Telegram Group Search
موضوع : آیا کارشناسان حوزه ی دفع شبهات دینی در مقابل شبهات مخالفان دینی مجاز به سکوت در این مورد هستند یا نه؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۹ دقیقه و ۱۸ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
موضوع : آیا به بهانه ی اینکه دفاعیات کارشناسان دینی از دین ، نظر شخصی آنهاست ، می توان نسبت به اطمینان به اندیشه هایشان مشکوک شده و دست از دفاع از دین بردارند؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۸ دقیقه و ۱۴ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
موضوع : تحلیلی کوتاه در مورد دین و شریعت و نحوه ی تعامل فکری و عملی در برابر آنها

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۹ دقیقه و ۳۹ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
موضوع : مهمترین راهکار دین خدا برای اصلاح افراد جامعه و حکومتهای غیر دینی

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۷ دقیقه و ۳۰ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
عبادت
آیا بر اساس قرآن همه‌ی شئونات مادی و معنوی زندگی انسان مشمول عبادت می‌شود؟ در ضمن، شرایط عبادت مقبول بر اساس قرآن کدام اند؟

🔹گوینده: محمد حامدی
🔹زمان: ۳۳ دقیقه و ۴۵ ثانیه
🔹زبان: کردی

https://www.tg-me.com/انسان»قرآن»خوشبختی/com.mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۲۰۵

بخش : نهایی

با این وصف، اکثریت افراد بشر به انجام این وظیفه‌ی مهم تن نمی‌دهند، در حالی که آبادانی زمین، نیازمند بکارگیری همه‌ی استعدادهای موجود در میان همه‌ی انسانها در همه‌ی زمان‌ها است و با حضور تعداد کمی از انسانها، این وظیفه عملی نمی‌شود.

فَكَذَّبُوهُ فَأَهْلَكْنَاهُمْ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً وَمَا كَانَ أَكْثَرُهُم مُّؤْمِنِينَ [سوره الشعراء : آیه ۱۳۹]
آنان هود را تکذیب کردند، ما هم نابودشان کردیم؛ و در این، آیت و نشانه‌ای است (برای آگاهان)؛ ولی بیشتر آنان مؤمن نبودند!

وَمَا أَكْثَرُ النَّاسِ وَلَوْ حَرَصْتَ بِمُؤْمِنِينَ [سوره یوسف : آیه ۱۰۳]
و بیشتر مردم، هر چند اصرار داشته باشی، ایمان نمی‌آورند!

با توجه به این که خداوند، حق انتخاب آزادانه را به انسان بخشیده، تحقق خلافت ذکر شده را ناممکن ندانسته و انجام آن را در دو صورت میسر می‌داند:

۱. از ابتدای عمر بشر تا رسیدن به حدود پایانی آن، تعدادی از انسان‌ها به صورت فردی یا جمعی، در حد امکان به انجام این مأموریت پرداخته‌اند ؛ و ما در این مورد می‌توانیم به همه‌ی پیشرفت‌های علمی، صنعتی، کشاورزی و ... بشر اشاره کنیم گرچه هنوز همه‌ی استعدات موجود در زمین به رشد و شوفایی شایسته‌ی خود نرسیده است و بایستی این پروژه در نهایت، کامل شود.

وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ [سوره القصص : آیه ۵]
ما می‌خواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم!

۲. در نهایت، پس از اینکه انسان در زمینه‌ی تولید ادیان بشری همه‌ی توانش را به صورت جمعی صرف نمود و همه‌ی آنها را در بوته‌ی آزمایش نهاد و منجر به فساد و خونریزی در میان افراد بشر شدند و دیگر توانایی تولید هیچ گونه مکتب غیر خدایی را نداشت و از انجام این امر ناامید شد، به صورت آگاهانه و آزادانه و بدون حاکمیت جبر خدایی، به دین خدا بر می‌گردد و پروژه‌ی آبادانی زمین را کامل می‌کند؛ و بعد از وقوع سعادت همگانی انسانها، تا زمانی که خداوند آن را حکیمانه می‌داند، زندگی انسان بر روی زمین در این حالت شایسته ادامه خواهد یافت و به دنبال آن و بعد از پایان کار، خداوند، دوران ابتلای انسان بر روی زمین را به اتمام می‌رساند و قیامت کبرا آغاز می‌شود.

وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ [سوره الانبیاء : آیه ۱۰۵]
در «زبور» بعد از ذکر (تورات) نوشتیم: «بندگان شایسته‌ام وارث (حکومت) زمین خواهند شد!»

و من الله توفیق

محمد حامدی

@mohamadhamedy
موضوع : سخنی در باره ی غربت قرآن در میان اکثریت مسلمین اعم از افراد عادی و علمای دینی

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۹ دقیقه و ۴۷ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۲۰۶

بخش : اول

🔴 سوال :

چگونه می‌توان عاشق راستین خداوند شد؟ آیا عاشق شدن خداوند، ارتباطی با عرفان و تصوف دارد؟

🔵 جواب:

مرحله‌ی ابتدایی عشق این است که عاشق، آنچه را از زندگی می‌خواهد، در دست معشوق می‌بیند و عشق مذکور در این حالت، تقریباً وجهه‌ای معاملاتی دارد و این حالت، مشمول همه‌ی انواع عشق می‌شود و همه‌ی عاشقان، عشق خود را به صورت مقدماتی از این کانال می‌گذرانند؛ اما این وضعیت، بسیار ابتدایی است و هنوز عشق کامل حضور نیافته است و پس از طی مراحل و تجارب کاملی، عشق مورد نظر، از حالت معاملاتی به حالت شیدایی و پاکباختگی تبدیل می‌شود و عاشق، از معشوق هیچ گونه چیزی را نمی‌خواهد و تنها به این امر راضی است که معشوقش را دیدار و یاد کند.

البته اگر معشوق از جنس مخلوقات باشد ممکن است در کار عاشق جفا و بی‌وفايی بکند؛ اما اگر معشوق، خداوند دارای کمال مطلق باشد، هرگز بی‌وفایی نمی‌کند و آنچه را که عاشق، از زندگی می‌خواهد برایش فراهم می‌کند؛ زیرا مخلوق هرگز نمی‌تواند به غنا و بی‌نیازی مطلق برسد و تنها خداوند، غنی و بی‌نیاز است؛ لذا در عشق خدایی، جایی برای بی‌نیازی نیست، گرچه در حالات روحی عاشق، پاکباختگی موجود باشد.

بنابراین عاشق در همه‌ی حالات، کمالاتش را در معشوق می‌بیند و در عین پاکباختگی خود، احساس شکست و ناامیدی نمی‌کند.

روند ایجاد عشق خدایی بر اساس سوره‌ی حمد به قرار زیر است:

۱. عاشق در ابتدا به دنبال تأمین نیازمندی‌هایش از لحاظ مادی و معنوی می‌رود و اگر آنها را در نزد خداوند یافت قسمتی از عشقش به خداوند تأمین می‌شود.

۲. در این مرحله به این امر می‌پردازد که موانع موجود در راه زندگیش را برطرف نماید؛ که اگر این حالت نیز از طرف خداوند برایش تأمین شد، بخشی دیگر از عشقش به خداوند ایجاد می‌شود.

۳. در این مرحله عاشق، خواهان سرانجام‌سازی دنیا و آخرت خویش است و در ضمن برای مهار هوا و هوسش (که مانع خوشبختی‌اش می‌باشد) نیازمند کنترل همگانی خداوند در حضور و غیاب زندگیش از طریق ایمان به آخرت می‌باشد که در صورت تأمین این امر نیز قسمتی دیگر از عشق به خداوند حاصل می‌شود.

۴. عاشق در زندگیش با مظاهر رحمت خداوند سرو کار دارد و بایستی درست‌ترین روش بکارگیری آنها را از خالقش دریافت کند تا نعمت‌های مذکور موجب رشد و سعادت انسان در دو جهان شوند؛ در صورت تحقق این امر نیز قسمتی دیگر از عشق خدایی ایجاد می‌شود.

۵. در نهایت عاشق مسلمان این را می‌داند که نتایج اسباب ذاتی نیست و تنها در اختیار خداوند است؛ لذا بعد از بکارگیری آنها از جانب انسان بر طبق فرمان خداوند نتایج آنها را از خداوند رحمان می‌خواهد و با انجام این کار مهم، قسمتی دیگر از عشق خدایی تأمین می‌شود.

محمد حامدی

@mohamadhamedy
موضوع : تحلیلی در باره ی معنای واژه ی شهید در قرآن و دیدگاه مسلمانان در باره ی آن

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۱۱ دقیقه و ۳۲ دقیقه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۲۰۷

بخش : نهایی

در سوره‌ی حمد برای تأمین موارد اول و دوم آیه‌ی (الرحمن الرحیم) بیان شده و برای مورد سوم آیه‌ی (مالک یوم الدین) و برای مورد چهارم آیه‌ی (ایاک نعبد) و برای مورد پنجم آیه‌ی (و ایاک نستعین) بکار رفته است.

با انجام دقیق این مراحل مقطع اولیه و معاملاتی عشق ایجاد می‌شود اما برای تأمین عشق کامل خدایی به حضور دو فاکتور مهم عرفان و تصوف قرآنی یا به تعبیر قرآن، تزکیه، فواد و نفس مطمئنه نیاز پیدا می‌کنیم؛ که از طریق مراحل چهارگانه‌ی ذیل انجام می‌گیرد:

۱. شناخت حق و باطل و همچنین خیر و شر و ایجاد قناعت عقلی نسبت به این که سود مادی و معنوی منحصر به فرد انسان تنها در دین خداوند یافت می‌شود.
۲. تبدیل مفایم ذهنی حاصله به ایمان دینی قلبی و پذیرش آن در زندگی و دادن فرماندهی زندگی به آنها در عمل، زیرا شناخت ذهنی صرف برای ایجاد حرکت در زندگی انسان کافی نیست؛ بلکه نیازمند ایمان قلبی است چون قلب دارای خصوصیت عمل گرایی است و از این طریق مفاهیم دریافتی وارد زندگی روزمره می‌شود.

۳. بکارگیری عملی مفاهیم دریافتی در زندگی روزمره و شروع مبارزه با نفس و شیطان؛ که غالباً با کلف و سختی همراه است. و این مرحله سخت‌ترین مرحله‌ی ایمان دینی است و اکثر مسلمانان در طول تاریخ، در این مرحله باقی می‌مانند و طعم شیرین عشق الهی را حس نمی‌کنند؛ چون تنها بعد از گذر موفقیت آمیز از این مرحله، عشق خدایی ایجاد می‌شود.

۴. بعد از تجربه‌ی عملی مراحل قبل و ترک کامل گناهان، به نفس مطمئنه می‌رسیم و حلاوت و شیرینی ایمان و عشق دینی ایجاد می‌شود که در این مرحله، عشق به خداوند  ظهور می‌یابد و باید تا حصول این مقطع، صبر نمود؛ البته این عشق غیر قابل توقف است و تا زمان مرگ در دنیا ادامه می‌یابد و در عالم برزخ و آخرت نیز تا ابد ادامه می‌یابد.

نکته‌ی اساسی در این مورد این است که انسان در هیچ گونه حالتی به بی‌نیازی از خداوند نمی‌رسد و همیشه و در هرحال، مخلوق و نیازمند به خدا باقی می‌ماند.

اما موضوعی که درباره‌ی عرفان و تصوف لازم است بیان شود این است که کار عرفان تبدیل معانی عقلی به لذایذ روحی از طریق تجربه‌ی عملی است. و کار تصوف نیز پالایش روح انسان از رذایل و اتصاف آن به فضایل است که در نهایت، به ایجاد رابطه‌ای عاشقانه با خداوند منجر می‌شود و در یک جمله می‌توان گفت کار عرفان و تصوف قرآنی، ایجاد یقین است که منجر به عشق خدایی می‌شود؛ ضمناً برای ایجاد یقین قرآنی به حضور همزمان دو فاکتور اساسی نیاز داریم:

۱. قناعت علمی و عقلی انسان در مورد برتری دین خدا بر مکاتب ساخته‌ی بشر برای ایجاد خوشبختی بشر در دنیا و آخرت به صورت مقایسه‌ای.

۲. پالایش روح انسان از گناهان و پلیدی‌ها و اتصاف آن به فضایل
همچنین عرفان و تصوف تنها زمانی مورد اعتماد دین خدا قرار می‌گیرند که از صافی قرآن و سنت صحیح نبوی عبور داده شوند و مورد تأیید کامل آنها قرار گیرند، در غیر این صورت نمی‌توان آنها را در راستای تربیت نفس انسان بکار گرفت. زیرا در این صورت انسان، در کار تربیت نفس دچار افراط و تفریط و انحرافات عقیدتی و عملی می‌شود؛ بنابراین ایجاد عشق خدایی به همه‌ی مراحل یازده گانه‌ی مذکور نیازمند است؛ و با حذف هیچ کدام از آنها عشق کامل خدایی میسر نخواهد شد.

در ضمن عرفان و تصوف مورد تأیید قرآن، در هنگام ایجاد حلاوت و شیرینی ایمان در نفس مطمئنه ایجاد می‌شود؛ و برای حصول عشق شیرین خدایی، به شدت به آن دو فاکتور اساسی نیازمندیم.


ومن الله توفیق ...

محمد حامدی

@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۲۰۸

بخش : اول

🔴 سوال:

سیر تاریخی معنای زندگی در تاریخ عمر بشر در ارتباط با قضیه‌ی خوشبختی انسان و آثار و توابع آن را از دیدگاه مکاتب بشری و قرآن به صورت خلاصه بیان نمایید.

🔵 جواب :

انسان در میان مخلوقات جهان آفرینش  جزو آن دسته از موجودات است که از عقل فلسفی و ابزاری برخوردار بوده و از طریق این دو فاکتور ارزشمند تمدن فکری و مادی شگرف و پیچیده‌ی کنونی را بوجود آورده و خواهد آورد؛ لذا در این راستا شایسته است که در راستای قدر دانی از خداوند متعال بسیار شاکر باشد و تمام سعی خود را صرف این امر بکند که این نعمت بزرگ را با وجود حیاتی بودنش ، این پدیده‌ی تاریخ ساز را آسیب شناسی کند؛ زیرا بر اثر وجود جهل و هوا در بشر دچار انحراف و بحران شده و آثار مخرب بسیاری در اثر آن بوجود آمده است؛ گرچه در مقابل ، آثار گرانبهای بسیاری را نیز موجب شده است تا بدین وسیله آثار مخرب مادی و معنوی موجود در زندگی بشر حذف شود و پس از اصلاحات حاصل از این گونه آسیب شناسی، زندگی سعادتمندی را برای خود و جهانیان بسازد.

قضیه‌ی زندگی معنادار و به عبارت دیگر پروژه‌ی معنویت از آثار قطعی وجود عقل خدادادی است که از همان اوایل عمر بشر موجد تولید انواع نظریه‌های فلسفی شده است؛ از منظر عقلی زندگی معنادار، آرام‌بخش است اما از لحاظ خواهش‌های نفسانی، مزاحم زندگی مطلوب بشر است؛ لذا در کل می‌توان گفت از همان اوایل عمر بشر این دو نوع دیدگاه در قالب بسیار ابتدایی وجود داشته و همیشه در تقابل با هم صف آرایی کرده‌اند و این جدال دیرین تاکنون نیز ادامه داشته و در آینده نیز تداوم می‌یابد. لذا از همین ابتدا بایستی تکلیف خود را با این دو موضوع اساسی (هوا و هوس – عقل) روشن کنیم تا به صورت مستدل به دیدگاه مفیدی برسیم و از این طریق کاخ خوشبختی خود را بسازیم و دیگران را نیز به حضور در آن دعوت نماییم.

به صورت خلاصه می‌توان محصولات فکری بشر در این زمینه را در چند گروه دسته بندی نمود:

۱. گروهی از انسان‌ها معتقدند که زندگی انسان با معناداری دچار سختی و رنج می‌شود و بدنبال آن تکالیفی شاق بر زندگی انسان تحمیل می‌شود؛ لذا زندگی را بدون معنا تفسیر می‌کنند و معتقدند که زندگی برای زندگی است و هدف خاصی در کار نیست؛ پس باید دنباله‌رو خواهش‌های نفسانی شد و پوچ‌گرایی را برای خود و انسان‌ها برمی‌گزینند که در میان فلاسفه به نهیلیست‌ها معروف شده اند.


محمد حامدی

@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۲۰۹

بخش : دوم

۲. گروهی دیگر معتقدند معنای زندگی غریزی است و لازم نیست که از لحاظ فکری بدان نگریست بلکه باید فرماندهی زندگی را به غرایز و اهواء بشر سپرد تا از این طریق زندگی شیرین و مورد رضایت تحقق یابد و عقده‌های روانی از زندگی بشر حذف شوند که این‌ها در میان متفکران بشر به عیاشان و هواپرستان مشهور هستند.

۳. گروهی دیگر زندگی را معنادار می‌دانند و معتقدند انسان بدون معنا نمی‌تواند زندگی سعادتمندی داشته باشد اما هدف زندگی را از تولد تا مرگ تعریف می‌کنند و معتقد به ادامه‌ی حیات پس از مرگ نیستند و انسان و جهان هستی را بدون خدا و سرانجام می‌دانند و معنویت موجود در حیطه‌ی مادی را می‌پسندند و به امور ماورائی و زندگی اخروی معتقد نیستند که این‌ها در دیدگاه فلاسفه به ماتریالیست‌ها معروفند.

۴. گروهی دیگر معتقدند معنویت از امور یقینی نیست و چیزی که واضح نیست لازم نیست خود را در دام آن گرفتار نمود؛ چون حاصل تفکرات بشر را در این رابطه قانع کننده و آرام‌بخش نمی‌دانند؛ پس گاهی در زندگی با معنویت زندگی می‌کنند و گاهی بدون معنا زندگی را سپری می‌کنند که این‌ها از دیدگاه متفکرین، به شکاکان معروف هستند.

۵. گروهی دیگر زندگی را معنادار می‌دانند اما در مورد این که آیا منشأ معنا داری زندگی، انسان است یا جهان آفرینش اختلاف نظر دارند که همین امر  خود باعث جدایی آنها از همدیگر می‌شود.

۶. گروهی دیگر به معناداری زندگی انسان و جهان آفرینش معتقدند با این تفاوت که آنها زندگی مادی را برای بشر نمی‌پسندند و باور دارند که بایستی با زحمت و ریاضت روحی به زندگی معنا بخشید و از این طریق رنج‌ها را درمان نمود و به سعادت نایل شد که این‌ها به اهل تصوف، مشهور هستند.

۷. گروهی دیگر به زندگی معنادار معتقدند و به این امر باور دارند که ما خود نباید به زندگی معنا بدهیم بلکه خدایی که انسان و جهان آفرینش را خلق نموده معنای زندگی را تعریف نموده و هدف از زندگی انسان را امتحان ،  بندگی خدا، جانشینی خداوند در زمین، عمران و آبادانی زمین، اجرای پروژه‌ی اخوت، رشد استعدات مادی و معنوی بشر، تداوم زندگی ابدی و سعادتمند در جهان آخرت، فرمانبرداری از خداوند بی‌نهایت علیم، حکیم و رحیم و ... می‌دانند. و با خوشی‌ها و ناملایمات زندگی تعاملی خداپسند دارند و این گونه زندگی سعادتمندی را برای خود و افراد بشر می‌پسندند که این‌ها به الهیون و دینداران معروف هستند.

مسئله‌ی بسیار مهم در این جا این است که همه‌ی تلاش‌های فکری مذکور در راستای زندگی سعاتمند بشر انجام شده است؛ لذا بایستی به صورت خلاصه زندگی سعادتمند را تعریف نمود و دستجات هفت‌گانه را به چالش کشید و با محک عقل آنها را منصفانه سنجید تا بدین وسیله نظریه‌ی موفق و حق را شناسایی کنیم و زندگی خود را با کامرانی سپری نماییم و از آسایش و آرامش هر دو جهان برخوردار شویم.

محمد حامدی

@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۲۱۰

بخش : سوم

به صورت اشاره باید گفت انسان موجودی است که از جسم و روحی تشکیل شده است و به شیوه‌ی غریزی و فطری خواهان رشد جسمی و روحی خود و دیگران است و از محرومیت و فقر مادی و معنوی بیزار است که تمدن مادی و فرهنگی بشر حاصل این تلاش فطری است.

براساس تفکر قرآنی، بشر موجودی بی‌نهایت‌خواه است و هرگز محدویت را خواهان نیست و براساس حس حب بقا و جاودانگی، به دنبال تأمین همه‌ی نیازهای مادی و معنوی بی‌نهایت خود می‌باشد؛ بنابراین خوشبختی از این منظر عبارتست از تأمین همه‌ی آرزوهای مفید و ممکن بشر از لحاظ مادی و معنوی در دنیا و آخرت و حفظ دستاوردها از فنا و نیستی و حذف غم و ترس مضر و ایجاد آسایش و آرامش ابدی انسان که این امر مهم هرگز در حیات موقت دنیا ممکن نیست لذا ضروری است که زندگی انسان بعد از مرگ نیز تداوم یابد؛ زیرا تأمین آرزوهای بی‌نهایت بشر از طریق وجود دو امر اساسی تأمین می‌شود:

۱. وجود زمان بی‌نهایت

۲. وجود امکانات بی‌نهایت

با تحلیلی ساده می‌توان گفت که گروه‌های هشتگانه‌ی مذکور بر اساس سه فاکتور اساسی تولید شده‌اند که بایستی در رابطه با خوشبختی انسان به صورت خلاصه آنها را به چالش کشید تا از این طریق روشن شود که کدامیک از آنها توانایی تأمین زندگی سعادت‌بخش را دارند تا بدین وسیله آن‌ را برای خود و انسان‌ها برگزینیم و در نتیجه‌ی آن سعادتمند شویم. منشأ تفکرات حاصله عبارتند از:

۱. هوا و هوس

۲. عقل خالص و تنها

۳. عقل و دین

بر همگان واضح است که هوا و هوس  فاقد ارزیابی عقلی است و با حکمت و دانش سر ناسازگاری دارد و مبنای کارش بر لذت صرف گذاشته شده است؛ حال تفاوتی نمی‌کند که لذت مذکور حکیمانه، علیمانه و عاقلانه باشد یا نباشد که البته چنین عامل کوری هرگز نمی‌تواند راه سعادت بشر و مکانیزم تحقق آن را تولید کند و جز تخریب مادی و معنوی ثمر دیگری برای بشر نداشته و ندارد و در یک جمله می‌توان گفت قریب به اتفاق ناملایمات مادی و معنوی زندگی بشر از این عامل نامبارک تولید شده است؛ لذا بر ما لازم است که از این عامل مخرب و ویرانگر سعادت انسانی بر حذر شد.

در مورد عقل خالص و تنها نیز باید گفت عقل انسان همیشه در میان دو عامل محدود کننده‌ی زمان و مکان محاصره شده و برای همیشه در اسارت این دو امر قرار دارد و تا ابد از این امر رنج می‌برد؛ به عبارت دیگر انسان در زمان حال حضور دارد و گذشته را به صورت محسوس، کاملاً در اختیار ندارد و آینده نیز هنوز نیامده است؛ لذا اندیشه‌های ساخته‌ی عقل تنها و خالص بشر نه در گذشته محک جدی و کاملی را دیده‌اند و نه هنوز آیندگان آمده‌اند تا آنها را به چالش بکشند؛ بنابراین نمی‌توان به صورت قطعی و اطمینان بخش و یقینی بر آنها تکیه نمود و زندگی دنیوی و اخروی انسان را از لحاظ مادی و معنوی با سعادت جامع و مانع قرآنی هماهنگ و تولید نمود.

محمد حامدی

@mohamadhamedy
موضوع : دین خدا در طول تاریخ بیشتر از کدام عامل ضربه خورده است ؟ آیا راه علاجی وجود دارد؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۷ دقیقه و ۴۸ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
موضوع : آیا مقصر اصلی ضعف مسلمانان در طول تاریخ تاکنون ، دشمنان دین خدا همچون صهیونیسم جهانی بوده یا عدم التزام عملی دینی مسلمان بوده ؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۹ دقیقه و ۲۱ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
موضوع : آیا امیدی به تشکیل امت اسلامی در آینده ی زندگی بشر وجود دارد یا نه ؟

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۵ دقیقه و ۳۵ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
موضوع : بهترین نوع تعامل با غریزه ی جنسی و سایر غرایز

بخش : اول

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۱۰ دقیقه و ۳۶ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
دوران جوانی
بهترین نوع تعامل با غریزه‌ی جنسی و سایر غرایز

بخش پایانی
گوینده: محمد حامدی
زمان: ۳۰ دقیقه و ۱۱ ثانیه
زبان: کردی

https://www.tg-me.com/انسان»قرآن»خوشبختی/com.mohamadhamedy
Forwarded from محمد حامدی
موضوع : دیدگاه قرآن در مورد نحله های فکری و عملی موجود در میان مسلمانان همچون دنیاگرایان ، فقیهان ، عقل گرایان ، تجربه گرایان و عرفا و راهکار منحصربفرد قرآن در زمینه ی دینداری مورد نظر خداوند

گوینده : محمد حامدی

زمان : ۱۲ دقیقه و ۱۶ ثانیه

زبان : کردی
@mohamadhamedy
پیام روزانه ی قرآنی شماره : ۲۱۱

بخش : پایانی

اما هرگاه عقل و دین، با هم ضمیمه و همکار شوند نواقص موجود در عقل تنها برطرف خواهد شد؛ زیرا خدایی که کمال مطلق، بی‌نهایت علیم، حکیم و رحیم است هدایت عقل خالص را برعهده می‌گیرد و از این طریق دستاوردهای مفید آن را حفظ و تقویت می‌کند و نواقص آن را برطرف و جبران و اصلاح می‌کند؛ بنابراین دین خدا هرگز عقل خالص انسانی را محذوف و مخدوش نمی‌کند بلکه تنها تأیید کننده‌ی دستاوردهای مفید عقل است و نواقص آن را برطرف می‌کند تا از این طریق به صورت جامع و مانع راه خوشبختی انسان شناسایی شود و بشر به آنچه از زندگی دنیوی و اخروی از لحاظ مادی و معنوی می‌خواهد برسد.

مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ [سوره النحل : آیه ۹۷]
هر کس کار شایسته‌ای انجام دهد، خواه مرد باشد یا زن، در حالی که مؤمن است، او را به حیاتی پاک زنده می‌داریم؛ و پاداش آنها را به بهترین اعمالی که انجام می‌دادند، خواهیم داد.

در خاتمه خوانندگان گرامی را به کتاب‌های (انسان در جستجوی خوشبختی، چرا معامله با خداوند و نگاهی بر انسان شناسی قرآنی، نوشته‌ی محمد حامدی) ارجاع می‌دهیم تا به صورت مستدل و مفصل این امر ثابت شود که با وجود همکاری عقل و دین (خدا)، زندگی سعادتمند امری ممکن و ساده است و خصوصاً انسان معاصر را از سرگردانی موجود در مکاتب بشری نجات می‌دهد.

و من الله توفیق ...

محمد حامدی

@mohamadhamedy
2024/08/19 09:06:49
Back to Top
HTML Embed Code: