Telegram Group Search
سگانی با طوق زرین

🖌️مسعود امیرزاده

این چه شوریست که در دور قمر می‌بینم
همه آفاق پر از فتنه و شر می بینم
ابلهان را همه شربت زگلابست و شکر   قوت دانا همه ازخون جگر می بینم
شده اسب تازی مجروح به زیر پالان
طوق زرین همه بر گردن خر می‌بینم

جناب حافظ !

سر از نقاب خاک بیرون آر و حال و روزگار پر از ادبار ما را ببین و غزلی در وصف غم زمانه بسرای که این‌بار “طوق زرین” بر گردن “سگ “نشانده‌اند.
در سرزمین ما که جاده ها چون تیری به اخرین پناهگاه یوز آسیایی نشانه رفته است و پلنگان آنرا در شهر و کوه به گلوله می‌بندند، خرس سیاه آسیایی طناب بر گردن کشان کشان می برند و بازهایش را پلک می دوزند و به خدمتگزاری کشورهای جنوب خلیج فارس قاچاق می کنند، شگفتا که سگان را به چشم می‌کشند و حرمتی چون توتم قبایل بدوی برای آنها قائل شده‌اند. همین هفته گذشته سه طفل بیگناه اسیر دندانهای تیز سگهای ولگرد شده و گوشت و استخوانشان دریده شد و آخر الامر نیز مرگ دردناکی بر اثر بیماری هاری پذیرا شدند اما جمعیت توتم پرستان سگ را “آخ “نیامد.در کشوریکه بعضا نقاطی از آن آب آشامیدنی و حتا یک وعده غذای پروتئینی در هفته محروم هستند سگان سلطانی می‌کنند و غلامان حلقه به گوشی در این دنیای فانی برای خود رسالتی جز خدمت به سگی یا سگانی و تقدیم غذا به درگاه ایشان قائل نیستند.
ایشان که نه از مرگ میلیونها اصله شمشاد هیرکانی در دهه نود خبر دار شدند و نه در مرگ گروهی بلوط های زاگرس حتا گرهی بر پیشانی انداختند ولی در کوچکترین اهانتی به ساحت سگ پیراهن می درانند و از هر ناسزا و اقدامی علیه منتقدین کوتاهی نمی‌کنند.
شهرها و روستاها و جاده ها و حتا زیستگاه های و مناطق بکر حیات وحش تسلیم جمعیت رو به ازدیاد سگهای ولگرد شده اند و در دیگر سو حضور یک سگ فانتزی در خانه امری تجملاتی و نشانگان تمدنی شده است. انسانهایی که بعضا از ابراز محبت به سرزمین و طبیعت محض و یا حتا انسانها و گونه های زیبای گیاهی و جانوری ناتوان هستند سگ را برای نمایش محبت و مهر مناسب یافته‌اند. یک سری گزاره های تکراری و بی معنا لق‌لقه زبان این فرقه بی‌منطق شده است و با همین چند جمله روزگار گذرانده و محفل تشکیل داده و همدیگر را قانع کرده و فحش نثار مخالفین خود میکنند.این جماعت به یمن همین تعصب کور توانسته اند آرایه زیستی شهرهای ایران و حتا طبیعت را به سود توتم های خود عوض کنند.اگر به کوهستان بروید سگها تا قله های مرتفع به کمک جماعت سگ پرور حضور یافته اندو یا به جنگل و تالابی بروید و یا حتا در پارکی لختی استراحت کنید از شر حضور سگ مصون نیستید.حیات وحش از چهارپایان گرفته تا پرندگان از خطر هجوم و شکار سگ در امان نیستند و در این میانه گویا سازمانهای مربوطه در انفعالی شرم آور وظیفه خود در کنترل جمعیت جانوران موذی فراموش کرده اند.
التماسهای ضحی دختر بچه شهر نکا به مقامات شهرداری برای کنترل و پاکسازی شهر و محل سکونت و بازی کودک از سگ ولگرد برای لرزندان پشت یک سرزمین کافی بود!
ضحی پس از مبارزه ای ناکام تسلیم بیماری هاری شد و نتوانست از اخرین بازی کودکانه خود جان سالم در برد، چرا که عده ای با همین منطق کور شهر را برای وی ناامن کرده بودند. عده ای که برای کسب هویت و تشکیل فرقه و دسته برای خود در همه جا ماشین بیولوژیک کشتار مجهز به ویروس هاری راه انداخته‌اند.
گمان دارم تاریخ از این فرقه های عجیب و منحرف کم ندیده است و از این جهت امر بدیعی رخ نداده است اما اینکه دستگاه های اجرایی، نظارتی و مسئولین امور بهداشت و سلامت و امنیت و نیز استیفای حقوق عامه در مقابل این توتم پرستان طوق انداز بر گردن سگ تسلیم شده اند جای شگفتی است.اینکه اطفال در شهر پیش چشم پدر و مادر بوسیله سگهای آدم خوار دریده میشود و ما از غم دق نمی‌کنیم شگفت آور است.

https://www.tg-me.com/didehbaanzistboom
دختری ۵ ساله در تبریز مورد حمله سگ های ولگرد قرار گرفت
حسین آخانی
در روزهایی که همه از انتخابات حرف می زنند، کودکان این سرزمین به دلیل عدم اجرای وظایف قانونی وزارت کشور، یکی یکی قربانی سگهای ولگرد می شوند. هنوز داغ سه کودک جان باخته در اثر هاری در مشهد، نکا و دزفول بر دل خانواده ها و انسانهای شرافتمند سوزه می کشد، که دختر بچه ۵ ساله دیگری در تبریز به شدت مورد حمله سگ قرار گرفت. این دومین مورد اتفاق وحشتناک در این شهر است. چندی پیش مصادف با روز پدر امیر حسین که رفته بود برای پدرش کادوی روز پدر بگیرد، توسط سگهای ولگرد کشته شد.
خبر دیگر آنکه روز پنجشنبه یکی از سران باندهای سگ ولگرد پروری که قبل از عید من را تهدید کرده بود، تاکید کرد در صورت انتشار اخبار مربوط به سگها هم خودم را می کشد و هم به پسرم چاقو می زند. او که با اعتماد نفس و بدون ترس صحبت می کرد به دروغ مدعی شد که به یک نهاد امنیتی متصل است. بلافاصله وکیل و دستگاههای مسئول را در جریان این تهدید تازه گذاشتم.
https://www.tg-me.com/دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی/com.environ_concerns
محمد فاضلی عزیز؛ آنچه بر شما گذشت شبیه یک خود سوزی بود در مقابل بی عدالتی و دهانهای گشاد؛ ما برای ایران می مانیم. حسین آخانی
https://www.tg-me.com/دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی/com.environ_concerns
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گزارش تکان دهنده از سد نمکی میمه
یکهفته برای انجام تحقیقات علمی به جنوب غربی کشور رفته بودم. در مسیر خود توقفی در رودخانه میمه داشتم. اس سی رودخانه نزدیک ده هزار میکرو زیسمنس بر سانتی متر است. بر اساس اطلاعات موجود این سد ۷۰ درصد پیشرفت دارد و با مخزن ۶۰ میلیون متر مکعبی و با بودجه صندوق توسعه ملی، بناست آبی را ذخیر کند که حتی امکان استفاده آن برای گیاهان هالوفیت هم محدویت دارد. گفته شده است که می خواهند آب آن را برای کشاورزی استفاده کنند. راستی در کدام نقطه دنیا سراغ دارید که ابی با هدایت الکتریکی ۱۰۰۰۰ را برای کشاورزی استفاده می کنند؟ تعدد پروژه های سد سازی حتی به قیمت جان رئیس جمهور تمام شد. آیا رئیس جمهور بعدی حاضر است جلوی این مافیا بیاستد؟
https://www.tg-me.com/دغدغه‌های محیط زیستی و دانشگاهی/com.environ_concerns
بزرگترین تهدید جدی این سرزمین خالی شدن مدارس، دانشگاهها، بیمارستانها، مراکز فرهنگی و هنری و صنایع از افراد متخصص و جایگزینی آنها توسط کسانی است که با ناتوانی خود سرنوشت آینده این آب و خاک را با افکار کوچکشان به ناکجا آباد می کشانند.
حتی برگزاری یک سفر علمی در دانشگاهها اگر نگویم غیر ممکن که بسیار سخت شده است.
متاسفانه امکان استخدام عضوی توانمند در دانشگاهها و بسیاری از ادارات و آموزش و پرورش ناممکن شده است.
خطای امروز ما می تواند برای آینده ایران خیلی گران تمام شود.
حسین آخانی
#برای_ایران
چرا نباید رای بدهیم؟
حسین آخانی
این روزها اکثر جامعه با صندوق های رای قهر کرده اند. ما بارها به پای صندوق رفتیم و جریان تند روی اصولگرا جلوی خواست مردم را گرفت. ۲۵ سال است، یعنی یک ربع قرن برای تفهیم خواست خود تلاش کردیم و حتی با پذیرش حداقل های گزینش شده، نتوانستیم آنچه را می خواهیم بدست آوریم. لذا بعد از ناکامی های دولت دوم روحانی مردم هماهنگ تصمیم گرفتند به صندوق رای به عنوان مهمترین روش "مسالمت جویانه تغییر" نه بگویند.  اتفاقات سال ۹۸ سبب شد بخش بزرگی از  مردم فکر کنند کار تمام‌شده است و این حاکمیت به پایان عمر خود نزدیک شده است.  ولی در عمل دیدیم که چنین فرضی فقط یک خوش خیالی بود. در جامعه متکثر فعلی رخداد انقلاب از جنس آنچه در ۵۷ اتفاق افتاد نه ممکن است و نه نجات بخش. بعد از جنبش مهسا، ما شمار زیادی از تحصیل کرده هایمان را از دست دادیم. دانشگاه ها به سرعت در حال افول هستند و این خطر کوچکی نیست.
جامعه ایران از زمان خاتمی دچار تحولات بزرگی شد، سطح آگاهی جامعه افزایش یافت‌، دانشگاهها دچار تحول بزرگی شدند. اگر چه رسانه ها سرکوب شدند، ولی مردم ما هوشمندانه با بهره گیری از توان شبکه های اجتماعی خالق بزرگترین تجمعات فرهنگی مجازی شدند؛ بطوریکه انسان از خواندن محصولات فرهنگی و فکری و گفتگوهای مردم در بسترهای مجازی احساس غرور می کند. به جرات می توانم بگویم کمتر کشوری مانند ایران را می توان یافت که سطح مطالب اینستاگرامی آن در بالاترین سطح فرهیختگی باشد. این دستاوردها مدیون همان رای هایی است که شما دادید. رای های شما اعضای خانواده های مسئولین را تغییر داده است. تغییر روش و منش خانواده های مسئولین مهمترین بیمه این سرزمین از خطر استبداد از جنس کره شمالی است.
می دانم حق ما خیلی خیلی بالاتر است. می دانم ما شایسته تحقیر نیستیم. می دانم سطح نخبگی مسئولان با جامعه فاصله عمیقی دارد. ولی قبول کنیم که در جغرافیایی زندگی می کنیم که هنوز آمادگی لازم برای به تفاهم رسیدن و گفتگوی بدون تنش را در بسیاری از مسائل کوچک خانوادگی و یا حرفه ای ندارد.
ما در مسیر رشد اجتماعی هستیم و این شما بودید که با قهر و آشتی خود آن را ساختید.
ما با رای خود معجزه نمی کنیم. ما فقط روزنه ها را برای ورود نور برای رشد گونه های نادر باز نگه می داریم. ایران برای ماندن، به حفظ گونه های نادر و ژنهای قوی نیاز دارد. نومیدی باعث انقراض گونه های نادر، افت تنوع و یا مهاجرت آنها می شود و در نهایت باعث فرسایش شدید ژنتیکی در ایران می شود. ما فقط گونه های گیاهی و جانوری خود را از دست نمی دهیم‌ بلکه بزرگترین سرمایه این آب و خاک، که سرمایه انسانی است را از دست می دهیم‌. مهاجرت در بهترین حالت می شود فیروز نادری یا مریم میرزاخانی. می دانم و می دانید که اگر روزی از ایران رفتید و نتوانستید دوباره باز گردید، تلخ ترین لحظات را در آخر عمرتان تجربه خواهید کرد و آنوقت است که مرگ در تنهایی و غربت برایتان جهنمی می سازد که من هرگز نمی خواهم آن را تجربه کنم.
قلم من عاجزتر از آن است که بتواند تحلیل های خوبی داشته تا شما را قانع کند، ولی من روز جمعه به خاطر ایران رای خواهم داد. با دوست بزرگواری مشورت کردم، او به من گفت اگر حس تو می گوید، باید رای بدهی، تردید نکن، حتی اگر منطق تو باهات می جنگد. به او گفتم، اتفاقا منطق من می گوید باید رای بدهی و احساس من مقاومت می کند. با خیلی افرادی که مخالف رای هستند صحبت کردم. بسیاری از آنها شک داشتند. هیچکدام برای آینده ایران برنامه نداشتند، و فقط نمی خواستند با رایشان باعث شادی کسانی شوند، که کوچکترین حقوق انسانی و حرفه ای را از آنها گرفته اند. به شما پیشنهاد می کنم دو یادداشت محسن رنانی را بخوانید، و بعد با خلوت کردن با خود تصمیمی که خود تشخیص می دهید درست است بگیرید. من و پسرم برای ایران در روز جمعه به "مسعود پزشکیان" رای می دهیم، چرا که نمی خواهم در آخرین روزهای عمرم، آریان در خارج و من تنها در بستر مرگ اشک بریزم. برای من که ماندن در این سرزمین را به رفتن انتخاب کرده ام، برای ماندنش این خرده آبرو را هم خرج می کنم.
حسین آخانی
۶ تیر ۱۴۰۳
#برای_ایران

https://www.tg-me.com/Renani_Mohsen
آینده محیط زیست ایران با سعید جلیلی
حسین آخانی
روز شنبه، ۱۵ تیر ماه ایران یک رئیس جمهور جدید دارد. او ممکن است سعید جلیلی باشد.
مردم ما با کارنامه سعید جلیلی در زمان احمدی نژاد بخوبی آشنایند. آنها می دانند تحریم های خرد کننده امروز نتیجه مذاکرات بیفایده و بی برنامه ایشان بود و بدون شک صدها میلیارد دلار خسارت به کشور وارد شد.
نگاه فرهنگی جلیلی و دوستانش را در جبهه پایداری خوب می دانیم. فقط یک مورد آن لایحه ای است که بناست خانمهایی که حجاب را رعایت نمی کنند به جریمه های سنگینی تا ۱۵۰ میلیون تومان محکوم شوند. این خانمها از همه حقوق اجتماعی محروم خواهند بود و راهی جز خروج از کشور ندارند‌.
اما نگاه اقتصادی آشفته ایشان و خطرهای آن برای محیط زیست ایران قابل محاسبه نیست. ایشان در مناظرات خود تاکید کردند که برای کسب درآمد، ۱۱ میلیارد دلار صیفی جات را به روسیه صادر کنیم. یعنی کشور خشکی که همین الان اکثر دشتهایش دچار فرونشست می باشد و لازم است سیاستهای بسیار سختگیرانه در خصوص کنترل کشاورزی ناپایدار انجام دهد، باید ۱۱ میلیارد دلار تولید اضافی برای صادرات به روسیه را بر منابعی که دیگر نیستند تحمیل کند. این اقای جلیلی نمی داند که همین الان به خاطر کمبود آب، با شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان، به ازای هر متر مکعب ۵ دلار هزینه می شود تا آب را شیرین کنند و به مرکز ایران منتقل کنند. آیا با این آب گران می خواهید خیار و گوجه و بادمنجان بکارید؟
به دلیل تحریمهای وحشتناک، کسانی با همین تفکرات ، شروع به برداشت از معادن کردند. هر کوهی در این مملکت آش و لاش شد تا یا ساختمانهای بی کیفیت علم کنند و یا آن را به چین و امارات و کویت و دیگر کشورها ببرند. نتیجه اش کوههایی است که به جای نگهداری آب، محل ریزگرد و سیلاب شده اند.
می توان دهها مورد مشابه را مثال زد که سیاستمدارانی که شناختی از توانمندی های سرزمینی ندارند، با وعده های خود زخم دیگری بر سرزمین وارد می کند. برخی زخمها قابل درمان و جبران نخواهد بود.
دوستان زیادی بر من خرده گرفتند که چرا من محیط زیستی در مورد انتخابات مو ضع گرفتم. دوستان خوبم، من نگران این آب و خاکم. من نمی توانم با چشمان اشک آلود خود شاهد نابودی طبیعت و ذخایر ژنتیکی کشور و همچنین سرمایه های انسانی باشم. من هم مثل شما دل خوشی از اصلاح طلبان ندارم. من فقط می خواهم ما گرفتار تخریب بی بازگشت نشویم. گیاهی که منقرض شد، کوهی که ویران شد، استعدادی که رفت و یا کشته شد، دیگر بر نمی گردد.
خودتان انتخاب کنید، انتخاب شما بهترین است.
#حسین_آخانی
https://www.ddinstagram.com/reel/C845rA4iBii/?igsh=eGo3d21rZ2xiY3Nu
سرنوشت دانشگاه و محیط زیست بعد از انتخابات
لایو اینستاگرامی با حضور محمد درویش و حسین آخانی
چهارشنبه، ۱۳ تیر ۱۴۰۳
ساعت ۳۰: ۲۲
@darvish.mohammad
@hosseinakhani
سه ساعت گفتگوی زنده در مورد سرنوشت دانشگاه و محیط زیست بعد از انتخابات.
۸ خواست ۸۰ درصدی ها (۶۰+۲۰) از رئیس جمهور
۱. آشتی با جهان؛ برای آنکه به خاطر شعار یک اقلیت یک ملت در انزوا و تحریم نباشد
۲. آموزش و تحصیل رایگان و برابر حق همه کودکان و جوانان و بزرگسالان این مملکت است 
۳. درمان رایگان و سالم‌سازی محیط زندگی حق همه ماست. حتی یک بیمار هم نباید از حق درمان محروم باشد و کسی هم حق نداشته باشد محیط زندگی دیگران را پر خطر و ناسالم کند
۴. حق داشتن محیط زیستی سالم؛ نه آب، هوا و خاکمان باید آلوده باشد و نه حاکمان و سرمایه داران و ویژه خواران حق داشته باشند طبیعت زیبای ایران را برای کسب درآمد بیشتر تخریب کنند
۵. حق حمل و نقل برای همه؛ همه مردم چه در شمال تهران و چه در دورترین روستای مرزی و کوهستانی و بیابانی باید از حق داشتن حمل و نقل عمومی برخوردار باشند.
۶. حق انتخاب پوشش؛ هر انسانی باید متناسب با عرف های پذیرفته شده ملی، قومی، اعتقادی و جهانی در انتخاب پوشش خود آزاد باشد.
۷. حق استخدام و مشارکت برابر و شایسته سالار در ساخت و اداره کشور؛ تنها گزینش برای سپردن مسئولیت باید توانمندی و شایستگی حرفه ای فرد در انجام آن کار و سلامت او در حفظ حقوق مردم و سرزمین باشد
۸. حق داشتن اینترنت آزاد
من امروز #برای_ایران و برای احقاق حق ۸۰ درصد مردم ایران رای می دهم و این حقوق را از #مسعود_پزشکیان در صورت رئیس جمهور شدن مطالبه می کنم. 
حسین آخانی
سلام ایران
حسین آخانی
من حق دارم شاد باشم، در عین حال حق دارم اشک بریزم. از ۷ دی ۱۳۵۷ که در سن ۱۳ سالگی اولین صدای گلوله ای را شنیدم که سر یکی از هم روستایی های ما را نشانه گرفت، صدای جنگ و درد و خون و خونریزی و تحریم همیشه در آسمان ایران طنین افکن بود. آنانی که در جبهه ها جانشان را تقدیم کشورشان کردند، آنهایی که گرفتار گروه های سیاسی شدند، کشته و یا اعدام شدند، آنهایی که در جاده ها قربانی مدیریت ویرانگر حمل و نقل شدند، آنهایی که به دلیل ناامنی و یا جدالهای خشونت بار کشته شدند، آنانی که در پرواز اکراینی و دهها سقوط دیگر جان دادند، نوجوانان و جوانانی که در اعتراضات چند سال اخیر بخصوص در جنبش مهسا جانشان را دادند و آخرینش هم کودکانی که توسط سگ ها تیکه و پاره شدند همگی فرزندان ایران بودند.
بسیاری از دوستان من معترض بودند که چرا من از شرکت در انتخابات دفاع کردم، گرچه در نوشته های پیشین پاسخ این سوال را داده ام، ولی مهمترین دلیل این فعالیت من، صرفا تلاش برای تغییر از طریق مسالمت جویانه بود. باور کنید در این دوره رای دادن خیلی سخت تر از رای ندادن بود. همه آنهایی که رای دادند، با چشمانی اشک آلود پای صندوق رفتند‌. همه ما حتی امیدی به موفقیت نداشتیم. اما با همان ذره امید آبرویمان را گذاشتیم. بخشی از بدنه روشنفکری جامعه که به تغییرات مسالمت جویانه همچنان اعتقاد دارد، روزهای سختی سپری کردند. فقط کافی است به کامنتهایی که زیر پستهای ما نوشته شده نگاه کنید. اما ما ناسزاها، آنفالوها و سرزنش ها را تحمل کردیم تا امید را به ایران بر گردانیم. ما هنوز پیروز نشده ایم. به همین دلیل من، عکس پیروزی خود را چوب گزی انتخاب کرده ام که قبل از آبگیری سد چم شیر به یادگار اوردم و به دیوار خانه ام نصب کرده ام، تا یادم باشد که تا زنده ام و جان دارم، خونخواهی رود زهره را سر لوحه زندگی خودم قرار دهم. برای من اعدام زهره تلختترین اتفاق دوره سه ساله رئیس جمهور قبلی بود. اما انسان خردمند، امید خود را از دست نمی دهد. ما با هم می مانیم، در کنار هم، بدون آنکه نسبت به هم تنفر و کینه داشته باشیم، برای آینده ای بهتر، #برای_ایران. منتقد می مانیم و از مسعود پزشکیان همه آنچه ادعا کرده را مطالبه می کنیم‌.
#مسعود_پزشکیان
#حسین_آخانی
https://www.ddinstagram.com/reel/C9DvrgHC8hh/?igsh=MTFxYzhxd2NkOXcyeQ==
آتش سوزی جنگل ها و استپ ها و راه درمان آن
گفتگو با سیمای خوزستان، ۱۸ تیر ۱۴۰۳
حسین آخانی
تاثیر انتخابات بر علم ایران
مجله معروف نیجر در گزارشی به قلم میشله کاتانزارو که در مورد تاثیر انتخاب دکتر مسعود پزشکیان بر علم و دانشگاه منتشر کرده است و با مصاحبه با تعدادی از محققان و سازمانهای بین المللی تاثیرات احتمالی این انتخاب را بر شمرده است‌. در بخشی از این مصاحبه از قول اینجانب ذکر شده که تحریم ها زندگی را وخیم و بحرانی کرده است. تورم سیستمیک تا ۴۵ درصد در امسال بالا رفته که امیدواریم که کمتر بشود. این انتخابات برای جامعه علمی امید اورده و اولین قدم برای شروع تغییر است. در جای دیگر این مقاله بر اساس گفته های مسعود پزشکیان در دانشگاه تهران که روسری را با زور نمی توان سر دختران کرد و اعتراض حق دانشجویان است. ما با رفتارمان باعث ایجاد نفرت در زنها و دختران می شویم و این یک فاجعه است. علی گرجی از دانشگاه مونستر در آلمان اشاره به ابتکاراتی دارد که با انتخاب پزشکیان وضعیت بودجه های پژوهشی و زیر ساختها و همکاری های بین المللی افزایش یابد. در این مقاله با ارجاع به گفته های پزشکیان در مورد تحریم آورده شده است که "هیچ حکومتی نمی تواند در قفس از رشد و رفاه برخوردار باشد". رئیس سابق آکادمی علوم جهان اسلام، مونیف زوبی معتقد است که پزشکیان فرزند آموزش عالی در ایران است و حضور ایشان حامی علم است.
https://www.nature.com/articles/d41586-024-02262-3
2024/07/17 05:16:41
Back to Top
HTML Embed Code: