شد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📱 عبدالحی قانع تحلیلگر مسائل سیاسی:

⬅️دستاورد مذاکرات دوحه با امریکایی ها این بود که امارت اسلامی عملاً به نظام ملک الطوائفی جمهوری در افغانستان پایان داد. در تاریخ سیاسی معاصر افغانستان، تجربه کنونی دولت مرکزی یک تحول مثبت بی سابقه بوده است.

⬅️امروز بزرگترین دستاورد نشست دوحه این خواهد بود که امارت، اتحاد سیاسی بین المللی را به نام جامعه مدنی، ملت و زبان در هم خواهد شکست.

⬅️نمایندگی واحد افغانستان در نشست دوحه یک تحول جدید و مثبت در روابط بین جامعه جهانی و افغانستان است.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ظرفیت واقعی تجارت ایران و افغانستان 5 میلیارد دالر است

⬅️علیرضا خامه‌زر، رئیس اتاق بیرجند یکی از شهرهای ولایت خراسان جنوبی نزدیک به افغانستان اظهار داشته که با توجه به تثبیت شرایط سیاسی در افغانستان، ریسکی در تجارت با این کشور وجود ندارد و با مشارکت در سازندگی آن، توسعه مبادلات دوجانبه تا مرز 5 میلیارد دلار امکان‌پذیر است .
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💢هیئت طالبان به دوحه رسید؛ سازمان ملل: زنان افغان باید در جلسات شرکت کنند

منبع: بی بی سی نیوز
۲۹ / جون / ۲۰۲۴

(بخش اول)
🔸سومین نشست درباره افغانستان روز یکشنبه در دوحه آغاز می شود که یک هیئت شش نفره طالبان به رهبری ذبیح الله مجاهد وارد دوحه شد.

🔸رزماری دی کارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح که ریاست این نشست را بر عهده دارد، گفت که هدف نهایی پروسه گفتگوی دوحه این است که افغانستان با خود و همسایگانش در جامعه جهانی در صلح زندگی کرده و به طور کامل در تعهدات بین المللی خود مشارکت کرده و به آنها عمل کند.

🔸وی افزود که در این دیدار مردم افغانستان، همسایگان افغانستان، منطقه و جامعه جهانی درباره چالش های متعدد گفتگو خواهند کرد و همچنین فرصتی فراهم خواهد شد تا برای بهبود وضعیت افغانستان، روابط اصولی تری با مقامات اصلی داشته باشند.

🔸بر اساس گزارش ها، نشست اصلی نمایندگان ویژه و طالبان عصر امروز (احتمالاً حوالی ساعت 18:30 به وقت دوحه) برگزار می شود. همچنین در طول روز دیدارهای دوجانبه بین دو طرف برگزار خواهد شد.

🔸پس از انتقادات گسترده از سوی جوامع مدنی، سازمان های بشردوستانه و زنان افغان، سازمان ملل متحد اعلام کرده است که هیئتی که به دوحه رفته است در سومین روز نشست (شنبه) با برخی از نمایندگان غیرطالبان دیدار خواهد کرد.

🔸پیش از این، پس از اصرار دولت طالبان، زنان و جامعه مدنی افغانستان از نشست اصلی نشست دوحه حذف شدند.

🔸سخنگوی سازمان ملل متحد یک روز قبل از این نشست آخرین اطلاعات را منتشر کرد و به نظر می رسد این نشست از دو روز به سه روز تمدید شده است.

🔸استیفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در این باره به خبرنگاران گفت که این نشست رسمی روزهای یکشنبه و دوشنبه برگزار خواهد شد.

🔸وی افزود: خانم دی کارلو و نماینده ویژه روز سه شنبه در دوحه با نمایندگان جامعه مدنی، حقوق بشر و سازمان های زنان و نمایندگان افغانستان دیدار خواهند کرد.

🔸آقای استیفان افزود: "رئیس هیئت سازمان ملل متحد با نمایندگان حکومت طالبان در دوحه نشست جداگانه ای خواهد داشت و با آنها درباره حقوق زنان و دختران، حقوق بشر و به طور کلی مشارکت سیاسی گفتگو خواهد کرد."

🔸برای این دیدار یک هیئت شش نفره به رهبری ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان از کابل وارد دوحه شد، اما هنوز معلوم نیست که چه کسانی از طرف زنان و جامعه مدنی به دوحه دعوت شده اند.

🔸سازمان ملل تاکید کرده است که این دیدارها با این نمایندگان نیز بخشی از روند دوحه خواهد بود و جدا از آن نیست.

Join 🔜 @tarjomanaf
📱 ذاکر جلالی از مقامات وزارت امور خارجه:

⬅️محترم ذبیح‌الله مجاهد رئیس هیأت امارت اسلامی افغانستان و همراهانش قبل از آغاز نشست دوحه با نمایندگان ویژۀ فدراسیون روسیه و جمهوری ازبکستان برای افغانستان آقایان ضمیر کابلوف و عصمت‌الله ایرگشوف دیدارهای داشته است.

⬅️قرار است امروز تا آغاز رسمی نشست، هیأت افغانستان با نمایندگان کشورهای هند، عربستان سعودی، قزاقستان، بریتانیا، ناروی، اندونیزیا، ندرلند و ملل متحد نشست‌های حاشیوی داشته باشد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💢هیئت طالبان به دوحه رسید؛ سازمان ملل: زنان افغان باید در جلسات شرکت کنند

منبع: بی بی سی نیوز
۲۹ / جون / ۲۰۲۴

(بخش دوم)
🔸به گفته آقای دوجاریک، هدف اصلی این روند صلح افغانستان با خود و همسایگانش، ادغام کامل در جامعه بین المللی و حفظ حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران و عمل کردن تعهدات بین المللی در همه زمینه ها می‌باشد.

🔸سازمان ملل هنوز مشخص نکرده است که کدام نمایندگان ویژه سایر کشورها در این نشست شرکت خواهند کرد.

🔸پیش از این کمیته مربوطه سازمان ملل متحد نسبت به عدم شرکت زنان و دختران در نشست دوحه ابراز نگرانی جدی کرده بود. کمیته رفع هر گونه تبعیض علیه زنان خواستار مشارکت فعال و مستقیم زنان و دختران افغان در مذاکرات قطر شده است.

🔸این کمیته در بیانیه ای اعلام کرد که حذف زنان از نشست دوحه نه تنها به اعتبار و اثربخشی این نشست آسیب می زند، بلکه رفتار مقامات حاکم علیه زنان و دختران را تشویق می کند.

🔸پیش از این اعلامیه از سوی سازمان ملل، برخی از فعالان حقوق زنان از عدم حضور زنان در سومین نشست سازمان ملل متحد درباره افغانستان ابراز نگرانی کردند و بحث وضعیت زنان نیز از دستور کار این نشست حذف شده است.

🔸دولت طالبان می گوید که به سازمان ملل گفته اند که در جلساتی که شخص دیگری به نمایندگی از افغانستان فراخوانده می شود، شرکت نمی کنند و در تصاویر منتشر شده به نظر می رسد که تنها نمایندگان طالبان برای این نشست از کابل خارج شده اند.

🔸ذبیح الله مجاهد، رهبر هیأت طالبان که به دوحه رفته است، گفت: «موضع امارت اسلامی (دولت طالبان) این است که اگر افغان‌ها از چند آدرس در نشست‌های خارجی شرکت کنند، به این معناست که ما هنوز دودستگی داریم و همچنان برای دخالت های خارجی راه را هموار میکنیم.»

🔸همزمان، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در اولین روز نشست دوحه (یکشنبه) به همسایگان شمالی افغانستان سفر می کند.

🔸سخنگوی وی می گوید که آقای گوترش این سفر را از تاشکند پایتخت ازبکستان آغاز کرده و سپس به قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان خواهد رفت.

🔸هدف از این سفر گفتگو با سران و مقامات این کشورها درباره مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی است و قرار است در چهارم جولای در نشست سازمان شانگهای در آستانه قزاقستان نیز شرکت کند.

Join 🔜 @tarjomanaf
📱 آصف درانی نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان: دیدار من با همتایان آمریکایی، چین، روسیه و اتحادیه اروپا در حاشیه نشست سوم دوحه، عصر امروز آغاز شد.
🔜 @tarjomanaf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💢سومین دیدار دوحه و انتظارات؟!

منبع: هیواد
۲۹ / جون / ۲۰۲۴

🔸تصمیم بر این است که سومین نشست دو روزه سازمان ملل در 30 جون و 1 جولای در دوحه پایتخت قطر برگزار شود. پیش از این دو جلسه از همین مجموعه برگزار شد که امارت اسلامی بنا به ملاحظاتی در جلسه دوم شرکت نکرد. اما این بار تصمیم گرفته است در هیئتی به سرپرستی سخنگوی امارت اسلامی آقای ذبیح الله مجاهد شرکت کند.

🔸در همین راستا، ذبیح الله مجاهد نیز روز گذشته در مرکز رسانه های حکومتی نشست اطلاع رسانی برگزار کرد و ضمن استقبال از شرکت امارت اسلامی در این نشست، توضیح داد که مشارکت آنها به معنای دشمنی با هیچ طرفی نیست، بلکه باید که باید از آن بهره برد.

🔸وی همچنین از جامعه جهانی خواست تا به تعهدات خود در قبال افغانستان و افغان ها عمل کنند.

🔸تصمیم شرکت امارت اسلامی در این نشست امید مردم را نسبت به توسعه روابط بین جامعه جهانی و افغانستان افزایش داده است و به نظر می رسد قبل از این نشست به ملاحظات امارت اسلامی توجه شده است.

🔸 تحلیلگران مسائل سیاسی نیز بر این باورند که این نشست روابط بین جهان و افغانستان را گسترش داده و نتایج خوبی را در زمینه های سیاسی و اقتصادی برای افغانستان به همراه خواهد داشت.

🔸امارت اسلامی در حالی تصمیم به شرکت در نشست دوحه در مورد افغانستان گرفته است که چند روز پیش برخی از چهره های زشت حکومت حاکم در دوران اشغال در وین پایتخت اتریش در یک نشست کم رنگ و یک بار دیگر گرد هم آمدند و خواسته های خود را به جامعه جهانی ارائه کردند.

🔸اما به نظر می رسد جامعه جهانی تعامل با امارت اسلامی را اولویت خود می داند و چهره های آزمایش شده قبلی دیگر قابل اعتماد نیستند.

🔜 @tarjomanaf
💢مجاهد: ما برای 'تفاهم و حل مشکلات' به نشست دوحه می‌رویم

منبع: صدای امریکا
۲۹ / جون / ۲۰۲۴

🔸در آستانۀ برگزاری سومین نشست ملل متحد دربارۀ افغانستان در دوحه پایتخت قطر، سخنگوی حکومت طالبان می‌گوید که هیات این گروه برای "حل مشکلات و ایجاد تفاهم" در این نشست اشتراک می‌کند.

🔸ذبیح‌الله مجاهد که ریاست هیات طالبان را برای اشتراک نشست دوحه به دوش دارد، امروز شنبه ۲۹ جون (نهم سرطان) در یک نشست خبری گفت که حضور هیات این گروه در نشست دوحه دشمنی با هیچ جانبی نیست، بلکه هدف تعامل با همه جوانب است که باید درک شود و استفاده بهینه از آن صورت گیرد.

🔸او گفت: "ما به منظور تفاهم و حل مشکلات و فراخواندن همه کشورهای مرتبط به روابط خوب با افغانستان به دوحه می‌رویم. ما می‌خواهیم موضوعات مربوط به تعامل مثبت و سازنده به افغانستان را هم با سازمان ملل، کشورهای ذیدخل و با تمام کشورهای جهان حل نمایم و مسیر واحد را به خاطر بهبود وضعیت اقتصادی و ثبات همه جانبه پیدا کنیم."

🔸به باور مجاهد، رهبری هیات طالبان در این نشست برایش یک امتیاز نیست، بلکه همه اعضا و هر کسی دیگر که اعزام می‌شد، از صلاحیت مشابه برخوردار می‌بودند، چون هدف گرفتن پیام و رساندن پیام به اشتراک‌کنندگان این نشست است.

🔸به گفتۀ مجاهد، در نشست سوم دوحه فیصله‌ای صورت نخواهد گرفت، موضوعات کلیدی و بزرگ مورد بحث قرار نخواهد گرفت، بلکه پیام‌ها تبادله می‌شود.

🔸سخنگوی حکومت طالبان گفت: "مدتی می‌شد که پیام‌های بعضی از کشورها به خصوص کشورهای غربی به افغانستان در حالت سکتگی قرار داشت، یک فرصت آمد که پیام‌ها تجدیداً رسانده شود."

🔸خواست حکومت طالبان: مجاهد گفت که با توجه به منافع ملی افغانستان، کشورها مردم افغانستان را در شرایط سخت تنها نگذارند و در مواردی که افغان‌ها حق دارند، باید کشورها به تعهدات شان عمل کنند.

🔸سخنگوی حکومت طالبان همچنان از جامعه بین المللی خواست که در بازسازی و تقویت اقتصادی افغانستان سهم بگیرند و موانع موجود را بردارند.

🔸او گفت: "خواست امارت اسلامی افغانستان [حکومت طالبان] در این نشست عموماً، چیزی که در این نشست ارتباط می‌گیرد، بعضی از محدودیت‌هایی است که بالای افغانستان وضع شده و موضوعات اقتصادی که با مشکلات مواجه است، بعضی دستاوردهایی که داریم، تشریح شود، گاهی اوقات پروپاگندای صورت می‌گیرد که وضعیت افغانستان را ناهموار نشان می‌دهد، این سوظن‌ها را باید از بین ببریم، پیام مثبت را به کشورها انتقال بدهیم."

🔸شروط طالبان: سخنگوی حکومت طالبان در این نشست خبری گفت که برخی شروط این گروه برای حضور در نشست سوم دوحه پذیرفته شده است.

🔸او گفت که موقف حکومت طالبان این بود که به جز از نمایندگان این گروه، در نشست سوم ملل متحد دربارۀ افغانستان در دوحه، کسی دیگر به نمایندگی از مردم افغانستان حضور نداشته باشد، چون به گفتۀ او، حضور افغان‌ها در نشست‌های خارجی از چندین مجرا به معنای این است که افغان‌ها هنوز متحد نیستند.

🔸سخنگوی حکومت طالبان معتقد است که حضور افغان‌ها در نشست‌های بین‌المللی از مجراهای مختلف به معنای نفاق و هموارشدن مسیر مداخلات خارجی در افغانستان است.

🔸به گفتۀ مجاهد، در نشست‌های بین‌المللی قبلاً به افغانستان [حکومت طالبان] نقش داده نمی‌شود و در برخی نشست‌ها هم اجازۀ اشتراک نداشتند.

🔸او گفت: "در نشست قبلی دوحه فرصت دیدار با سرمنشی سازمان ملل متحد داده نمی‌شد و...در آنجا برخی مردم دیگر به نمایندگی از مردم افغانستان دعوت می‌شدند که ‌به تشتت و اختلاف در افغانستان دلالت می‌کرد، این شروط حالا پذیرفته شده که چنین نخواهد شد، بلکه بحث سازنده در این نشست صورت می‌گیرد".

🔸مجاهد معتقد است که اتحاد افغانستان در این نشست مدنظر گرفته شده و از همین‌رو حکومت طالبان آن را مفید می‌داند.

🔸ملل متحد گفته است که سومین نشست مشورتی نمایندگان ویژۀ کشورها در امور افغانستان، به میزبانی ملل متحد به تاریخ ۳۰ جون و اول جولای در دوحه، پایتخت قطر، برگزار میشود.

🔸این سازمان گفته است که این نشست به هدف به رسمیت شناختن طالبان و مشروعیت بخشیدن به حکومت این گروه نیست، بلکه هدف آن افزایش تعامل جامعه بین‌المللی با طالبان و به طور کل با افغانستان ''به شیوه منسجم‌تر، هماهنگ‌تر و ساختارمندتر'' است.

🔸برخی رسانه‌ها گزارش داده اند که نمایندگان ۲۲ کشور به شمول نمایندگان ویژه ملل متحد برای افغانستان، دعوت سازمان ملل متحد برای حضور در سومین نشست دوحه را پذیرفته اند.

🔸بر اساس این گزارش‌ها، قرار است نمایندگان برخی از سازمان‌های بین‌المللی نیز در آن اشتراک کنند. ملل متحد تا اکنون به گونۀ رسمی فهرست اشتراک‌کنندگان در این نشست را منتشر نکرده است.

🔜 @tarjomana
💢نشست دوحه؛ توقعات بالا و قضاوت های نادرست ما

منبع: هیات تحریر
۳۰ / جون / ۲۰۲۴

(بخش اول)
🔸افغانستان در پنج دهه گذشته کشوری بوده است که توسط خودی و بیگانه درگیر جنگ ها و درگیری های مخرب بوده است. جنگ هر چقدر هم که مقدس باشد یا اجبار و تکلیف یک طرف باشد، اما در عرصه تحولات قرن بیست و یکم ارزش غرور را ندارد.

🔸برای کشور ویرانی می آورد، باورها را از بین می برد، ویژگی های فرهنگی را تحت تأثیر قرار می دهد، بین مردم شکاف ایجاد می کند، به ساختار اجتماعی آسیب می زند و ارزش های ملی را ویروسی می کند. دیدیم که اندیشه و جهاد ما در برابر تهاجمات بیگانه نیز با حمایت بیگانگان متزلزل شده است.

🔸حتی اگر قراردادهای سیاسی به ابتکار و هزینه خارجی ها امضا شود، هر چقدر هم با میانجیگری طرف های بی طرف و با تلاش بسیاری از دوستان نزدیک خارجی صورت گیرد، باز هم کاستی هایی دارد.

🔸حتی اگر قراردادهای سیاسی به ابتکار و هزینه خارجی ها امضا شود، هر چقدر هم با میانجیگری طرف های بی طرف و با کوشش بسیاری از دوستان نزدیک خارجی صورت گیرد، باز هم کاستی هایی دارد.

🔸منافع بیگانگان محفوظ است و آنقدر که ما می‌توانیم ظرایف و حساسیت های داخلی خود را بسنجیم، ویژگی های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و غیره ما را درک نمی کنند. مهمترین نقص میانجی گری خارجی ها برای حل مشکلات ما به ابتکار بیگانگان این است که ما توانایی پرکردن خلأها و حل مشکلات خود را در جلسات داخلی و اعتماد به مردم خود برای حل مشکلات را از دست می‌دهیم.

🔸البته من در مورد اعطای تسهیلات از سوی خارجی ها، نه تنها به دلیل جنگ ها و درگیری ها، یک کشور بسیار عقب مانده دارم، بلکه برای ایجاد ابتکارات و نیز سازوکارهای تغییرات سیاسی به بیگانگان وابسته هستیم و اکنون ملتی هستیم که در سیاست به بیگانگان وابسته است.

🔸بارها در جلسات سیاسی ما تکرار می‌شود که کاستی‌های دیروز، ضعف حکومت‌داری و مصیبت‌های کنونی ما بخشی از برنامه‌ای است که توسط بیگانگان طراحی شده است. به عبارت دیگر ما مهره های شطرنجی هستیم که بازیکنان خارجی آنها را از جایی به جای دیگر می‌برند.

🔸این ذهنیت که مردم و رهبری سیاسی ما از یک طرف توانایی تعیین سرنوشت و پاسخگویی به مشکلات و معضلات اجتماعی را از خانه خود ندارند و بدون ایجاد بیگانگان و نفوذ آنها نمی توانیم کاری انجام دهیم، یکی دیگر از اختلالات روانی است که بدن اجتماعی ما را فلج کرده است.

🔸مقامات طالبان و جامعه جهانی امروز در دوحه نشست خود را آغاز می‌کنند، اما به نظر می‌رسد که وظیفه دولت ما تنها پذیرفتن دستورات آن‌ها از سوی جامعه بین‌المللی است و برخی از مخالفان ا.ا.ا در این نشست منتظر شنیدن تهدید به سرنگونی ا.ا.ا هستند و یا انتظار دارند که حد اقل محدودیت های سخت تری بر ا.ا.ا اعمال کنند و فشارها را افزایش دهند، اما واضح است که حداقل در حال حاضر شرایط مساعدی برای تحقق بخشیدن به خواسته های آنها فراهم نشده است.

🔸اگر بخواهیم به مشکلات جاری کشور پایان دهیم و افغانستان را در صف رقبا قرار دهیم، فقط از دیگران می خواهیم که حرف ما را بپذیرند، مثل الان به سمت سیاست امتیاز گرفتن برای گروه خود نروند.

🔜 @tarjomanaf
💢نشست دوحه؛ توقعات بالا و قضاوت های نادرست ما

منبع: هیات تحریر
۳۰ / جون / ۲۰۲۴

(بخش دوم)
🔸خوب یا بد جلسات را بر اساس شرکت یا عدم شرکت خود قضاوت نمی کنیم و به جای اینکه از گروه های خود بخواهیم در جلسات سیاسی شرکت کنند، مبارزه می کنیم تا مشکلات اساسی کشور را در دستور کار قرار دهیم.

🔸ما جدای از انتقاد از دیگران برای اصلاح و تغییر، به کاستی های خود نیز فکر خواهیم کرد به جای نشستن در خارج از کشور ماندن در داخل و مبارزه با سختی ها و مشکلات به مراتب بهتر است.

🔸اگر ما جوانان خود را متعهد به اصل فداکاری برای کشور می دانیم، چرا سیاستمداران نمی توانند همین فداکاری را انجام دهند.

🔸اگر فرصت شرکت در نشست دوحه را از دست دادید، از شرکت کردن یا نکردن شما کدام مشکل بزرگی ایجاد نمیشود.

🔸مطمئن باشید که دیدار در دوحه با دیدار در بن متفاوت است. هیچ روندی برای اعطای امتیازات در دوحه وجود ندارد. سیاستمداران باید جرات و شهامت داشته باشند که پای صحبت مردم بنشینند و به مطالبات آنها گوش دهند و برای جلب اعتماد آنها قدم بردارند.

🔸بیایید در جلسات عمومی مردم شرکت کنید. به درخواست‌ها، خواسته‌ها، نیازها و اولویت‌های آنها گوش فرا دهید و بعد از آن رویکرد سیاسی خود را انتخاب کنید. در داخل برای ساختن قانون اساسی، نظام‌سازی، صحت سیاسی، برای تعلیم نسل معاصر فریاد زدیم، صدا بلند کردیم و بهانه آوردیم، اما متاسفانه هنوز میزان احساس نیاز به اصلاح و تغییر در گروه حاکم پایین است.

🔸متأسفانه آنها همچنان امتیاز دادن به دوستان و محکم ساختن جایگاه خود در قدرت را اولویت می دانند و به نظر می رسد که مشتاق انکار حقوق دیگر افغان ها در مسائل و منابع افغانستان هستند.

🔸البته ما باید همیشه متعهد به مبارزه مسالمت آمیز باشیم و به ذهنیت استفاده از تفنگ برای حل و فصل اختلافات داخلی خود در اصطلاح سیاسی پایان دهیم.

🔸نشست دوحه فرصتی هیجان‌انگیز برای ااا فراهم می‌کند تا سیاست‌های تهاجمی خود را تعدیل کند و در سیاست های تقابلی اعتدال ایجاد کند، که ممکن است به زودی از بین برود.

🔸به یقین میگویم که ویرانی و سرنگونی مانند ویرانی و سرنگونی نظام قبلی، سرنگونی نظام فعلی هم به نفع مردم نیست اما بدون شک می گویم هرچه موضع فعلی رهبری کنونی طالبان هر چه بیشتر ادامه یابد، گراف آسیب برای مردم و گروه حاکم بالاتر خواهد بود.

🔸سطح اهمیت جیواستراتژیک افغانستان برای رقابت بین المللی و منطقه ای ابتکارات تجاری و برای انتقال انرژی از منابع عظیم انرژی به کشورهایی که به انرژی نیاز دارند بالا است.

🔸با توجه به اشتباهات گذشته، جامعه جهانی عموماً طرفدار تعامل با افغانستان است، اما اینطور نیست که راه دیگری با جامعه جهانی وجود نداشته باشد، بلکه به دلیل جلوگیری از رقابت تجاری و احیاناً مصارف بیش از حد، افغانستان در مقایسه با قبل در جایگاه بهتری قرار دارد.

🔜 @tarjomanaf
2024/06/30 13:15:46
Back to Top
HTML Embed Code: