Telegram Group Search
اعتراض به وضعیت اینترنت در ایران

🔸 "وضعیت اینترنت امروز ایران فاجعه‌بار است. فیلترینگ گسترده، اختلالات مستمر و سرعت پایین چیزی به نام اینترنت برای ایرانیان باقی نگذاشته و حق دسترسی آزاد به اینترنت را نقض کرده است.

🔸 همانطور که در گزارش انجمن تجارت الکترونیک آمده است، وضعیت اینترنت ایران بیشترین شباهت را با کشورهای فقیر و توسعه‌نیافته دارد، اما تفاوت اصلی در خودخواسته بودن این شرایط برای ایران است.

🔸 خودخواسته به این معنی که بخش قابل توجهی از مشکلات اینترنت کشور از فیلترینگ و محدودیت‌های آن تا سرعت و اختلالات گسترده نه به دلیل مشکل در توسعه‌ی زیرساخت‌ها که به دلیل سیاست‌گذاری‌ها، اقدامات مدیریتی و اعمال قوانین به وجود آمده است.

🔸 در نهایت گلاویز شدن شهروندان و کسب‌وکارهای ایرانی با یکی از ناامن‌‌ترین و بی‌کیفیت‌ترین اینترنت‌های دنیا، مرگ تدریجی رویای توسعه اقتصاد دیجیتال و یونیکورن‌های دانش‌بنیان را رقم می‌زند."

🔹 این متن بخش اغازین از کارزار اعتراضی به وضعیت اینترنت در ایران است که با مطالباتی روشن و سنجش‌پذیر ادامه می‌یابد.

🔹 به نظرم نحوه‌ی مواجهه با وضعیت فعلی اینترنت در ایران، می‌تواند یکی از مصادیق میانه‌روی و رادیکالیسم در حکمرانی قلمداد شود.

🔹 حق دسترسی آزاد به اینترنت با شرح مصادیق روشن و سنجش‌پذیری که در این کارزار اعتراضی آمده است، یکی از آن حقوقی است که مخالفت صریح یا تلویحی با آن، به هر بهانه‌ای که باشد، مصداقی از رادیکالیسم زیان‌بار و بی‌ثمر در عرصه‌ی حکمرانی است.

🔹 به همین دلیل است که حامیان طرح موسوم به "صیانت از کاربران در فضای مجازی"، مصداقی عینی از نیروهای تندرو هستند که حضور و اقدامات‌شان در عرصه‌ی سیاست‌گذاری و اجرا، نه فقط کیفیت زندگی روزمره‌ی شهروندان ایرانی را به شکل جدی و ملموسی کاهش داده است بلکه آسیب‌پذیری‌های جدی برای حکمرانی در عرصه‌ی فرهنگ، رسانه و اقتصاد در سطح کلان ایجاد می‌کند. 

🔹 به‌هرحال نحوه‌ی مواجهه‌‌ی کاندیداهای انتخابات پیش رو با وضعیت فعلی و فاجعه‌بار اینترنت در ایران و میزان و چگونگی تعهد آن‌ها به پیگیری مطالبات سنجش‌پذیر در این زمینه یکی از آن مواردی است که اگر تشکل‌یافتگی و مطالبه‌گری موثری در مورد آن وجود داشت می‌بایست کاندیداهای انتخابات پیش‌رو را به موضع‌گیری صریح و تعهدات روشن در قبال این موضوع وادار می‌کرد. 


🖊 برای امضای کارزار «اعتراض به وضعیت فاجعه‌بار اینترنت در ایران» و دفاع از #حق_اینترنت روی لینک زیر بزنید:
https://www.karzar.net/internet-right

✌️ کارکرد اصلی تمامی کارزارها فارغ از نتیجه نهایی آن‌ها، آگاهی‌بخشی، دوری از انفعال، گسترش فرهنگ مطالبه‌گری مدنی و تقویت هم‌افزایی اجتماعی است.

@baharvin
اهمیت اقلیت بودن

🔸 حالا گیریم ما برویم رای بدهیم اصلا ممکن است این‌ها، همین میانه‌روها مثلا، رای بیاورند؟

🔸 این سوال یکی از سوالات اصلی کسانی است که هنوز مرددند و به قطعیت شرکت یا عدم شرکت در انتخابات نرسیده‌اند، از طرفی فکر می‌کنند مشارکت در این انتخابات بی‌فایده‌ترین کار ممکن است اگر با آب ریختن به آسیاب ادعایی مشروعیت نظام زیان‌بار نباشد و از طرف دیگر سایه‌ی ترسناک تسلط بیش از پیش تندروها بر شئون مختلف حکمرانی و سخت‌تر شدن زندگی معمولی و روزمره، فکری‌شان می‌کند که نکند پیامد بی‌عملی‌ و شانه بالا انداختن‌های‌شان بیش از آن‌چه فکر می‌کنند ترسناک و فاجعه‌بار از آب دربیاید.

🔸 از طرفی فکر می‌کنند از وقتی یادشان می‌آید استدلال برای رای دادن همین ضرورت انتخاب بین بد و بدتر و هیولاسازی از برخی کاندیداها بوده درحالی‌که حق‌شان است که برای یک‌بار هم شده با دل خودش و طیب خاطر بروند به همان کاندیدایی که واقعا مطلوب‌شان است رای دهند، فکر می‌کنند تمام این سال‌ها به همین انتخابات حداقلی و بین بد و بدتر تن دادیم اما دیگر نمی‌خواهیم سهم‌مان از مفهوم و واقعیت انتخابات، ته مانده‌ی کاندیداهای سروته یک کرباسی باشد که شورای نگهبان و نظارت استصوابی برای‌مان غربال کرده‌ است.

🔸 با تمام این‌ استدلال‌ها و وزن و اعتبار قابل قبول‌شان مساله اینجاست که در طرف دیگر هم واقعیت پررنگ و زنده ایستاده است، اینکه شاید همه‌ی انتخابات‌ها کم‌وبیش شبیه بهم و همواره میان بد و بدتر بوده است اما کیفیت زندگی روزمره به طرز ملموس و محسوسی تفاوت می‌کرد و می‌کند وقتی اوضاع اینترنت اینچنین فاجعه‌بار نبود و برای تعدادی از شهروندان دم به دم استرس توقف و انتقال ماشین به پارکینگ برای پیامک حجاب نبود و اساتید و دانشجوها در خفقان دانشگاه‌ها تا این‌حد از نفس افتاده نبودند و…کیفیت زندگی معمولی و روزمره کمی بهتر بود وقتی اوضاع اندکی، گیریم سرسوزنی فرق می‌کرد.

🔸 از مرحله‌ی تردید و دودل شدن که بگذریم، تازه می‌رسیم سر اصل ماجرا، حالا از بین این یکی از یکی بدترها به کی رای بدهیم که همان اندک تفاوت واقعی حاصل شود؟ حالا اصلا گیریم بهشان رای هم دادیم، اصلا رای می‌آورند که بخواهند برای سرسوزنی بهتر کردن اوضاع تلاش کنند؟

🔸 احتمال پایین بودن میزان مشارکت و بالتبع بالا رفتن احتمال شکست کاندیداهای میانه‌رو انگار آن آخرین دلیلی است که کفه‌ی تردید را به سمت عدم مشارکت سنگین می‌کند چراکه مشارکت در انتخابات را برای یک شهروند عاصی و معترض بازی دو سر باخت جلوه می‌دهد: یک بار گویی با مشارکت و رای دادن و سهیم شدن ناخواسته در مشروعیت‌بخشی به انتخابات و نظم موجود می‌بازد و یک‌بار هم با شکست همین کاندیداهای حداقلی و میانه‌رو، در ادامه این نوشته تلاش می‌کنم استدلال خودم را در مواجهه با چنین انتخابات بیابان‌گونه‌ای شرح دهم که گویی از هر طرفش برویم جز وحشت نصیبی نداریم. استدلالی که به نتیجه‌گیری و کنش متفاوتی می‌انجامد.👇👇👇

https://tinyurl.com/4jexa2kt
انجمن علمی-دانشجویی جامعه‌شناسی دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌کند:

نشست بررسی کتاب 《صدایی که شنیده نشد

📌 زمان: یکشنبه ۱۳ اسفند ساعت ۱۵:۳۰

📍  مکان: دانشگاه تربیت مدرس، ساختمان خوارزمی، سالن استاد امین‌ناصری


🛑  اگر دانشجوی دانشگاه تربیت‌مدرس نیستید و قصد دارید در نشست شرکت کنید لطفاً به آیدی زیر در تلگرام پیام بدهید:

@Dariushmobaraki
سرشار از روشنی و خیر و آرامش
@baharvin
سال تحویل امسال خیلی بهم چسبید، شاید چون از سحر بیدار بودم، تنها در سکوت و آرامش سر صبح نشسته بودم جلوی هفت‌سین و روشن شدن نم‌نم آسمان و پهن شدن آفتاب روی زمین را نگاه می‌کردم که سال تحویل شد. همان‌جا فکر کردم اگر به بهار و سحر و سال تحویل باشد، امسال سالی سرشار از روشنی و خیر و آرامش خواهد بود انشاءالله🍀
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 ترند سال: سوژه بزنگاه

▫️ویژه نامه پرونده سال اکو ایران هم فال است هم تماشا.

▫️فال چون ۱۰ متخصص از حوزه های مختلف راجع به ترندهای سال گذشته و اثر آن در آینده مباحثه کرده اند،تماشا است چون به دور از کلیشه های رایج این گردهمایی پیش می رود و قواعد و‌قانون متفاوتی دارد.

▫️۱۰ صاحب نظر،از بین ۵۴ موضوع پرتکرار سال قبل گزینه های خود را انتخاب می کنند اما در  یک فرایند  انتخابی به سه گزینه مشخص می رسند.

▫️این برنامه اتفاقات سال قبل را مرور می کند و‌درباره آینده دید می دهد.

▫️تماشای قسمت اول این برنامه متفاوت را  از دست ندهید.

#پرونده_سال
#قسمت_1

📺 @ecoiran_webtv
Perfect Days
جادوی آهستگی و خلوت و تکرار

🔸 اولش که پوستر فیلم را دیدم فکر کردم باز هم یکی از آن ژاپنی‌های کند و ملال‌آور اما تجربه‌ی استثنایی «کافکا در کرانه» و جذبه‌ای که باعث شده بود ششصد صفحه کتاب را یک‌نفس ببلعم وسوسه‌ام کرد دکمه‌ی پلی را فشار دهم و پلی کردن همانا و محو و جادو شده خیره به صفحه‌ی تلویزیون ماندن همانا

🔸 هیچ‌ باورم نمی‌شد جزئیات روزمرگی تکراری یک توالت‌شور در توکیو یک همچو تاثیر روان‌درمانگرانه‌ای داشته باشد. رسما تاثیرش به اندازه‌ی چند جلسه تراپی آرام و ثمربخش بود. یک جور تاثیری که می‌دانی حاصل تماشای این فیلم است اما نمی‌دانی دقیقا چطور و چگونه تماشای یک فیلم دو ساعته به چنین تاثیر ماندگاری منتهی شده است، عینا مشابه فرآیند روان‌درمانگرانه‌ی ثمربخشی که تغییرات پایدار حاصل از آن را در زندگی روزمره‌ات می‌بینی اما نمی‌توانی دقیقا نشان دهی چرا و چطور آن نیم ساعت سه ربع حرف‌ زدن‌های هفتگی از این در و آن در به چنین تاثیری منتهی شده است
 
🔸 این فیلم هم خاصیت جادویی مشابهی دارد، آدم را آرام می‌کند، باعث می‌شود ادم ریتم زندگی‌اش را آهسته‌تر کند، قدر خلوتی لحظات را که می‌تواند با موسیقی و طبیعت و کتاب غنی شود بداند و مهم‌تر از همه، اثر تسکین دهنده و نجات‌بخش روتین‌ها و نظم تکراری روزمره را یادآوری می‌کند

🔸 جالب این است که در مورد هیچ‌کدام از این‌ها حرافی نمی‌کند، ویم وندرس همه‌ی آن‌چه لازم است را با گزینشی حرفه‌ای و نبوغ‌آمیز از میان هزاران لحظه‌ی روزمره‌ قاب‌بندی می‌کند و صرفا نشان می‌دهد، اغلب در سکوت و بدون حتی یک کلمه حرف

🔸 به همین دلیل است که آدم نمی‌تواند نشان دهد فیلم دقیقا چگونه و چطور چنین اثراتی بر روح و روان بیننده‌اش می‌گذارد اما همین نمایش به ظاهر ساده‌ی لحظات روزمره خاصیتی جادویی و میخکوب‌ کننده دارد، جوری که آدم نمی‌تواند بگوید دیدن بیدار شدن طرف در تاریک روشن هوا با صدای جاروی رفتگر محله و جمع کردن رختخواب پهن شده کف زمین و مسواک زدن و لباس پوشیدن و… ادم نمی‌تواند بگوید دیدن تکراری این صحنه‌های روزمره دقیقا چه جذابیت و فایده‌ای دارد اما همین تصاویر هفته‌هاست در ذهن من چرخ می‌خورد، آن رضایت تماما نمودار در چهره‌ی هیرایاما، شخصیت اصلی فیلم وقتی اول صبح در را باز می‌کند و به آسمان نگاه می‌کند، رضایتش از انتخاب و پخش موسیقی مورد علاقه‌اش در ماشین، رضایت عمیقش از خیره شدن به درخت‌ها و ابرها هنگام ناهار خوردن جوری‌که با آن دوربین آنالوگ صد سال پیش ازشان عکاسی می‌کند، لذتی که از چهره‌اش معلوم است با بند بند وجودش از تماس آب گرم با بدنش بعد از یک روز کاری احساس می‌کند، کافه‌ و آدم‌های همیشگی برای شام و پایان روز با کتاب، دنیایی جداافتاده و رو به انقراض اما اصیل و جادویی با سادگی‌ای نفس‌گیر در نبود اینترنت و شبکه‌های اجتماعی و اخبار

🔸 فیلم با آن ظاهر بی‌نهایت ساده‌اش یک‌جور غیرقابل توضیحی درگیرکننده است، روزها و هفته‌ها می‌تواند شما را به خودش مشغول نگه دارد بدون اینکه هیچ حادثه‌ی خاص و گره داستانی‌ای بخواهد کشش دیدن فیلمی دو ساعته را ایجاد کند، فقط یک وقت به خودتان می‌آیید و می‌بینید نه فقط همان لحظه‌ی پایان فیلم، بلکه روزها و هفته‌ها و چه‌بسا ماه‌هاست که هی یادش می‌افتید و با خودتان می‌گویید چراکه نه؟ مگر آدم از زندگی چه می‌خواهد؟
@baharvin
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 ترند سال: دل مشغول چه اتفاقی باشیم

▫️اگر قرار باشد از میان پنج سوژه یعنی: موضع گیری رسمی درباره رفراندوم، رکورددار شدن ایران در فرونشست زمین، مهاجرت دو‌ میلیون نخبه، آلودگی هوا بر اثر مازوت سوزی و ظهور هوش مصنوعی فقط یک سوژه را به عنوان دغدغه و نقطه‌ای که می‌تواند بزنگاه باشد انتخاب کنید، به کدام سوژه رای می دهید؟

▫️در دومین قسمت برنامه«پرونده سال ۱۴۰۲» ۱۰ صاحب نظر شرکت‌کننده از حوزه‌های مختلف وارد بحث جدی‌تر در این باره شدند که در روزهای پیش‌رو باید دل مشغول کدام سوژه باشیم و به چه دلیل؟

▫️آنان از رویکردهای مختلف به دنبال این هستند که نشان دهند فکر کردن به کدام موضوع می‌تواند رقم زننده یک لحظه در حرکت ایران باشد. لحظه ای که با فصل از روندهای گذشته بتواند اتفاقات جدیدی و البته رو به جلو را رقم بزند.

▫️تماشای این بحث از آن جهت می‌تواند مهم باشد که کمک می‌کند  دریابیم اگر قرار باشد با یک ترس روبرو شویم و با عبور از آن بر سایر ترس ها غلبه کنیم آن ترس کدام است. محیط زیست، ساختارهای اداری و سیاسی یا تکنولوژی؟

لینک قسمت اول در تلگرام

#پرونده_سال

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ترند سال: درد مشترک

▫️«اجنبی حرف بزن! بگو من چه باید بكنم كه ایرانیان را هشیار نمایم»

▫️برخی اعتقاد دارند این پرسش منتسب به عباس میرزا از سفیر فرانسوی سرآغازی بر توسعه در ایران به معنای مدرن آن است.

▫️از آن تاریخ، تمنای توسعه، خواست و دغدغه بسیاری از روشنفکران و شهروندان ایران بوده است.

▫️در  برنامه پرونده سال ۱۴۰۲ اکوایران از میان ترندهای فضای مجازی سه سوژه به مرحله نهایی رسید و پرسش این بود که کدام‌یک را باید اولویت ایران دانست.

▫️بخش سوم مواجهه دو اندیشه بود، اندیشه‌ای که اعتقاد دارد تا در بالا اتفاقی رخ ندهد نباید منتظر تحول در پایین بود و دیدگاهی که تاکید دارد برای حرکت به سمت پیشرفت باید از یک نقطه آغاز کرد و سرریز تحولات آن بخش می‌تواند به سایر بخش تسری یابد.

▫️قسمت سوم این برنامه با عنوان دردمشترک تقدیم می‌شود به تمام کسانی که دل در گرو توسعه ایران دارند و دعوتی است از مخاطبان که نظر بدهند کدام درد را باید اول درمان کرد؟

اینجا شما نظر دهید

لینک قسمت اول در تلگرام

لینک قسمت دوم در تلگرام

📺 @ecoiran_webtv
خیزش رادیکالیسم یا بازگشت به آرمان‌های انقلاب؟

نتایج انتخابات اخیر مجلس از چند جهت برای من غیرقابل پیش‌بینی و شوکه‌کننده بود، مدتی زمان دادم مبادا که در حیرت و سرگشتگی اولیه، تحلیل و ارزیابی‌ام شتابزده از آب دربیاید اما حالا در این متن می‌خواهم مساله‌مندی و برخی استنتاج‌های تحلیلی حاصل از نتایج انتخابات ۱۱ اسفند را با دیگران به اشتراک بگذارم بلکه از رهگذر تامل و گفت‌وگو بتوانیم در مسیر فعالیت‌های اجتماعی - سیاسی پیش‌رو در جهت بهبود کیفیت حکمرانی و بالتبع بهبود کیفیت زندگی روزمره‌ی شهروندان ایرانی روشنی‌بخشی بیشتری داشته باشیم.

https://tinyurl.com/4uz7cx56
جنگ نخواهد شد
@baharvin
🔶 به این دلیل اصلی که "عجالتا" جنگ در خاورمیانه به جز شخص نتانیاهو به نفع هیچ کشوری حتی خود اسراییل نیست. درواقع حمله به کنسولگری ایران آخرین تقلای نتانیاهو برای باقی ماندن در قدرت بوده است چراکه در وضعیت فعلی اسراییل، او برای باقی ماندن در قدرت، به جنگ با ایران نیاز عاجل دارد.

🔶 این درحالی‌ است که جهان در مقطع کنونی، آماده‌ی یک جنگ فراگیر نیست و جنگ میان ایران و اسراییل هم  جنگی نیست که محدود به این دو کشور باقی بماند بیشتر از سمت اسراییل که  جز با حمایت قاطع کشورهای بلوک غرب قادر به ادامه‌ و پیروزی در جنگ با کشوری دیگر نیست. اما نکته این است که در شرایط کنونی، به راه افتادن یک جنگ فراگیر در خاورمیانه که تبعات آن می تواند به سادگی به خارج از منطقه هم کشیده شود، هیچ منفعتی برای هیچ کشوری به ویژه ابرقدرت‌های جهانی ندارد، برای اینکه ببینیم چرا و چطور جهان آمادگی ورود به جنگ فراگیر را دارد یا ندارد خوب است به دو واقعیت دقت کنیم.

🔶 اول جنگ اکراین که به عنوان یک تجاوز سرزمینی آشکار از سمت روسیه، در هر مقطع زمانی دیگری می توانست به یک جنگ فراگیر تبدیل شود اما این اتفاق نیفتاد و کشورهای دیگر از ورود مستقیم به این منازعه پرهیز کردند. درمقابل خوب است دقت کنیم که وقتی جهان آمادگی ورود به جنگ را دارد چطور بهانه‌ای مثل ترور ولیعهد امپراطوری اتریش -مجارستان در سارایوو در تابستان ۱۹۱۴ میلادی چون جرقه‌ای به بشکه‌ی باروت عمل می‌کند و ظرف چند روز و بدون هیچ‌گونه برنامه‌ریزی قبلی کل جهان به دو اردوگاه متخاصم تقسیم می‌شود.

🔶 در مقام مقایسه، حوزه‌ی بالکان تا مدت‌ها در عرصه‌ی بین‌الملل منطقه ای بود مشابه خاورمیانه‌ی امروز، حوزه‌ی پرتنشی با منازعات لاینحل که شعله‌ی هر جنگ فراگیری ابتدا در آنجا افروخته می‌شد. جای بالکان در عرصه‌ی بین الملل را امروز خاورمیانه گرفته است اما به دلایلی که برای هر کشوری منحصر به فرد است، "عجالتا" و در مقطع زمانی کنونی هیچ کشوری آمادگی و خواست و منفعتی برای ورود به جنگ ندارد و اگر این مقدمات تحلیلی درست باشد آن‌وقت بعید است نتانیاهو یک‌تنه قدرت آن را داشته باشد که نه فقط ایران بلکه جهان را وارد جنگ کند چراکه قاعدتا دیگر مقامات و گروه‌های قدرتمند در اسراییل وقتی پشت‌شان را بابت حمایت متحدین‌ غربی‌شان در جنگ احتمالی با ایران خالی ببینند، بعید است همراه با نتانیاهو در چاهی که او به عنوان آخرین راه‌حل برای نجات و باقی ماندن خودش در قدرت کنده است بیفتند.
 
🔶 البته حملات نمادین دیشب به درستی با هماهنگی قبلی و صرفا برای به رخ کشیدن توان نظامی ایران و ایجاد بازدارندگی حداکثری برای پرهیز اسراییل از به راه انداختن جنگ انجام شد. درواقع هدف این بود که صرفا نشان داده شود که ایران توان هدف قرار دادن خاک اسراییل را دارد و کافی است بخواهد و اراده کند، به همین دلیل است که مقامات مختلف سیاست خارجی در ایران حملات دیشب را به نتیجه رسیده تلقی می‌کنند با اینکه ممکن است این حملات خسارات اندکی برجای گذاشته باشد اما هدف اصلی یعنی نشان دادن امکان هدف قرار دادن خاک اسراییل مستقیما از ایران حاصل شده است.

🔶 به نظر می رسد موافقت پشت پرده‌ی آمریکا با انجام این حملات نیز با هدفی مشابه ایران انجام شده است یعنی کنترل نتانیاهو به صورت درونی و توسط دیگر مقامات و گروه‌های قدرتمند در اسراییل از به راه انداختن جنگ با ایران. اگر این عملیات نمادین (مشابه حمله به عین‌الاسد) در پاسخ به زیر پا گذاشتن یکی از اصول پذیرفته‌ شده‌ی بین‌المللی انجام نمی‌شد، این خطر وجود داشت که نتانیاهو دچار خطر کم‌برآورد کردن قدرت ایران و بیش برآوردی قدرت خودش در جنگ شود و بر مبنای این خطاهای برآوردی، حتی بدون حمایت مستقیم و همه ی جانبه‌ی متحدین غربی‌اش، سرخود و علی‌رغم مخالفت آن‌ها وارد جنگ با ایران شود، به همین دلیل است که به نظر می‌رسد حملات دیشب با هماهنگی و توافق تلویحی با بزرگترین متحد اسراییل انجام شده است.

🔷 نیازی به گفتن نیست که آن‌چه گفته شد پیش‌بینی بر مبنای برخی فرض‌ها و واقعیات بین‌الملل در مقطع زمانی کنونی است که به عنوان یک پیش‌بینی منطقا ابطال‌پذیر می تواند با وقایع روزهای آتی مورد تایید قرار گیرد یا ابطال شود. در روزهای اخیر دوستانی از احتمال وقوع جنگ پرسیده بودند، فکر کردم شاید بد نباشد پاسخم به این دوستان را با شرح مقدمات و استدلال‌های همراهش با عموم مخاطبان به اشتراک بگذارم.
https://tinyurl.com/yc3fjddt
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تحقیق درباره ۷ اکتبر
مستندی درباره حمله حماس به اسرائیل

«تحقیق درباره ۷ اکتبر» نام مستندی تکان‌دهنده از واحد تحقیقات شبکه الجزیره است. این فیلم نه تنها به‌‌خاطر پرداختن به ابعاد گوناگون یکی از حساس‌ترین موضوعات روز دنیا، بلکه به‌خاطر شکل روایتش نیز، اثری ممتاز و در خور توجه است.

هجوم حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر، سیاست خاورمیانه را دگرگون کرد. با این حال، آنچه در هیاهوی رسانه‌ها روایت شد، همچنان برای بسیاری محل ابهام است.

واحد تحقیقات الجزیره تحلیلی به سبک تحقیقات جنایی و گزارش‌های پزشکی قانونی از رویدادهای آن روز انجام داده و برای نخستین بار روایتی کامل از آنچه در روز هفتم اکتبر اتفاق افتاده ارائه داده است. در این تحقیق، هفت ساعت از قطعات مختلف واقعه در دوربین‌های مداربسته، گوشی‌های شخصی و دوربین‌های سَری جنگجویان کشته‌شدۀ حماس مورد بررسی قرار گرفته و برای ارائه روایتی جامع از آنچه رخ داده استفاده شده و به همین خاطر بیننده را در موقعیتی بی‌سابقه برای مشاهده و تحلیل وقایع قرار داده است.

d-mag.ir/p15421

این مستند یک ساعته را با زیرنویس فارسی مجله دقیقه تماشا کنید.

www.tg-me.com/dmag_ir/208

@dmag_ir
تفکر agentic
@baharvin
گره ذهنی‌ام باز شد؛ در تمام سال‌ها و ماه‌های گذشته فکرم مشغول این سوال بود که چرا این تعداد زیاد از آدم‌ها، اعم از کنشگران معمولی فضای مجازی تا نخبگان علوم اجتماعی خوانده، از جمهوری اسلامی به مثابه یک فعال مایشاء، یک انسان صاحب اراده و اختیار حرف می‌زنند نه به مثابه یک ساختار اجتماعی- اقتصادی - سیاسیِ بوروکراتیک، هی می‌گویند و می‌نویسند جمهوری اسلامی این کار را کرد یا فلان چیز برایش حیثیتی است یا تن به اصلاح نمی‌دهد. بسیاری از توییت‌ها و تحلیل‌های مشهورترین جامعه‌شناسان ایرانی نیز به همین خطای انسان‌انگاری یک ساختار اجتماعی - سیاسی دچارند.

شرح کامل باز شدن این گره ذهنی را در لینک ضمیمه بخوانید:
https://tinyurl.com/3z86jchv
⚫️ إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ

حیرت‌زده و غمگینم و بیش از آن نگران

درواقع حالم مشابه روزهای فوت آقای هاشمی است، پیشامدی نامنتظره و با عواقب بالقوه در وضعیتی مبهم و پرمخاطره
@baharvin
یک گام به پیش: در نقد یک نقد
@baharvin
به نظرم این نقد جناب آقای عبدی به نحوه‌ی تصمیم‌گیری و عملکرد جبهه‌ی اصلاحات در انتخابات پیش‌رو وارد نیست. من با تصمیمات جبهه‌ی اصلاحات به دلایلی همدل نیستم* اما منطق تصمیم گیری‌شان را درک می‌کنم و به نظرم به لحاظ سیاسی هم منطق بی‌ربط و نادرستی نیست.

ادامه‌ی متن را در لینک زیر بخوانید:
https://tinyurl.com/mt7pdhu2
درباره‌ی برگزاری انتخاباتی با ۸۰ کاندیدا
@baharvin
🔸 در این متن گفته‌ام برخلاف سکه‌ی رایج خودسرزنشی این روزها که جامعه‌ی سیاسی و حکومت را بابت ثبت‌نام پرشمار ۸۰ کاندیدا مورد تحقیر و تمسخر قرار می‌دهد، تعداد اولیه‌ی ۸۰ کاندیدا برای انتخابات ریاست‌جمهوری چندان غیرمنطقی و بی ربط نیست.

🔸 مساله نه تعداد پرشمار کاندیداها بلکه فرایند و چگونگی کاهش این تعداد به تعدادی محدود و قابل قبول برای انتخاب است.

🔸 در اغلب کشورها تشکل‌یافتگی جامعه در قالب ساختار حزبی است که این غربالگری و کاهش تعداد را امکان‌پذیر می‌کند اما در نبود چنین ساختاری در جامعه‌ی ایران، مکانیزم شورای نگهبان در قالب ردوتایید صلاحیت کاندیداها ایفای نقش می‌کند.

🔸 استدلال کرده‌ام که مکانیزم شورای نگهبان برای کاهش تعداد کاندیداها، بازی دو سرباخت برای جامعه و حکومت است چون هم وجه دموکراتیک انتخابات را خدشه‌دار می‌کند و هم هزینه‌ی زیادی برای شورای نگهبان به همراه دارد چراکه این شورا در هرحال ناگزیر از کاهش ۸۰ تا ۹۰ درصدی کاندیداهاست و روشن است که در هر دوره چه حجمی از انتقادات از سوی حذف‌شدگان پرشمار به این نهاد و قانون احرازصلاحیت‌ها و شیوه‌ی تصمیم‌گیری‌ شورا روانه می‌شود.

🔸 همچنین گفته‌ام مکانیزم جایگزین نمی‌تواند ایجاد ساختار حزبی مشابه دیگر کشورها باشد چون ساختار حزبی را نمی‌توان یک‌شبه و از بالا و با دستور و بخش‌نامه ایجاد کرد. ساختار حزبی پیامد تشکل‌یافتگی جامعه است نه پیش‌شرط ان

🔸 در نهایت اینکه به نظر می‌رسد اصلاح مکانیزم ناکارای موجود از طریق دو یا چندمرحله‌ای شدن انتخابات ریاست‌جمهوری امکان‌پذیر باشد بدین شکل که خروجی هر مرحله کاهش تعداد به میزانی مشخص باشد مثلا ده نفر اولی که حداقل ده درصد اراء را کسب کرده‌اند و الخ.

🔸 استدلال کرده‌ام که چندمرحله‌ای شدن انتخابات هم علاج درد بی‌تفاوتی و انفعال سیاسی است که این روزها گریبانگیر جامعه شده است و هم مهم‌تر از ان، در میان مدت و بلندمدت به تشکل‌یافتگی جامعه و پیش‌بینی‌پذیری سیاسی منتهی می‌شود.
Forwarded from مدرسه‌ روش
"مدرسه تابستانه روش: طراحی تحقیق در علوم اجتماعی"

💢اساتید دوره:

🔸بهاره آروین
(دکتری جامعه‌شناسی دانشگاه تهران)
🔹حسین بیات
(دکتری فلسفه علم دانشگاه علوم و تحقیقات)
🔸مهدی نادی
(دانشجوی دکتری روش‌های کمی، سنجش و آمار دانشگاه کالیفرنیا)
🔹یاسر خوشنویس
(دکتری فلسفه علم و فناوری)
🔸مرضیه ثقفیان
(پست‌دکتری مدیریت دانشگاه استنفورد)
🔹مسعود شادنام
(دکتری مدیریت و مطالعات سازمان دانشگاه سایمون فریزر)
🔸روح‌الله هنرور
(دکتری سیستم‌های اطلاعاتی مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن)

💢محتوای دوره

کارگاه‌های مهارتی:
۱- مرور ادبیات
٢- مطالعه و تفکر انتقادی
٣- درک و تحلیل مقالات کمی و کیفی
۴- پروپوزال نویسی

چارچوب روش‌شناسی:
۱- مبانی طراحی تحقیق
۲- توسعه سوال تحقیق
۳- معرفی روش‌های تحقیق کمی و کیفی

مباحث بنیادین:
۱- تاریخ و فلسفه علم
۲- دینامیک علم و نظریه پردازی
۳- رابطه نظریه و پژوهش
۴- توصیف و علیت

🔗ثبت‌نام
https://evnd.co/gCYl1

🔸مهلت ثبت‌نام اولیه: ٢۵ خرداد
پرداخت پس از بررسی رزومه ثبت‌نام‌ کنندگان خواهد بود.)
توجه:
بارگذاری فایل‌ چکیده یک پاراگرافی از موضوع تحقیق در فرم ثبت‌نام ضروری است.

ارتباط با ما:
@MethodsAdminist
🔰 سیمافکر و خانه اندیشه‌ورزان برگزار می‌کنند:

▪️ آینده سیاسی ایران
بررسی وضعیت روحی انسان ایرانی و انتخابات ریاست‌جمهوری

🔹 با حضور:
علیرضا شفاه
محمدجواد روح
بهاره آروین
سیدعلی کشفی
سیدعلی سیدان

📅 پنج‌شنبه، ۳۱ خردادماه، ساعت ۱۳ تا ۱۶
📍 خانه اندیشه‌ورزان

⚠️ برای شرکت در رویداد از طریق نام کاربری @khana_itt ثبت‌نام کنید.


💡 سیمافکر؛ ویدئورسانه فرهنگ و سیاست ایران
@simafekr_com
۳ در برابر ۳: نزاعی برابر میان رادیکالیسم و میانه‌روی
@baharvin
عجیب است که جناح‌بندی‌های سیاسی تا این‌حد در برابر تغییر مقاوم است. شهود خود کاندیداها و هواداران‌شان هم این است که سبد رای پزشکیان و پورمحمدی و قالیباف اشتراک زیادی دارد و از آن طرف جلیلی و قاضی‌زاده هاشمی و زاکانی هم پاسخ‌گوی مجموعه‌ای از رای‌دهندگان مشخص هستند که تمایزات روشن و ملموسی با رای‌دهندگان به سه کاندیدای دیگر دارند. علی‌رغم چنین روشنی‌ای در تمایزات و مرزبندی‌ها، عجیب است که صحنه‌ی سیاسی همچنان در قالب نزاع میان اصلاح‌طلبی و اصولگرایی (یا به تعبیر رایج‌تر این روزها جبهه‌ی انقلاب) صورت‌بندی می‌شود و گمانه‌زنی و تلاش‌ برای ائتلاف‌ها و کناره‌گیری‌ها به نفع یکدیگر نیز همچنان در همین چارچوب‌‌های قدیمی صورت‌بندی و انجام می‌شود.  

ادامه‌ی متن را در لینک زیر بخوانید:
https://tinyurl.com/5n8dzdtt
2024/06/29 03:24:35
Back to Top
HTML Embed Code: