Telegram Group Search
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خاک من! ای همدم دیرین من!
ای غمت اندوه بی‌تسکین من!
خسته از دیروز و امروزی هنوز
از غم فرزند می‌سوزی هنوز
ایستادی در مسیر گردباد
از جوانان غیورت باد یاد!
خاستگاه رادمردان دلیر!
میهن رزم‌آوران شیر گیر!
شوکتت بسیار و مرزت پرخطر
بر تو دائم دشمنانت را نظر
داغ داری از هزاران سال پیش
خورده‌ای از این و آن بسیار نیش
میهنم! ای سوخته با دردها!
خورده خنجر از همه نامردها!
بارها روئیده و پژمرده‌ای
ضربه‌ها از نارفیقان خورده‌ای
از مغول تا روم، تا قوم عرب
بارها افتاده‌ در رنج و تعب
هر زمان یک عده قصدت داشتند
در تو خون‌های فراوان کاشتند
داغ دزفول و هویزه در دلم
اشک در چشمان و نیزه در دلم
پاره پاره جان فرزندان تو 
همچنان ماندند بر پیمان تو
داغ بمباران ایلامت هنوز
مینماید سینه‌ها را غرق سوز
از هجوم دردها و داغ‌ها
خون چکید از شاخسار باغ‌ها
کی رود از خاطر، آن نسل زلال؟
کی فراموشم شود آن هشت‌ سال؟
دشمن دیرینه اکنون شد رفیق
ما چه نادانیم و خوش باور! دریغ!…
ساده‌ لوح و زود باور گشته‌ایم
با برادر کش، برادر گشته‌ایم
ای که هستی راهی خاک عراق!
یادت آید از شقایق‌های باغ؟
چشم وا کن هموطن! هشیار باش!
سدّ راه دشمن غدّار باش
سینه‌ات را از شعار آزاد کن
سرزمین خویش را آباد کن
قصد آبادانی دشمن نکن
لحظه‌ای هم پشت بر میهن نکن

علی رضا جعفری(آزادی)

#اربعین #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
امجد امینی، پدر جاویدنام مهسا امینی در پاسخ به فرد هتاکی که در سیمای جمهوری اسلامی سخنان نفرت‌آمیزی در مورد مهسا (ژینا) امینی گفته‌بود، نوشت:

« در پاسخ به اظهارات رکیک، توهین آمیز و سراسر كذب "علی انتظاری" به اصطلاح رئیس و استاد دانشگاه علامه طباطبائی در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نسبت به مهسا (ژینا) امینی و اهل سنت کرد می‌باید گفت "شرمش باد" و بهتر آن که جواب دیگری ندهیم. تنها میتوانم گفت که نفله نامیدن مهسا دختر اهل سنت کرد برخاسته از ذهن یک سفله است

امجد امینی پدر زنده یاد مهسا (ژینا) امینی»

- خانواده مهسا امینی نقش مهمی در رسواسازی حکومت فریبکار داشتند. خانواده گرانقدری که مقاومت آن‌ها و نپذیرفتن روایت حکومت از «مرگ» دخترشان در خیزش انقلابی ۱۴۰۱ تاثیرگذار بود. آن‌ها فشار زیادی را متحمل شدند تا بگویند که فرزندشان بیماری زمینه‌ای داشته و خودش فوت کرد، در حالی که ضرب و شتم توسط ماموران گشت ارشاد باعث قتل او شده بود.
مهسا (ژینا) امینی دیگر بازنمی‌گردد، ولی مرگ مظلومانه او تأثیری عمیق بر جامعه ایران گذاشت. جامعه‌ای که در پی چهل سال ظلم و ستم حاکمان خشمی انباشته داشت...
گشت ارشاد تا مدتی از خیابان‌ها جمع شد و حکومت از ترس مردم عقب‌نشینی کرد، اما حالا دوباره به دستور خامنه‌ای برگشته و باز دختران ایران را خشونت‌بار بازداشت می‌کند.
این وضعیت اما پایدار نخواهد بود و تاثیرش تنها افزایش خشم مردم و سخت‌تر شدن عاقبت ستمکاران است.

#مهسا_امینی #ژینا_امینی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زلفی‌گل، وزیر پیشین علوم، چند روز پیش در اتمام کارش از جامعه دانشگاهی طلب حلالیت کرده و گفت:
«اگر تصمیمات ناگهانی گرفتم که نادرست بود، از همکاران و دانشگاهیان حلالیت می‌طلبم.»

ما خدمتگزار مردمیم!
ما نوکر مردمیم!
این‌ها ادبیات یک مدیر در تراز جمهوری اسلامی است.
مردم به چه زبانی به شما بگویند که نه نوکر می‌خواهند و نه خدمتگزار!
شما باید در قبال اختیاراتی که دارید پاسخگوی عملکرد خود باشید.
با نشر آگاهی ادبیات ریاکارانه مدیران جمهوری اسلامی را رسوا کنیم.

دکتر حسن باقری‌نیا، استاد دانشگاه ممنوع‌التدریس شده، به درستی می‌گوید که زلفی‌گل لازم است در یک دادگاه پاسخگوی عملکرد خود باشد. طلب حلالیت فقط در یک نظام دینی معنا پیدا می‌کند که فرد قرار است در پیشگاه خدا پاسخگو باشد، نه در پیشگاه مردم.
در حالی که در دنیای مدرن، وظیفه یک مدیر حل و فصل مسایل دنیوی و پاسخگویی به افکار عمومی و رسانه‌ها است.


#زلفی_گل #دانشگاه #وزارت_علوم #حکومت_دینی #حسن_باقری_نیا #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
آقای جاسوییچی!

پزشکیان در جریان مناظره‌های سیرک انتخابات، صراحتا گفته بود که مجری فرامین رهبر جمهوری اسلامی است. هر روز که می‌گذرد این موضوع روشن‌تر می‌شود که اصولاً رئیس‌جمهور در ساختار نظام ولایت مطلقه فقیه، از خود اختیاری ندارد، بلکه مجری سکان‌دار اصلی است و انتخابات صرفا نمایشی است تا ادعا کنند که دموکراسی دارند.

طرح از رضا جوزانی


#ریسجمهور #پزشکیان #جاسوییچی #جاسوییچی_آغا #ایران_۱۴۰۳ #ایران #جاسوییچی #نه_به_جمهوری_اسلامی #نه_به_دیکتاتور #سیرک_انتخابات #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
تداوم کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام"در سی و یکمین هفته با حمایت و پیوستن جمعی از زندانیان زندان تهران بزرگ و دو نماینده مجلس ایتالیا

در دولت تازه منصوب شده، در مرداد ماه دستکم ۱۲۶ نفر به پای چوبه‌های دار برده شده  و حق حیات از آنها سلب گردید و هزاران زندانی در زندانهای سراسر کشور که همگی قربانی سیستماتیک بی‌کفایتی این حکومت هستند نیز در انتظار اعدام قرار گرفته‌اند. 

همچنین دستگاه سرکوب، زندانیانی که در این کارزار  به هر شکل به این عمل غیر انسانی اعتراض کرده‌اند را  تحت فشار قرار داده و آنها را از حقوق اولیه‌‌اشان محروم کرده و می‌کند. نمونه بارز این فشارها، محروم کردن زندانیان زن در زندان اوین از حق تماس تلفنی و ملاقات و همچنین انتقال زندانی سیاسی آرمیتا پاویر به سلول انفرادی در زندان تبریز است.

باتوجه به شدت گرفتن سرکوب و همچنین سابقه اعضای کابینه‌ای که در هفته پیش منصوب شد، می‌توان کابینه جدید را کابینه  سرکوب و اعدام نامید و  آن را مقدمه‌ای برای سرکوب بیشتر جامعه دانست.  اما با تمام فشارها و سرکوبهایی که حکومت دینی بر این کارزار و جامعه ایران وارد کرده همچنان زندانیان بر مقاومت و ایستادگی خود علیه سرکوب و اعدام ادامه داده و می‌دهند و طبق منابع موثق جمعی از زندانیان سیاسی در زندان تهران بزرگ اعلام کرده‌اند که از این هفته به کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام پیوسته‌اند.

خوشبختانه در جهان هم وجدان‌های بیداری صدای مقاومت این "کارزار" را شنیده اند؛ از جمله برخی نمایندگان برجسته ایتالیایی که حمایت خود را از کارزار سه شنبه های نه به اعدام اعلام  کرده‌اند.

زندانیان اعتصابی کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام"در ۱۹ زندان مختلف از جمله زندان اوین(بندزنان،بند۴،۶،۸)،زندان قزلحصار(واحد۳و۴)،زندان مرکزی کرج،زندان خرم آباد،زندان نظام شیراز،زندان مشهد،زندان  لاکان رشت،زندان قائم‌شهر،زندان تبریز،زندان اردبیل،زندان ارومیه،زندان خوی،زندان نقده،زندان سلماس،زندان سقز،زندان بانه،زندان مریوان ،زندان کامیاران و زندان تهران بزرگ از تمام کسانی که در داخل و خارج از کشور از این کارزار که هدف آن لغو اعدام و شکنجه در ایران است، قدردانی می‌کنند و بار دیگر از همه  زندانیان در زندانهای مختلف میخواهند به کارزار‌"سه‌شنبه‌های نه به اعدام"بپیوندند. همچنین  از تمامی وجدانهای بیدار در سراسر جهان نیز در خواست داریم تا برای لغو اعدام و مقابله با آن از این کارزار حمایت کنند.

#کارزار_سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام
۶ شهریور ۱۴۰۳

#نه_به_اعدام #بیانیه #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
حلقه‌ی بیمارها

✍️ رسول بداقی

رسول بداقی، معلم زندانی و کنش‌گر صنفی فرهنگیان این شعر را در زندان اوین سروده است.

گریه می‌خواهد دلم بسیارها
بهر این اندیشه‌ها بردارها

جای هر اندیشه‌ای جادو نشست
خون چکید از گونه‌ها، خروارها

بی‌گناهی، نیست در آیین ما
پنجه در سر پنجه‌ی خونخوارها

لاف قدرت می‌زند بیچاره چون
کرکسی در مجلس مُردارها

با چنان هیبت ز شیران وطن
خنده دارد، زوزه‌ی کفتارها

تاس رِندان می‌نشیند جفت، جفت
آفرین بر حلقه‌ی بیمارها

بی هنر تا دست بر شمشیر یافت
خامُشی، شده بهره‌ی هشیار ها

در قفس هرگز نمی‌ماند یلی
گو بداند، اسوه‌ی کفتارها

گر خرد، همبستگی آرد به بار
با نسیمی بشکند دیوارها

- منبع کانال تلگرام شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان

- رسول بداقی، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شد. بعد از این ­تاریخ، تنها ۴ روز برای مراسم خواستگاری دخترش، به­ مرخصی آمد و بلافاصله به­ زندان بازگردانده شد. اکنون بیش از ۲ سال از حبس او می‌­گذرد و از مرخصی محروم است. تلاش وکلای او برای آزادی‌اش با رد اعاده دادرسی در دیوان عالی کشور هم بی‌نتیجه مانده است.

رسول بداقی یک معلم شجاع و فعال صنفی برجسته‌ای است که طی سالیان اخیر بارها و بارها مورد بازداشت و ضرب و شتم قرار گرفته است.
آقای بداقی پیش‌تر هفت سال حبس بدون مرخصی را گذرانده‌بود، دو دختر دو قلویش حالا دیگر بزرگ شده است و در مجموع بیش از ۹ سال از زندگی‌شان پدرشان در حبس بود.
حقوق این معلم و فعال صنفی قطع شده است و انواع و اقسام فشارها علیه او اعمال شده ولی همه اینها نتوانسته روحیه و منش آزادی‌خواهی او را بگیرد و صدایش را خاموش کند.

#رسول_بداقی #معلم_زندانی #بیانیه #یاری_مدنی_توانا


@Tavaana_TavaanaTech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
امروز سه‌شنبه ششم شهریور ماه ۱۴۰۳، اعتراضات پرستاران و کادر درمان و پرسنل اورژانس در شهرهای مختلف کشور ادامه یافت.
ویدیوهای متعددی منتشر شده است که برخی از آن‌ها را می‌بینید.

نیروهای پلیس جمهوری‌اسلامی به اعتراضات پرستاران در بوشهر حمله کرده و گفته می‌شودچند پرستار را با ضرب و جرح بازداشت کرده‌اند.

پرستاران در تهران، اصفهان، یزد، کرمانشاه، بندرعباس، نیشابور، همدان و ... برای احقاق حقوق خود و پیگیری مطالباتشان به اعتراضات ادامه دادند. در برخی شهرها پرسنل اورژانس نیز در اعتراضات حضور داشتند.
در روزهای گذشته از برخی پرستارهایی که گفته شده بازداشت شده.اند، نام‌های منتشر شده است، از جمله زهرا تمدن سرپرستار بیمارستان مسیح دانشوری و پویا اسفندیاری، پرستار بیمارستان میلاد در تهران که پس از بازداشت، خبری از آن‌ها در دست نیست.

الهه کاظمی، پرستار بیمارستان لقمان در تهران نزدیک به یک هفته است که به دلیل فشار شیفت‌های کاری اجباری به کما رفته است.

اعتراضات پرستاران در روزهای گذشته با حمایت چهره‌های سرشناس مخالف جمهوری اسلامی مواجه شده است.

#اعتراضات_پرستاران #اعتراضات_سراسری #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
نامه گلرخ ایرایی از زندان اوین: برای آقا ماشاالله کرمی که ساحلِ زندگی‌اش آشوب شد به یک‌باره از رنجِ بر دار شدنِ فرزندانش محمدمهدی کرمی و محمد حسینی

هنوز از ما کسانی در صفِ طویلِ قربان‌گاه، بسیارانی نشسته در کنار و گوشه به نظاره؛ با دستانی که گاه به بانگِ صلا به سوی‌مان تکان‌تکان می‌خورند و گاه از ترسِ شحنه به سوی‌مان مشت می‌شوند در هوا. با لبانی دشنام‌گوی که پیش‌تر در دوستی‌هایِ روییده از بطالتِ هم‌زیستی به روی‌مان لبخند می‌شدند به عاریت.
مباد ما را نصیبی از ساحلِ امنِ بسیارانِ نشسته، بسیارانِ مسجود بر درگاهِ خداوندگارِ پرهیزکاران. پرهیزکارانِ زهدفروش.
بر خداوندگارتان باید که کافر بود، همان‌گونه که از رسوبِ آسایشی این‌چنین در دل‌هاتان باید حذر نمود؛ از زنگارِ عشقی، مهری، لبخندی این‌چنین بر بُرقع‌هاتان هشدارمان باد؛ که اویی که از حماسه‌ای بیرون درآمد، هشدارمان داد از بسیارانِ نشسته در کنار و گوشه؛ که شرم‌شان باد بیش از گماشتگان و مامورانِ همیشه معذور، که اینان به خدعه دست‌هامان را بسیار فشردند و در بزنگاهِ حادثه رهایمان کردند در جانبِ انزوا.

بر لشکرِ سوارانِ شحنه ما را یارایِ قامت برافراشتن بود، اگر بسیارانِ نشسته در کنار و گوشه، ما را از خود و خود را زِ ما نمی‌پنداشتند به روزگارِ پیش از حادثه؛ که عیارِ هر کس بر خود عیان است به خلوت.
ما در ظلمتِ انزوا رها شدیم. در سحرگاهی که گل‌دسته‌ها، به گرگ و میشِ صبح قامت برافراشته بودند، آن‌گاه که مؤذن در ارتعاشِ کش‌دارِ الله‌اکبر، در خود پیچ و تاب می‌خورد، آن‌دم که شیخِ شهر پله‌های منبر را یک به یک طی می‌کرد و ما از برآمدنِ خورشید، از سپیده‌دمان در خود تمام می‌شدیم، فرزندی بر دار شد. عطشی از ضحاک فرو نشست. دستانی به خشم بر هم گره شدند. دندان قروچه‌ای، سوگی بر دل‌ها نشست و تو، ساحلِ زندگی‌ات آشوب شد به یک‌باره و سایه‌های فرزندانت، که دل به دریای توفانی سپرده بودند، با عمودِ دیرکِ دارها در هم آمیخته، باری گران شد بر مردمانِ شهر که در آرامشِ خود خفته بودند، بی‌آنکه از آسایش بهره برده باشند.

مردمانی یَلِه در سکوتِ یأس‌انگیزِ خود. با دستانی یخ‌زده در عمقِ جیب‌ها و نگاهی دزدیده از چشمانت، از مسافتی دور، از اَمن‌ترین نقطه‌ی تلاطمِ این دریایِ آشوب، گردن‌کشان، دارهای افراشته‌ی فرزندانت را به کنجکاوی نظاره کردند. بی شعری، بی شعاری، بی حماسه‌ای که هر یک باری گران بود بر ساحلِ اَمن‌شان.
و این سکوت و بی داوریْ تحقیرِ خدایان بود. خدایانِ دوزخ، با چهره‌هایی عبوس که بر زنجیرهایِ بر دستانت دهن‌کجی می‌کنند؛ و تو تاب می‌آوری میله‌ها را حتا اگر روزهایش به شماره به ماه و سال سَر بَرآورد، که آن سحرگاهِ شوم را تاب آوردی و ایستادی که تنها نمانیم به انزوا در این برهوتِ یارانِ ایستاده تا پایان.
صدایی در میانِ هیاهویِ مدامِ در سرم تکرار می‌شود، در میانِ توفان و مسخ و بهت و خواب‌زده‌گی‌ها. صدایی که التهابِ دریایِ آشوب را دو چندان می‌کند. صدایِ فرزندانت، در هم آمیخته، همچون سایه‌های تن‌هاشان بر دیرَک‌ها، هم‌چون یادشان، رنجِ رفتنِ‌شان بر سینه‌هامان و زخمی که از سوگِ توأمانِ‌شان بر جانت نشست.
مدام در سرم تکرار می‌شود: «به مامان چیزی نگو...  عزیز اینا برا ورزشه.»

گلرخ ایرایی، شهریور ۱۴۰۳، زندان اوین

#ماشاالله_کرمی #محمدمهدی_کرمی #محمد_حسینی #کف_خیابان #زن_زندگی_آزادی
#بیانیه #گلرخ_ایرایی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دکتر حسن باقری‌نیا، استاد دانشگاه ممنوع‌التدریس شده:

دختران دانشجو معلم فراوانی از دانشگاه فرهنگیان صرفاً به خاطر تصویر پروفایلشان در شبکه‌های اجتماعی اخراج شده‌اند.
مدافعان این اقدام می‌گویند در دنیای جدید هم رعایت حریم‌هایی تحت عنوان حریم خصوصی مطرح شده که شبیه به احکام شرعی اسلامی است.
آیا بحث محرم و نامحرم در ادبیات دینی شبیه به آن چیزی است که در دنیای مدرن به آن حفظ حریم خصوصی می‌گویند؟
به نظر می‌آید که این دو با یکدیگر تفاوت‌های بنیادی دارند.
عدم رعایت احکام شرعی مثل محرم و نامحرم موجب عقاب اخروی خواهد بود اما بحث حریم خصوصی برای تامین عدالت و زندگی مسالمت آمیز در همین دنیا است.
شما چه تفاوت‌های دیگری را بین این دو می‌بینید؟

#حریم_خصوصی #دانشگاه #حکومت_دینی #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
Forwarded from گفت‌وشنود
آیا سلیقه و انتخاب همه مردم باید فدای آرامش روحی این جماعت شود؟

به توییت این کاربر ارزشی نگاه کنید. او برای شرکت در مراسم اربعین به عراق رفته و یک هفته حضور خود در این کشور را به این خاطر که «بی‌حجاب» به چشمش نخورده، سرسار از آرامش توصیف کرده‌است!

چرا این افراد لحظه‌ای به این فکر نمی‌کنند که ممکن است سبک زندگی و باورهای خودشان هم برای دیگر شهروندان قابل درک نباشد اما به هر حال از سوی مردم تحمل شوند؟

شما چه حرفی برای این کاربر دارید و‌چه توصیه‌ای به او می‌کنید؟

#حجاب_اجباری #دگرپذیری #مدارا #گفتگو_توانا

@Dialogue1402
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
باز هم چشم طمع به جیب مردم به بهانه قیمت بنزین!

سران حکومت درآمد ریالی و هزینه دلاری برای مردم می‌خواهند. بارها کارشناسان نسبت به چنین سخنان سفسطه‌آمیزی هشدار داده و اشکالات آن را برشمرده‌اند. آنها می‌گویند بله، بنزین اگر با قیمت واقعی عرضه‌شود بهتر است. اما در مقابل باید درآمد مردم هم مانند کشورهای مشابه باشد تا بتوانند چنین بنزینی بخرند! اما ظاهرا جمهوری اسلامی عزمش جزم است تا باز هم دست در جیب مردم کند و هزینه ماجراجویی در منطقه را از دسترنج ایرانیان پرداخت‌کند!

#گرانی_بنزین #پزشکیان #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
مهدی یراحی، در متنی کوتاه همراه با انتشار تصاویری از لحظه بازداشتش، در سالگرد بازداشت خودنوشت:

زیباترین تصویر از خودم را در مسیر بازگشت از دادسرا دیدم؛
‏قابی سراسر زن، زندگی و آزادی


وقتی تَرکه می‌خوری، تو از آزادی پُری

‏سال پیش، همین ساعت؛ حدود ۴۰ نفر لباس شخصی به محل سکونتم یورش آوردند و…

‏بالای شش نفرشان با دوربین موبایل از زوایای مختلفِ لحظاتِ بازداشت فیلمبرداری می‌کردند و فضا بی‌اندازه ملتهب بود. از قضا فیلم‌ها (به جهت جنسِ رویارویی متهم با آنان) به درد نخورد و مجبور به گرفتن و انتشار عکس (اسکرین شات) از روی ویدیوها شدند تا مضمون و ممزوجِ صدا و تصویر، در اذهان نتیجه‌‌ای وارونه ندهد و…

‏روز دوم (سرِ شب) در بازگشت از دادسر (توسط سربازِ جوانمردی که مسئول بردن و آوردن متهم بود و همدستبند بودیم) در خلال مسیر یکی از عکسها را دیدم و چشمانم بی‌دریغ از شادی‌ برق زد. چراکه زیباترین تصویر خودم را نظاره‌گر بودم.
‏قابی سراسر زن، زندگی و آزادی.

@mehdiyarrahi

#مهدی_یراحی #مهسا_امینی #روسریتو #زن_زندگی_آزادی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
مادر مهسا امینی، در پاسخ به رئیس دانشکده علوم اجتماعی:

تاریخ با افتخار از «مهسا ژینا» یاد خواهد کرد

مژگان افتخاری، مادر مهسا امینی، در پاسخ به علی انتظامی، رییس دانشکده علوم اجتماعی، که از لغت «نفله» درباره مهسا استفاده کرده نوشت:

«آقای علی انتظاری

اظهارات شما در خصوص دخترم ژینا مهسای عالمتاب توهین به همه ایرانیان است.

این توهین نشانه‌ای از بی‌احترامی به کرامت انسانی و حقوق شهروندی است. شما بعنوان رییس دانشکده علوم اجتماعی باید بیش از هر کسی به اهمیت کرامت انسانی و حقوق بشر آگاه باشید. ما انتظار داشتیم که شما بعنوان یک مقام دانشگاهی از اظهارات نادرست و توهین آمیز خودداری کنید ولی انگار نفرت در ذهن شما نهادینه شده. اگر واقعا به علم و دانش متعهد هستید به جای تخریب شخصیتها به بررسی مشکلات و نارسایی‌های اجتماعی بپردازید.

در نهایت جامعه ما به احترام همدلی و درک متقابل نیاز دارد، نه به کلمات زهر آگینی که تفرقه و دشمنی را تشدید کند.

تاریخ با افتخار از مهسا ژینا یاد خواهد کرد»

امجد امینی، پدر ‎مهسا‌امینی، نیز روز پنجم شهریور با انتشار استوری در صفحه اینستاگرام خود به اظهاراتِ علی انتظاری در برنامه‌ تلویزیونی «شیوه» که کشته شدن مهسا امینی را «نفله شدن یک دختر خانم کرد سنی» خوانده بود واکنش نشان داد و نوشت: «نفله نامیدن مهسا دختر اهل سنت کرد برخاسته از ذهن یک سفله است»

#مهسا_امینی #ژینا_امینی #زن_زندگی_آزادی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود
شادروان سعیدی سیرجانی که خود از قربانیان اولین قتل‌های دگراندیشان پس از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ بود، اثری دارد به نام «ضحاک ماردوش.»

سعیدی سیرجانی به سبک خود داستان جمشید و برآمدن ضحاک را روایت می‌کند. شاید مهم‌ترین مشخصه‌ رویکرد سعیدی سیرجانی توجه به اختلاف طبقاتی‌ست که مطابق با شاهنامه‌ی فردوسی از دوران شاهنشاهی جمشید آغاز شد. سعیدی سیرجانی با این همه معتقد است که تلاش برای انطباق شخصیت‌های این داستان با چهره‌های تاریخی مشخص تلاش نادرستی‌ست. این داستان مانند اغلب داستان‌های بزرگ دیگر، محصول انباشت تجربه‌ی نسل‌های مختلف مردم در طول تاریخ است و نه بازتاب یک دوران تاریخی بخصوص که بتوانیم آن را جستجو کرده و بیابیم. سعیدی سیرجانی می‌نویسد:

در داستان ضحاک خواننده‌ اشارت‌شناس اهل تأمل با دو عامل قوی سر و کار دارد: یکی ذهن افسانه‌ساز هوشمندان روزگاران کهن و دیگری طبع نکته‌پرداز فردوسی. افسانه‌ی ضحاک به صورت موجود محصول تجارب مردمی‌ست که هزاران سال پیش از ما، گرفتار پنجه‌ی شاه ستمگر خونخواری بوده‌اند و داستان روزگار سیاه سلطه‌ی او را سینه به سینه منتقل کرده‌اند و در هر انتقالی به اقتضای زمانه، شاخ و برگی بر آن افزوده‌اند و این افسانه‌ سرگرم‌کننده به تدریج مایه‌ عقده‌گشایی و امیدواری نسل‌های بعدی شده است که «پایان شب سیه سپید است» و…

برای مطالعه ادامه این یادداشت مراجعه کنید به صفحه گفت‌وشنود:

https://dialog.tavaana.org/book-zahhak-mardosh/

شایان ذکر است که در اپیزود بیست و چهارم از دیگری‌نامه، با عنوان «کوش پیل‌دندان»، به نقل صفحاتی از کتاب «ضحاک ماردوش» اثر سعیدی سیرجانی پرداخته بودیم. برای دسترسی به این اپیزود از لینک زیر استفاده کنید:

https://dialog.tavaana.org/others-24/

#دیگری_نامه
#ضحاک #ترور #دهشت #دهشت_افکنی #حذف_فیزیکی #رواداری #گفتگو #سعیدی_سیرجانی #قتل_های_زنجیره_ای #آژی_دهاک

@Dialogue1402
حسین رونقی، کنشگر مدنی و زندانی سیاسی سایق، در واکنش به سخنان توهین‌آمیز علی انتظازی، درباره مهسا امینی نوشت:
«مهسا برای همیشه به عنوان نمادی از شجاعت و اراده برای تغییر، در تاریخ ایران ثبت شده است.

اظهارات علی انتظاری درباره مهسا امینی، نشان‌دهنده نگاه توهین‌آمیز و غیرانسانی او و حاکمان جمهوری اسلامی نسبت به جان و کرامت ایرانیان است. استفاده از واژه «نفله» برای توصیف مهسا امینی، دختری که به نمادی از شجاعت و مقاومت در برابر سرکوب و بی‌عدالتی حکومت تبدیل شده، نه تنها نشان‌دهنده عدم درک او از ارزش جان و حقوق انسانی است، بلکه افشا می‌کند که او و همفکرانش چگونه این کشور را به سقوط کشانده‌اند. این گونه تفکر و بیان، ریشه بسیاری از جنایت‌ها و اعدام‌های حکومتی این سال‌ها در ایران است.

مهسا امینی، نه تنها یک دختر کرد و سنی، بلکه هم‌وطن ما و یکی از نمادهای اعتراضی مردم ایران علیه ظلم و ستم حاکم است. خیزش «زن، زندگی، آزادی» به یاد و در دفاع از او و هزاران نفری که جان خود را در راه آزادی از دست داده‌اند، شکل گرفته است. این جنبش، فریادی است علیه خشونت سیستماتیک و سرکوبی که سال‌ها بر مردم ایران تحمیل شده است.

این سخنان در زمانی بیان می‌شود که حکومت ناتوان از مدیریت کشور است و زنان ایران با هزینه‌های سنگین در برابر جهل و تحجر مبارزه می‌کنند. حکومت برای سرپوش گذاشتن بر این وضعیت و پنهان کردن ناتوانی خود، به تحقیر و خوار کردن نمادهای مقاومت ایرانیان روی آورده است. همان‌گونه که حافظ بزرگ گفته است: «ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست، عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری»، تلاش‌های چنین عناصر «سفله‌ای» نیز بی‌فایده است و مهسا برای همیشه به عنوان نمادی از شجاعت و اراده برای تغییر، در تاریخ ایران ثبت شده است.»

@hosseinronaghi

#نفله #علی_انتظاری #مهسا_امینی #زن_زندگی_آزادی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
اسد امرایی، مترجم و نویسنده ایرانی، در واکنش به سخنان موهن علی انتظاری نوشت:
«نفله آن است که نامش به نکویی نبرند»

به نظر شما در ایران چه کسی یا کسانی مصداق بدنامی هستند و نامشان به نکویی یاد نمی‌شد؟


#خمینی #خلخالی #بهشتی #هاشمی_رفسنجانی #هاشمی_شاهرودی #عجمیان #محمد_یزدی #مصباح_یزدی #نفله #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
وریا غفوری در واکنش به توهین‌ علی انتظاری، رئیس برکنار شده دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه طباطبایی به مهسا ژینا امینی در اینستاگرام نوشت: «مرز حقارت و ناچیزی بعد از بیانات شما جابه‌جا شد. ننگ بر ادبیات سخیف تو آقای رئیس دانشگاه.»

انتظاری در برنامه شیوه عبارت «نفله شدن یک دختر کرد سنی» را در اشاره به قتل مهسا ژینا امینی استفاده کرد.

این توهین با واکنش‌های بسیاری همراه شد


#وریا_غفوری #مهسا_امینی #زن_زندگی_آزادی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
Forwarded from گفت‌وشنود

خودسانسوری در بیان باورهای ناباورمندان یا خداناباوران در خانواده یا جامعه مذهبی، فشار روانی و آسیب‌هایی برای این افراد به همراه دارد.

افراد در این شرایط ناچارند عقاید خود را پنهان کنند تا از طرد، اتهام بیماری‌های روانی و دیوانگی، مجازات، یا حتی تهدیدات جانی جلوگیری کنند.

این خودسانسوری به ایجاد اضطراب، افسردگی، و کاهش اعتماد به نفس منجر می‌شود، زیرا فرد احساس می‌کند که نمی‌تواند به‌طور کامل و صادقانه خود را ابراز کند.

این پنهان‌کاری همچنین در بسیاری از موارد، روابط خانوادگی و اجتماعی را تضعیف می‌کند، زیرا فرد مجبور است به طور مداوم از بیان نظرات واقعی خود پرهیز کند، که منجر به ایجاد فاصله و نفاق در روابط می‌شود.

در جامعه مذهبی، این فشار بیشتر است، زیرا افراد احساس می‌کنند که همواره در معرض قضاوت یا حتی خطر قرار دارند.

به طور کلی، این نوع خودسانسوری نه‌تنها به سلامت روانی فرد آسیب می‌زند، بلکه مانع از شکل‌گیری گفت‌وگوهای سالم و سازنده در جامعه می‌شود، و آزادی بیان و رشد فردی را محدود می‌کند.

https://dialog.tavaana.org/threat-of-death/

#خودسانسوری #خداناباوران #ناباورمندان
@Dialogue1402
وحید ایمانی از کاربران ارزشی در ایکس است که به خاطر انتشار توئیت‌های جنجالی و حاوی اظهارات خصمانه علیه زنان و معترضان شناخته می‌شود. مطالب منتشر شده توسط وی اغلب شامل محتوای خشونت‌آمیز، شکنجه معترضان و ترویج تروریسم است.

مریم شکرانی، روزنامه‌نگار با انتشار توئیتی نوشته:
مواضع تند و هتاکانه وحید ایمانی، همسر فائزه دولتی علیه معترضان در سال ۱۴۰۱ جالب توجه است. بعد با نمایش حقوق زن، همسر این آقا پست می‌گیرد.
ایشان با پست گرفتن همسرش بسیاری از این توییت‌ها را حذف کرده است.

کاربر دیگری درباره توئیت های توهین آمیز و هتاکانه ویحد ایمانی نوشته:
«هیچ وقت توییت های کثیفش رو فراموش نمی کنم
تمام توییت هایی که معتقد بود بی حجاب فاحشه‌ست رو پاک کرده است»

@tavaanatech
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
همین لحظه که در حال خواندن این متن هستید، خانواده‌های بسیاری در حال فکر کردن به عزیزان جان‌باخته خود هستند. جان‌های بی‌باکی که با شهامت در برابر ظالمان ایستادند و رفتند و دیگر بازمی‌گردند ولی یادشان همیشه و همه جا از هست.

هستی خزائی، این ویدیو را منتشر کرده و نوشت:

«غمی به پهناوری یک سرزمین اصیل درمن خفته است
غمی
که نه فسخ ميشود ونه عادت..💔
به یاد برادر قهرمانم ....
نامت را در این سرزمین فریادددد میزنم
و همیشه به یادت هستم 🥺🥺»


#عرفان_خزایی #مهسا_امینی #زن_زندگی_آزادی #یاری_مدنی_توانا

@Tavaana_TavaanaTech
2024/08/28 00:23:17
Back to Top
HTML Embed Code: