Telegram Group Search
Forwarded from نگاه سبز 📸🌱
🏞 عکاس : فاطمه غلامی ، دانشجوی کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه تهران
🗓 تاریخ : اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
📍منطقه: کرمانشاه

@NegahSabz_UniversityOfTehran
نتایج یک تحقیق جدید علمی نشان می‌دهد که شامپانزه ها و بونوبوها درست مانند انسان‌ها بدون خداحافظی از یکدیگر جدا نمی‌شوند.

محققان در این مطالعه که نتایج اش در مجله علمی iScience منتشر شده، نشان دادند که میمون ها به طور هدفمند از علامت و نشانه برای شروع و پایان معاشرت شان استفاده می‌کنند، رفتارهایی که تا به حال فقط در انسان مشاهده شده است.


@NationalGeographicfarsi
Forwarded from Geology Documentaries (Khohom)
خلیج قره باز با مساحتی معادل ۱۸۰۰۰ کیلومتر مربع و عمق بسیار کم در حاشیه شرقی دریای خزر در مجاورت ساحل ترکمنستان قرار دارد. شوری آن حدود ۳۵۰ گرم در لیتر و به عنوان یک تالاب هایپرسالین محسوب می شود. نمک های میرالبیت آن با ترکیب شیمیایی سولفات سدیم از سال ۱۹۲۰ توسط روس ها برداشت می شد. در سال ۱۹۸۰ برای کاهش شتاب کاهنده سطح تراز آب دریای خزر در دهانه ورودی آن روس ها سد ساختند تا مانع ورود آب به خلیج مزبور شود. خلیج قره بغاز در سال ۱۹۹۳ به طور کامل خشک شد و روس ها مجددا سد مستقر در دهانه آن را شکستند تا آب دریای خزر به درون آن جاری شود. این خلیج به مدت ۴ سال با آب پر شد. طول کانال ورودی آب آن حدود ۸ کیلومتر است و دارای پهنای ۱۲۰ تا ۸۰۰ متر و عمق ۳ تا ۶ متر می باشد. حجم آب خلیج در زمان پر آبی ۱۳۰ کیلومتر مکعب است. برای تعادل سطح آب، بایستی سالانه به میزان ۱۸ تا ۲۵ کیلومتر مکعب آب وارد آن شود و این بدان معنی است که خلیج مزبور سبب کاهش سطح تراز آب دریای خزر به میزان ۴ تا ۶ سانتی متر در سال خواهد شد. میزان تبخیر آب در این ناحیه جغرافیایی بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی متر در سال است.
Forwarded from آب...🌊
تالاب میقان در محاصره فرونشست قرار گرفته است

آشیانه پرندگان مهاجر دستخوش مهندسی
| فرداد احمدی/ هیوا همتی |

🔺درست است که بخشی از حقابه تالاب میقان در استان مرکزی با پساب تصفیه‌شده فاضلاب شهر اراک جبران می‌شود، اما باز هم این حقابه نتوانسته است مانع از فرونشست در دشت‌های شهرستان اراک شود. مسیر رودخانه‌هایی که روزگاری به تالاب میقان جاری بودند، اکنون با آب‌بندها و سدهای متعدد مسدود شده‌اند بلکه توسعه کشاورزی به ارمغان آورند، اما درعوض شاهدیم که توسعه کشاورزی نه به بندهای خاکی، بلکه به چاه‌های فراوانی وابسته شده که شیره سفره‌های آب زیرزمینی این سرزمین را می‌مکند.

🔺فرونشست نشانه این روند ناپایدار است که البته عوارضی هم برای زیرساخت‌های ریلی، جاده‌ای، فرودگاهی و... دارد. در این گزارش با کسب نظر از دو کارشناس قرار است به بررسی ابعاد فرونشست در شهرستان اراک بپردازیم.

https://payamema.ir/payam/117436


کانال آب
@water_bio
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌انجمن علمی دانشجویی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

وبینار آموزشی  "مهاجرت در پرندگان"

سخنران:

👤  آقای نوید پارسایی

دبیر جلسه:

👤 خانم رقیه گرمایی پور

سر فصل ها
📌 مقدمه‌ای بر مهاجرت پرندگان
📌چرا پرندگان مهاجرت می‌کنند؟
📌 انواع مهاجرت مکانیزم‌های جهت‌یابی پرندگان
📌چالش‌ها و خطرات مهاجرت
📌مطالعات موردی از گونه‌های مهاجر
📌 تلاش‌های حفاظتی و آینده مهاجرت پرندگان

📌تاریخ :۲۰ مهر ۱۴۰۳ / ساعت: ۱۸ - ۲۰


📧ایمیل:
[email protected]

🆔 Telegram: @ESSUTI
🆔 Instagram: https://www.instagram.com/environment_ut?igsh=MzNlNGNkZWQ4Mg==
📌انجمن علمی دانشجویی محیط زیست دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

وبینار آموزشی  "آشنایی با خزندگان"

سخنران:

👤  آقای دکتر اصغر مبارکی

دبیر جلسه:

👤 خانم رقیه گرمایی پور

سر فصل ها
📌 تاریخچه تکاملی
📌ویژگی ها و رده بندی خزندگان
📌 آشنایی با خزندگان ایران و جهان
📌لاک پشت ها ، تمساح ها،فلس داران و کرم سوسمارها
📌عوامل تهدید کننده خزندگان
📌 حفاظت از خزندگان

⏰️ساعت:  ۱۸ الی ۲۰
🗓تاریخ: جمعه / ۲۷ مهر ۱۴۰۳

شرکت برای عموم آزاد و رایگان است.

در صورت تمایل، گواهی‌ معتبر دوزبانه دانشگاه تهران شرکت در وبینار ارائه می‌شود‌.(هزینه ۳۰ هزار تومان)

نشانی :
البرز، کرج ، میدان امام حسین،بلوار چمران، درب شرق دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی

📌 اعضای انجمن  ۵۰٪ تخفیف

🖥وبینار بصورت آنلاین در بستر
گوگل میت برگزار می‌شود.

📝جهت ثبت نام از طریق لینک زیر اقدام نمایید:

https://forms.gle/yYGyixQUv5nk9mL97

در صورت هر گونه سوال با آیدی زیر در ارتباط باشید: @Environment_ut
📧ایمیل:
[email protected]

🆔 Telegram: @ESSUTI
🆔 Instagram: https://www.instagram.com/environment_ut?igsh=MzNlNGNkZWQ4Mg==
Forwarded from آب و جامعه (Mahta .B.)
چرا سرمایه گذاری بر زنان در جهت مدیریت مصرف آب باید یک اولویت در سیاستگذاری های آب باشد ؟

شواهد موجود نشان می دهد که از شبه قاره هند تا بولیوی و آفریقا و آسیا همیشه این زنان بودند که می دانستند خانواده شان روزانه به چه مقدار آب برای مصرف نیاز دارد. یکی از جالب ترین شواهد گزارش اشلی گیلبرتسون عکاس یونسف است که برای تهیه یک گزارش با همین موصوع با خانه‌های شش کشور نشست تا دسترسی به آب را برای یونیسف ثبت کند.

او از آنها می‌خواست میزان مصرف روزانه‌شان را محاسبه کنند. میزان مصرف کل مقدار از روی تعداد و گنجایش ظروف پلاستیکی پر شده از منبع محلی قابل محاسبه بود. اگرچه این زنان و دختران بودند که آب را برداشته و حمل می‌کردند، می جوشاندند تا برای مصرف بهداشتی شود، اما در کمال تعجب این همه شوهران یا پدران بودند که به سوال او در مورد مقدار مصرف جواب می‌دادند و البته او میدید که «مردان دشواری تهیه آب را درک نمی کردند وقتی درخواست می کرد که باید با خانم ها صحبت کند آنها می خندیدند.»

این نابرابری و حذف زنان در گزارش کردن کاری که انجام میداند گیلبرتسون را شوکه کرد. او با برخی از زنان ملاقات کرد که برای رسیدن به نزدیکترین منبع آب کیلومترها پیاده روی می کردند. همه ان زنان و گهگاه به همراه کودکانشان تهیه آب مورد نیاز خانه را جزو وظایف خود پنداشته و انجام میدادند.

بر اساس گزارش Water.org، زنان و کودکان در سراسر جهان روزانه 125 میلیون ساعت را صرف جمع آوری آب می کنند. مدیر مشارکت های سازمانی در Water.org می‌گوید: «آب موضوعی کاملاً جنسیتی است. این امر در جامعه ای که آب فقط در زمان‌های خاصی از روز توسط زنان با زحمت بسیار به خانه آورده می شود احتمالا کل روز حول محور جمع‌آوری آب می‌چرخد بیشتر ملموس است».
زنان در این جوامع فرصت‌های آموزش، و اشتغال را از دست می‌دهند و چرخه فقر زنان هرگز متوقف نمی شود. آب و فقر به طرق مختلف در هم تنیده اند.

در بخشی دیگر از تحقیق مقایسه ای گیلبرتسون؛ او از مصرف آب در کشورهای توسعه یافته نیز گزارش تهیه کرد. او زندگی خود و همسرش را در نیویورک سوژه کرد و با همسرش میزان مصرف آب خود را پیگیری کردند. مصرف روزانه 1000 لیتر آنها را متحیر کرد و با بطری ها عکس گرفتند!! گیلبرتسون در این مورد نوشت: شیر آب را باز می کنیم و آب بهداشتی جاری می شود؛ اما غم انگیز است که کمتر کسی می‌داند یا لحظه ای یه این موضوع فکر می کند که درست همزمان با ما هزاران زن درحال حمل آب برای مصرف خانواده هستند. مردم در شهرها اگر به این موضوع فکر کنند شاید بتوانند ارزش آب را درک نمایند. حمل آب واقعاً سنگین و طاقت فرساست.»
با توجه به این موضوع سرمایه گذاری بر زنان برای تعقیب ردپای مصرف آب شرب به عنوان باارزش ترین و گرانبهاترین و البته اجتماعی ترین شکل آب برای بقا می تواند بدمصرفی را کنترل نماید. حتی با توجه به قابلیت و ظرفیت‌ زنان حفاظت از منابع آب نیز با کمک آنها می تواند هدفگذاری شود. /مهتا بذرافکن

🆘 در سیاست های آبی ایران اقدامی برای مدیریت مصرف نشده و البته تا زمانی که رودخانه ای، نهری و حتی چشمه ای برای تأمین آب و ساخت سد و انتقال آب باشد؛ مدیریت مصرف جایی در قاموس سیاست‌گذاری آب کشور نخواهد داشت. دلیل عمده آن نیز این است که منافع نهادی که باید از منابع آب محافظت کند؛ در بهره برداری هرچه بیشتر است. این تناقض آینده سرزمین مان بر باد خواهد داد. البته شاید بهتر است گفته شود بر باد داده است.


💦 @WatetForUs
Forwarded from Zistaa
❇️ فرونشست در نقش رستم

🟢 "آثار ناشی از فرونشست زمین در نقش رستم تا جایی که برای عبور عابرین روی شکاف زمین پل درست کرده اند"

🟢 چند اینفوگراف بعد را ببینید تا بدانیم چی شد که این جوری شد

🟢 در استانی با حدود ۳۰ هزار چاه غیرمجاز شناسایی شده، انبوهی اضافه برداشت از چاه های دارای پروانه و ...؛ چیزی جز این، می شه انتظار داشت؟؟؟

🔸 اینفوگراف ها، مربوط به اقلام آموزشی اختصاصی طرح داناب در استان فارس است/ منابع آب زیرزمینی

@zistaa_env
برگزاری وبینار آنلاین (آشنایی با خزندگان)

با سخنرانی دکتر اصغر مبارکی ...

@ESSUTI
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#نوآوری
تولید سیمان خزه‌ای برای زیباسازی فضای شهری.

اسفنج سبزی که جاذب رطوبت و کربن‌ دی‌اکسید است و بعنوان عایق نیز عمل می‌کند.

@mabhasenozdahom
وارد شدن سموم کشاورزی مثل د.د.ت و ترکیبات آرسنیک در آب ها، آلودگی ......... محسوب می‌شود.
Anonymous Quiz
28%
زیستی
2%
فیزیکی
63%
شیمیایی
7%
فیزیولوژیکی
2024/10/19 01:55:26
Back to Top
HTML Embed Code: