Telegram Group Search
دبیر هیئت بورد روانپزشکی و رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران طی نامه‌ای به ریاست شورای عالی بیمه سلامت کشور خواستار سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط گروه‌های غیر روانپزشک از جمله روانشناسان بالینی شدند.

با سلام و احترام
انجمن علمی روانپزشکان ایران و بورد روانپزشکی از توجه ویژه به بیماران روانپزشکی به ویژه بیماران اسکیزوفرنیا و افزایش پوشش بیمه‌ای ایشان قدردانی می‌کنند.
در این رابطه نامه‌ای به دست انجمن علمی روانپزشکان ایران و بورد روانپزشکی رسیده است که در آن مصوبه شورای عالی بیمه به شماره ۱۰۰/۹۲۳ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۹ مبنی بر پوشش بیمه‌ای ۷۰ درصدی برای برخی داروهای بیماران روان پزشکی ابلاغ شده است. این ابلاغیه گام مؤثری در بهبود شرایط بیماران اسکیزوفرنیا خواهد بود اما در خصوص افراد واجد صلاحیت تجویز داروها به MD-Phd روان شناسی بالینی نیز اشاره شده است.
لازم به ذکر است که تشخیص، درمان و مدیریت اختلالات روان پزشکی به ویژه اختلالات سایکوتیک نیاز به آموزش منسجم در بخش‌های روانپزشکی داشته و فارغ‌التحصیلان سایر رشته‌ها از جمله دکترای روانشناسی بالینی آموزش لازم در این زمینه را ندیده‌اند و صلاحیت لازم برای تشخیص‌گذاری و درمان دارویی را ندارند. دادن اختیار ثبت تشخیص به گروه‌های غیر روانپزشک مخاطرات جدی‌ای دارد که باید مد نظر قرار گیرد.
۱. تشخیص اشتباه اسکیزوفرنیا می‌تواند منجر به تعویق درمان اختلال اصلی شده و این تأخیر میتواند صدمات جبران ناپذیری به بیماران وارد کند.
۲. تشخیص اشتباه اسکیزوفرنیا تبعات جدی قانونی و حقوقی برای بیماران دارد و لذا حتماً باید توسط روانپزشکان انجام شود. تشخیص اشتباه میتواند هزینه مالی بالایی را به بیمه‌ها تحمیل کند که همین مسأله می‌تواند باعث ناکامی طرح‌های حمایتی از این بیماران شود.
لذا خواهشمندیم که دستور فرمایید افراد دارای MD-Phd از فهرست افراد واجد صلاحیت تشخیص اسکیزوفرنیا حذف شوند. در نهایت انجمن علمی روانپزشکان ایران و بورد روانپزشکی برای تعامل بیشتر در این خصوص اعلام آمادگی می‌نماید.


🆔 Psychology_ATU‌
📣 عنوان دوره: دوره پیشرفته روان‌درمانی پویشی کوتاه‌مدت فشرده (ISTDP)

👨‍🏫 مدرس: احمد شجاعی (دانش‌آموخته دوره‌های بین‌المللی ISTDP، تحت سوپرویژن رسمی IEDTA: با نظارت Dr Allan Abbass و Tami Chelew)

طول دوره: ۱۲ جلسه ۳ ساعته

🗓 زمان برگزاری: ۱۶ فروردین تا ۳۱ خرداد، هر پنجشنبه ساعت ۱۵ تا ۱۸

📌دوره به صورت مجازی در بستر اسکای‌روم برگزار می‌شود و برای شرکت‌کنندگان گواهی از طرف دانشگاه علامه طباطبایی صادر می‌شود (حضور در حداقل ۱۰ جلسه از ۱۲ جلسه الزامی است).

📍ده درصد تخفیف برای دانشجویان علامه در نظر گرفته شده است‌. هم‌چنین امکان پرداخت شهریه دوره طی دو قسط امکان‌پذیر است.

🔗 ویدیو ضبط‌شده جلسات پس از هر جلسه در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.

🔗 پیش از این دوره آشنایی با ISTDP توسط انجمن علمی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شده بود.

📑 فرم پیش‌ثبت‌نام دوره

📞 کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
@AtuPsyCourseAdmin

🆔 Psychology_ATU‌
📣 به مناسبت روز جهانی اتیسم انجمن علمی روان‌شناسی و آموزش کودکان استثنایی با همکاری انجمن‌ علمی روان‌شناسی دانشگاه علامه طباطبائی و سایر انجمن‌ها کنفرانسی بین‌المللی با موضوع اختلال اتیسم و جامعه برگزار می‌کند.

سخنرانان:

۱. دکتر سعید رضایی: جنبه‌های عصب‌شناختی اختلال اتیسم

۲. دکتر کامبیز بنی‌هاشمی: مبانی ژنتیک‌شناختی بروز اتیسم و پیشگیری از آن

۳. دکتر عسگر علیمحمدی: اتیسم و داغ اجتماعی

۴. دکتر بهیج خوزمی: شناخت طیف اتیسم

۵. دکتر رابین آرنال: ایجاد مهارت‌های خودیاری در کودکان اتیسم

پنجشنبه ۱۶ فروردین، از ساعت ۱۶ الی ۱۸

🖥 ویدیو ضبط شده کنفرانس

@Exceptional_Children_atu

🆔 Psychology_ATU‌
نقش رسانه‌ها و بایدها و نبایدهای خبررسانی درباره خودکشی

مدتی است که خبر تلخ خودکشی مرحوم دکتر پرستو بخشی در صفحات مجازی و رسانه‌ها به طور گسترده دست به دست در حال چرخیدن است. به همین جهت بر آن شدیم یادداشتی در باب نحوه گزارش‌دهی مسئولیت‌پذیرانه در مورد خودکشی که با استفاده از توصیه‌های WHO نوشته شده است، منتشر کنیم.

گزارش‌های رسانه‌ای این پتانسیل را دارند که تلاش‌های پیشگیری از خودکشی را تقویت کرده یا به آن‌ها آسیب بزنند. تحقیقات نشان می‌دهد همان‌طور که گزارش‌های رسانه‌ای مربوط به خودکشی می‌توانند خطر خودکشی را به دلیل خودکشی‌های تقلیدی افزایش دهند [به خصوص خودکشی افراد مشهور و تاثیرگذار]، گزارش‌های مسئولانه در مورد خودکشی می‌توانند به آموزش عمومی در مورد خودکشی و پیشگیری از آن کمک کنند، به افراد در معرض خطر امید بدهند، ننگ را کاهش دهند و گفت‌وگوی باز و مثبت را برانگیزند.

کارهایی که باید انجام داد

۱. اطلاعات دقیقی درباره مراکزی که افراد در معرض خطر می‌توانند از آن‌ها کمک بگیرند، فراهم کنید.
۲. به مردم در مورد حقایق خودکشی و پیشگیری از خودکشی آموزش دهید، بدون آن‌که افسانه‌پراکنی کنید‌.
۳. در مورد چگونگی کنارآمدن با استرس‌های زندگی یا افکار خودکشی بنویسید و اطلاعاتی در مورد نحوه و مکان دریافت کمک درج کنید.
۴. هنگام گزارش دادن خودکشی افراد مشهور احتیاط خاصی را به کار ببرید [تعداد مراجعین به یکی از مراکز خدمت‌رسانی در زمینه خودکشی پس از اعلام خبر خودکشی مرحوم کیومرث پوراحمد به طور قابل توجهی افزایش یافته بود].
۵. هنگام مصاحبه با خانواده یا دوستان داغدیده ابراز همدردی کنید.
۶. آگاه باشید که ممکن است هنگام گزارش خودکشی، خودتان تحت تأثیر قرار بگیرید.

کارهایی که نباید انجام داد

۱. داستان‌های مربوط به خودکشی را در قسمت‌های مورد توجه روزنامه‌ها و وب‌سایت‌ها قرار ندهید [در تیترهای اول، با فونت بزرگ و برجسته] و بی‌جهت داستان‌های مربوط به خودکشی را تکرار نکنید.
۲. از تیترهای پرشور و هیجان استفاده نکنید.
۳. از زبانی که خودکشی را هیجان‌انگیز یا عادی جلوه می‌دهد یا آن را به عنوان راه‌حلی سازنده برای مشکلات معرفی می‌کند، استفاده نکنید.
۴. روش استفاده‌شده را به صراحت توصیف نکنید.
۵. جزئیات مربوط به مکان انجام خودکشی را ارائه ندهید.
۶. از عکس‌ها، ویدئوها یا لینک‌های رسانه‌های اجتماعی مرتبط با شرایط خودکشی استفاده نکنید.
۷. مراقب واژگانی که استفاده می‌کنید، باشید.
۸. [درباره افزایش آمار خودکشی صحبت نکنید.]
۹. [خودکشی را در پاسخ به مسائل اجتماعی مطرح نکنید زیرا علاوه بر عادی‌سازی باعث نادیده گرفته شدن عوامل فعال‌ساز فردی می‌شود.]

بایدها و نبایدهای واژگان

۱. از عبارات «فوت به‌وسیله خودکشی» و «جان خود را گرفتن» استفاده کنید.
۲. از عباراتی مانند «مرتکب خودکشی شد» و «خودکشی کامل» استفاده نکنید زیرا به ترتیب بر جرم‌انگارانه بودن و موفق شدن در آن اشاره دارد.
۳. از عبارات «اقدام به خودکشی» و «خودکشی» و «مرگ با خودکشی» استفاده کنید.
۴. از عبارات «تلاش موفق در خودکشی» یا «تلاش ناموفق یا شکست‌خورده در خودکشی» استفاده نکنید.


گردآوری و تنظیم: نیلوفر بازیار

🆔 Psychology_ATU‌
📣 عنوان دوره: عملکرد دال‌ها در رویا و هذیان

👨‍🏫 مدرس: دکتر کامران لامعی
(دکترای ریاضی از دانشگاه پیِر و ماری کوری فرانسه و مُتریز روانکاوی از دانشگاه سن‌دونی فرانسه)

طول دوره: ۶ جلسه ۲ ساعته

🗓 زمان برگزاری: از ۲۸ فروردین تا ۱ خرداد، سه‌شنبه‌ها ساعت ۸ تا ۱۰ شب

📌دوره به صورت مجازی برگزار می‌شود و برای شرکت‌کنندگان گواهی از طرف دانشگاه علامه طباطبایی صادر می‌شود (حضور در حداقل ۴ جلسه از ۶ جلسه الزامی است).

📍شهریه دوره: ۵۰۰ هزار تومان و برای دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی ۴۵۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

🔗جلسات دوره به علت ارائه کیس‌های بالینی و رعایت اخلاق حرفه‌ای ضبط نمی‌شوند.

📑 فرم پیش‌ثبت‌نام دوره

📞 کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام:
@AtuPsyCourseAdmin

🆔 Psychology_ATU‌
سخنی کوتاه با همراهان گرامی انجمن

به علت دریافت حجم زیادی از پیام‌ها از سوی موسسات آمادگی کنکور ارشد و دکتری، دانشجویانی که قصد شرکت در کنکور دارند و به دنبال انتخاب کتاب، استاد و موسسه خاصی به توصیه ما هستند، و هم‌چنین افرادی که به دنبال درمان خاص یا درمانگر خاصی هستند، لازم دانستیم درباره موارد ذکرشده به نکاتی اشاره کنیم.

۱. سیاست‌ فعلی انجمن بر آن است که هیچ نوع همکاری‌ای با موسسات و انتشارات کنکوری، اعم از برگزاری وبینار، معرفی مشاوران، کلاس، و کتاب، نداشته باشد. واضح و مبرهن است که هیچ موسسه‌ای نمی‌تواند نیاز همه داوطلبان را در همه سطوح برطرف کند، به همین علت معرفی موسسه‌ای خاص باعث ایجاد سوگیری و هدررفت زمان و هزینه داوطلبان محترم می‌گردد.

۲. به علت ناهمتایی شخصیت انسان‌ها، تنوع گسترده اختلالات، نیازها و رویکردهای درمانی، انتخاب درمانگر برای اختلالی خاص یا رویکردی خاص نباید بر اساس معیارهایی همچون تدریس در دانشگاه، برگزاری دوره با انجمن یا موسسه خاصی باشد‌. لزوم توجه بیش از پیش، به انتخاب درمانگر مناسب از آن جهت است که هزینه جلسات درمان به طور قابل توجهی افزایش یافته‌اند و تعداد بلاگرهای روانشناس رشد زیادی داشته‌اند. هم‌چنین صرفه‌جویی در زمان و آسیب‌های ناشی از درمان نادرست از دیگر موارد قابل توجه می‌باشند.

🆔 Psychology_ATU‌
📌انجمن علمی روان شناسی دانشگاه اصفهان با همکاری جمعی از برترین انجمن های علمی کشور برگزار می کند:

🔶️ کارگاه آنلاین روش تحقیق
(نگارش پروپوزال، پایان نامه،مقاله)

🔷️مدرس: حمید بارانی
دانشجوی دکتری روان شناسی تربیتی دانشگاه شیراز
مدرس و پژوهشگر آمار و روش تحقیق

⏰️تاریخ برگزاری:  ۵ تا ۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۸ تا ۲۱

🌐مکان: آنلاین- گوگل میت

⭕️همراه با ارائه گواهی معتبر

🔶️ هزینه شرکت:
🔸️دانشجویان دانشگاه اصفهان و دانشگاه های همکار: ۱۷۵ هزار تومان
سایر افراد: ۲۲۵ هزار تومان

🔷️روش های ثبت نام:
🔹️روش اول: پیام به آی تلگرام زیر:
@uipsyadmin

🔸️روش دوم: پیام در واتس اپ یا تلگرام به شماره زیر:
09363551391
https://wa.me/989363551391
تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره سال ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره از سوی هیات وزیران تصویب و ابلاغ شد.

براین اساس تعرفه‌های خدمات روانشناسی و مشاوره سال ۱۴۰۳ (در صورت داشتن پروانه صلاحیت حرفه‌ای) در مقطع کارشناسی‌ارشد به ازای ۴۵ دقیقه ارائه خدمت در بخش دولتی ۱۰۸ هزار تومان، در بخش عمومی غیردولتی ۱۴۲ هزار و ۸۰۰ تومان، در بخش موقوفه و خیریه ۲۲۰ هزار تومان و در بخش خصوصی ۳۲۱ هزار تومان می‌باشد.

و تعرفه ارائه خدمت به ازای ۴۵ دقیقه در مقطع دکتری در بخش دولتی ۱۲۷ هزار تومان، در بخش عمومی غیردولتی ۱۶۸ هزار تومان، در بخش موقوفه و خیریه ۲۶۱ هزار تومان و در بخش خصوصی ۳۷۸ هزار تومان می‌باشد.

همچنین براساس سوابق حرفه‌ای از زمان دریافت پروانه تخصصی، برای افراد با سابقه کار بالای ۱۵ سال، ۱۵ درصد به مبلغ پایه اضافه می‌شود.  

🆔 Psychology_ATU‌
۱۶ آوریل روز جهانی نقطه ویرگول (؛)

این روز چیزی بیش از یک علامت نگارشی است. این نمادی از امید، قدرت، و انعطاف‌پذیری در برابر مبارزات سلامت روان است. نقطه ویرگول نشان‌دهنده انتخاب ادامه یک جمله به جای پایان دادن به آن است و به ما یادآوری می‌کند که داستان ما هنوز تمام نشده است.

نقطه ویرگول یک سازمان غیرانتفاعی آمریکایی است که به دلیل حمایت از سلامت روان و تمرکزش به عنوان یک طرح ضد خودکشی شناخته شده است. هدف این جنبش که توسط امی بلوئل در سال ۲۰۱۳ به عنوان ادای احترام به پدرش که در سال ۲۰۰۳ بر اثر خودکشی درگذشت، تأسیس شد «ارائه امید و عشق به کسانی است که با افسردگی، خودکشی، اعتیاد و خودآزاری دست و پنجه نرم می‌کنند» آن‌ها به دلیل تشویق مردم به تتو علامت نقطه ویرگول (؛) به عنوان شکلی از همبستگی بین افرادی که با بیماری روانی یا مرگ شخصی در اثر خودکشی سروکار دارند، شناخته شده‌اند.

چرا روز جهانی نقطه ویرگول مهم است؟

۱. روز جهانی نقطه ویرگول یادآور مهمی برای مراقبت از سلامت روان و حمایت از کسانی است که ممکن است در حال مبارزه باشند. نماد نقطه ویرگول یک مکث در جمله را نشان می‌دهد، اما نه پایان را، درست مانند اینکه چگونه مبارزات سلامت روان پایان داستان کسی نیست.

۲. نقطه ویرگول همچنین به نمادی برای پیشگیری از خودکشی تبدیل شده است، زیرا یادآوری می‌کند که مبارزات ما را تعریف نمی‌کند و همیشه امیدی برای فردایی بهتر وجود دارد. روز جهانی نقطه ویرگول به جلب توجه به این علت مهم کمک می‌کند و افراد را تشویق می‌کند تا در صورت مشکل به دنبال کمک باشند.

۳. در روز جهانی نقطه ویرگول، مردم از هر طبقه اجتماعی گرد هم می‌آیند تا از کسانی که ممکن است با مشکلات سلامت روان دست و پنجه نرم کنند، حمایت کنند. این روزی است برای گسترش عشق، مهربانی، و درک و آگاه کردن دیگران که در مبارزات خود تنها نیستند.

گردآوری و تنظیم: نیلوفر بازیار

🆔 Psychology_ATU‌
🔴انجمن علمی روانشناسی دانشگاه تبریز برگزار می کند:

سلسله جلسات علمی مطالعاتی با حضور پروفسور عباس بخشی پور
جلسه دوم با محوریت درآمدی بر نظریه بارن کوهن (اوتیسم، اوج مغز مردانه)

🔺زمان: سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴٠۳ ، ساعت ۱۲

شرکت حضوری در کارگاه مختص دانشجویان دانشگاه تبریز می باشد.
دانشجویان دیگر دانشگاه ها می توانند به صورت آنلاین در کارگاه شرکت کنند.

محل برگزاری: دانشکده ی علوم تربیتی و روانشناسی ، کلاس ۳۰۴

@psy_tbzu
📌 از طریق لینک‌های زیر می‌توانید به تفکیک کشور و سال، لیست دانشگاه‌های خارجی مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت را بررسی کنید:

وزارت علوم

وزارت بهداشت

🆔 Psychology_ATU‌
به بهانه‌ ششم مِی؛ تولد زیگموند فروید

علی‌رغم جدال تاریخی و طولانی بین هواداران و مخالفان فروید، احتمالا کمتر کسی می‌تواند منکر نقش اساسی فروید در تاریخ روانشناسی باشد. حال به بهانه تولدش، احتمالا نگاهی به استدلال‌های پوپر، گرونبام و لاکاتوش خالی از لطف نباشد.

استدلال پوپر

روانکاوی شبه‌علمی است چون ابطال‌ناپذیر است. بنا به رأی پوپر یک نظریه تنها وقتی علمی است که بتوان آن را آزمون کرده و با نتیجه‌ای قانع‌کننده نشان داد که باطل است. از نقطه نظر پوپر روانکاوی از برآورده ساختن این معیار ناتوان است.
پوپر ابطال‌ناپذیری بیان‌شده درباره روانکاوی را با مثال پیش رو نشان می‌دهد:
من می‌توانم این را با دو مثال متفاوت از رفتار آدمی نشان بدهم؛ فرض بگیرید یک مرد یک کودک را داخل آب می‌اندازد تا او را خفه کند و یک مرد دیگر زندگی‌اش را به خطر می‌اندازد تا آن کودک را نجات بدهد. هرکدام از این دو مورد را می‌توان با تبیین یکسانی در دستگاه نظری فرویدی و آدلری توضیح داد. بنا به رأی فروید مرد اول مبتلا به سرکوبی است اما مرد دیگر به والایش دست‌یافته است. چون روانکاوی می‌تواند برای هر نوع رفتاری دلیلی ارائه دهد به نظر می‌رسد که وقوع هیچ پدیده رفتاری توان ابطال آن را ندارد بنابراین پوپر پیشنهاد می‌کند که نظریه روانکاوی علمی نیست چون آن را می‌توان با هر نوع داده‌ای سازگار کرد.

استدلال گرونبام

گرونبام علی‌رغم مخالفتش با روانکاوی با این ادعا که این دستگاه نظری ابطال‌ناپذیر است مخالفت می‌کند و بحث می‌کند که این ادعا نشان‌دهنده جهل پوپر نسبت به شیوه‌ها و نظریه فروید است. پوپر به جای این که از نوشته‌های فروید مثال بیاورد از نظریه او مترسکی با استفاده از مثال فرضی کودک در حال غرق شدن ساخته است؛ در حالی که اگر پوپر نوشته‌های واقعی فروید را بررسی می‌کرد می‌توانست دریابد که فروید نظریه‌ای ابطال‌پذیر صورت‌بندی کرده است. یک مثال روشن را می‌توان در مقاله فروید با عنوان پاسخی به انتقاد از مقاله من درباره نوروز اضطراب پیدا کرد‌. فروید این فرضیه را مطرح می‌کند که نوروز اضطراب به دلیل اختلال در زندگی جنسی رخ می‌دهد و بعد بیان می‌کند که این فرضیه ابطال خواهد شد اگر نوروز اضطراب در غیاب چنان اختلالی رخ دهد. این مثال نشان می‌دهد که فروید ابطال‌پذیری را خصلت مهمی از نظریه خود می‌داند و با ایده پوپر در مورد آزمون‌ناپذیری روانکاوی مخالف است.

استدلال لاکاتوش

دانشمندان پوست کلفتی دارند. آن‌ها یک نظریه را صرفا به خاطر این که شواهد با آن در تضاد است رها نمی‌کنند. آن‌ها معمولا یا فرضیه‌های نجات‌بخش برای تبیین آنچه پدیده‌های خلاف قاعده می‌نامند ایجاد می‌کنند یا اگر نتوانند آن موارد خلاف قاعده را تبیین کنند از آن‌ها چشم گردانده و توجه خود را به سوی دیگر مشکلات هدایت می‌کنند. لاکاتوش فرض می‌کند که یک برنامه پژوهشی شامل یک هسته سخت نظری و مجموعه‌ای فرضیه‌های کمکی است که وقتی با داده‌های خلاف قاعده روبه‌رو می‌شود دانشمند معتقد به آن برنامه پژوهشی نظریه خود را فورا ابطال‌شده در نظر نمی‌گیرد بلکه از فرضیه‌های کمکی برای تببین آن موارد کمک گرفته و در نتیجه هسته سخت نظریه را نجات میدهد‌. از نظر او در کلاس‌های درسی نیز وقتی دانش‌آموزان در اجرای آزمایشات فیزیکی دقیقا با نتایج پیش‌بینی شده از سوی ریاضیات نیوتنی روبه رو نمی‌شوند، ترغیب می‌شوند که مداخلات ایجادشده از طرف اصطکاک و فشار هوا را برای تبیین چنان نتایج مخالفی در نظر بگیرند؛ بنابراین مقاومت در برابر ابطال‌پذیری اگر برای تبعید روانکاوی به قلمرو شبه‌علم استفاده شود آنگاه بسیاری از نظریه‌های مشهور علمی نظیر نظریه جاذبه نیوتن و نظریه ژنتیک مندلی نیز به آن قلمرو تبعید خواهند شد.

منبع: این یادداشت تلخیص مقاله‌ای از هان ماونگ به نام Psychoanalysis and Falsifiability است که به ترجمه علی فیضی، شش سال پیش در مجله تداعی منتشر شده است و توسط نیلوفر بازیار گردآوری و بازنشر شده‌است.

🆔 Psychology_ATU‌
تقویم دانشگاهی سال ۱۴۰۴_۱۴۰۳ دانشگاه علامه طباطبایی

آغاز انتخاب واحد نیمسال اول تحصیلی سال تحصیلی جدید از ۱۷ شهریور و شروع کلاس‌ها ۲۴ شهریورماه خواهد بود.

🆔 Psychology_ATU‌
همایش ملی پیشگیری از خودکشی در تاریخ‌‌‌های ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود.

مهلت ارسال مقالات: از ۱۵ خرداد لغایت ۵ تیر

تاریخ اعلام نتایج داوری مقالات: ۱ شهریور

کسب اطلاعات بیشتر:
https://conf.iranianssp.com/fa/

🆔 Psychology_ATU
اعلام نتایج هشتمین دوره انتخابات شورای مرکزی انجمن‌های علمی دانشگاه علامه طباطبایی

از بین هفت کاندید شورای مرکزی انجمن علمی روانشناسی که اسامی آن‌ها بدین شرح است:

۱. سما بخشی
۲. مائده چرمی
۳. ریحانه حسنی
۴. یسرا زرین نعل
۵. زهرا شمسی
۶. زهرا ملکی جهان
۷. کامیار نامدار

چهار نفر به عنوان اعضای اصلی شورای مرکزی سال آینده برگزیده شدند که اسامی آن‌ها بدین شرح است:

۱. کامیار نامدار (کارشناسی روانشناسی، ورودی ۱۴۰۱)
۲. ریحانه حسنی (کارشناسی روانشناسی، ورودی ۱۴۰۲)
۳. زهرا شمسی (کارشناسی روانشناسی، ورودی ۱۴۰۲)
۴. مائده چرمی (کارشناسی روانشناسی، ورودی ۱۴۰۱)

هم‌چنین خانم‌ها سما بخشی و زهرا ملکی جهان حائز آرای مشترک شدند و بنا است رای‌گیری مجدد برای انتخاب عضو پنجم انجام شود.

🆔 Psychology_ATU
۲۷ ژوئن؛ روز جهانی آگاهی از PTSD

قدیمی‌ترین ادبیات شناخته شده در مورد این اختلال، شعری از ۵۰ سال قبل از میلاد مسیح است. بقراط یک تجربه نبرد آسیب‌زا را در مورد سربازی روایت کرد که توسط فلش‌بک‌های جنگی مانند PTSD تسخیر شده بود. از آن زمان به طور مداوم به PTSD اشاره شده است، به ویژه در طول جنگ صد ساله بین انگلستان و فرانسه و حتی در ادبیات شکسپیر، از جمله رومئو و ژولیت.

پزشک و روانشناس بریتانیایی، چارلز ساموئل مایرز، برای توصیف نوعی اختلال استرس پس از سانحه که بسیاری از سربازان در طول جنگ جهانی اول به آن مبتلا شده بودند، اصطلاح Shell Shock (موج‌گرفتگی) را در سال ۱۹۱۵ ابداع کرد و به صورت رسمی به ادبیات پزشکی معرفی کرد.
جنگ جهانی اول این بیماری را در کانون توجه قرار داد و درمان‌های ابتدایی مانند شوک الکتریکی انجام شد. تا دهه ۱۹۵۰ بود که درمان‌های مدرن‌تری مانند گروه‌درمانی معرفی شدند.
جنگ ویتنام بار دیگر درک جدیدی از این اختلال ایجاد کرد که با تحقیقات روانشناسان بر روی قربانیان هولوکاست و قربانیان تجاوز همزمان شد و به اثبات این موضوع کمک کرد که بسیاری از انواع تروما می‌تواند منجر به PTSD شود.

امروزه این اختلال تا حد زیادی قابل درمان در نظر گرفته می‌شود، بنابراین ما پیشرفت زیادی کرده‌ایم. سنای آمریکا به اصرار سناتور کنت کنراد، ۲۷ ژوئن را به عنوان روز ملی آگاهی از PTSD به رسمیت شناخت. او می‌خواست از یکی از اعضای گارد ملی داکوتای شمالی که پس از دو دوره خدمت در عراق خودکشی کرده بود، تقدیر کند. در سال ۲۰۱۴، کل ماه ژوئن توسط مجلس سنا به عنوان ماه ملی آگاهی از PTSD نام‌گذاری شد.

درک علائم PTSD کلید تشخیص این است که چرا برخی اعمال یا کلمات می توانند مضر باشند و چگونه یک حادثه آسیب‌زا می‌تواند باعث ایجاد علائم ناتوان‌کننده PTSD شود.
علائم معمولاً به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

مزاحمت: خاطرات ناخواسته و مزاحم از رویدادهای آسیب‌زا که می‌تواند به صورت فلش‌بک یا کابوس ظاهر شود.
اجتناب: تلاش‌های عمدی برای جلوگیری از یادآوری تروما از جمله افراد، مکان‌ها، فعالیت‌ها و موقعیت‌هایی که خاطرات را زنده می‌کنند که می‌تواند مانند گوشه‌گیری یا انزوای اجتماعی به نظر برسد.
تغییرات در شناخت و خلق و خوی: شامل احساس جدایی یا بیگانگی از دیگران، احساسات منفی مداوم (مانند ترس، وحشت، خشم، گناه یا شرم)، باورهای تحریف شده در مورد خود یا دیگران (مثلاً من بد هستم یا به هیچ کس نمی‌توان اعتماد کرد) و کاهش علاقه به پرداختن به فعالیت‌های مهم. اینجاست که راهبردهای غلبه بر ناامیدی می‌تواند به ویژه مؤثر باشد.
تغییرات در برانگیختگی و واکنش‌پذیری: این تغییرات به صورت رفتار پرخاشگرانه، بی‌پروا یا خودویرانگر، اختلالات خواب، به راحتی وحشت‌زده شدن، مشکل در تمرکز یا هشیاری شدید ظاهر می‌شود. آن‌ها بر عملکرد روزانه فرد تأثیر می‌گذارند.


بدترین کارهایی که برای کسی که PTSD دارد می‌توان انجام داد

هنگامی که فردی با اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) مبارزه می‌کند، باید مراقب باشید که با حساسیت و درک با او برخورد کنید. متأسفانه، برخی از اعمال و سخنان وضعیت آن‌ها را تشدید می کند و مقابله با زندگی روزمره را برای آن‌ها دشوارتر می‌کند.
در اینجا جملات و نگرش‌هایی وجود دارد که واقعاً می‌توانند به یک فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه آسیب برسانند حتی اگر در تلاش برای کمک باشید.

۱. همه این‌ها تو ذهنته.
۲. اونقدرا هم بد نیست.
۳. فقط آروم باش.
۴. چند نفر را کشتید؟ (و سایر سوالاتی که باعث برگرداندن خاطرات مزاحم می‌شود.)
۵. فقط دنبال جلب توجه هستی.
۶. بهش غلبه کن.
۷. بقیه مردم بدتر از این‌ها رو پشت سر گذاشتند.
۸. حتما خیلی حساسی.
۹. میدونم چه احساسی داری.
۱۰ فقط حرف بزن و بگو تجربه تروماتیک تو چی بوده؟
۱۱. تو فقط پارانوئید و مشکوک شدی.

هنگامی که با فردی مبتلا به PTSD در ارتباط هستید چه کارهایی را باید انجام دهید؟

۱. هنگامی که فردی مبتلا به PTSD تجربیات خود را بازگو می‌کند، با همدلی و بدون قضاوت گوش دهید.
۲. از کوچک‌نمایی تلاش‌های بازماندگان تروما خودداری کنید و احساسات آن‌ها را نادیده نگیرید.
۳. در صورت وقوع یک حادثه آسیب‌زا، ایمنی و رفاه آن‌ها را در اولویت قرار دهید و در صورت امکان از آسیب‌های مشابه جلوگیری کنید.
۴. آن‌ها را تشویق کنید تا از درمانگران واجد شرایط متخصص در رویکردهای متمرکز بر تروما کمک حرفه‌ای بگیرند.
۵. با اتصال آن‌ها به گروه‌های پشتیبانی یا شبکه‌های همتا، یک محیط حمایتی را تقویت کنید.
۶. شیوه‌های خودمراقبتی و مکانیسم‌های مقابله‌ای را تشویق کنید که تنظیم عاطفی و آرامش را تقویت می‌کند.
۷. به یاد داشته باشید که پروسه شفا مانند یک سفر طولانی است و جستجوی حمایت و استراحت کردن در صورت نیاز مشکلی ندارد.

گردآوری و تنظیم: نیلوفر بازیار

🆔 Psychology_ATU
2024/06/29 00:01:02
Back to Top
HTML Embed Code: