Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍂🍁
🔻راهپیمایی اعتراضی کارکنان گروه صنعتی آرتا در شهر نمین

در اعتراض به عدم پرداخت حقوق


کارکنان گروه صنعتی آرتا در شهر نمین   به دلیل عدم دریافت ۳ ماه حقوق و مزایا دست به راهپیمایی اعتراضی و اعتصاب و تجمع در مقابل فرمانداری شهرستان نمین زدند.

کارگران این مجموعه ابتدا در مقابل ساختمان اداری این مجموعه تجمع کردند و به دلیل عدم پاسخگویی مالک کارخانه پس از برگزاری راهپیمایی اعتراضی حد فاصل کارخانه تا ساختمان فرمانداری، در مقابل فرمانداری اعتراض خود را ادامه دادند.
سه شنبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲
https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
گروه اتحاد بازنشستگان
Photo
🍁🍂
🔻مشکل معوقات مزدی و بیمه‌ای کارگران داروگر تهران ادامه دارد
یکی از کارگران شاغل در کارخانه داروگر تهران در تشریح مشکلات حقوق دستمزد خود و همکارانش گفت: در حالی ۴ ماه مزد و ۷ ماه حق بیمه پرداخت نشده، داریم که صبح دیروز یکی از کارگران بخش تولید کارخانه با حداقل ۲۰ سال سابقه کار با دستور کارفرما اجازه ورود به محل کار خود را نیافت.
به گفته وی، مسئولان کارخانه پاسخگو نیستند و کارگران تهدید به اخراج می‌شوند. در ماه‌های گذشته تعدادی از همکاران که به دلیل مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت حقوق از برخی مسئولان درخواست کمک کرده بودند، از کار بیکار شدند.
او با بیان اینکه وضعیت تولیدات این کارخانه خوب نیست و در حال حاضر از دو خط تولید شامپو و مایع ظرفشویی ریکا فقط یک خط به دلیل نبود مواد اولیه فعالیت تولیدی حداقلی دارد.
او گفت: به طور کل ۴۲ کارگر در مجموعه داروگر تهران در بخش تولید، حراست، نگهبانی و اداری کارخانه فعالیت دارند که پایان ماه جاری قرارداد همه کارگران به اتمام می‌رسد.
این کارگر شاغل در کارخانه داروگر تهران گفت: نه حقوق به موقع می‌گیریم و نه از پرداخت مطالبات عقب افتاده‌ خبری هست.
وی در خاتمه گفت: کارگران بارها به دلیل مشکلات معیشتی از مسئولان دولتی در استان تهران از جمله استانداری خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده‌اند اما هنوز برای حل مشکلات این کارخانه چاره‌جویی نشده است

چهار شنبه سی خرداد ۱۴۰۳

گروه اتحاد بازنشستگان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍁🍂
🔻این صدای تجمع کنندگان و مطالبه گران معترض از کف خیابان است که شنیده می شود ؛ دعوت  برای تحریم انتخابات ؛ " همانگونه که در انتخابات مجلس با تحریم به حاکمیت سیلی زدیم  ،  این بار هم با تحریم انتخابات  ریاست‌جمهوری سيلي محکم تری به حاکمیت بزنیم ؛ و سپس تشویق جمعیت و  شعار اصلاح طلب اصول گرا دیگه تمومه ماجرا از سوی جمع معترضان

باز نشر گروه اتحاد بازنشستگان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
🍁🍂
🔻 ارتش اسرائیل "از دو هفته پیش از حمله حماس از نقشه این گروه اطلاع داشت"

به گزارش شبکه تلویزیونی "کان" ارتش اسرائیل بیش از دو هفته قبل از حمله گروه تروریستی حماس به این کشور در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، از برنامه این گروه برای حمله به پایگاه‌های نظامی و اماکن غیرنظامی اسرائیل و گروگان‌ گرفتن شهروندان اسرائیلی اطلاع داشته است.

طبق این گزارش در نامه‌ای که ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۳ بین مسئولان بخش غزه ارتش اسرائیل توزیع شد، سربازان واحد اطلاعاتی ویژه ۸۲۰۰، تمرین‌های حماس برای نفوذ به تأسیسات نظامی را شرح داده بودند. حتی نقشه حماس برای گروگان‌گیری ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر از اسرائیلی‌ها که در میانشان زن و کودک هم باشد شرح داده شده بود.

این هشدارها اما از سوی فرماندهان این بخش با بی‌اعتنایی روبرو شد. در بدبینانه‌ترین حالت گمان می‌رفت که چند ده نفر تروریست‌ از غزه به سه نقطه در داخل اسرائیل حمله کنند. گزارشگر نظامی تلویزیون کان گفته است: «سیستم امنیتی در آن زمان به دنبال آرام کردن نوار غزه از طریق بهبود شرایط زندگی مردم غیرنظامی، ارائه مجوزهای کار برای فلسطینیان و رفع محدودیت‌های کالا بود.»

به گفته این گزارشگر پیش از هفتم اکتبر ارتش اسرائیل بیش از هر چیز روی دیوار مرزی نوار غزه حساب می‌کرد. طبق این گزارش ظاهرا اعضای رده بالای مسئول در بخش غزه ارتش اسرائیل هشدارهای امنیتی  را دست کم گرفتند و "هیچکس زنگ خطر را به صدا درنیاورد".

اواخر سال ۲۰۲۳ نیز گزارش‌هایی درباره خطر وقوع حملات تروریستی داده شده بود.

یک سخنگوی ارتش اسرائیل گفته گزارش این شبکه بررسی می‌شود.

@dw_farsi
گروه اتحاد بازنشستگان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
گروه اتحاد بازنشستگان
Photo
🍁🍂
🔻در این روزگار چرک و کثیف که در خاک وطن شما خون‌‌ فواره می‌زند و در دورانی که‌ صدها‌ و هزاران‌ نفر از هم‌وطنان شریف و صادق شما در راه تحصیل حقوق انسانی خود‌ به مسلخ برده می‌شوند، چون می‌خواهند نه مثل  یک حیوان بلکه مثل‌ یک انسان زندگی کنند، شما به عنوان  کسی‌ که مردم به حرف‌های او با دقت توجه می‌کنند، هنوز هم‌ فقط در پشت نظریه‌ی اساسی خود که در فلسفه‌ی شما نهفته است سنگر  گرفته‌اید و تکرار می‌کنید که "هدف و معنای حیات برای تمام افراد بشر این است: تکامل اخلاق فردی‌.
حالا یک لحظه فکر کنید آیا ممکن است یک فرد انسانی بتواند مشغول‌ تسلیح اخلاقی خود باشد و در عین حال در دورانی زندگی کند که جلو چشم او مردان و زنان را در خیابان‌ها به گلوله می‌بندند‌ و او پس از مشاهده‌ی چنین‌ وقایعی اجازه ندارد حتی مدت‌ها پس از ختم تیراندازی، جنازه‌ها و مجروحان را از کف خیابان بردارد‌؟ 
چه کسی قادر است به صرافت طبع از نظرگاه‌ اندیشه بر جهان بنگرد وقتی می‌بیند افراد پلیس‌ مردم‌ را به قصدکشت می‌زنند با این بهانه که اینان‌ احتمالن‌ در مظان‌ براندازی نظام حاکم بر کشورند‌ یا چنین خیالی را در سر می‌پرورانند.

«ماکسیم‌ گورکی‌»
سطرهایی از یک نامه به تولستوی‌

@Honare_Eterazi

گروه اتحاد بازنشستگان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍁🍂
🔻انتقاد صریح شجاعانه یک دانشجوی دختر همراه با بغض  خطاب به زاکانی :

نه سواد دارید و نه مدرک تحصیلی مرتبط
و تمام ترم ها مشروط شده بودید ،
شهردار شدن شما نتیجه خیانت به شایسته‌سالاری و نخبگان است!
بازنشر
#مضحکه_انتخابات


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
گروه اتحاد بازنشستگان
Photo
🍁🍂
🔻#زینب_جلالیان، زندانی سیاسی: یک روز در خانه‌ بمانید و در انتخابات فرمایشی شرکت نکنید
«دلم می‌خواهد بعد از ۱۶ سال اسارت تنها به خاطر آزادی، از شما مردم سرزمینم خواهشی کنم. همچون سال‌های گذشته سر صندق‌های رای نروید.»

من زینبم! زینب جلالیان، زن مبارز کُرد که ۱۶ سال است، نه! بگذارید دقیق‌تر بگویم، ۱۶ سال و ۴ روز است که پشت میله‌های زندان هستم. شانزده سال است که به خاطر آزادی و حقوق مردم سرزمینم پشت میله‌های زندان به سر می‌برم.
دلم می‌خواهد بعد از ۱۶ سال اسارت تنها به خاطر آزادی، از شما مردم سرزمینم خواهشی کنم. همچون سال‌های گذشته سر صندق‌های رای نروید.

#زندانی_سیاسی_آزاد_باید_گردد
#رای_بی_رای


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
🍁🍂
🔻تجمع اعتراضی کارگران اخراجی گروه ملی فولاد
جمعی از کارگران گروه ملی فولاد ایران که در پایان اسفندماه سال گذشته به دلیل مطالبه طرح طبقه‌بندی مشاغل اخراج شدند، به دلیل‌عدم بازگشت به کار برخلاف وعده‌ها در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند.
این کارگران ظهر روز سه شنبه در مقابل درب مجلس اجتماع کرده و خواستار عمل به وعده‌های مسئولان در زمینه بازگشت به کار خود شدند.
کارگران اخراجی گروه ملی فولاد ایران در اهواز، اردیبهشت ماه نیز در تهران چندین بار دست به تجمع زدند و وعده بازگشت به کار را دریافت کردند و امیدوار بودند پس از تغییر مدیرعامل شرکت، به کار بازگردند.اما این کارگران هنوز به سرکار باز نگشته اند.
چهار شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۳

گروه اتحاد بازنشستگان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
گروه اتحاد بازنشستگان
Photo
🍂🍁
🔻خبر
⁨19 ژوئن، 2024⁩ توسط ⁨کانون نویسندگان ایران⁩


ده زن زندانی سیاسی در زندان اوین با انتشار نامه‌ای تاکید کردند تا رنج مضاعفی که بر «هم‌وطنان بهایی» تحمیل می‌شود پایان نیابد، در کنارشان ایستاده‌اند.
امضاکنندگان این نامه که به یادبود چهلمین سال اعدام ۱۰ زن بهایی در دهه‌ی شصت نوشته شده است، با اشاره به کمپین «داستان ما یکی‌ست» تاکید کرده‌اند که «تضاد در دیدگاه سیاسی یا باورها مانعی برای ایستادن در کنار هموطنان بهائی‌مان نیست».
آن‌ها همچنین با اشاره به سال‌ها زندگی با مهوش ثابت، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران، فریبا کمال‌آبادی و دیگر شهروندان بهایی در زندان، از «فشارها و محرومیت‌هایی» که به دلیل «تفاوت عقیده» بر این افراد تحمیل می‌شود، سخن گفته‌اند. 
امضاکنندکان این نامه با تاکید بر ضرورت عدم سکوت «در برابر ستم مضاعف بر گروهی از جامعه که حتی زیستشان نیز به عنوان شهروند بهایی جرم‌انگاری شده است»، خواستار پایان یافتن سرکوب بهاییان و ایستادن در کنار آنان شده‌اند.
این نامه با امضای محبوبه رضایی، هستی امیری، سمانه اصغری، سکینه پروانه، مریم یحیوی، ناهید تقوی، نرگس محمدی، آنیشا اسداللهی، سپیده قلیان و گلرخ ایرایی منتشر شده است.
🍁🍂
🔻توضیح کوتاهی پیرامون مزد

♦️مزد بهای نیروی کار و بازسازی نسل نیروی کار یا به عبارت دیگر بها یا قیمت ابتدایی ترین هزینه های زندگی ای است که نظام سرمایه داری در ازای زمان کار مشخص باید به کارگران برای تامین نیروی کار و بقای نسلشان پرداخت نماید.
افزایش یا کاهش مزدها ارتباط معکوس با کاهش یا افزایش سود سرمایه داران دارد. بنابراین تا آنجا که کاهش سطح مزدها و ناتوانی کارگران در تامین هزینه زندگی و گسترش فقر از عرضۀ نیروی کار کم نمی کند ذهن سرمایه داران را به خود مشغول نمی سازد و موجب رنجش خاطر آنان نمی گردد. آنچه برای سرمایه داران حائز اهمیت است انباشت سود و ثروت اندوزی حاصل از کار کارگران است.
کارگران ایران برای افزایش مزد هیچ امیدی به قانون کار و شورای عالی کار ندارند. زیرا وظیفه هر دو نهاد به تمکین واداشتن کارگران برای استثمار بیشتر است. در مناسبات بین سرمایه و کار، دولت، وزارت کار، شورای عالی کار و قانون کار حامی و پشتیبان سرمایه داران اند. تنها چیزی که می تواند به کارگران برای افزایش مزد یاری رساند اتحاد عمل آنها در مبارزۀ مستقل، متحد و متشکل برای خواست های برحقشان است. برهمین اساس مبارزه برای افزایش مزد، مبارزه ای ضروری و دائمی است که طبقه کارگر، تا زمانی که سرمایه داری بر جامعه حاکم است، بتواند به عنوان یک شهروند برای حق حیاط و کسب رفاه نسبی از مزدی برخوردار باشد که شرایط زندگی متوسط بدون دغدغه از محدودیت ها، تغذیه سالم و مکفی، آموزش و تحصیل، بهداشت و درمان کارآمد، پوشاک و مسکن مناسب، تفریح و پر کردن اوقات فراغت و غیره را تامین کند. معیاری اصولی که تشکل های مستقل کارگری برای تعیین مزد حداقل اعلام کرده اند عبارت است از:
مزد حداقل باید متناسب با هزینه متوسط خانوار شهری در سطح جامعه باشد. اکنون شرایط زیستی و تامین ضروریات زندگی با توجه به افزایش روزافزون و سرسام آور قیمت ها و تورم نزدیک به ۵۰ درصدی، هیچ چشم اندازی از سوی حاکمیت برای پر کردن این فاصله عمیق میان مزد حداقل و هزینه های زندگی وجود ندارد. البته این فاصله عمیق هرگز موجب نمی گردد که کارگران به افزایش هر مبلغی رضایت دهند. عدم تعادل میان تامین هزینه های زندگی و حداقل مزد، با توجه به رشد قیمت ها و تورم قابل انتظار در سال آینده، به عمیق تر شدن فاصله طبقاتی کمک می کند. طبقه کارگر برای تامین زندگی و تخفیف یافتن فقر موجود، نیازمند مزدی نزدیک به چهل میلیون تومان برای سال ۱۴۰۳ است. گرچه دولت و سرمایه داران با توجه به رشد ناخالص داخلی و افزایش نرخ استثمار، در همین شرایط هم قادر به پرداخت این مزد می باشند، لیکن با توجه به میلیتاریزه کردن اقتصاد و هزینه های سرسام آور برای بقای حاکمیت و فساد مفرط میان مسئولان، دولت طبق سنوات قبل هیچ تمایلی به پرداخت مزد مناسب برای تامین هزینه های زندگی و کاهش فشار بر خانوار کارگران ندارد. از این رو طبقه کارگر برای کاستن ستم طبقاتی و برون رفت از فلاکت موجود و نهایتاً برای تغییر سرنوشت خود تا نابودی استثمار، نیازمند مبارزه ای متحد و متشکل است.

گروه اتحاد بازنشستگان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
باز نشر
🍁🍂
🔻#بیانیه_مشترک_تشکلهای_مستقل

گفتگو با توده کارگر و زحمتکش و پاسخ به یک پرسش

پرسیده می شود که چرا به رغم اینکه جمهوری اسلامی با بحران های عمیق روبرو است و فقر و سیه روزی در گستره ای وسیع بر جامعه حاکم است ولی روی آوری مردم به سوی یک تغییر بنیادی در جامعه از روندی کُند برخوردار است؟
آیا فقط سرکوب های خشن و محدودیت های سیاسی، اجتماعی و مدنی است که مانع شکل گیری جنبش های وسیع مردمی به ویژه جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان می شود؟
هر کسی که در ایران زندگی می کند به نوعی از فشارهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و سرکوب ها و محدودیت ایجاد شده از سوی جمهوری اسلامی و نهادهای سرکوبگر آن بی بهره نبوده است. به همین دلیل از خود و از دیگران سئوال های مشابه را پرسیده است. ما قصد داریم در این بیانیه، در پوشش گفتگویی کوتاه به این پرسش پاسخ دهیم و در آخر راهکار خود را نیز بیان کنیم.
اعتصاب ها، اعتراض ها و تجمع هایی که به کرات در مراکز مختلف کارگری، از کارگران مراکز صنعتی گرفته تا پرستاران، معلمان به ویژه بازنشستگان شاهد آن هستیم و نیز اعتراضات زنان، دانشجویان، روشنفکران و غیره همگی بر امر نارضایتی وسیع توده ها دلالت دارند. این نارضایتی ها واکنش هایی هستند که که عموما ریشه در تنگناهای اقتصادی و تبعیض ها و نابرابری هایی دارد که به صورت اعتراض به پایین بودن سطح مزد و مستمری ها، تعویق پرداخت مزدها، افزایش ساعات کار، همسان سازی حقوق ها، طرح طبقه بندی مشاغل، گرانی و کاهش قدرت خرید، تورم و فقر گسترده در جامعه تجلی پیدا می کند. یک عامل دیگر این اعتراضات، ستم ها، حق کشی ها و زورگوئی هائی است که در زمینه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر توده های مردم وارد می شود. آری اعتراضات متاثر از این عوامل اند که گهگاهی در تند پیچ ها و بزنگاه های تاریخی انباشت می شوند و نارضایتی ها خود را در شکل انفجاری نشان می دهند. جنبش های اعتراضی در سال ها ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ نمونه های روشنی از این نوع اعتراضات هستند که بر بستر بحران های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی موجود تبلور پیدا کردند. آنچه مسلم است ریشه همه این بحران های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی که شرایط مشقت بار بر زندگی توده های کارگر و زحمتکش حاکم کرده است در نظام اقتصادی و سیاسی حاکم بر کشور و سیاست های ضد مردمی حاکمیتی است که در ۴۵ سال عمر خویش در خدمت منافع سرمایه داران و زمین داران و برخلاف منافع کارگران و زحمتکشان بوده است. در واقع فقر، بیکاری، گرانی، تورم و همه مشکلات اقتصادی که در جامعه وجود دارد و زندگی و معیشت توده ها را به این مصیبت ها گرفتار کرده است و نیز شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی تحمل ناپذیر همگی برخاسته از نظام سرمایه داری و رژیم سیاسی حامی آن است. اگر این واقعیت را نبینیم یا نسبت به آن غافل یا بی توجه باشیم و ریشه این گرفتاری ها و معضلات را نشناسیم و بجای شناخت از عامل اصلی درد ها و رنج ها، راه های درمان آن را در معلول ها و فرعیات جستجو کنیم هرگز به راه حل قطعی نخواهیم رسید.
کارگران، بازنشستگان و همۀ توده هائی که برای خواست های خود در خیابان تجمع و اعتراض می کنند و خواهان تغییر در سرنوشت خود می باشند اگر به این شناخت از واقعیات و محدودیت ها و مظالمی که بر آن ها روا داشته می شود رسیده باشند، قطعا به پرسشی که در آغاز این گفتار بیان کردیم خواهند اندیشید و در صدد ارائۀ پاسخ درست به آن بر خواهند آمد.
در راستای این شناخت است که می توانیم تاکتیک ها و اهداف خود را متناسب با شرایط خاصی که در آن قرار داریم به درستی اتخاذ نماییم و مبارزه برای تحقق خواسته هایمان را پیگری کنیم. استراتژی راه اصلی وصول به تغییر بنیادی در جامعه را نشان می دهد که از طریق انجام تاکتیک های مشخص و مناسب می توان به آن دست پیدا کرد. هر عمل استراتژیک خود مبتنی بر سیاستی است که هدف مبارزه را مشخص می سازد. این سیاست هنگامی که در روند مبارزه با شناخت علمی از جامعه و سیر تحول آن تئوریزه گردد به برنامه عمل تبدیل می شود. برنامه، استراتژی و تاکتیک برای آنکه مادیت یابند و زمینه یک تغییر بنیادی را در جامعه مهیا سازند به عمل جمعی و متحدانۀ توده ها و بالاتر از همه به عمل اجتماعی و سیاسی طبقۀ کارگر نیازمندند. بدون مشارکت مسئولانه و جمعی کسانی که در این عمل اجتماعی ذینفع هستند و بدون در اختیار داشتن تشکیلات مناسب که ابزار عملی نمودن آنهاست ، تحقق اهداف درازمدت و اهداف فوری کارگران و زحمتکشان امری محال است. بنابراین پاسخ ما به کسانی که اعتراضات و تجمع های بازنشستگان را عملی فرسایشی می دانند این است که: در این مقطع از مبارزه راهی جز ثابت قدم بودن در عرصه اعتراضات خیابانی باقی نمانده است.⬇️⬇️
اما مسلم است که مبارزات خیابانی باید با تغییر و اعتلای شعارها همراه باشند و تجمع ها و اعتصاب هایی که تاکنون بیشتر به صورت واکنش به ستم حاکمیت سرمایه داری هستند، باید تحت هدایت تشکل های مستقل کارگری و بازنشستگان و به شکل کنش ها و مبارزات سیاسی عرض اندام کنند. به این معنی که دولت و حاکمیتی که توده های مردم را مورد ستم و سرکوب قرار می دهد باید مخاطب قرار گیرد و در مقابل عمل ضد مردمی و شانه خالی کردن از وظایف خود پاسخگو باشد و مورد اعتراض قرار گیرد. در شرایط ویژه ای که ما در آن قرار داریم. تغییر در اشکال مبارزات به منظور تحکیم آنها و ارتقایشان امری اجتناب ناپذیر است. این تغییر در درجۀ اول مستلزم روی آوردن به مبارزۀ سیاسی است.
ضرورت جنبش سیاسی طبقۀ کارگر صرفا به خاطر سیاست ارتجاعی حاکم و مخالفت رژیم با هرگونه حرکت پیشرو درجامعه و یا بهبود وضع اقتصادی و سیاسی نیست. صرفاً یا اساساً به این علت نیست که چون در سرمایه‌داری استبدادی ایران پاسخ به کوچکترین صدای اعتراض سرکوب است و تحقق ابتدایی‌ترین مطالبات اقتصادی هم اجباراً از مسیر مبارزۀ سیاسی می‌گذرد. بلکه حتی اگر حکومتی دموکراتیک در ایران برقرار می بود باز هم می بایست مبارزۀ سیاسی طبقۀ کارگر یکی از اساسی ترین مبارزات جامعه و طبقۀ کارگر را تشکیل دهد. مبارزۀ سیاسی طبقۀ کارگر، مبارزه ای واکنشی نیست و نباید صرفاً در واکنش به ستم ها و پایمال شدن حقوق کارگران و دیگر توده ها به راه افتد، بلکه باید به این مبارزه همچون روندی کنشی، مبارزه ای برای تغییر بنیادی جامعه و پی ریزی جامعه ای نو و جهانی نو نگریست.
با چنین شناختی از سوی طبقۀ کارگر و اینکه تنها این طبقه می تواند دگر گونی واقعی و مطلوب در جامعه ایجاد کند، چشم اندازی تازه در برابر کارگران و توده های ستمدیده خواهد گشود که با روی آوردن به شیوه های تازه، نیرومند و پایدار مبارزۀ طبقاتی به سوی تحقق اهداف بزرگ خود خواهند شتافت.

۹فروردین ۱۴۰۳

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

گروه اتحاد بازنشستگان

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

کارگران بازنشسته خوزستان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍂🍁
🔻مدیر بی لیاقت استعفا، استعفا!

تجمع اعتراضی بازنشستگان وزارت بهداشت مقابل صندوق بازنشستگی تهران
چهارشنبه ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳
#بازنشستگان_کف_خیابان
https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍂🍁
🔻حقمون رو خوردن، شما مرا ساکت نکنید!

تصاویر دیگری از تجمع اعتراضی بازنشستگان وزارت بهداشت مقابل صندوق بازنشستگی تهران
چهارشنبه ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳
#بازنشستگان_کف_خیابان
https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
🍁🍂
🔻 پاسخی به سؤال مر بوط به بارآوری کار در ایران و توضیحاتی در این باره که توسط یکی از دوستان همراه کانال پرسیده شده است.

♦️منظور از بارآوری کار مقدار محصول تولید شده (یا خدمت عرضه شده) توسط یک کارگر یا یک گروه از کارگران در واحد زمان (مثلا یک ساعت، یک روز، یک هفته و غیره) است. هرقدر کار انجام شده در واحد زمان بیشتر باشد گفته می شود که بارآوری کار بیشتر است. مثلا اگر یک ماشین نویس به طور متوسط در مدت ده دقیقه یک صفحه نوشته را تایپ کند و ماشین نویس دیگر همان یک صفحه را به طور متوسط در مدت بیست دقیقه تایپ کند بارآوری کار اولی دو برابر بارآوری کار دومی خواهد بود. زیرا در مدت یک ساعت (60 دقیقه) اولی 6 صفحه و دومی در همان مدت یک ساعت 3 صفحه تایپ خواهد کرد. یا اگر یک ارایشگر در مدت 30 دقیقه موهای یک نفر را اصلاح کند و آرایشگر دیگری در مدت 15 دقیقه همان کار را بکند بارآوری کار اولی نصف بارآوری کار دومی خواهد بود. به عیارت دیگر بارآوری کار، مانند سرعت، با زمان نسبت معکوس دارد (برای کار یکسان).
بارآوری کار را «بازده کار» یا «راندمان کار» هم می نامند که معادل اصطلاح انگلیسی Productivity of labor یا Labor productivity است. در اصطلاح رسمی ایران به آن «بهره وری کار» می گویند که دقیق نیست. درایران سازمانی به نام «سازمان ملی بهره وری» و جود دارد که یک رشته آمارهای مربوط به بارآوری (یا به قول مقامات رسمی، آمار های مربوط به «بهره وری») را منتشر می کند. آدرس سایت سازمان ملی بهره وری چنین است:
https://www.npo.gov.ir/
مقایسۀ بارآوری کار بین کشورهای مختلف به روش های گوناگون صورت می گیرد. یکی از این روش ها محاسبۀ تولید ناخالص داخلی ساعتی در هر کشور است. یعنی کل تولید ناخاص داخلی سلانه (برحسب دلار یا هر ارز دیگر) را به مجموع ساعات کار سالانۀ همۀ کارکنان در آن کشور تقسیم می کنند. بر اساس چنین محاسباتی در سال 2019 تولید ناخالص داخلی ساعتی در ایرلند 125 دلار، در آمریکا 73.70 دلار در فرانسه 68.63 دلار و در آلمان 68.65 دلار بوده است.
در مورد ایران این رقم داده نشده است. اما می توان یک محاسبۀ تقریبی در این باره ارائه داد. اگر در سال 1401 کل شاغلان ایران را حدود 20 میلیون نفر بگیریم و ساعات کار سالیانه هر شاغل را 2100 ساعت فرض کنیم و تولید ناخالص داخلی سال 1401 را براساس دلار همترازی قدرت خرید معادل 1597 میلیارد دلار بگیریم، تولید ناخالص داخلی ساعتی در ایران تقریبا 38 دلار خواهد بود یعنی تقریبا نصف تولید ناخالص ساعتی در آمریکا در سال 2019. اما حداقل مزد ساعتی در آمریکا بر اساس دلار با نرخ مبادله بازار آزاد حدود 12 تا 20 برابر و بر اساس دلارهمترازی قدرت خرید حدود 3 تا 4.5 برابر مزد ساعتی در ایران است. نسبت بقیۀ مزدها به همین منوال و یا بدتر است، یعنی اختلاف بیشتر است.
اگر تولید ناخالص داخلی ایران در سال 1401 را بر اساس دلار مبادله ای یا نرخ بازار آزاد در نظر بگیریم (که روش دقیقی نیست) مبلغ کل آن در سال 1401 معادل 352 میلیارد دلار بوده است که در این صورت تولید ناخالص داخلی ساعتی برابر 8.37 دلار می شود که تقریبا 1/9 تولید ناخالص داخلی آمریکا خواهد بود. اما حداقل مزد ساعتی از این نسبت کمتر و معادل 1/12 تا 1/20 حداقل دستمزد در آمریکا خواهد بود.
بدین سان مشاهده می شود که تفاوت مزدها بین ایران و کشورهای پیشرفتۀ سرمایه داری اساسا مربوط به اختلاف بارآوری کار نیست بلکه اساسا ناشی از ارزان بودن نیروی کار در ایران، نبود تشکل و وجود سرکوب اعتراضات و غیره است.

گروه اتحاد بازنشستگان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🍁🍂
🔻جمهوری اسلامی در چند ماه اخیر و پس از فروکش اعتراضات سراسری جنبش زن، زندگی، آزادی، گسترده مدیران و اساتید دانشگاه که با نظر حکومت الزاما همراه نبودند، هرچند حتی اگر سکوت کرده بودند، اخراج کرد.
سوال اخراج اساتید دانشگاه به یک مناظره فرهنگی صداوسیمای ایران کشیده شد و محمد فاضلی، در اعتراض به قطع میکروفن و اینکه به او اجازه ندادند پاسخ شهاب اسفندیاری، کارشناس صداوسیما را بدهد، میکروفن را سمت پزشکیان پرتاب کرد و از مناظره خارج شد.
آیا نامزد اصلاح‌طلبان می‌تواند تفاوتی در وضع دانشگاه‌های ایران ایجاد کند؟

رادیو زمانه

گروه اتحاد بازنشستگان


https://www.tg-me.com/گروه اتحاد بازنشستگان/com.GEtehadbazneshastegan
2024/06/20 02:16:45
Back to Top
HTML Embed Code: