Telegram Group Search
#حزب_سوسیال_دموکرات_و_لائیک_ایران برگزار می کند:

در حال برگزاری است :

کنفرانس تخصصی توسعه پایدار و همه جانبه در ایران ایران فردا


شنبه دوم تیر ماه

https://us02web.zoom.us/j/85385591746?pwd=NFpOVWxUWmRVV3ZnMjdneGhOL2owUT09 : لینک ورودی
بیانیه تحلیلی 
حزب جمهوریخواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران 
درباره انتخابات تیر ماه ۱۴۰۳

"گرمی" بازار انتخاب "رئیس جمهور" در رژیم ولایت فقیه:
در رژیمی که بر اساس قوانین آن، ولی فقیه حاکمیت می کند و ملت جای خود را به امت می‌دهد، دیگر ملت تصمیم گیرنده نیست بلکه این ولی فقیه است که به جای ملت تصمیم می‌گیرد. بنابر این طبیعی به نظر می‌رسد که ولی فقیه، رئیس "جمهور" خود را به تنهائی انتخاب کند. اگر این واقعیت را بپذیریم، یکبار دیگر پذیرفته‌ایم که در جمهوری اسلامی که بر اساس قانون اساسی آن، ولایت فقیه و نه ملت، تصمیم گیرنده اصلی است، پس تشریفات انتخابات ریاست جمهوری مضحکه‌ای بیش نیست.
بنابراین نباید در دام این بازار گرمی‌ها، تحت پوشش مجادله بین کاندیداهای شورای نگهبان افتاد. به راستی باید در نظر داشت که این ترفندها سر و صدائی بیش برای انتخاب یک مکتبی کاسبکار دیگر و یک وامانده در باتلاق های متعفن ارتجاع، در هیبت خرابکاری و ویرانگری به نام رئیس جمهور، مفهوم دیگری ندارند. اصولاً رئیس جمهور در حکومت اسلامی نقشی غیر از « تدارکاتچی» ولی فقیه نمی تواند داشته باشد. از سوی دیگر، نافرمانی، تحریم فعال و کنشگرانه برای ادامه  راه مقاومت مدنی، در طیف گسترده و رنگین کمان مخالفان جمهوری اسلامی، چنان دامن گسترانیده که گوئی ملتی یکپارچه، از دانشجو، دانش آموز، آموزگار، کاسب، صنعتگر، کارمند، کارگر، برزگر، کشاورز، کارآفرین، بازنشسته و بیکار همه به پا خاسته‌اند تا این آخرین وامانده نکبت‌بار جمهوری اسلامی را بر زمین بزنند و از آن گذر کنند.
افزایش اختناق و فشار:
دیکتاتور آخرین نفس هایش را می کشد و واپسین ترفندهایش را به کار می‌گیرد تا چند صباحی دیگر بر عمر مملو از خیانت  و جنایت خود بیفزاید. رژیم حاکم، طرفدارن آزادی، مبارزان حقوق انسانی، زنان سنت شکن، سخت‌کوش و حق‌خواه، کارگران و سندیکالیست های زجر کشیده و معلمان مسئول و پیشرو را حتی در زندان ها راحت نمی‌گذارد؛ برای آنان حبس‌های اضافه می برد، هر روز خبرنگاران را می‌دزدد، به زندان می‌اندازد و مفقودالاثر می کند و می کشد؛ بازار احکام دادگاه ها و بگیر و به بندهای امنیتی ها، با توسل به حبس، شلاق، محکومیت‌های پی در پی، فرستادن به سلول های انفرادی و انتقال های تنبیهی زندانیان بی گناه، از این زندان به آن زندان، را گرم نگه می دارد که ترس را بر جامعه غالب کند. هر کدام از برگزیدگان شورای نگهبان که پرونده های قطوری از خلافکاری، جنایت، دزدی، تجاوز به حقوق مردم و غارت مال ملت را با خود حمل می کنند، در رادیو تلویزیون های دولتی به طور مضحکه آمیزی به نمایش درآمده اند.
رویای اصلاح‌طلبی شما و گزینه ما:
پس از ۴۵سال، باز آزمودن خطاهایی که در همه زمینه ها شکست خورده اند و غیر از تخریب، تاراج و بی آبروئی جهانی چیزی نیافریده اند، دور از خردمندی است.
اما باز مشاهده می شود که عده‌ای هنوز به دنبال «اصلاحات» هستند و این تلقین را اشاعه می دهند که با  دست زدن به تغییراتی سطحی و روبنائی می توان از وضعیت کنونی بیرون آمد. به درستی آشکار است که نه رژیم و نه مبلغان آن اعتبار و توانائی لازم و کافی برای از میان برداشتن مشکلات جامعه کنونی ایران را ندارند. پس از نظر ترقی خواهان، روشنفکران، آینده نگران و مبارزانی که رژیم جمهوری اسلامی را «خرد تیره» دانسته و آن را از بیخ و بن قبول ندارند، باید کلیت رژیم را مورد هدف قرار داد.  نباید با اصلاح طلبان حکومتی و همه افراد و عواملی که به شکلی می خواهند با تغییراتی رویائی و غیر منطقی جمهوری اسلامی را نگه دارند، دمی همکاری کرد.
به ویژه از زمانی که یکی از اصلاح‌طلبان به نام «پزشکیان» در میان برگزیدگان شورای نگهبان تعبیه گردیده است، طیف اصلاح‌طلبان حکومتی باورشان شده که رژیم سیاست هایش را تغییر خواهد داد، تا جایی که «اصغرزاده» در مصاحبه خود می‌گوید "اگر یک تیر در خیابان ها به روی مردم خالی شود، پزشکیان استعفا خواهد داد". پرسش این است که آیا واقعا امکان دارد پزشکیان حریف روش های نهادینه شده در سپاه و امنیتی‌های زیر فرمان خامنه‌ای بشود؟ اگر پاسخ آری است، چگونه؟
از نظر ما شایسته است که اپوزیسیون مستقل و آزاد و جمهوریخواه وارد این رویا ها نشود و همه اراده و نیروی خود را در ساماندهی خودگردان واحدهای مقاومت به کار گیرد. مردم باید از افراد و سازمان های مورد اعتماد خود حمایت کنند و در کنار نمایندگان واقعی، درستکار و شناخته شده در هر منطقه ای از کشور، برای تدارک تشکیل مجلس شورای ملی موقت جمهوری ایران وارد عمل شوند. 
به زودی این رژیم خواهد افتاد، از هم اکنون اپوزیسیون مستقل و آزاد و جمهوریخواه باید خود را متشکل کند.

حزب جمهوریخواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران 
ا تیر  ۱۴۰۰۳ برابر با ۲۱ ژوئن ۲۰۲۴ 
( مصوبه سومین کنگره حزب جمهوریخواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران)
کتابی درباره طبیب نامور ملَی و مصدقی «دکتر #مهدی_آذر »

کتاب دکتر #مهدی_آذر طبیب نامور، از سران #جبهه_ملی_ایران ، وزیر فرهنگ دکتر #محمد_مصدق رهبر فقید نهضت ملّی ایران حاوی گفته و نوشته‌های تخصصی پزشکی، ادبی و تاریخی – سیاسی وی منتشر شد.
جای خالی کتاب‌هایی درباره خدمات علمی، پزشکی و سیاسی ایشان همواره احساس می‌شد که اکنون با انتشار این کتاب بخشی از این خلأ پر شد.
این کتاب شامل چهار بخش است. که بخش نخست کتاب به مقالات و یادداشت‌های فرهنگی و ادبی بر می‌گردد. بخش دوم کتاب که بخش مهم و مطول‌تر از دو بخش دیگر است، حاوی مقالات و یادداشت‌های سیاسی و اجتماعی می‌باشد. بخش سوم کتاب مقالات و یادداشت‌های پزشکی ایشان را شامل می‌شود و بخش چهارم و پایانی مربوط به آلبوم تصاویر ایشان می‌باشد.
ادامه در :
https://jebhemeliiran.org/?p=3668
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مخالفت دکتر حسین موسویان، ریاست شورای مرکزی جبهه ملی ایران با انتخابات جمهوری اسلامی

@NFIfans
هواداران جبهه ملی ایران pinned «جبهه ملی ایران در انتخابات فرمایشی شرکت نمی کند هموطنان عزیز! ملت شرافتمند ایران! «نظام جمهوری» یک سیستم حکومتی است که بر مبنای اصول دموکراسی و در شرایط وجود آزادی‌های سیاسی مانند آزادی احزاب، آزادی اجتماعات، آزادی مطبوعات، آزادی انتخابات و آزادی مردم برای…»
سالروز بمباران شیمیایی سردشت
هفتم تیر ماه ۱۳۶۶ شهر سردشت مورد حمله سلاح‌های شیمیایی ارتش عراق قرار گرفت. مردم شهر در آغاز حمله هوایی با تصور بمباران‌‌های رایج به پناهگاه‌ها رفتند اما با استشمام بوی تند گاز خردل و آسیب‌های ناگهانی تنفسی به سرعت به سمت ارتفاعات حرکت کردند.
این حمله مستقیما به سمت غیرنظامیان و مردم عادی شهر انجام شد و طی آن ۱۱۳ نفر کشته و ۸ هزار نفر دچار آسیب‌های مادام العمر شیمیایی شدند.
شهر سردشت پس از هیروشیما و ناکازاکی سومین شهر قربانی سلاح‌های کشتار جمعی تاریخ شد و حمله شیمیایی سردشت در تاریخ جنگ، بزرگ‌ترین عملیات بمباران شیمیایی با هدف قرار دادن مردم و غیر نظامیان در تاریخ لقب گرفت.
این سلاح‌ها توسط کشورهای اروپایی منجمله فرانسه و آلمان، در اختیار ارتش عراق قرار گرفته بود.

@NFIfans
4_6048402250236170999.mp4
36.5 MB
نظرات دکتر بهروز برومند پزشک ملی مصدقی، درباره انتشار کتاب دکتر مهدی آذر

@NFIfans
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
۸ تیر ماه همزمان با آغاز فرآیند انتصاب رئیس دولت جمهوری اسلامی جنگل‌های زاگرس در حوالی مریوان آتش گرفت.
انجمن‌های مردم نهاد و گروه‌های داوطلب مردمی در حال حاضر در حال مبارزه با آتش سوزی هستند.

@NFIfans
الهام علی‌اف ریاست دولت باکو پارلمان این دولت را منحل کرد.

@NFIfans
Forwarded from ایران بوم
۱۰ تیرماه، روز بزرگداشت صائب تبریزی، گرامی باد.
@iranboom_ir
 
میرزا محمدعلی صائب تبریزی از شاعران نامدار عهد صفویه در حدود سال ۱۰۰۰ هـ.ق در اصفهان متولد شد.

صائب خود شاگرد حكیم شفایى بود. كلیات اشعارش شامل: قصیده و غزل و مثنوى است، اما آنچه از شعرش مایه‏ شهرت وى شده، غزل است كه قسمت اصلى و اكثر دیوانش را پدید آورده است. از آثار وى می توان به  «دیوان» شعر، كه تعدا ابیات آن را از بیست هزار تا سیصد هزار برآورد كرده ‏اند، منتخباتى از «دیوانش» تحت عناوین: «مرآت الجمال»، «آرایش نگار»، «میخانه» و «واجب الحفظ»، مثنوى «قندهارنامه»، كه به امر شاه عباس ثانى در فتح قندهار سرود، «سفینه بیاض»، منتخبى از اشعار شعراى عصر اول شعر تا زمان خویش اشاره کرد.

***

«نگاه کج» نتوانند سوی « ایران » کنند
ز بیم تیغ کجش، خسروان ملک ستان !

سر به سر سجده شکرست ز پل « زرین رود »
که مقام طرب « خسرو ایران » شده است

شکستگی نرسد خامه ترا صائب !
که سرخ کرد ز گفتار ، روی ایران را

دگربار از جلوس شاه دوران
دو چندان شد نشاط اهل ایران

_
 کانال تلگرامی ایرانبوم
https://www.tg-me.com/iranboom_ir/43700
گفت و گوی دکتر موسویان ریاست شورای مرکزی جبهه ملی ایران با مهندس شریعتمداری درباره کنگره آزاد ملی ایران
گرداننده: آلن اکباتانی

https://www.clubhouse.com/invite/G9xeTEcs
Forwarded from بهمنی قاجار
یکصدمین سالگرد شهادت میرزاده عشقی


امروز دوازدهم تیرماه ، صدمین سال شهادت عشقی است ، شاعر جوانی که ایده و آرمانی جز ایران پرستی و آزادیخواهی و عدالت اجتماعی نداشت ، درست است که شاعری جوان که سی و یک سال بیشتر در این جهان زیست نکرد و در زمانه ای پر آشوب زندگی می کرد و با گرفتاریها و مشکلات فراوان شخصی و اجتماعی دست به گریبان بود ممکن است در نظریات و افکار سیاسی و اجتماعی خود دچار تندروی ها و اشتباهاتی گردد و به ویژه با توجه به‌ طبع شاعری، در مواردی احساسات به او غلبه نماید ، مدعی نیستیم که عشقی نمونه یک متفکر و یا فیلسوف و سیاستمدار پخته بود اما عشقی با همه خامی ها و ناپختگی هایش ، نمونه و سرآمد یک عاشق ایران و دلباخته آزادی و عدالت بود، اشعار و آثار عشقی یک منظومه فکری از ایران پرستی و آزادیخواهی و عدالت طلبی است ، عشقی در آثار بی مانندش هم چون نمایشنامه رستاخیز شهریاران ایران ، آرمان خود به احیای عظمت ایران را به تصویر می کشد ، در نمایشنامه کفن سیاه به مساله مهم زنان می پردازد و عمق دلبستگی و علاقه اش به آزادی زن و حقوق زن را نشان می دهد . در جمهوری نامه و سایر آثاری که منجر به ترور ناجوانمردانه اش به وسیله گماشتگان رضاخان سردارسپه گردید ، نفرتش از دیکتاتوری و عشق خود به آزادی را برای ما به یادگار گذاشته است ، عشقی صدای رسای ایران پرستی و آزادیخواهی بوده و هست ، در آن جا که از عشق وطن می گوید :

خاکم به سر ز غصه بسر ، خاک اگر کنم
خاک وطن که رفت چه خاکی بسر کنم
من آن نیم که به مرگ طبیعی شوم هلاک
وین کاسه خون به بستر راحت هدر کنم
معشوق عشقی ای وطن ، ای عشق پاک
ای آن که ذکر عشق تو شام و سحر کنم

همان قدر که ایران را دوست دارد از ایران دوستی قرائت استبدادی ندارد برای همین مجذوب رضاخان نمی گردد بلکه در برابرش می‌ایستد و به معشوق خود یعنی آزادی ابراز ارادت کرده و می گوید :
ای دل از حال من و بلبل چه میپرسی برو
ما دو تن شوریده را کاری به جز فریاد نیست
به به از این مجلس ملی و آزادی فکر
من چه بنویسم قلم در دست کس آزاد نیست
رای من اینست کاندید از برای انتخاب
اندرین دوره مناسب‌تر کس از شداد نیست
حرف های تازه را فرعون هم ناگفته بود
بلکه از چنگیز هم تاریخ را در یاد نیست
ای خدا این مهد استبداد را ویران نما
گرچه در سرتاسرش یک گوشه ای آباد نیست

آرمان عشقی ، احیای عظمت ایران و آزادی و دموکراسی و عدالت اجتماعی برای مردم ایران بود او برای از دست رفتن عظمت ایران غمگین بود ، چنانچه جایی در ستایش عظمت باستانی می سراید:

واندر آن پرده ، بسی نقش و صور میدیدم
بارگه های پر از زر و زیور میدیدم
یک به یک پادشهان را به مقر می دیدیدم
همه بر تخت و همه، تاج به سر میدیدم
همه با صولت و با شوکت وفر میدیدم
صف به صف لشکر با فتح و ظفر میدیدم
وز سعادت همه سو، ثبت اثر میدیدم


در همان حال از تیره بختی امروز ایرانیان شکوه و گلایه کرده و می گوید:
این خرابه قبرستان نه ایران ماست
این خرابه ایران نیست ، ایران کجاست

اما عشقی به آینده ایران امیدوار بود و امیدواری خود به آینده ایران را از جانب اشوزرتشت در پیامی که گویا به جوانان امروز ایران هم هست ، این چنین فریاد می زند :

در همین گهواره خفته ، نطفه آیندگان
نطفه این مردگانی را که بینی زندگان
از همین گهواره ، تا چند دگر فرزند چند
سربرآرد سر بسر ، ایران از ایشان سربلند
بعد از این اقبال ایران را ، دگر افسوس نیست
لکه ای در سرنوشت کشور سیروس نیست
من ابر اهریمن ایرانیان غالب شدم
حافظ ایران بود یزدان و من غایب شدم


روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

https://www.tg-me.com/bahmanighajar
جبهه ملی ایران در انتخابات فرمایشی شرکت نمی کند
هموطنان عزیز! ملت شرافتمند ایران!
«نظام جمهوری» یک سیستم حکومتی است که بر مبنای اصول دموکراسی و در شرایط وجود آزادی‌های سیاسی مانند آزادی احزاب، آزادی اجتماعات، آزادی مطبوعات، آزادی انتخابات و آزادی مردم برای گزینش کاندیدای مورد نظر خود، شکل می‌گیرد. در «نظام جمهوری»، افراد ملت یا مستقیم و یا به طور غیرمستقیم و از طریق پارلمان، فردی واجد تمام صلاحیت‌های لازم را به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب می‌کنند تا اداره امور کشور را برای دوره‌ای معین در اختیار گرفته و در مقابل مردم و نمایندگان آنها پاسخگو باشد.
در ساختار حکومت جمهوری اسلامی، رئیس‌جمهور، فردی فاقد اختیار در سیاست‌های کلان و مهم کشور بوده و به قول یکی از انتخاب‌شدگان سابق، یک «تدارکاتچی» بیشتر نیست و حق اِعمال حاکمیت به نمایندگی از جانب ملت را ندارد. در این ساختار به کار بردن واژه «رئیس‌جمهور» بدون مُسمی بوده و انتخاب رئیس‌جمهور کلا بلا موضوع است.
صرف‌نظر از این که مخدوش بودن «اصل جمهوریت» در ساختار جمهوری اسلامی، کلا انتخاب رئیس جمهور را بی‌حاصل و بی‌معنا می‌نماید، در همین ساختار پر از نقص و ابهام نیز نحوه‌ی انتخاب یک «تدارکاتچی» به نام رئیس‌جمهور با هزار ترفند و اما و اگر همراه می‌باشد.
یعداز مرگ غیر منتظره رئیس‌جمهور و ابهامات فراوان مربوط به آن، حکومت، برنامه انتخابات ریاست جمهوری زود هنگام را برای انتخاب جانشین او شروع کرد. شورای نگهیان انتصابی از میان حدود هشتاد نفرکاندیدای ثبت‌نام کرده، شش نفر را مطابق سلیقه خود مشخص کرد که مردم می توانند به آنان رأی دهند. شش نفری که همگی از مهره های ناکارآمد و مردود شده حکومت و از مسببان بحران‌های عظیم موجود در کشور هستند. برخی از آنان در نزد افکار عمومی متهم به انواع فساد بوده و بعضی با داشتن نظریات قوم‌گرایانه و افکاری که واگرایی اجتماعی را ترغیب و تشویق می‌کند، برای وحدت ملی و یک‌پارچگی کشور خطرناک هستند. عجبا که در بین آنان یک فرد پاک‌دست، وطن‌دوست، آزادی‌خواه و مورد وثوق مردم نیست.
جمهوری اسلامی تظاهرات و اعتراضات مسالمت‌آمیز بانوان و جوانان این سرزمین را که از دو سال پیش با شعار زن، زندگی، آزادی به خیابان آمدند، به شدیدترین شکل ممکن سرکوب نمود، به‌طوری که در جریان این خشونت‌ها، صدها تن کشته و مجروح و هزاران نفر بازداشت شده و به زندان ها فرستاده شدند. اعدام برخی از بازداشت‌شدگان خانواده‌های زیادی را داغدار نمود. و نارضایتی مردم را از حاکمیت جمهوری اسلامی به شدت افزایش داد. نتیجه این رفتارها و ناکارآمدی‌های دولت‌ها در چند دهه گذشته پس از انقلاب در انتخابات چند ماه پیش مجلس شورای اسلامی دیده شد که در آن مشارکت ناچیز حتی کمتر از ده در صد افراد واجد شرایط، به‌خوبی بی‌اعتمادی کامل افراد بیدار جامعه ما وفاصله عمیق مردم کشورمان را با حاکمیت جمهوری اسلامی نشان داد. در شرایط فعلی مردم ما خواستار تحول و انتخاب راه نو برای تعیین سرنوشت خود و تغییر ساختار از راه آزادی کامل احزاب و مطبوعات و آزادی بیان واظهار عقیده می‌باشند .
جبهه ملّی ایران شرکت در انتخابات رئیس جمهوری را تایید سیاست‌های غلط منتخبین حاکمیت در سال‌های گذشته و ادامه وضع رقت‌بار اجتماعی فعلی و تداوم یافتن آن میداند. بنا بر این، اعضای جبهه ملی ایران در چنین نمایشی که نام انتخابات بر آن نهاده‌اند و به طور کلی از موازین انتخابات سالم و عادلانه به دور است شرکت نخواهند کرد و تحت هیچ شرایطی به انتخاب بین بد و بد تر تن نخواهند داد.
شورای مرکزی جبهه ملی ایران
تهران-بیست و ششم خرداد ماه ۱۴۰۳

https://jebhemeliiran.org/?p=3660
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جان‌باخته راه میهن
پروانه اسکندری (فروهر)
عضو حزب ملت ایران

@NFIfans
2024/07/04 18:50:44
Back to Top
HTML Embed Code: