Telegram Group Search
🔹انتخابات در کشورهای غیردمکراتیک چه نقش و تاثیری دارد و چه پی‌آمدهایی؟ تور ویگ، استاد علوم سیاسی در دانشگاه اسلو که به همراه گروهی از دانشگاهیان پژوهش‌هایی در مورد برگزاری و پی‌آمدهای انتخابات در این کشورها انجام داده، می‌گوید دیکتاتوری‌هایی که انتخابات برگزار می‌کنند، معمولاً پایدارتر هستند و دیرتر دچار فرو‌پاشی می‌شوند، اما در عین حال آنها «بیشترین آسیب‌پذیری را در دوران انتخابات تجربه می‌کنند». این پژوهشگر علوم سیاسی در گفت و گو با فرناز قاضی‌زاده اضافه می‌کند که یک دگرگونی سیاسی یا انقلاب دراین نوع کشورها غیرقابل پیش‌بینی است. این تغییر می‌تواند بسیار ناگهانی صورت گیرد یا سالها طول بکشد. اما در آینه نگاه این استاد دانشگاه ایران آینده‌ای دمکراتیک و درخشان دارد: « ایران، به عنوان مثال، شرایط بسیار مساعدی برای دموکراسی دارد، جامعه‌ای تحصیل کرده، اقتصادی نسبتاً پیشرفته، کشوری بزرگ و پر از منابع که ارزشهای بسیاری از مردمش با دموکراسی همخوانی دارند». تور ویگ در گفت و گوی ویژه این هفته. ‌

@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻در اوکراین، بسیاری از سربازانی که همجنسگرا هستند، در خطوط مقدم در حال جنگ با روسیه اند. دیده شدن هر چه بیشتر همجنسگرایان در ارتش، باعث شده تا نگرش عمومی جامعه به اقلیت‌های جنسی و جنسیتی تغییر کند. حالا این سربازان و کسانی که شریک زندگی‌شان هستند، خواهان حقوق شان، از جمله به رسمیت شناختن ازدواج‌هایشان هستند. جین مک‌کنزی اما در گزارشش می‌گوید چنین درخواست‌هایی در جامعه محافظه‌کار اوکراین، مخالف کم ندارد.

@BBCPersian
⭕️در ادامه مرحله گروهی رقابتهای جام ملتهای اروپا، اتریش با پیروزی سه بر دو مقابل هلند به مرحله بعدی صعود کرد.

اتریش با این پیروی صدرنشین گروه D شد.

فرانسه که از پیش صعودش قطعی شده بود در مصاف با لهستان به تساوی یک بر یک رسید و در گروه خود دوم شد.

@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻پنجمین و آخرین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار شد.‌ در این مناظره، هر یک از کاندیداها به بیان دیدگاه‌هایشان درباره نحوه اداره کشور پرداختند. بازار وعده و وعیدهای اقتصادی هم در این میان داغ بود، از دادن زمین و یارانه طلایی به مردم تا کاهش قیمت بنزین. همچنین اغلب نامزدها در این جلسه مانند مناظره‌های قبلی به انتقاد از عملکرد دولت حسن روحانی پرداختند. فرین عاصمی در گفت‌وگو با برنامه شصت دقیقه در باره این مناظره‌ها توضیح می‌دهد.

@BBCPersian
🖊کیوان حسینی، بیبیسی

🔻تنها یک روز بعد از برپایی مناظره انتخابات ریاستجمهوری ایران درباره سیاست خارجی، علی خامنهای به شکل علنی از یک طرف دعوا انتقاد کرد و در اقدامی کمسابقه، تنها چهار روز مانده به انتخابات، ایدههای سیاست خارجی یکی از نامزدهای این انتخابات را با ادبیاتی بسیار تند به چالش کشید.

در پایان مناظرهها خطکشی بین شش نامزد درباره موضوعاتی مانند رابطه با آمریکا روشنتر شد و مسعود پزشکیان خود را منتقد سیاست «نگاه به شرق» و هوادار مذاکره مستقیم با آمریکا و حتی کاهش میزان نزدیکی ایران به روسیه و چین نشان داد.

او در یکی از فرصتهای تبلیغاتیاش گفت که سیاستهای خصمانه جمهوری اسلامی با «دنیا» موجب شده تا مردم «روز به روز بدبختتر شوند». اشاره پزشکیان به سیاست خارجی تهاجمی و غربستیزانهای بود که مشخصا در سه سال اخیر، بیش از هشت سال دوران روحانی بر وزارت خارجه حاکم شده است.

متن کامل این مطلب را در سایت بی‌بی‌سی فارسی بخوانید:

https://www.bbc.com/persian/articles/cl77ydldekeo

📸 Getty

@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻آخرین خبرهای مهم روز، سه‌شنبه ۵ تیر ۱۴۰۳

@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻سرنوشت برجام، و تحریم‌های آمریکا از موضوع های مناظره نامزدهای ریاست جمهوری ایران بود. با این حال،‌ نامزدها راهکاری برای باز کردن مهم ترین گره کور سیاست خارجی جمهوری اسلامی که احیای توافق هسته ای و کاستن از تحریم هاست، ارایه نکردند. در آمریکا ناظران معتقدند نتیجه انتخابات روز جمعه، مسیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی را تغییر نخواهد داد. خشایار جنیدی از واشنگتن گزارش می دهد.

@BBCPersian
🔹آخرین مناظره انتخابات ۱۴۰۳؛ آبان ۹۸ و جمعه خونین زاهدان بهانه حمله نامزدها به یکدیگر

پنجمین و آخرین مناظره شش نامزد مورد تایید شورای نگهبان در فضایی به نسبت آرامتر در مقایسه با مناظره قبلی برگزار شد و نامزدها کمتر از قبل به یکدیگر حملات مستقیم کردند.

https://bbc.in/3xAtD4S
@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻دومین روز نشست «روند وین برای یک افغانستان دموکراتیک» با چهار جلسه کاری با موضوعات سیاسی، روابط بین الملل، حقوق بشر، امنیت و اقتصاد دنبال شد. این نشست را انستیتوی تحقیقات بین‌المللی اتریش برگزار می‌کند. یکی از اعضای این انستیتو به ضیا شهریار که برای پوشش این نشست به وین رفته، گفت که امسال گروه‌های سیاسی متنوع تری در این نشست شرکت کرده‌اند و کشورهای اروپایی بیشتری هم از انسجام مخالفان طالبان در چهارچوب این روند حمایت می‌کنند.

@BBCPersian
🔹آمریکا ۵۰ شخص حقیقی و حقوقی مرتبط با نهادهای نظامی ایران را تحریم کرد

دولت آمریکا، تحریم‌های تازه‌ای را برای حدود ۵۰ فرد و شرکت اعلام کرد. وزارت دارایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که این عده یک «شبکه بانکداری در سایه» را برای وزارت دفاع ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تشکیل می‌دانند. هر دو نهاد مشمول تحریم‌های آمریکا هستند.

https://bbc.in/3XDLoLi
@BBCPersian
🔹پنج کشته و به آتش کشیده شدن بخشی از پارلمان در اعتراض به طرح افزایش مالیات در کنیا

با شدت گرفتن اعتراضات علیه پیشنهادهای تازه مالیاتی در کنیا حداقل پنج معترض به ضرب گلوله پلیس کشته شده و بخشی از پارلمان طعمه حریق شده است.

https://bbc.in/3zjiaai
@BBCPersian
🔹یک مار در کالج شهر پورتسموت در بریتانیا که تصور می‌شد نر باشد، با وجود نداشتن جفت، ۱۴ مار به دنیا آورده است.

🔹این مار بوآی ۱۳ ساله به نام رونالدو، با وجود اینکه حداقل ۹ سال به تنهایی زندگی می‌کرد، این خزندگان ریز را تولید کرد.

🔹پیت کوینلان، تکنسین مراقبت از حیوانات در کالج، معتقد بود رونالدو نر است تا اینکه مار بچه‌دار شد.
او گفت که این مار «در ۹ سالی که او از آن نگهداری می‌کرده با هیچ مار نری تماس نداشته است.»

🔹در حالی که زایمان علیرغم بکارت در میان حیوانات اتفاق می‌افتد، اما در مارها نادر است و تنها سه بار برای یک بوآی رنگین کمان برزیلی اتفاق افتاده است.

🔹آقای کوینلان گفت که در روز تولد او در جای دیگری بوده است. یکی از دانشجویان به کارکنان هشدار داد که بچه مارهایی در داخل یکی از تانک‌ها در حال حرکت هستند. «من به طرف تانک‌ دویدم تا ببینم چه خبر است و دیدم بچه مارها همه جا هستند».

https://bbc.in/4biHJ8P
@BBCPersian
2024/06/26 00:49:58
Back to Top
HTML Embed Code: