Telegram Group Search
♨️نگاهی به میراث فرهنگی و گردشگری سلطنت عمان (قلعه ها و دژهای) بخش سوم: استان باطنه جنوبی

🔻بخش سوم سلسله گزارش‌های معرفی میراث گردشگری عمان، به استان‌ باطنه جنوبی اختصاص دارد.

🔻قلعه رستاق در دامنه کوه سبز در حاشیه دشت باطنه در ولایت رستاق در استان باطنه جنوبی قرار دارد. این قلعه برای اولین بار بر روی ویرانه های فارسی در حدود سال 1250 میلادی ساخته شد.

🔻ولی بنای باشکوه کنونی در فاصله سال های 1624 تا 1649 میلادی توسط اولین امام یعربی ها بازسازی شد که علاوه بر طبقه همکف دارای دو طبقه دیگر، اقامتگاه ها، انبارهای اسلحه، اتاق های پذیرایی، دروازه ها، مسجد و... زندان ها، چاه ها و سایر تأسیسات می باشد.

🔻 ادامه این گزارش در پایگاه جامعه و فرهنگ ملل

#عمان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudie
♨️افزایش مبادلات تجاریِ ۴ کشور عربی با رژیم صهیونیستی

🔻 تازه‌ترین داده‌های ادارهٔ آمار اسرائیل نشان‌دهندهٔ افزایش مبادلات تجاریِ ۳۶۷ میلیون دلاری اسرائیل با امارات، مصر، اردن، بحرین و مراکش در ماه ژوئن و نیز شش ماهه نخست سال، علیرغم جنگ ویرانگر غزه است.

🔻بنابه این گزارش، مبادلات امارات و اسرائیل در ماه ژوئن با افزایش ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال به ۲۷۲ میلیون دلار رسیده است؛ همچنین مبادلات تجاری امارات و اسرائیل در شش ماهه نخست ۲۰۲۴ نیز به ۱.۶۶ میلیارد دلار رسیده؛ که ۷٪ نسبت به مدت مشابه ۲۰۲۳ افزایش نشان می‌دهد.

🔻بحرین هم با افزایش بی‌سابقهٔ ۷۴۰ درصدی در تجارت با صهیونیست‌ها به حجم مبادلات حدود ۱۷ میلیون دلاری با اسرائیل رسیده است. تجارت دو رژیم در ۶ ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۸۷۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۷۰.۵ میلیون دلار رسیده است.

🔻بنیاد موسوم به پیمان صلح ابراهیم، با اشاره به این گزارش نوشته روابط اقتصادی اسرائیل و کشورهای عربی علیرغم تداوم جنگ غزه، همچنان قوی است.

◻️arabi21 | X

#امارات #بحرین
#عادی‌سازی

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♨️تحلیلگر سعودی: صهیونیسم بر ایرانیان شرف دارد/ فلسطینیان یا به اردن بروند یا شهروندی اسرائیل را بپذیرند

🔻ویدئویی جنجالی از «عبدالحمید البغین» کنش‌گر رسانه‌ای و تحلیلگر سیاسی سعودی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شود؛ که در یک برنامه زنده تلوزیونی -ازجمله- می‌گوید قدس پایتخت اسرائیل، و مسجدالاقصی تحت اداره سعودی خواهد بود.

🔻عبدالحمید الغبین:
🔹پیش از هرچیز من افتخار می‌کنم که صهیونیست هستم؛ صهیونیسم صدمرتبه شرف دارد فارس‌ها (ایرانیان)!

🔹همه قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت خواهند شناخت.

🔹مسجدالاقصی به زودی همانند مکه و مدینه، زیرنظر و مدیریت دولت سعودی خواهد بود.

🔹فلسطینی‌ها نیز یا باید اردن را به عنوان میهن خود برگزینند و یا شهروندی اسرائیل را بپذیرند؛ این بهترین راهکار است.

🔹بهترین کار عادی‌سازی (سعودی) با اسرائیل و پذیرش اسرائیل در جهان عرب است؛ تا در نتیجه یک کشور دوست باشد.

🔹ایران امت اسلام را نابود کرده؛ اما اسرائیل هیچ‌کاری نکرده که به زیان جهان عرب باشد.

#عربستان
#عادی‌سازی

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️جنگ غزه و عمان؛ از تضعیف نقش میانجیگری در خاورمیانه تا روند فزاینده محبوبیت محور مقاومت

🔘اندیشکده امریکایی Stimson Center در یادداشتی، به تأثیر جنگ غزه بر عمان پرداخته؛ و تداوم آن را باعث تضعیف نقش میانجیگرانه این کشور در خاورمیانه دانسته است؛ این یادداشت افزوده:

🔻به نظر می‌رسد بخش‌های مهمی از جامعه عمان به گونه‌ای فزاینده با «محور مقاومت» به رهبری ایران علیه اسرائیل به‌عنوان یک محور ضدآمریکایی همبستگی دارند.

#عمان

🖇️بیشتر بخوانید...

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس | اندیشکده مرصاد
♨️جنگ غزه و عمان؛ از تضعیف نقش میانجیگری در خاورمیانه تا روند فزاینده محبوبیت محور مقاومت 🔘اندیشکده امریکایی Stimson Center در یادداشتی، به تأثیر جنگ غزه بر عمان پرداخته؛ و تداوم آن را باعث تضعیف نقش میانجیگرانه این کشور در خاورمیانه دانسته است؛ این یادداشت…
♨️جنگ غزه و عمان؛ از تضعیف نقش میانجیگری در خاورمیانه تا روند فزاینده محبوبیت محور مقاومت/1

🔻شمار اندکی از عمانی‌ها، رفاه و آرامشی که از دهه ۱۹۷۰ در کشورشان حاکم بوده را، مسلّم می‌دانند. خاطرات جنگ ظفار که پیش از این دوران رخ داد، همچنان زنده است و بر اهمیت صلح در خانه و همسایگان تأکید دارد. این اندیشه به سنت چند دهه‌ای مسقط در تلاش به عنوان یک آشتی‌ساز در خاورمیانه کمک کرده است.

🔻عمان به عنوان پل ارتباطی میان ایران و کشورهای عربی و غربی، و همچنین تسهیل‌گر مذاکرات بین جنبش حوثی یمن و مخالفان آن بوده است. طی بحران ۲۰۱۷-۲۰۲۱ میان کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس، مسقط به عربستان سعودی و امارات کمک کرد تا اختلافات خود با قطر را حل کنند. درحالی که قطر و مصر بازیگران کلیدی گفت‌وگوهای بین اسرائیل و حماس بوده‌اند، عمان نیز تلاش کرده اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را به سمت صلح سوق دهد.

🔻با این‌حال، تلاش‌های مسقط برای تبدیل شدن به یک بازیگر دیپلماتیک مؤثر در خاورمیانه به دلیل جنگ نزدیک به ۱۱ ماهه غزه، که به افزایش سطح ضدیت با آمریکا در جامعه عمان انجامیده، با چالش بیشتری روبرو شده است.

🔻عمان به دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس برای آتش‌بس دائمی در غزه پیوسته است. مسقط همچنین بر اهمیت خویشتنداری برای جلوگیری از جنگ فراگیر در خاورمیانه تأکید کرده است. عمانی‌ها پویایی درگیری‌های منطقه‌ای را تهدیدی برای امنیت خود و چشم‌انداز توسعه و تنوع اقتصادی‌شان می‌دانند. عمان به ویژه نگران ناامنی در خلیج‌فارس، خلیج عمان، دریای عرب و اقیانوس هند است.

🔻در سفر اخیر نویسنده به این کشور، عمانی‌ها در سطح جهانی، اسرائیل را به عنوان یک کشور متجاوز محکوم می‌دانند؛ و معتقدند تنها آمریکا اهرم کافی برای مهار آن را دارد؛ خودداری دولت بایدن از این کار باعث خشم و ناامیدی در عمان شده است. در آغاز سال ۲۰۲۴، اندیشکده «مرکز تحقیقات و مطالعات سیاسی عربی» دریافت که ۶۹ درصد از عمانی‌ها نظرات منفی فزاینده‌ای نسبت به سیاست آمریکا دارند و ۹۴٪ آنها واکنش ایالات متحده به جنگ غزه را «بد» یا «بسیار بد» می‌دانند.

📎ادامه دارد...

#عمان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس | اندیشکده مرصاد
♨️جنگ غزه و عمان؛ از تضعیف نقش میانجیگری در خاورمیانه تا روند فزاینده محبوبیت محور مقاومت/1 🔻شمار اندکی از عمانی‌ها، رفاه و آرامشی که از دهه ۱۹۷۰ در کشورشان حاکم بوده را، مسلّم می‌دانند. خاطرات جنگ ظفار که پیش از این دوران رخ داد، همچنان زنده است و بر اهمیت…
♨️جنگ غزه و عمان؛ از تضعیف نقش میانجیگری در خاورمیانه تا روند فزاینده محبوبیت محور مقاومت/2

🔻جنگ و تحکیم قدرت راست افراطی در اسرائیل، عمان را بر آن داشته در این مقطع، تصمیمی برای بهبود روابط با اسرائیل نگیرد. سلطان قابوس فقید، میزبان سه نخست‌وزیر اسرائیل بود، اما سلطان هیثم بن طارق که در سال ۲۰۲۰ جانشین او شد، از این رویه پیروی نکرده است.

🔻مسقط از راهکار دو کشوری حمایت می‌کند و آتش‌بس را تنها، راهی برای توقف موقت درگیری می‌داند. در این مرحله، با توجه به بحث‌هایی که نویسنده در مسقط داشته، عمان هیچ سودی در تعامل با دولت اسرائیل نمی‌بیند، مگر اینکه [اسرائیل] بخواهد با حسن‌نیت به راه‌حلی عادلانه و واقع‌بینانه برای مسئله فلسطین دست یابد.

🔻اگرچه عمان از نظر جغرافیایی دور از اسرائیل و فلسطین است، اما عمانی‌ها بیم دارند که با ادامه جنگ غزه، به ویژه اگر تنش‌ها بین ایالات متحده و ایران ادامه یابد، چیزهای زیادی برای از دست دادن خواهند داشت. عمانی‌ها معتقدند اسرائیل به طور هدفمند فرصت‌های آمریکا و ایران را برای ادامه تعامل از طریق عمان خراب می‌کند.

🔻پس از آغاز ریاست جمهوری جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۱، مسقط نقش پل ارتباطی بین ایران و ایالات متحده را که در زمان رؤسای جمهور پیشین دموکرات ایفا کرده بود، از سر گرفت؛ و ازجمله در مذاکرات سپتامبر ۲۰۲۳ برای مبادله زندانیان آمریکایی در ازای دسترسی ایران به ۶ میلیون دلار پول مسدودشده خود در کره جنوبی، مذاکرات غیرمستقیم درخواست آمریکا از ایران برای فشار بر حوثی‌ها جهت توقف حملات در دریای سرخ، و نیز مذاکرات بین هیئت‌های آمریکایی و ایرانی درباره توافق هسته‌ای نقش داشته است.

🔻عمان سابقه همکاری با سایر کشورهای عربی برای کاهش تنش‌ها در منطقه را دارد. در حالی که قطر نیز برای کاهش تنش بین ایران و غرب تلاش کرده، مسقط این کار [دوحه] را تکمیل‌کننده کار خود می‌داند. برای نمونه، توافق سپتامبر ۲۰۲۳ با ایران به دلیل تلاش‌های عمان و قطر به همراه سوئیس که نماینده منافع آمریکا در تهران است، به دست آمد. عمان همچنین با عراق برای دستیابی به توافق ۲۰۲۳ ازسرگیری روابط ایران و عربستان در پکن، و با کویت برای کمک به احیای وحدت شورای همکاری خلیج‌فارس در سال ۲۰۲۱ همکاری کرد.

📎ادامه دارد...

#عمان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس | اندیشکده مرصاد
♨️جنگ غزه و عمان؛ از تضعیف نقش میانجیگری در خاورمیانه تا روند فزاینده محبوبیت محور مقاومت/2 🔻جنگ و تحکیم قدرت راست افراطی در اسرائیل، عمان را بر آن داشته در این مقطع، تصمیمی برای بهبود روابط با اسرائیل نگیرد. سلطان قابوس فقید، میزبان سه نخست‌وزیر اسرائیل…
♨️جنگ غزه و عمان؛ از تضعیف نقش میانجیگری در خاورمیانه تا روند فزاینده محبوبیت محور مقاومت/3

🔻رابطه مسقط با حوثی‌ها تضمین‌گر عدم حمله این گروه به عمان بوده است. با این‌حال، فقدان صلح در آب‌های مجاور، چشم‌انداز رشد اقتصادی عمان را تهدید می‌کند. این امر به ویژه در مورد شهر بندری دقم در دریای عرب، که عمان در تلاش است تا آن را به پایتخت تجاری خود و تاج طرح توسعه چشم‌انداز ۲۰۴۰ تبدیل کند، اهمیت دارد. مقامات عمانی معتقدند که آتش‌بس غزه و دیپلماسی با حوثی‌ها (در مقابل مداخله نظامی خارجی) واقع‌بینانه‌ترین راه برای بازگرداندن امنیت دریایی است.

🔻مقامات عمانی می‌گویند از زمانی که حوثی‌ها و سعودی‌ها در آوریل ۲۰۲۲ به توافق آتش‌بس دست یافتند، کل شورای همکاری خلیج‌فارس از صلح نسبی در مرزهای یمن و عربستان سود برده؛ و دست‌کم یکی از عوامل ثبات در شبه جزیره عربستان است.

🔻افزایش احساسات علیه آمریکا، بریتانیا و به طور کلی غرب تهدیدی برای این موضوع است. ایدئولوژی‌ها، روایت‌ها و شعارهای ضدآمریکایی که از ایران و لبنان سرچشمه می‌گیرند در حال محبوبیت [در عمان] هستند و به نظر می‌رسد بخش‌های مهمی از جامعه عمان همبستگی فزاینده‌ای با تهران و «محور مقاومت» علیه اسرائیل دارند. برای نمونه، درحالی که سیاست رسمی عمان حملات دریایی حوثی‌ها را تایید نمی‌کند، برخی عمانی‌ها از عملیات [انصارالله] در خلیج عدن و دریای سرخ حمایت می‌کنند.

🔻به گفته دکتر عبدالله باعبود، تحلیلگر عمانی، عمان به مقابله با هرگونه تهدید علیه امنیت دریایی در اطراف شبه جزیره عربستان ادامه خواهد داد؛ زیرا این امر بر منافع اقتصادی آن تأثیر می‌گذارد. با این حال، اکثریت قریب به اتفاق مردم [عمان] به حمایت از هر چیزی که معتقدند نسل‌کشی در غزه را متوقف می‌کند، ادامه خواهند داد.

🔻به طور مشخص، مفتی اعظم عمان، شیخ احمد الخلیلی، به شدت از حماس و حوثی‌ها حمایت می‌کند و با بسیاری از جنبه‌های سیاست ایالات متحده در جهان اسلام مخالف است. اگرچه اظهارات صریح الخلیلی بازتاب مواضع رسمی نیست، اما او محبوبیت و نفوذ بالایی در میان مردم عمان دارد.

🔻نمی‌توان انکار کرد که دولت [عمان] در زمینه ابراز مخالفت با آمریکا و بریتانیا بر سر فلسطین، یمن و دیگر موضوعات، فشار از پایین به بالا را احساس می‌کند، هرچند که همچنان گفت‌وگو با هر بازیگری را که مایل به مشارکت با حس‌نیت است، دنبال می‌کند. مقامات عمانی حملات حماس به اسرائیل را در اکتبر گذشته به عنوان "مقاومت در برابر اشغالگری" توصیف می‌کنند و با ایران درباره لزوم بازداشتن اسرائیل از اقداماتی مانند ترور اخیر رهبر سیاسی حماس، اسماعیل هنیه، نگاهی همسو دارند.

🔻رهبری عمان عملگرا است و احتمالاً در زمینه امنیت، نگرش و گرایش به غرب خواهد داشت. بعید است که چین، ایران یا روسیه جایگزین ایالات متحده یا بریتانیا به عنوان منابع اصلی تسلیحات و تضمین‌های امنیتی عمان شوند. اما هر چه جنگ غزه بیشتر ادامه یابد، مسقط ممکن است در نقش سنتی خود برای تسهیل گفت‌وگو میان دشمنان، با چالش بیشتری روبرو شود.
🔘پایان
◻️Stimson Center
#عمان

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️رپر آمریکایی کنسرت خود در دبی را به دلیل نقش امارات در جنگ سودان لغو کرد

🔻«مک‌لمور» رپر سرشناس آمریکایی، کنسرتی را که قرار بود اکتبر آینده در دبی برگزار شود، در اعتراض به «حمایت امارات از نیروهای پشتیبانی سریع»، (یکی از بازیگران اصلی جنگ داخلی کنونی در سودان)، لغو کرد.

🔻مک‌لمور در اینستاگرام نوشت: «وضعیت کنونی در سودان وحشتناک و نیازمند اقدام فوری است؛ درحالی که جامعه جهانی توجهی به آن ندارد... من فعالان سودانی را دنبال می‌کنم که تلاش می‌کنند صدایشان شنیده شود.»؛ وی افزود: تا زمانی که امارات تسلیح و تأمین مالی نیروهای پشتیبانی سریع را متوقف نکند، در آنجا کنسرت اجرا نخواهم کرد.

🔻این تصمیم مک‌لمور برای لغو کنسرت خود به دلیل سیاست‌های دولت امارات، رویدادی نادر تلقی می‌شود، به‌ویژه که دبی سالانه میزبان شمار بسیاری کنسرت بین‌المللی هنری و رویدادهای ورزشی است. وزارت امور خارجه امارات یا دفتر رسانه‌ای دولت امارات هنوز به درخواست‌ها برای اظهار نظر درباره این تصمیم مک‌لمور پاسخی نداده‌اند.

🔻ارتش سودان بارها آشکارا از امارات به دلیل حمایت از نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) انتقاد کرده است؛ اتهاماتی که کارشناسان سازمان ملل نیز آن‌ها را تأیید کرده‌اند.

🔻دولت امارات همواره به دخالت و فتنه‌انگیزی در کشورهای آفریقایی متهم بوده است.

🔻مک‌لمور که میلیون‌ها دنبال‌کننده در شبکه‌های اجتماعی دارد، در مناسبت‌های مختلف، به حمایت از فلسطینیان و انتقاد از اسرائیل و حامیان آن پرداخته است.

◻️alaraby

#امارات

🟩مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ تفرقه‌افکنی العربیه با تحریف سخنان رهبر انقلاب؛ "جدال جبهه حسینی و یزیدی" به مذاق شبکه سعودی خوش نیامد

🔻 شبکه العربیه سعودی، آخرین پست صفحه ایکس آیت‌الله خامنه‌ای به عربی را به شکل شیطنت‌آمیزی تحریف کرده و آن را بدین شکل روایت کرده است: "جنگ میان شیعه و سنی هرگز پایان نمی‌یابد." این در حالی است که در توئیت مذکور آمده است: "نبرد جبهه یزیدی و حسینی همیشگی است و پایانی ندارد."

🔻 مگس‌های الکترونیکی بن‌سلمان موسوم به الذباب الالکترونی اقدام به انتشار این تحریف و انعکاس غلط العربیه کرده و با دمیدن در اختلاف میان شیعه و سنی در شرایطی که جبهه اسلام بیش از هر زمانی به اتحاد نیاز دارد، در زمین صهیونیست‌ها بازی کرده‌اند.

🔻 بر کسی پوشیده نیست که مراد از جبهه حسینی و یزیدی، جبهه حق و باطل است؛ دو جبهه‌ای که همواره در طول تاریخ در برابر یکدیگر صف‌آرایی کرده‌اند و روشن‌ترین جلوه آن امروز در جنگ غزه نمایان است.

🔻 کج‌فهمی عمدی العربیه از سخن رهبر انقلاب و بازتاب گسترده آن که دستمایه لجن‌پراکنی دشمنان جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت شده است، در راستای سیاست‌های منافقانه این شبکه سعودی قابل درک است. شبکه‌ای که از یک سو خود را دلسوز و حامی مردم فلسطین جلوه می‌دهد، و از سوی دیگر مقاومت فلسطین را به باد انتقاد میگیرد، به مقامات نظامی اسراییل تریبون می‌دهد و از هیچ تلاشی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی جهت تضعیف محور مقاومت دریغ نمی‌کند.

🔻 سخن رهبر انقلاب مبنی بر جدال دائمی جبهه حسینی و یزیدی نه اهل‌سنت، بلکه حامیان پیدا و پنهان صهیونیسم را نشانه گرفته و از همین رو به مذاق العربیه و جریان‌ها و دولت‌های همسو با آن خوش نیامده است؛ دولت‌هایی که یا پیش‌تر روابط رسمی با رژیم‌اسرائیل برقرار کرده و یا در شرف عادی‌سازی هستند.

🌐 العربیه | X

#عربستان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ هواپیمایی امارات در خدمت رژیم‌صهیونیستی

🔻 در شرایطی که شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی پروازهای خود را از مبدا و به مقصد سرزمین‌های اشغالی به دلیل خطرات احتمالی ناشی از درگیری‌ها لغو کرده‌اند، پروازهای اماراتی در خط مقدم خدمات‌رسانی به مسافران اسرائیلی قرار دارند.

🔻گفته می‌شود حدود ۱۵۰ هزار مسافر به دلیل لغو پروازها سرگردان بوده‌اند که توسط پروازهای اماراتی به مقصد خود رسیده‌اند.

🔻 این در حالی است که شرکت‌های هواپیمایی امریکایی مانند "امریکن ایرلاینز"، "دلتا" و "یونایتد" سفرهای هوایی خود به سرزمین‌های اشغالی و از آن را تعطیل کرده‌اند. اما شرکت‌های اماراتی "فلای دوبی" و "الاتحاد" بدون هیچ وقفه‌ای پروازهای خود به فرودگاه بن‌گوریون را ادامه می‌دهند.

🔻 این خوش‌خدمتی امارات برای رژیم صهیونیستی فقط مربوط به شرکت‌های هواپیمایی نیست. بر اساس گزارش اداره آمار صهیونیستی، حجم تبادل تجاری میان این رژیم با امارات متحده عربی پس از آعاز جنگ غزه از یک‌ونیم میلیارد دلار عبور کرده است.

🌐 X

#امارات #رژیم_صهیونیستی

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
Forwarded from مطالعات چین
🌐 هسته مطالعات چین دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام، اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین و دفتر دیپلماسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه‌السلام برگزار می‌کنند:

🇨🇳 دومین مدرسه تابستانه چین 🇨🇳

📚 ۲۵ جلسه تخصصی در ۳ محور سیاسی، اقتصادی و فرهنگی

🧧 همراه با ارائه گواهی معتبر

👤 با ارائه‌ی سفرای سابق ایران در چین، معاونین وزرا، اعضای هیئت علمی، اساتید و کارشناسان برتر حوزه چین در ایران و...

💢 برگزاری بصورت مجازی

📆 بازه برگزاری دوره: از شنبه ۱۷ شهریور تا دوشنبه ۲۶ شهریور

💰 هزینه ثبت‌نام: ۵۰۰ هزار تومان ۴۵ درصد تخفیف ویژه دانشجویان، بسیجیان، اعضای هیئت علمی و طلاب
۶۰ درصد
تخفیف ویژه ثبت‌نام گروهی (۳ نفر به بالا)

🔗 پیوند ثبت‌نام:
https://formafzar.com/form/5ps0b

جهت کسب اطلاعات بیشتر در کانال @chinastudy_group در پیام‌رسان‌های بله، ایتا و تلگرام عضو شده و یا با شماره ۰۹۰۱۹۴۶۱۹۹۲ تماس حاصل فرمائید.

______________

🇨🇳 هسته مطالعات چین دانشگاه امام صادق (ع) 🇨🇳

بله | ایتا | تلگرام
♨️ عفو و آزادی ۴۵۷ زندانی بحرینی با دستور پادشاه این کشور

🔻 به گزارش اسوشییتد پرس، روز گذشته (چهارشنبه) پادشاه بحرین به مناسبت ۲۵مین سالگرد آغاز حکومت بر جزیره بحرین (موسوم به الیوبیل الفضی)، فرمان عفو و آزادی ۴۵۷ زندانی را صادر کرد.

🔻 سید احمد الودایی، مدیر موسسه حمایت از حقوق و دموکراسی بحرین بسیاری از این افراد آزادشده را زندانیان سیاسی عنوان کرده است که از مرکز اصلاح و بازپروری جو آزاد شده‌اند.

🔻 سال گذشته بزرگترین اعتصاب غذای زندانیان در تاریخ بحرین در این زندان رخ داد. دلیل این امر، ساعات بسیار اندک هواخوری، فرستادن زندانیان به سلول‌های انفرادی بصورت کاملا دلبخواه و محدودیت در ملاقات زندانیان با خانواده‌هایشان عنوان شده بود.

🔻 علاوه بر این، ماه گذشته نیز پس از انتشار اخباری مبنی بر قطع تهویه هوای زندان در گرمای سوزان تابستان بحرین، کارشناسان سازمان ملل از دولت بحرین خواستند تا شرایط بهداشتی و آب و غذای زندانیان را بهبود دهد.

🔻 فهرست اسامی آزاد شدگان تا کنون اعلام نشده است اما صفاء الخواجه، از فعالان حقوق بشر در بحرین، از دو تن از زندانیان ازاد شده نام برده است: جعفر معتوق و کمیل المنامی

🔻 روزنامه رسمی سیاسی بحرین پس از این فرمان عفو، در گزارش‌های متعددی به نقل از فعالان حقوق بشری بحرینی این اقدام حمد بن‌عیسی را ستوده و آن را نمادی از تسامح و تساهل پادشاه در برخورد با افکار گوناگون دانسته است.

🔻 برخی فعالان شیعه بحرینی مانند حنین و ریما شعلان نیز از انتشار این اخبار ابراز خرسندی کرده و امیدوارند این آزادی‌ها شامل شیخ علی سلمان، روحانه شبعه که از سال ۲۰۱۴ در بند آل‌خلیفه است نیز بشود.

🔻 در فروردین ماه گذشته نیز پادشاه بحرین طی حکمی ۱۵۸۴ زندانی را آزاد کرد. به نظر می‌رسید حکومت بحرین تحت فشار نهادهای بین‌المللی حقوق بشر مجبور به تن دادن به این آزادی‌ها شده است‌. اما فعالان شیعه معتقد بودند تا زمانی که افرادی مانند شیخ سلمان آزاد نشده‌اند، این فرمان‌های عفو تنها برای کم کردن فشار مخالفین و منتقدین بین‌المللی است و رویکرد آل خلیفه در قبال شیعیان هیچ تغییری نکرده است. از همین رو به نظر می‌رسد هرچند این عفو جدید شامل زندانیان سیاسی شده است، اما نمی‌توان آن را چندان نویدبخش تغییر مشی حکومت بحرین دانست.

🌐 AP

#بحرین

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
✍️ «زندگی بزی»؛ حکایت رسوایی سعودی و برده‌داری مدرن در قرن 21

👤 زهرا اکبری

✂️برش‌هایی از متن:
🔹 فیلمی که در این روزها سروصدای بسیاری در فضای مجازی کشورهای عرب‌زبان به پا کرده، «حیات الماعز» (در فارسی زندگی بزی و در انگلیسی The Goat Life) است. این فیلم که ساخته کشور هند با مشارکت شرکت ویژوال رومنس امریکا است، زندگی یک جوان هندی را به نمایش می‌گذارد که برای پیدا کردن شغل و درامد راهی عربستان شده و در آن‌جا با قوانین کفالت – و به بیان دیگر، بردگی – مواجه می‌شود.

🔹داستان این فیلم الهام‌گرفته از رمان هندی و با سبک رئالیستی با همین نام است که در آن، زندگی یک جوان هندی به نام «نجیب» روایت شده؛ جوانی که نماینده جامعه فقیر هند در دهه 90 میلادی است و برای بهبود زندگی خود به عربستان مهاجرت می‌کند تا شغلی یافته و درآمد مناسبی کسب کند.

🔹 این فیلم، با به تصویر کشیدن واقعیت خشنی که پیش روی کارگران مهاجر قرار دارد، تلاش‌های چند ساله محمد بن‌سلمان و ترکی آل‌الشیخ رئیس اداره سرگرمی سعودی در ارائه تصویری متمدن و روشن از عربستان را بر باد داد و هزینه‌های میلیارد دلاری آن‌ها در ورزش و هنر و موسیقی و سرگرمی برای پاک کردن سابقه حقوق بشری این کشور را از بین برد.


🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.

©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
♨️ بحرین غرق در بدهی

🔻 جمعیت وفاق ملی بحرین _ بزرگترین حزب بحرینی شیعه_ در پستی در صفحه ایکس خود به بررسی وضعیت بدهی‌های دولت بحرین پرداخت‌. بر این اساس، سقف بدهی‌های بحرین در یک سال به بیش از دو میلیارد دینار رسیده است.

🔻با اینکه از ابتدای سال ۲۰۲۲ مالیات بر ارزش افزوده به ده درصد افزایش یافت و قیمت نفت نیز بالا رفت، دولت طبق عادت به جای اصلاح امور، مسیر راحت‌تری را انتخاب کرد که برای شهروندان سختی و مضیقه به همراه داشت و آن، افزایش سقف بدهی‌ها از ۱۶ به ۱۸ میلیارد دینار (معادل ۷۶۰ میلیون دلار) است.

🔻اما با احتساب ارگان‌ها و شرکت‌های دولتی مانند سازمان ملی نفت و گاز و شرکت اموال بحرین، بدهی عمومی حقیقی بیش از این رقم است و تا ۲۰ میلیارد دینار می‌رسد.

🔻این وضعیت نشان‌دهنده فساد افسارگسیخته در نهادها و ادارات بحرینی و خالی کردن بیت‌المال توسط آن‌ها، و استقراض دولت بدون برنامه عملیاتی است.

🔻مقامات برای توجیه افزایش سقف بدهی عمومی می‌گویند این کار برای جبران کسری بودجه است. اما آمار و ارقام نشان می‌دهد کسری بودجه در سال ۲۰۲۳ به ۵۲۰ میلیون دینار رسیده و کسری سال ۲۰۲۴ نیز ۱۶۱ میلیون دینار برآورد شده است. در مجموع این دو سال، کل کسری بودجه ۶۸۰ میلیون دینار است. پس چرا مبلغی بسیار بیش از این استقراض شد؟ مجلس نمایندگان در این میان چه نقش نظارتی‌ای ایفا می‌کند؟

🔻 سید هاشم الموسوی، عضو شورای الوفاق در این باره معتقد است این افزایش سقف بدهی عمومی به معنای کاهش حجم اقتصاد و شکست سیاست تراز مالی اعلام شده توسط دولت است.

🔻 او دلیل این افزایش بدهی را بودجه امنیتی، پروژه‌های شکست‌خورده مانند گلف ایر، افزایش جنعیت از طریق اعطای تابعیت و افزایش غیرمعقول تعداد وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها عنوان کرده است.

🔻 به عقیده وی، برای خروج از بن بست باید فضای اقتصادی را برای مردم باز کند‌ علاوه بر این، نظارت مردمی باید از طریق پارلمانی مولد و پویا اعمال شود.

🌐 X
#بحرین

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ برای اولین بار در کویت؛ انتصاب چهار زن به سمت مدیر در دادستانی عمومی

🔻 به گزارش الشرق الاوسط، سعد السفران دادستان کل کویت، چهار زن را به عنوان سرپرست بخش های دادستانی منصوب کرد.

🔻براساس حکم صادره از سوی دادستان کل کویت، منیره الوقیان به عنوان مدیر دادسرای رسانه، نوره العثمان به عنوان دادستان الفراونیه، غنیمه الصرعاوی به عنوان دادستان منطقه حولی و نوف السعید به عنوان مدیر دادگاه کودکان منصوب شدند.

🔻زنان کویت برای نخستین بار در ماه مه ۲۰۰۵ میلادی حق رای دهی و نامزدی برای انتخابات را کسب کردند. ژوئن همین سال نیز دولت این کشور معصومه المبارک را به عنوان نخستین زن وارد کابینه کرد.

🔻از سال ۲۰۲۰ میلادی نیز زنان کویت می توانند در پست های قضایی گماشته شوند و شماری از زنان قاضی متصدی پست های مربوطه شدند.

🔻 در سال ۲۰۲۲ نیز شورای وزیران کویت برای اولین بار انتصاب چهار زن در شورای شهر را تصویب کرد.

این تصمیم تاریخی در شرایطی اتخاذ شده است که از زمان روی کار آمدن شیخ مشعل به عنوان پادشاه کویت، پارلمان این کشور با دستور وی منحل شده و با دستگیری چند نماینده منتقد پارلمان، مظاهر اندک دموکراسی موجود در کشورهای جنوبی خلیج فارس هم برچیده شد. در ادامه، برگزاری مراسم عزاداری و هیئات مذهبی در محرم امسال نیز برای شیعیان ممنوع اعلام شد.

به نظر می‌رسد شیخ مشعل، بن‌سلمان دوم خلیج فارس است؛ در حالی که با باز کردن فضا برای فعالیت زنان، به اعطای آزادی‌هایی به شهروندان تظاهر می‌کند اما مسیرهای صحیح نظارت دموکراتیک بر تصمیمات دولت محدود و محدودتر می‌شود‌.

🌐 الشرق الاوسط

#کویت

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ کویت بازیچه دست عربستان و امارات؛ دخالت دو کشور در امور داخلی و امنیتی کویت/ بخش اول

🔻 مجتهد، معارض سعودی سرشناس، در پستی در ایکس خود نوشت: پس از درگذشت صباح الاحمد آل‌صباح، پادشاه اسبق کویت، این کشور تبدیل به بازیچه‌ای در دستان امارات و عربستان سعودی شده است.

🔻 پادشاه فقید کویت با وجود تلاش برای حفظ رابطه‌ای خوب با همسایگان خلیجی‌اش، مانع دخالت‌های آنان در امور داخلی کویت می‌شد.

🔻 علیرغم تمام اختلافات میان بن‌سلمان و بن‌زاید، این دو توافق کردند که با کمک صهیونیست‌ها، به آزادی‌های موجود در کویت و فعالیت‌های خیریه خاتمه دهند. بخش اعظم این طرح‌ها اجرایی شده و مابقی نیز در آینده نزدیک عملی خواهند شد.

🔻 این دو کشور پس از موفقیت در انحلال پارلمان، گسترش فرهنگ ترس از مقامات در جامعه، تبدیل پیگرد قانونی به ابزاری برای سرکوب در دست نیروهای امنیتی و تحت تعقیب قرار دادن مردم به دلیل یک توییت، در پی تغییر قوانین مربوط به امور خیریه کویت و تبدیل آن به قانونی شبیه عربستان و امارات بودند.

🔻 متاسفانه این تغییر رخ داد و نظام جدیدی برای قوانین خیریه تدوین شد که بسیار مشابه نمونه اماراتی است. خطر در سیستم جدید فقط به دلیل محدود کردن کارهای خیریه نیست، بلکه این قانون جدید دولت را ملزم به ایجاد یک پایگاه داده از تمام اطلاعات مربوط به خیریه اعم از نام و وضعیت مشارکت کنندگان و همچنین اشتراک آن با سایر کشورهای خلیج فارس (بخوانید امارات و عربستان) می‌کند‌.

🔻 هدف امارت و عربستان از ایجاد این پایگاه داده و دسترسی به آن، انتقال اطلاعات به اسرائیل جهت تکمیل اطلاعات ان‌ها از هرگونه فعالیت ضد صهیونیستی در کویت است.

🔻 از سوی دیگر قرار است هفته آینده یک هیئت امنیتی سعودی برای تکمیل تغییر سیستم امنیتی کویت عازم این کشور شود تا نظام امنیتی آن را مطابق خواسته سعودی_اماراتی_صهیونیستی به گونه‌ای تکمیل کند که هر گونه فعالیت فرهنگی، سیاسی، مذهبی، رسانه، خواه انفرادی یا گروهی، بر علیه رژیم صهیونیستی ریشه‌‌کن شود. این هیئت پیش از این نیز از کویت بازدید کرده و تجربه عربستان از کنترل و سرکوب فعالان سیاسی و اجتماعی را در قالبی شبه‌آموزشی در اختیار مقامات کویت قرار داده است.

🔻 برای تحقق رویای سعودی_اماراتی_صهیونیستی در جهت تبدیل کویت به یک دولت پلیسی، کمپینی رسانه‌ای متشکل از مزدوران و فعالان رسانه‌ای کویتی شامل محمد الملا، مشعل النامي، فهد الشليمي، سعد بن طفلة، سامي النصف، أحمد الصراف، فجر السعيد، أحمد المليفي، فؤاد الهاشم فعالیت می‌کنند.

#کویت

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
مطالعات خلیج فارس | اندیشکده مرصاد
♨️ کویت بازیچه دست عربستان و امارات؛ دخالت دو کشور در امور داخلی و امنیتی کویت/ بخش اول 🔻 مجتهد، معارض سعودی سرشناس، در پستی در ایکس خود نوشت: پس از درگذشت صباح الاحمد آل‌صباح، پادشاه اسبق کویت، این کشور تبدیل به بازیچه‌ای در دستان امارات و عربستان سعودی…
♨️ کویت بازیچه دست عربستان و امارات؛ دخالت دو کشور در امور داخلی و امنیتی کویت/ بخش دوم

🔻 مجتهد در ادامه نوشت: در این شرایط خوب است اشاره‌ای به تلاش‌های ناکام سعودی اماراتی در دوران صباح الاحمد بکنیم که نه تنها نقشه‌های نقشه‌های آن‌ها را نقش بر آب کرد، بلکه آن را به ابزاری علیه خودشان تبدیل نمود.

🔻 یک نمونه، اخراج سفیر امارات از کویت در سال ۲۰۲۰ در دوران قرنطینه کرونایی است که به دلیل نقض مقررات محدودیت‌های کرونایی توسط پلیس دستگیر و پس از بازرسی خودرویش مقدار زیادی پول نقد در آن کشف شد. پس از بررسی مشخص شد سفارت امارات این پول‌ها را در اختیار رسانه‌های مزدور کویتی قرار می‌داده تا افکار عمومی در این کشور را تحت تاثیر قرار دهند.

🔻 مثال دیگری در دوران شیخ صباح الاحمد مربوط به بحران مصریان سرگردان در کویت در دوران کرونا است که مشخص شد عامل برنامه‌ریزی آن، سفارت امارات در کویت بوده و سفارت مصر تنها مجری و مطیع اوامر اماراتی‌ها بوده است. در پی این واقعه، شیخ صباح موضعی قاطعانه گرفت و با اخراج دوباره سفیر اماراتی، امنیت کویت را خط قرمز این کشور اعلام کرد. ابن پیام گرچه در ظاهر متوجه مصر بود، اما امارات مفهوم عمیق آن را به خوبی دریافت کرد.

🔹 در رابطه با موسسات خیریه در کویت و دلیل حساسیت امارات و عربستان نسبت به آن باید گفت اخوان‌المسلین شاخه کویت که در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ فعالیت خود را آغاز کرد، ابتدا اقدام به تاسیس موسسات خیریه نمود. فعالیت گروه‌های اسلام‌گرا و هم‌چنین سلفی در قالب تشکل‌ها و امور خیریه از گذشته در کویت و سایر کشورهای خلیج فارس رواج داشته است.

🔹 برای مثال در سال‌های گذشته افراد زیادی را به اتهام همکاری با حزب‌الله و تامین مالی آن از طریق و در پوشش موسسات خیریه دستگیر کرده است. از همین رو، امارات و عربستان که اشراف اطلاعاتی و امنیتی کاملی بر فعالیت‌های خیریه دارند، در پی ایجاد نظامی مشابه در کویت هستند.

🔹 این تحولات در نظام داخلی کویت محدود به امور خیریه نبوده و در سال‌های اخیر و به ویژه از زمان روی کار آمدن شیخ مشعل، تغییرات عمده‌ای مانند انحلال پارلمان و ممنوعیت برگزاری علنی عزاداری‌های محرم رخ داده‌اند که همگی در راستای "سعودیزه" کردن مدل حکومتی کویت است. در پی تعاملات سعودی با امیر جدید کویت، برخی تحلیلگران منتظر وقایعی مانند "ریتز کارلتون کویتی" با هدف قلع‌و‌قمع همه مخالفان امیر جدید این کشور هستند.

#کویت

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
♨️ بازتاب انفجار پیجرهای لبنان در خلیج فارس؛ مفتی عمان تنها محکوم‌کننده‌‌ی اسرائیل

🔻 در پی انفجار لوازم الکترونیکی و ارتباطی دو روز گذشته در لبنان که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از ۲۰۰۰ نفر شد، احمد الخلیلی،مفتی اعظم عمان، این حادثه را به شدت محکوم کرد.

🔻 در بیانیه او آمده است: ما از کاری که صهیونیسم خیانتکار کرده و ظلمی که در حق برادران لبنانی ما روا داشته، متاسفیم. این مصیبت وارده را به خانواده‌های شهدا و مجروحین تسلیت میگوییم و از خداوند متعال می‌خواهیم همه مسلمانان را از شر آن‌ (رژیم صهیونیستی) حفظ کند.

🔹 نکته جالب توجه این است که هیچ یک از کشورهای خلیج فارس، اظهار نظری در این باره نداشته و این اقدام جنایت‌آمیز صهیونیست را محکوم نکرده‌اند.

🔹 اکانت‌های سایبری سعودی موسوم به "الذباب الاکترونی" در این ماجرا اقدام به نکوهش و مذمت حزب‌الله و محور مقاومت کرده و آن را عامل تضعیف لبنان و کشتار مردم دانسته‌اند، بدون آن که اتهامی را متوجه اسرائیل بدانند.

🔹 از سوی دیگر، برخی معارضین و منتقدین آل‌سعود، عربستان (و بعضا امارات) را حامی این حملات تروریستی و از مهره‌های اصلی پشت پرده این جنایت معرفی کرده‌اند.

🔻 فواد ابراهیم معارض سرشناس سعودی در این باره نوشت: مقالاتی که روزنامه‌های سعودی (و به ویژه خضراء الدمن) راجع به ماجرای انفجار پیجرها نوشته‌اند حتی در روزنامه‌های صهیونیستی هم دیده نمی‌شود و محتوای همه آن‌ها، دعوت به تسلیم شدن در برابر اسراییل است. این همان نسخه بن‌سلمانیِ جوهره‌ی صهیونیسم سعودی است.

🔻 انیس منصور خبرنگار نیز با انتشار قطعه‌ای از سخنرانی سید حسن نصرالله نوشت: عربستان سعودی صاحب اصلی تصمیم اسرائیل به ضاحیه بیروت است و ده‌ها میلیارد دلار به عنوان بودجه جنگی به رژیم صهیونیستی پرداخت خواهد کرد. این‌ها سخنان نصرالله است که می‌گوید اطلاعات ۱۰۰٪ تایید شده دارد. [سید حسن نصرالله در این بخش از سخنرانی‌اش که در ایام اربعین ایراد شده، با صراحت می‌گوید: اطلاع دقیق دارم که عربستان، از اسراییل می‌خواهد که به لبنان ضربه بزند و حتی جنگ ۲۰۰۶ نیز به خواست عربستان بوده است.]

#رژیم_صهیونیستی #عمان #عربستان

🔹 کانال مطالعات خلیج فارس

@PGulfStudies
2024/09/22 12:40:55
Back to Top
HTML Embed Code: